2006/02/20

ICA-Stig går från kassan till ordförandeklubban?

SILLY SEASON Som Baraben tidigare i år berättat så blev det Stig Lundström som blev valberedningens kandidat till ny ordförande i IFK Göteborg. Därför återpublicerar vi Barabens presentation av herr Lundström från tidigare i vinter:

"Enligt dagens GT i ett speciellt "GT avslöjar" reportage påstår man att valberedningen i IFK Göteborg bestämt sig för ett oväntat val: Stig Lundström.

Lundström, 57 år gammal, är till vardags den som driver ICA Maxi i Göteborgsförorten Torslanda och har under ett års tid suttit med i styrelsen i Blåvitt. När Mats Persson tvingades säga upp sig fick Lundström, under året ganska anonym, ett mycket större ansvar.

Han ingår nu både i den ekonomikommitté där han tillsammans med vår vice ordförande Kaj Thorén styr flera av de operativa uppgifter som Mats Persson hade under sig i sin roll som klubbdirektör. Lundström utgör även tillsammans med avgående ordföranden Bengt Halse transferkommitén som sköter spelarfrågorna i dialog med sportchefen Håkan Mild.

Stig Lundström, tidigare Ica-handlare på Kvantum Angered och från hösten 2004 på Maxi i Torslanda sitter i Ica-förbundets styrelse och kan alså inom kort bli högste beslutsfattare i IFK Göteborg. Lundström själv vill inte kommentera uppgifterna ännu men ser i ljuset av Halses avgång ut som en av ett par naturliga ersättare, om man väljer att rekrytera inom organisationen på Kamratgården.

Lundström har tidigare varit styrelseordförande i AB Lindex och Affärshälsan i Göteborg AB, vice ordförande i Ellos (Postorderföretaget, inte korplaget) samt styrelseledamot i Stena Line (mastodontskepparna, inte lillebror). I vilket fall är det ett spännande och minst sagt lite okänt, men inte speciellt ologiskt namn som dyker upp i diskussionen om styrelseposten. Lundström, Blåvitts nya "starke man"?! Årsmötet avgör saken slutgiltigt.

23 kommentarer:

  1. Gonatt.......nu går jag i ide tills nästa ordförande kliver in, blir bara frustrerande att följa ett lag utan nya visioner och ideér när det gäller att attrahera nya stjärnspelare...ICA-handlaren har inga kontakter som han kan locka att satsa pengar i blåvitt, vilket är ett måste om man skall hänga med (se DIF)...vi kommer fortsatt få sitta o titta på när de andra lagen snor "blåvita" spelare (typ Hysen, Kim, A.Svensson m.fl) - Väck mig när ICA-gubben avgår....

    SvaraRadera
  2. följa ett lag utan nya visioner och ideér

    Hur kan du säga så utan att ha hört hans visioner och idéer? Utgår du blankt från att man bara kan tänka om man jobbar på börsen eller? Inte speciellt smart argumentationsteknik.

    Halse har vi haft som ordförande nu, en VD för ett storföretag och beryktad för sitt "kontaktnät". Hur har vi sett av det? Har vi sett storinvesteringar i Blåvitt? Har vi sett de "stjärnspelare" som du efterlyser? Nej och åter nej.

    Stig ska väl fan få en chans att presentera sin sak innan man säger att det är nattsvart att han tagit över. Om vi vinnner guld i år, gör en bra Silly Season och sedan spelar Champions League nästa år, är det då nattsvart att Stig kanske tagit över?

    SvaraRadera
  3. stig kan bli bra. men samtidigt kan han bli flopp med. vet för lite om honom än, men hans kontaktnät imponerar dock. styrelsen i sten a olssons compangie? jadu. det är inte kass det.
    /JN

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  5. gött att vi slapp pamp.

    SvaraRadera
  6. är inte detta ett gammalt inlägg? känner igen det! :S

    SvaraRadera
  7. Jo, inlägget kan nog kännas igen.....se det mer som ett bokslut och att jag nu lägger ner min kampanj "Upprop mot ICA-Gubben"...
    Innan jag lägger ner måste jag dock kommentera "ingen pamp..", kanske inte annat att räkna med i ett gammalt arbetarlag,,skall väl vara nåt hemvävt med låg profil och koppling till Göran Js bastuklubb - det är ju bara det att vi inte är kvar i 60-talet längre, stålarna styr i dagens fotboll, varken man vill eller inte...som sagt väck mig om ett par år, Godnatt......zzzzzzzzzz

    SvaraRadera
  8. rheed/ Funderat på att faktiskt läsa vad det står?

    SILLY SEASON Som Baraben tidigare i år berättat så blev det Stig Lundström som blev valberedningens kandidat till ny ordförande i IFK Göteborg. Därför återpublicerar vi Barabens presentation av herr Lundström från tidigare i vinter:

    SvaraRadera
  9. Men alltså varför ska ni alltid gotta er i när ni fö en gångs skull har rätt. Usch baraben!

    SvaraRadera
  10. anonym/ Gotta sig? Gå och lägg daj. Det var ju för att visa rheed (som frågade om texten inte var tidigare publicerad) följande rader:

    Därför återpublicerar vi Barabens presentation av herr Lundström från tidigare i vinter:

    SvaraRadera
  11. Paxifk: Om du hade haft lite fotbollshyfs och ens snuddat vid att ha någon som helst koll hade du läst Offside (inte regelkapitlet utan tidskriften) härförleden, där Tobias HYSÉN var intervjuad i ett långt reportage. Han berättade om övergången till Dif. Bland annat hur han satt i bilen på väg till Oslo att skriva på för Lyn när Bosse Lundqvist ringde och frågade om han ville spela för Djurgården. Och att han valde dem för den sportsliga utmaningen jämfört med Lyn. MEN, att om IFK gett ett bud som Häcken kunnat acceptera hade det inte varit några som helst tvivel. Han hade ju för "&% klubben i blodet. Och IFK struntade ju i honom då, det vet vi alla. De lade ett skambud och varför skulle Häcken godta det? Det är bara IFK som godtar skambud.

    Kim Novak däremot. Hon ville aldrig spela i IFK. So?

    SvaraRadera
  12. il proffessore/ IFK frågade sig för hos Häcken men Åke "jag hatar Blåvitt" Nilsson sa att 2 mille inte dög någonstans. Rätt ska vara rätt.

    Och med Tobias "den förlorade sonen" Hysén i laget skulle inte Vasquez fått chansen att slå igenom. Win win.

    SvaraRadera
  13. Helt otroligt att folk bara sågar Lundström utan att ha den blekaste aning om hans kvalitéter eller brister. En något mer nyanserad debatt kan väl vara önskvärd?

    SvaraRadera
  14. Stig L:s fru jobbar på min arbetsplats. Kanske kan man få lite insidertips framöver ;-)

    SvaraRadera
  15. bond: Ja, det var ju det jag sa. Fast på ett intressantare sätt. Visst Åke hatar blåvitt, men frågan är om inte det är ömsesidigt med tanke på att 2 millar (om det nu var så mycket) inte räcker långt för en nyckelspelare under kontrakt. Vad det gällde var att Hysén sa att han ville spela i IFK och hade valt IFK om de givit ett konkurrenskraftigt bud. Vilket de inte gjorde. Tror du att Dif budade under IFK? Dina konspirationsteorier når nya höjder. Jag skrattar högt!

    SvaraRadera
  16. Är det några som har gott om flis är det ICA-handlare. Tror inte heller man behöver ha varit en topp-pjatt i styrelserummen för att bidra med något till en fotbollsförening. Snarare tvärtom. Det enda det betyder är att man gillar att klia andra styrelseproffs på ryggen. Hur coolt är det? Hur många bra spelare ger det till IFK? Hur mycket gör det för arenan? Hur mycket gör det för publiktillströmningen? Oooh, vad Per Gyllenhammar skulle lösa våra problem. Inte. Hallå Skandia.

    SvaraRadera
  17. Kvällens fråga: Hur nära släkt med "Loket" är Stig? Bröder? Kusiner?
    Lika som bär iaf!

    SvaraRadera
  18. Il Professore
    Härligt att du dissar människor efter deras titlar. Kan du inte ge en kravprofil för hur en orförande ska lyckas i Blåvitt? Enligt dig bör det väl finnas en exakt sådan.
    /Fredrik

    SvaraRadera
  19. Har snickrat ihop en liten text om mina åsikter om ordförandekandidaterna på min blogg. Klicka på mitt nick och sedan vidare för att läsa...

    SvaraRadera
  20. Fredrik: Vad yrar du om? Tala klarspråk. Fattar inte ett ord vad du pratat om. Bygg en begriplig mening, snälla! Jag lovar att svara dig.

    Det jag menar är att en ordförande kanske inte bäst bedöms utifrån hur många uppdrag man haft i olika styrelserum. Detta brukar bara betyda att man kliat rätt personer på ryggen. En ordförande måste ju kunna omsätta sina relationer till näringsliv och politik till någonting som bygger föreningen. Och där tror jag inte Halse varit särskilt skicklig och jag tror inte PG skulle vara ett bättre alternativ än Stig bara för att han är ett känt namn.

    En ordförande skall vara bra på att bygga långsiktiga relationer, inte kortsiktiga. Vårda och stärka varumärket IFK Göteborg.

    Pax: :) Jag tror säkert dina källor har träffat TH på en fest, men argumentet låter lite sökt. Missförstå mig inte, men TH kommer alltid att bli jämförd med sin farsa oavsett vilken klubb han spelar i. På ett eller annat sätt. Samtidigt är han inte en markerande mittback. Om han nu verkligen menade det, varför vågar han inte stå för det när han blir intervjuad? Och varför skulle han ens säga att blåvitt var hans förstaval när han valt en annan klubb?

    Det är solklart att dina "kompisar" vill misskreditera IFK genom att säga att en toppspelare inte velat gå hit.

    Tror ekonomin avgjorde till Svenssons och Hyséns nackdel, men inte Kim. Han hade nog inga större känslor för IFK. Däremot får vi nog vara ärliga och säga att ekonomin nog har gett oss fler skickliga spelare än det förlorat oss.

    SvaraRadera
  21. Ha ha,

    fan vad roligt det är med amatörer som äntligen hittat ett forum för sitt tyckande och har åsikter om precis allt, mest för tyckandets skull. Att man skall tycka något har blivit ett självändamål och kommentarerna blir mest till någon icke-debatt där folk tävlar i att missförstå varandra.

    Och ja, detta är ännu ett sådant inlägg.

    Angående Tobias Hysén har jag hört att han inte blev köpt för att blåvitt tyckte att Ozzy var mer lovande. Rätt eller fel så känns det i alla fall gött att det fanns en tanke bakom.

    SvaraRadera
  22. anonymous: och vilka är proffstyckare? Tommy Engstrand? Alexander Bard? Camilla Henemark? På vilket sätt skulle de bidra till diskussionerna här? Jag sa på vilket sätt? :)

    SvaraRadera
  23. il professore/ det är jag som är proffstyckare :)

    Du håller säkert med om att vissa kommentarer mest verkar komma för att vissa vill se sin egen text på nätet. Typ den här.

    Ha det gött

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.