2006/02/14

Jesus, Luther, Alf Svensson och Agbar Barsom!

SILLY SEASON Efter en ganska lugn vinter där aktiviteten på värvningsfroten varit låg så har Kristdemokraterna i veckan gjort klart med ett starkt nyförvärv inför nästa kommunalval. Man har värvat Agbar Barssom från Djurgården Fotboll FF AB.

Historien fram till denna värvning är ganska intressant och började för ett par månader sedan när Kristdemokraternas sportchef Jesus överlämnade en skriftlig begäran till styrelsen om att få extra pengar till ett offensivt nyförvärv. Då KD under säsongen 2005 haft en del problem med stökiga fans och en andra problem med klubbledare som hamnat i klammer med rättvisan så ryktades det att Svenska fotbollsförbundet var ute efter att stänga av sportchefen Jesus för hädelse mot den heliga tron: SvFFs regelverk.

När Alf Svensson tog över jobbet som sportchef visste inte jublet några gränser hos Ordförande Judas och övriga styrelsen som konspirerat i det tysta för att byta ut Jesus som sågs vara från en förlegad epok. Men nu när OS-hockeyn närmade sig så avtog jublet till ett hemligt spel i kulisserna där KD:s agenter ständigt åkte ut från kanslihuset till Kaknäs för att scouta Barsom som ett potentiellt nyförvärv.

Sedan tidigare hade ju Barsom varit utlandsproffs hos Assyriska så hans hemvändande till svenska kyrkan sågs nu som den perfekta värvningskuppen för KDs del. Tränare Göran Hägglund hölls medvetet utanför affären för att han skulle kunna koncentrera sig på den så viktiga turneringen "Riksdagsvalet" som ska gå av stapeln längre fram i år.

Men när nyheten presenterades hjälpte det inte att det redan spekulerats om att det kunde vara en stor kristen profil på ingång till KDs lag, så blev glädjen enorm bland ungdomssektionen och supportrarna som fort hyllade Barsoms transfer till KD. Frågan är om Barsom nu klarar att hålla uppe den lagtradition som Jesus och sedermera Judas och andra inom det kristna laget har etablerat. Är Barsom den näste offensive ledargestalten hos Kristdemokraterna?

21 kommentarer:

  1. Orkade inte läsa mer än 2 rader.
    Blev det kul sen?

    SvaraRadera
  2. Är det ett medvetet val att kalla Abgar för Agbar? I så fall förstår jag det inte...

    SvaraRadera
  3. Länken till Aftonbladet artikeln då??

    SvaraRadera
  4. "Stor Kristen Profil"

    Ja om man menar så, då är Barsom verkligen en STOR PROFIL, med den nästan så.

    Han hade dock ej kunnat bo i Göteborg, här hade han åkt på stryk av den samlade hamnarbetarkåren. De är nämligen avundsjuka på att han har större kran än vad de har.

    SvaraRadera
  5. Skulle naturligtvis ha varit näsan intenästan.

    Tänkte väl för mycket på den kristna devisen: "Du skall älska din näsa såsom dig själv).

    Undrar över hur domarna tolkar offside-regeln när det gäller Brasom. Han kan ju dra en fot bakom sig för att vara onside och ändå ha snoken flera meter offside.

    En sak till man kan fundera över. Om Barsom med full erektion skulle springa naken in i en tegel/stenvägg, vad skulle hända då?

    Svar: Han skulle bryta näsan.

    SvaraRadera
  6. hahahaahahaha återigen ett mästerverk på baraben. dagens behållning.

    SvaraRadera
  7. den med Alf i tre kronortröjan är ju fan sanslös, haha vem har tagit den, aftonbladeT?

    SvaraRadera
  8. stoooooort! nästan lika roligt som svenska OS-guldet idag...

    SvaraRadera
  9. agbar? abgar? aabgr? agabr?

    SvaraRadera
  10. Jag är kristen. Jag finner dessa skämt om bla min religion stötande.

    Jag ska av denna anledning bränna upp kamratgården och dödshota hela blåvitts seplartrupp samt styrlse.

    Gud är stor!

    SvaraRadera
  11. Han syftar på Akhbar. Alloh Akhbar. Han har blivit muslim, den gode Alf.

    SvaraRadera
  12. Agrar = Bonndjävel
    Anskar = Kristfacsist
    Amplar = Krukor
    Bagar = Degar

    SvaraRadera
  13. Muslim?

    Är det en så'n som tror att Muhammed föddes ur arslet på en gris vid namn Allah?

    SvaraRadera
  14. En fördel är ju om skribenten kan stava till Abgar Barsom. Men kappvändar-Frankie lär väl säga i efterhand att det var meningen?

    SvaraRadera
  15. anonym/ Vem fan bryr sig? Hahahaha. "Kappvändar-Frankie" hahahahahahhaa. Dra nåt gammalt över dig.

    SvaraRadera
  16. Men du är ju en kappvändare Frankie. En inställsam fan som ändrar åsikt och aldrig står för något (jaja, saxa detta nu då).

    SvaraRadera
  17. Paxifk:

    Naturligtvis var jag inte allvarlig. Var väl främst menat som en pik mot muslimer efter den senaste tidens hänelser.

    SvaraRadera
  18. Den viktiga frågan är naturligtvis vad detta innebär för http://www.barsom.com/

    SvaraRadera
  19. Varför trakasserar ni en människa? Det är verkligen roligt, men personangrepp hör inte hemma på en sådan här klassificerad blogg.

    / Freddan

    SvaraRadera
  20. Men du är ju en kappvändare Frankie. En inställsam fan som ändrar åsikt och aldrig står för något (jaja, saxa detta nu då).

    Säger en som inte ens står för sitt blaj med namn. Secka gubbar ni låter husera här baraben, skärp dig med saxen frankie eller bond eller vem fan nu det är som har saxen här?

    SvaraRadera
  21. Saxa?! Vafan ska det saxas här? Får man inte skriva vad man vill på ett forum eller?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.