2007/05/08

Aj aj aj Aubynn- en äkta karaktärsspelare...

ALLSVENSKAN Idag hade Göteborgsungdomarna skrattfest när de snackade om Blåvitt. Smågrabbarna hördes resonerandes om drömträffen på Kungsportsplatsen.
- Du vet han Vásquez i Blåvitt, han gjorde ett sånt mål som jag gjorde på träningen en gång, kommer du ihåg? Du vet när jag sparkade såhär. (Visar i slow motion)
- Men du gjorde ju inte mål utan ramlade omkull, säger kompisen bredvid.
- Ja fast det gjorde Vásquez nog med när han gick i femman!

Thomas Olsson prickade även han in ett kanonmål igår, men vem är det på bilden Expressen? Inte fan är det "TO" i alla fall. Även han skallig och även han har tidigare spelat i Norrköping. Försök igen.

Aftonbladet slog på med stora trumman och hade Vásquez mål som förstanyhet på weben under hela gårdagskvällen. GP kontrade med att slå upp elfteplacerade Gais på förstasidan av både web och del två av papperstidningen. Gais blev sportens förstanyhet med tre separata artiklar, Blåvitt fick en artikel på samma sida som man bevakade Elfsborg på. Välbalanserat med tanke på att en enorm majoritet av de sportintresserade i tidningens spridningsområde håller på Blåvitt. Heja Göteborgs-Posten.

GT/Expressen avslöjar i dramatisk ton att Håkan Mild inlett en förhandling med Jeffery "Hollywood" Aubynn. Hela affären verkar smått bisarr med tanke på det återkommande mantra om "spelare med karaktär" som Mild, Rehn och company talat om sedan förra säsongens värvningsfiaskon Gerba och Lago. Vem är det som anser Aubynn som en spelare med karaktär? Ser man på hans "meriter" blir frågan än märkligare:

- Frekventa filmningar och gnäll på domare gör honom till notoriskt hatobjekt för motståndarsupportrar under sin tid i Halmstad och Örgryte IS.
- Otaliga bråk med motståndarspelare i både Halmstad, Örgryte som Hammarby
- Uppmärksammat kontraktsbråk med Hammarby
- Bråk med tränaren i Hammarby
- Bråk med norska Ålesund som försökte värva Aubynn
- Hatad av sina egna fans:

Signaturen "ant-ON" på Bajenfans forum:

"Jeffrey Aubynn har alltid varit en lat, dryg och pengakåt jävel som inte gjort en enda rakt igenom bra insats i Bajen-tröjan. Att på något vänster beskylla Tony Gustafsson för att Jeff är sur för att han får mindre pengar i nya kontraktet, av den enkla anledning att han inte ens motsvarat en tusen del av de förväntningar man hade om honom när han kom hit. Nej det enda rätta i det här fallet är att frysa ut fanskapet och sen släppa honom till någon obskyr och nyrik dansk klubb, där han på en vecka kan göra sig ovän med allt och alla utom motståndarsupportrarna. Nej, ett Jeff-fritt 2007 står högst på min önskelista just nu..."
- Aubynn har i majoriteten av sin harriär haft ett notoriskt krampanfall runt minut 70 i varje match han spelar De få gånger hans tränare gett honom chansen från start det vill säga. Man kan nästan ställa klockan efter hans spontana ihopras för att få hjälp med streching...
- Vägrade vara med på lagbilden i Hammarby och skyllde på att han var "sjuk den dagen".

Listan kan tyvärr göras hur lång som helst. Så oavsett vilka eventuella sportsliga kvalitéer man ser i en spelare är det väldigt märkligt att Blåvitt på fullt allvar verkar vilja (kom ihåg att det är inte under pistolhot utan av egen fri vilja) locka hit svensk fotbolls stora problembarn. Det har ju talats en hel del om den där "speciella karaktären" som spelarna behöver för att tillhöra "det nya Blåvitt". Att medvetet köpa på sig en hel kaskad av problem är ungefär som att gå till Kenneln för att köpa en hund och sedan välja den enda som är rabiessmittad...

Om listan ovan är sådant som ingår i mallen för vad en sådan här karaktärsspelare bör ha för egenskaper så har vi på Baraben.com scoutat en äkta karaktärsspelare! Värva Blåvitt värva!

35 kommentarer:

  1. hur fan kan de vilja ta hit den där filmande jävla sopan??? han ligger ju ner mer med filmningar och fejkade skador än vad han står upp på plan? nej det här vore som att medvetet smitta sig själv med kolera.

    SvaraRadera
  2. Jeffrey är en jävla nolla. Träffade honom någon gång innan han stack till Bayern Munchen och han var allt annat än sympatisk.

    SvaraRadera
  3. Dålig karaktär är också karaktär!

    SvaraRadera
  4. Jeffery har ju varit hatad av mer eller mindre alla genom hela sin karriär? Divatakter efter tyskland, bråk med tränare flera gånger om, jämt filmningarna som gjort att spelare i med och motståndarlag avskytt han och så nu kontraktsbråken med flera klubbar!!!

    SvaraRadera
  5. Han är i alla fall bättre än Karisik.

    Sen så är han ju inte klar än. Det pågår som sagt förhandlingar. Begär han för mycket så kommer inte Mild att skriva kontrakt.

    Jeffrey är ändå bara en i det stora pusslet som kommer få några fler bitar redan i sommar.

    SvaraRadera
  6. Det blir inte guld i år! said...

    Han är i alla fall bättre än Karisik.


    Nej det är han ju verkligen inte. Sedan så klarar han ju inte ens av att spela hela matcher ens när han är i full trimm, minns i Öis mot oss när han blev utbytt varje derby runt 60-70 minuter in...

    SvaraRadera
  7. Sen kan man ju fundera på hur de lyckades få med den där felstavningen på både hemma- och bortatröjan. Ska man vara lite konspiratorisk kan man ganska lätt gissa sig till att det var någon i Bajens organisation som spelade Jeff detta lilla spratt. Allt annat än det vore nästan konstigt.

    Sen kan man ju också nämna att när Jeff spelade i Öis sågs han oftare ute på avenyns nattklubbar än på öisgårdens träningar. Vi pratar om en spelare med noll karaktär som fortfarande lever på sin talang men som inte tar ett steg mer än han behöver, varken på träning eller match.

    SvaraRadera
  8. Erling, håller med dig. Jag vet inte vad jag ska tro, men snacka om att ens förtroende för Håkan Mild får sig en rejäl törn om han värvar honom. Först Gerba, sen Schaffer, sen Lago och nu Aubynn???? Vad sysslar han med?!?!

    SvaraRadera
  9. vadå jefffff "hollywood" aybunn?

    jefffff "tvättäkta hora" aybunn är en bättre beskrivning!

    SvaraRadera
  10. Gerba fick aldrig chansen!!!
    Ta hem honom nu och ge honomn chansen!!!

    SvaraRadera
  11. driiiiiiiiiiiiiiver ni med mig eller?
    bäst på att filma ja han är bäst på att filma bääääääst på att fiiiilma!

    SvaraRadera
  12. Jo, målet har diskuterats flitigt på mitt högstadium, och på MSN får man kommentarer om det oavbrutet. Otroligt vackert.

    SvaraRadera
  13. Jag och polarna brukar slå vad om i vilken minut killen ska utgå med kramp, och dessutom sjunga "Jeffrey Aubynn han har kramp" när det väl inträffar. Och nu är det tänkt att han ska spela i Blåvitt? I stället för vem, undrar jag. Spelare av HANS karaktär undanbedes! Skicka han till Bunkeflo.

    SvaraRadera
  14. Obeng heter han.

    Sedan är det inte konstigt att GAIS fick mest publicitet, det får alltid hemmalaget i sådana här lägen.

    SvaraRadera
  15. Håkan Mild är en frukt av Roger Gustavssons skola. Är Rogers pedagogiska tanke som han delade med sig 1999 till mig vägledande?

    "Har man en trupp på 20 man som har rätt karaktär/synsätt kan man ta in en spelare med avig karaktär då formas han av gruppen. Däremot har man två med avig karaktär så är det kört".

    Jeffryn när han spelar bra är en klass-spelare. Han skulle i dom stunderna verkligen tillföra ngt. Kan ha må bra och formas genom vår trupp och priset är rätt så bör man nog slå till....Grabben har spetskompetens

    SvaraRadera
  16. Ett något märkligt värvningsförsök från Blåvitts sida tycker jag. Visst kan Aubynn i sina bästa stunder vara en riktigt bra spelare. Men är det värt att chansa på det? Tydligen tycker Mild det? Och skall han få någon sorts spelgaranti då eller? Annars kommer han ju bara att hänga med huvudet i Blåvitt också. Aubynn är i och för sig en mer etablerad spelare än vad dom värvningar man gjorde under silly season. Och som sagt. När han är som bäst skulle han tillföra Blåvitt en hel del. Men det räcker med dessa tokchansningar på spelare. Ge oss något riktigt intressant och bra. Eller låt truppen vara som den är.

    SvaraRadera
  17. Vår vänsterkant är vigd åt Tobias Hysen. Satsa allt på att få hem honom till sommaren istället.

    SvaraRadera
  18. Fredrik är helt med dig om Tobias Hysen i fall priset är det rätta. Där finns en framtid och spetskompetens.

    Men antar att det skiljer inte så lite dem emellan.....

    SvaraRadera
  19. SLÄPP ALLT OCH SATSA PÅ HYSÉN!

    SvaraRadera
  20. Bilden från Expressen tycker jag var roligast...hehe, att diskutera om Aubynn kan lira boll eller ej är ju dumdristigt - klart killen kan lira men passar han in idagens blåvitt vid sidan om? det är det som är frågan, Hysén kan vi glömma, han har Premierleage i sikte...Köp Aubynn och gör om han till Vänster back och se till att Mourad förlänger...

    SvaraRadera
  21. Hahaha. Gillar slutklämmen. Bästa på länge.

    SvaraRadera
  22. ludovic/ han kan lira boll? han ligger ju ner hela tiden, hur lirar man boll då?

    SvaraRadera
  23. old school: Du glömde Ragnar.

    SvaraRadera
  24. SLÄPP HYSÉN OCH SATSA PÅ ALLT!

    SvaraRadera
  25. han skall inte hit...ointelligent, lat och ett svin vid sidan av plan...hoppas på ordentliga protester(kvartssamtal?) om det kommer till konraktsskrivning...alla jag känner och det är många har samma åsikt....

    SvaraRadera
  26. Romario var också ett svin vid sidan av plan...

    SvaraRadera
  27. Haha! Kul att jämföra Jeff med Romario;)

    SvaraRadera
  28. det e ju bra att vara duktig pa att filma?? va e grejen.. ?

    jeff e grym, tar latt plats istallet for pontus


    varfor skall man springa mer an man behover???

    SvaraRadera
  29. Slapp aldrig in Jeff i nat som kan liknas vid nagot som fungerar nu da pajar ni allt, blavitt.... Jeff ar en diva som inte ens den mest goa-gubbar-ganget kan fixa, han kommer bara dra ner stamningen i ganget. Snaaaaaalla satsa allt pa Hysen istallet!!!!!!!!

    sorry for aa ae o :)

    SvaraRadera
  30. Han kanske e äcklig men han e en klasspelare när det funkar för honom VÄRVA

    SvaraRadera
  31. Hellre dålig karaktär än ingen karaktär alls. Det är väl bra att vi också får en filmare till laget så vi kan vinna lite frisparkar i offensiv planhalva. Det finns ju många spelare man kan ha dubier om. En sådan är Tomas Olsson, här populärt kallad TO. I andra klubbar har han kallats för "Känning" eftersom han alltid har en. En spelare som konstant går och känner efter om han har en stukad tumme eller en krampande tunntarm, nä - bättre upp. Skall han spela för oss för att han är en hygglig kille eller go' gubbe? Skall vi ha Aubynn för att han gnäller. Det är inte ens fel att två träter. Hammarby sköter inte sin spelartrupp professionellt. De är inte anpassade för dagens verklighet, är vi det?

    Hur bra karaktär har mångas älskling Ölme? Ölme = Bosman. Bosman-Ölme eller Svikar-Ölme som han också kallas gnäller för att han inte får vara med på bänken. Likt den patetiska nollan Armbåge, som aldrig platsade. Gnällde Rickardsson, gnällde Richard Claesson, gnällde Sandklef, gnällde Jimmy Svensson, vill vi ha dem tillbaks?

    Precis som Selakovic gnällde när han inte fick spela på sin favoritposition, där han är så fantastiskt produktiv. Hallå! Vi har redan gnällspikar. Dagens fotbollsspelare är gnällspikar, det är inte Aubynns fel. Det är deras jävligt omotiverat höga löners och gullegullandets fel.

    Ge dem en jävla gnällklausul. Halvera deras löner och låt resten utbetalas som bonus fem år efter karriärens slut om de inte gnällt under den tiden. Då är det upp till dem, vill de gnälla så får de, men med lägre lön än annars. Välkommen Jeff!

    SvaraRadera
  32. Kan Aubynn spela vänsterback?

    SvaraRadera
  33. "proff"
    Måste bara få tacka dig!
    Jag skrattar så tårarna rinner...

    "Ge dem en jävla gnällklausul. Halvera deras löner och låt resten utbetalas som bonus fem år efter karriärens slut om de inte gnällt under den tiden".

    HELT UNDERBART!!!!!!!

    SvaraRadera
  34. VÄRVA HYSÉN, GÖTEBORGSSONEN KOMMER JU FÅ DET SÅ JÄÄÄÄVLA GÖTT HEMMA I GÖTET IGEN! VÄRVA PAPPA GLENN OCKSÅ!!

    SvaraRadera
  35. Igor ledde ett upplopp, herrejävlargud alltså, helt sjukt. Känner sympati för Igor.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.