2007/05/15

Chans på chans på chans

ALLSVENSKAN Mannen på bilden gör mål. Han heter Stefan Selakovic. Tyvärr har samma man glömt av hur man gör just mål. Därför vill vi på Baraben.com påminna honom om vart man skall skjuta bollen när man är fri framför mål. Vänster pil representerar bollbanan för Stefans avslut under säsongen 2007.

Det är icke korrekt väg för bollen om man vill göra mål.

Sikta på ringarna Stefan. Pilen till höger är en påminnelse om att du en gång i tiden visste hur man gjorde mål, ta fram det som en mental förebild tack...

48 kommentarer:

  1. Han kanske kan träna lite ute på rastgården....Han e snart där.

    SvaraRadera
  2. Väldigt finurligt skrivet där du...

    SvaraRadera
  3. Jävligt elakt

    SvaraRadera
  4. Jag hoppas att det lossnar för Stefan snart, bara han får göra ett par mål så kommer mera.

    En fråga

    I aftonbladet papperstidning idag så var det en bild på glada blåvittspelare. På Bergs och Johanssons tröjor så såg man någon form utav "samlarkort".

    Det satt nere till vänster strax ovanför byxan, det såg ut att vara samma kille i blåvitt matchtröja. Vem är det och varför har man den bilden där??

    /Johnnie

    SvaraRadera
  5. Spelarna har sig själva på tröjorna, som ett idolkort. Troligtvis en IMG idé, men ytterligare en detalj som skiljer oss från småklubbarna. Rätt coolt

    SvaraRadera
  6. han e värdelös, hoppas d var hans sista match igår<, fullständigt oduglig, mourad kommer tbaks i fin form nu nästa vecka o kompletterar berg

    SvaraRadera
  7. vem är mannen på bilden? varför är han klätt i rött?

    SvaraRadera
  8. klart alla tränare låter honom spela det är det minsta man kan göra.ifk ha fixat så han är åtalad och riskerar fängelse.

    SvaraRadera
  9. Jag börjar faktist fundera på om det står i sellas kontrakt att han måste vara med från start. Spelar ingen roll hur många chanser han missar endå får han starta nästa match. Tycker Pontus borde starta mot elfsborg istället för sella.

    SvaraRadera
  10. Håll inte på nu, Sella gör ett bra jobb. Absolut inte sämre än nån annan.

    SvaraRadera
  11. Frankie: Om du nån dag skulle träffa Sella IRL så skulle du va den vanliga rövslickaren som du alltid är mot människor högre upp i hirrarkin... ^^ Äckel

    SvaraRadera
  12. han e så sjukt dålig...om han hade spelat i divsion 4 eller så hade han varit misnt lika dålig. jag förstår inte hur man kan missa så mkt, han ingen fantasi han gör samma finter hela tiden... är han inte på bänken nästa match så vet jag fan itne vad jag gör....

    SvaraRadera
  13. Ni e helt jävla cp nästan alla av er! Va fan har sella gjort er? Han kanske inte gör mål, men va fan han kämpar! Han kämpar för laget i hans hjärta! Tycker ni att tjockisen ska komma in då?! Som bara tänker på pengar och inte vill stanna i klubben?! SELLA <33

    SvaraRadera
  14. Nu är det dags att ge Valerstedt chansen.
    Sella har tappat självförtroendet totalt.
    Kollade på träningen i Söndags och jag såg inte Sella sätta en enda balja trots att det var avslutningsövningar med två anfallare mot en målvakt.

    SvaraRadera
  15. Tror nog inte att träbenet kommer bli så mycket vassare med en boja på...annars blir det väl rastgården som första kommentaren hänvisade till.

    Nu kör vi.

    SvaraRadera
  16. Anonym said...

    Frankie: Om du nån dag skulle träffa Sella IRL så skulle du va den vanliga rövslickaren som du alltid är mot människor högre upp i hirrarkin... ^^ Äckel

    15/5/07 22:42


    Du var inte med under skatteaffären va? Det var ganska roligt när Frankie skällde ut sytrelseledamöter och försökte hetsa medlemmarna att inte ge någon i styrelsen ansvarsfrihet för skatteaffären. Gamla Kamrater höll dock inte med...

    SvaraRadera
  17. "Tycker ni att tjockisen ska komma in då?! Som bara tänker på pengar och inte vill stanna i klubben?! SELLA <33

    15/5/07 22:53"

    hahahahahaha STEFAN SELAKOVIC är IFK Göteborgs dyraste spelare på 10 år! Fatta det istället för att yra massa skit. Enorma signonbonusar och NOLL PRODUKTION. Det går inte ihop.

    SvaraRadera
  18. Sella är fan den skönaste spelaren i Blåvitt. Han skapar chanser, snart lossnar det då vinner han skytteligan.

    SvaraRadera
  19. Tycker att stavningen av "hirrarkin" säger det mesta...

    SvaraRadera
  20. Pilfalk tycker;
    Det går ju inget vidare för Sella, men det är ju heller inte så konstigt med tanke på vad han har framför sig. Han är ju bra med bollen även om han ibland "kladdar" för mycket med den, men det leder ju "sellan" till något. När Wallerstedt kommer in och trots sin brist på teknik så rör han ju om i grytan och skapar mycket samtidigt som han tillför energi. Nu vet jag ju inte hur ledarna resonerar vi får inte glömma att IFK är en kamratförening och de kanske inte vill strö salt i såren på Sella och ställa honom utanför laget i detta pressade läge för honom. Hur tränarstaben kommer behandla Mourad kommer bli intressant. Om han kommer i samma form som under Bosse Johansson tid blir det nog frestande att spela honom. Synd att han inte vil ta sitt förnuft tillfånga och förlänga kontraktet, för jag tror att dagens spel hade passat honom perfekt. Nu får vi hålla tummarna för att Sella slipper skaka galler och kan hitta tillbaka till formen.

    SvaraRadera
  21. If you get the ball in the box and don't know what to do with it, put the ball in the net and we'll discuss your options afterwards...
    /Shankley

    SvaraRadera
  22. Sicka nötter ni är. Sella brände massor senast mot Gefle, men skapar ändå chanserna. Walle kommer in när det är en halvtimme kvar och är aldrig i närheten av bollen.

    Visst, jag byter gärna ut Sella mot Drogba eller Rooney, men fatta - vi har Walle och Ranegie på bänken! Två spelare som defenitivt inte kvalar in ens som fotbollsspelare. Jag väljer Sella 8 dagar i veckan före dessa två och hoppas på att det lossnar för Sella snart. För det kommer det att göra, det är jag övertygad om.

    Tack för mig!

    SvaraRadera
  23. senaste anonym... vi harinte rengai på bänken... han är skadad...

    SvaraRadera
  24. Senaste anonym;

    Jag pratar inte om senaste matchen utan om vår trupp. Man skall väl räkna in George också, men frågan är hur intresserade tränarparet är att använda honom efter allt som hänt? Skitsamma, Mourad håller inte mycket högre klass än Torpedo och Ranegie.

    Sella är given med den konkurens som finns idag. Punkt.

    SvaraRadera
  25. sella är ungefär 30 procent av Mourads kapacitet, vi snackar om en kille som var bra för 10 år sedan och en som har de kommande 10 åren framför sig (och dessutom redan gjort debut i A-landslagssammanhang.)

    Löjligt att snacka om Selakovic som given, bara på gamla meriter då. Idag träffar han ju inte vatten på botten av havet.

    SvaraRadera
  26. Laphroaig:

    Ja, om Mourad nu har 10 år framför sig så får vi fanimej hoppas på att det blir en fotbollsspelare av honom under den tiden. Du är så jävla pinsam när du hävdar att Sella skulle ha 30% av hans kapacitet. Vafan, har du överhuvudtaget sett några matcher med George?

    SvaraRadera
  27. Mourad gör en sketen halväsong i ett italienskt bonkegäng, kommer hem och smäller in några mål och vips tror han att han är nån jävla stjärna som ska ha guldkontrakt och klausuler.

    SvaraRadera
  28. Marcus Berg känns ju given. Det är vi väl alla i princip överrens om? Hade gärna sett att Sella också kunde prestera lite mål. Sella kämpar och står i precis som många säger här. Men han är tyvärr inte bästa vän med bollen just nu. Han kommer till en del avslut men det vill sig inte för honom. Jag tror att Sella kan bli en vass avslutare igen. Men just nu är det inte rätt mot övriga forwards. Man måste ge någon annan chansen också. Risken är att man knäcker dom andra om dom inte får chansen. Man kan inte ta en rättegång som ursäkt för att någon skall spela. Man kan inte låta en spelare spela för att det var en dyr värvning. Bästa manskap skall spela.

    Många vill och hoppas ju på Mourads återkomst. Man undrar ju lite hur tränarna kommer att ställa sig till att låta honom spela? En spelare som är på väg bort från klubben kanske inte kommer att prioriteras? Men egentligen har det ingen betydelse. Bästa manskap skall spela oavsett kontrakt. Och om Mourad har lite grann mellan öronen så skriver han på nu. Blåvitt är nu ett underhållande lag som är på uppgång. Skriver han på och presterar i Blåvitt så kommer han få chansen på större uppgifter framöver. Och nu finns chansen att synas och utmärka sig i Blåvitt. Mourad har stor potential. Men han har inte bevisat tillräckligt för att anses som någon stor stjärna som många vill tro? Att han gjort någon landskamp är inte heller någon större merit. Vi snackar om ett B-betonat landslag i detta fall. Och han är långt ifrån landslagsmässig just nu.

    Att vi höjer vissa spelare till skyarna och sågar andra är kanske inte helt rätt? Walle och Ranegie exempelvis har ju inte fått så mycket speltid och förtroende att visa vad dom går för. Mourad var ju tidigare ett exempel likt Sella. Han fick alltid förtroendet. Han hade någon kort period då han gjorde en del mål. Men jag kollade hans statistik på gjorda mål i allvenskan. Och inte var det speciellt imponerande i förhållande till antalet matcher han gjort. 14 gjorda mål på 55 matcher över 3 säsonger är inget övermäktigt facit?

    Och jag tror att det är viktigt i längden att ha 2 forwards som oroar och presterar mål om man vill vara med och slåss om guldet. Såg fotbollskväll i måndags och där analyserade Strömberg Chelsea. Han menade att Chelsea delvis missade guldet för att endast Drogba av forwards presterade mycket mål. Sheva som hade förtroende i stort sett hela säsongen fick nog bara gjort 4 mål på hela ligaspelet? Ett på tok för dåligt facit enligt Strömberg. Och jag är beredd att hålla med honom.

    Vet allvarligt inte vilken spelare jag vill se jämte Marcus Berg på topp? Kanske är det så att man skall ge hans bror chansen? Dom borde ju känna varandra ganska bra i alla fall. Och så får man ju in en frisparksspecialist på planen också.

    SvaraRadera
  29. Angående diskusionen om Selakovic: Det heter ju att den som väntar på något gott får vänta länge - men är det inte det vi gjort - väntat länge?

    SvaraRadera
  30. hudds/ Selakovic har fått chans på chans sedan han kom till klubben, två år av missade chanser, guldläget missade han för två år sedan exempelvis. Han har varit STÄNDIG sumpare nu, någon gång får det fan räcka.

    SvaraRadera
  31. Att han gjort någon landskamp är inte heller någon större merit. Vi snackar om ett B-betonat landslag i detta fall. Och han är långt ifrån landslagsmässig just nu.

    Helt fel, han var inte med på någon B-turné utan med det riktiga A-landslaget på matchen i paris.

    Ser man Mourad kontra Sella blir det ju en kille som kan säljas för hyffsade pengar och en kille som bara kostat oss miljoner och miljoner men inte presterar ett skit i gengäld.

    SvaraRadera
  32. Ge Pontus chansen, en match iallfall. Inte mot ellos kanske, men mot något annat lag iaf. Tror att han hade kunnat göra en del nytta på topp !

    //Fredd

    SvaraRadera
  33. IOI sa...
    Helt fel, han var inte med på någon B-turné utan med det riktiga A-landslaget på matchen i paris.
    Ser man Mourad kontra Sella blir det ju en kille som kan säljas för hyffsade pengar och en kille som bara kostat oss miljoner och miljoner men inte presterar ett skit i gengäld.


    Ja du. Mourad spelade inte ens den matchen enligt svenska fotbollsförbundet. Han satt på bänken hela matchen. Och Sverige gjorde 5 byten under matchens gång. Detta tyder ju på att den matchen är en för mig B-landslagsmatch. För i riktiga matcher är endast 3 byten tillåtna så vitt jag vet. Har kollat runt lite men kan inte hitta att han gjort någon landskamp? Har dock för mig att han var med på någon asien turne? Finns säkert någon som har järnkoll på detta och som kan hjälpa till? Men helt säkert är att Mourad inte är någon etablerad landslagsspelare. Och han är knappast nära ett Svenskt A-landslag. Vad det gäller Sella så är vi nog överrens? Jag tycker att någon annan borde få chansen. För Sella har inte presterat det man kan förvänta sig av honom. Nämligen mål! Visst kan man kanske få hyfsade pengar för Mourad? Men hans kontrakt går ju ut och han vill lämna klubben. För att vi skall få pengar för honom måste han nog skriva på ett nytt kontrakt till att börja med? Annars lär det inte handla om så stora pengar för oss? Om han inte öser in 14 mål fram till sommaruppehållet? Men det kanske är lite svårt när han tidigare gjort 14 mål på 55 matcher? Och dessutom kommer han ju tillbaka från skada.

    SvaraRadera
  34. Anonym sa...
    hudds/ Selakovic har fått chans på chans sedan han kom till klubben, två år av missade chanser, guldläget missade han för två år sedan exempelvis. Han har varit STÄNDIG sumpare nu, någon gång får det fan räcka.

    16/5/07 17:35


    Håller med dig där. Var jag så oklar i mitt tidigare inlägg så att det uppfattades som jag tyckte Sella var given i startelvan? Jag vet inte vem som skall starta bredvid Berg. Känner inte att vi har någon given lösning på problemet. Vi har ingen forward som presterat några fantastiska resultat de senaste åren. Är osäker på hur ledningen ställer sig till Mourad som vill lämna klubben? Är osäker på Walle och Ranegie vad dom kan prestera i ett längre perspektiv? Men dom 2 har ju inte riktigt fått en ärlig chans att visa vad dom kan? Tyckte att Jonatan Berg kunde vara ett namn som ingen nämnt. Kan tänka mig att en teknisk Schaffer skulle kunna sätta lite tröga backar på prov med sin kvickhet och teknik? För i backlinjen verkar dom ju vägra att sätta honom? Han håller väl inte taktiskt och i sitt positionsspel? Men en forward kanske är något som man borde leta efter? Låt Sella få vila ett tag. Rättegången drar väl igång här snart?

    SvaraRadera
  35. IOI/ Nu har jag kollat upp Mourad lite bättre. Kunde inte släppa det helt enkelt. Han har gjort 2 landskamper. Mot Sydkorea 1-1 och Mexiko 0-0 i början på 2005. Det var bara nordiska spelare med i truppen då. Alltså var det rena B-landslaget man ställde upp med. Och det var Rosenberg som gjorde Sveriges mål mot Sydkorea.

    SvaraRadera
  36. hudds/ Spela roll om han blev inbytt, till skillnad från dussinlirare så var han med på bänken när A-LANDSLAGET spelade i Paris. Det är stor skillnad mellan det och göra debut i någon Koreaturné där Anders Andersson är stjärna...

    SvaraRadera
  37. La Redoute:

    Mourad var grym som satt på bänken? Gött, då tycker jag att vi låter honom sitta där!

    //Loffe

    SvaraRadera
  38. Loffe/ Hellre en som sitter på bänken i A-landslaget än en som inte ens är nära att bli uttagen. Hur resonerar du, hylla den som missar målet mest?

    SvaraRadera
  39. Sella skapar en massa chanser men hur mycket är det värt när man bränner samtliga?

    SvaraRadera
  40. Carlsson:
    Nej, jag hyllar inte Sella. Jag tycker att han bränner alldeles för mycket. Men jag tittar efter alternativen... Vart finns dom? Att spela med Mourad i den spelidé Rehn och Jonas har, med rörelse och löpningar för varandra är självmord.

    Värva nytt och låt Sella spela så länge.

    //Loffe

    SvaraRadera
  41. Loffe/ Ja att spela med en stark bollhållare med bäst skott i truppen i ett rörelsespel är ju så fel. Eller inte, Mourad skulle ge en dimension av styrka i boxen och huvudspel på inlägg som vi inte har idag förrän sista 5 minuterna som Wallerstedt kommer in. Mourad-Berg kan bli ett guldvapen.

    SvaraRadera
  42. Mourat! Mourat! Håll en kebab framför näsan på honom så blir det sprigna av jag lovar!

    SvaraRadera
  43. ytt:

    Lägg ner George, vi vet att det är du.

    SvaraRadera
  44. ytt:
    Lär dig lite om fotboll. Vi vill spela med rörliga forwrads. Geroge är inge rörlig forward. Långa uppspel ala' Arne är han exemplarisk som bollmottagare men du kanske känner till att Arne lämnat?

    //Loffe

    SvaraRadera
  45. La Redoute sa...
    hudds/ Spela roll om han blev inbytt, till skillnad från dussinlirare så var han med på bänken när A-LANDSLAGET spelade i Paris. Det är stor skillnad mellan det och göra debut i någon Koreaturné där Anders Andersson är stjärna...

    16/5/07 20:59

    Mourad hade precis varit med på en B-lags turne innan denna match. Mot Sydkorea och Mexiko som jag tidigare angett. Där var även Rosenberg med. Och han var med i Paris också och startade matchen mot Frankrike tillsammans med Allbäck. Varken Zlatan eller Henke fanns med i Paris. Av vilken anlening vet jag inte? Men detta var ju för guds skull en träningsmatch där Mourad inte fick spela en minut. Och då var våra två bästa forwards inte på plats. Han har inte varit speciellt nära en plats i A-landslaget. Kom igen nu! Många av oss i Blåvitt har så lätt för att lyfta våra egna spelare till skyarna? Hade nu Mourad varit så grymt bra som många tycker så hade väl han redan då lämnat Blåvitt? Och om han nu är så grymt bra så borde väl någon klubb köpt honom när han hade ett år kvar på kontraktet och själv ville lämna Blåvitt. Missförstå mig inte nu. Jag ser gärna att Mourad får chansen på bekostnad av Sella. Men man kan inte påstå att Mourad har några större meriter att luta sig tillbaka på. Han har 3 säsonger i allsvenskan med 14 mål på 55 matcher. Han har varit utlånad till serie B i Italien utan att dom ville satsa på honom där. Han har några B-landskamper på sitt samvete. Det har Olof Guterstam i BP också och många fler med honom. Och det var 2005 som Mourad gjorde sina B-landskamper. Men visst, han har potential att bli något. Det tror jag med. Men det är han inte ensam om? Han är i dagsläget inte unik på något sätt.

    SvaraRadera
  46. Vad sa ni nu då dyngfittor?! Sellas hattrick jämfört med Walles ena och George ena mot u21-laget.

    SvaraRadera
  47. Vad sa ni nu då dyngfittor?! Sellas hattrick jämfört med Walles ena och George ena mot u21-laget.

    17/5/07 21:26


    Haha vilken respekt man får för dig när du uttrycker dig så magnifikt. Nolla.

    SvaraRadera
  48. Korven:
    Jag söker inte din respekt, dyngfitta.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.