2009/11/12

"en skugga över den sport jag älskar.."

KRÖNIKA. Efter att ha sett inslaget från Djurgården - Assyriska två gånger på efterlyst så börjar jag grubbla. Vems fel är det? Vem bär ansvar för det? Vad är lösningen?
Våldet och hatet hör inte hemma på arenorna, det hör inte heller hemma på planen, med det kommer tyvärr alltid att vara en del av fotbollen. Att så blåögt påpeka att dom har löst problemet i England, är naivt. Visst, dom har kommit mycket längre än oss och har fått bort det från arenorna, men det finns fortfarande kvar runt omkring. Att ens tro att man kan få bort det helt är önsketänkande. Våldet kan stängas ute, men det kommer alltid att finnas.

Så länge det sköts snyggt och hålls borta från allmänhetens vetande rör det mig inte i ryggen. Jag ser hellre att två som verkligen vill slåss gör det än att det sker helt oprovocerat på stan eller i hemmen där en av parterna kanske inte ens har en chans att välja på om dom vill det eller inte. Men när jag ser bilderna från Djurgården - Assyriska matchen så släcks en bit av hoppet jag har på mänskligheten. Vad är det för idioter som drar en skugga över den sport jag älskar? Ansvaret för just den här idioten lägger jag på huligan-firmorna. Den här idiotens beteende kan väl inte ens vara acceptabelt för er? (Alla Huliganer är inte idioter, lika väl som att alla supportrar inte är huliganer.) Men att sen ens låta sånt här få hända rent praktiskt sett, som vi också fick bevittna under stormningen av Gamla Ullevi 1:a November där en av dom som bär ansvaret för spelarnas säkerhet står och leker med en fotboll när slutsignalen går är ju patetiskt. Det hade varit lika effektivt att ställa en vägkon som hinder, kanske rent ut sagt bättre då de stormande Solnaiterna hade kunnat snubbla på den.

Att det inte stormades efter cupfinalen kanske har att göra med Solnas självkärlek och respekt för den egna planen men kan väl också vara tack vare burarna som supportrarna sitter i, man kom helt enkelt inte ut, det är mer eller mindre ett fängelse. Är det här den lösning vi vill ha? Jag tycker inte det. Känslan på GU där man sitter så nära planen att man nästan kan ge Hysén en high-five efter ett mål är en känsla jag vill ha kvar. Den här närheten får stämmningen att gå från grym till helt magisk. Det är upp till oss att vi sköter det så att vi kan ha det så i fortsättningen också. Det finns inget värre än att se fotboll på en friidrottsarena där man behöver kikare för att se vad som händer på planen.

Det kommer tyvärr alltid att finnas idioter, och det kommer tyvärr alltid att finnas våld. Våldet som har varit under denna säsong har dragit som ett åskmoln över fotbollen. Men att lösningen skulle vara att spela matcher innan kl 17:oo på vardagar är ett mardrömsscenario för oss supportrar. Det är en bråkdel av oss som ställer till det, dom flesta av oss är på matcherna endast med kärlek till det egna laget, vi är där för att stötta och fira. Vi väljer kärleken framför hatet. Våld är såklart utan några som helst undantag åt helvete fel, och det ska bannlysas från arenorna - helt rätt media. Men då bara måste jag få ställa en fråga efter allt detta svartmåleri av fotbollen som sport, varför är det accepterat med våld och slagsmål tills tänder flyger och blod rinner så fort man har ett par skridskor på sig?

139 dagar kvar. Tack för mig.

49 kommentarer:

  1. Alltid är det läktarkulturen som får ta smällen när kategori-c grabbar eller wannabes ska ha lite kul.

    Speciellt wannabes har jag blivit så jävla trött på iår. Finns flera "grabbar" i dom yngre leden som hoppar från firma till firma i olika lag och är endast där för våldet. Deras kärlek hör inte hemma någonstans.

    Dock känns kritiken på oss ganska obefogad? Men man undrar vadfan dom håller på med där uppe i Stockholm, sätter oss andra i skiten.

    Och som jag sa förut; Det är alltid läktarkulturen som får ta skit för det här. Så fel, så fruktansvärt jävla fullkomligt fel.

    SvaraRadera
  2. Klubbarna och polisen är ju så tafatta. Det enda sättet att få folk att sluta är att ge dem individuella kännbara straff.
    Bara det faktum att det hänger en viss banderoll på GU varenda match gör ju att man undrar om det överhuvudtaget finns någon som bryr sig.

    SvaraRadera
  3. Ett första steg hade vart om firmor la ned verksamheten och gick över till MMA. Firmorna är mer intresserade av att slåss än att stödja sitt lag, det är ganska uppenbart om man ser hur mycket negativ uppmärksamhet dom orsakar. Om firmorna försvinner så har inte dom yngre nått att se upp till dessutom.

    SvaraRadera
  4. 00:57 & 01:28

    Varför tror alla att det är Wisemens fel? Vad har wisemen gjort för ont på Gamla Ullevi iår mer än att dra igång några ramsor?

    Jag tvivlar inte något på att Wisemens kärlek är starkare än din och min.

    Däremot är jag bered att hålla med dig om att det finns några puckon som ser upp till det "dåliga" som wisemen sysslar med och försöker leva upp till det under matchdag osv.

    SvaraRadera
  5. så länge det sker på en äng vid skogen där inga oskyldiga kommer till skada får dom la så varandra hur mycket dom bara vill. Problemet är när det förknippas med fotboll och förstör en sport. Jag tycker oxå wisemen banderollen ska ner, inte för jag säger att dom sköter sig dåligt på Gu nej för det har jag ingen aning om. Men att det wisemen står för ska inte förknippas med fotboll alltså våld.

    SvaraRadera
  6. Where Angels Dare. Forza Wisemen

    SvaraRadera
  7. "Anonym sa...
    Where Angels Dare. Forza Wisemen

    13/11/09 03:06"

    Ja ja Wiseman, undra hur många av er som var avstängda från dom Allsvenska arenorna i år?!...
    Om ni nu är så "intresserade" av blåvitt, så får ni väl se till att ni sköter er, så ni kan vara på GU och heja fram erat lag!
    För hemma framför tv´n är ni inget stöd, och på gatorna är ni inga förbilder...

    /J.A

    SvaraRadera
  8. Nu tänker jag inte hålla WM om ryggen, verkligen inte. Men att enbart ställa WM mot vägen, känns brutalt fel. krönikören belyser bland annat problemet med våld på arenan. Mig veterligen har det inte varit några större incidenter på GU i år.

    Ni som säger att majoriteten av WM inte har någon kärlek till laget, är långt ute och cyklar. Kalmar borta, Örebro borta, Gefle borta, Trelleborg borta, tror ni WM är där för att slåss??

    Häng ut dom som bör hängas ut i stället.

    SvaraRadera
  9. Alla firmors medlemmar, inkl Wisemen, är små människor med taskig barndom med stark tillhörighetskänsla. Dålig självkänsla och taskig självbild och självdistans.

    Det bästa som kan hända är att dom söker hjälp för sina problem.

    Att ägna sig åt MMA lät också som en bra idé tycker jag. Så kan dom slå ihjäl varandra under ordnade former.

    SvaraRadera
  10. ...och att säga att firmorna älskar sitt lag är ju bara rent skitsnack, det vet nog de flesta.

    SvaraRadera
  11. Jo, alla huliganer ÄR idioter, by definition!

    SvaraRadera
  12. Resultatet av planstormningen och högerkroken mot assyriskaspelaren kan mycket väl bli som i Italien. Ett 3m högt plexiglas runt hela arenan samt tvång att ha löparbana runt plan. På så sätt kan inget kastas in på plan/mot spelare.

    Jag håller med om att atmosfären på GU är helt underbar, man är nära spelarna och ibland känns det som att man är mitt ibland spelarna, men fortsätter detta så spelar vi snart på Nya Ullevi med plexiglas runt läktarna.

    Man får ju verkligen hoppas på att Solnas kategori c killar inte tar påhoppet av "deras" assyriska spelare som en ursäkt att få "slå på" Djurgårds spelare till höger o vänster.

    Jag håller också med om att jag inte bryr mig så mycket om WM och FB stämmer träff på en parkeringsplats för att sen se vem som står längst, men blanda för fan inte in fotbollen i detta.

    Hur kan det va fotbollens ansvar när det blir bråk utanför arenan men det är inte krogens/resturangens/pubens ansvar när det blir bråk efter en blöt kväll? Borde inte ALLA skrika om att man måste stänga allt från Mc Donalds till hela Avenyn för att det har varit bråk på stan. Tillåt bara spritservering mellan 7 och 8 på vardagarna.

    SvaraRadera
  13. citerar "krönikan":
    'Alla Huliganer är inte idioter, lika väl som att alla supportrar inte är huliganer'

    Alla supportrar är inte huliganer, om ens någon är det som verkligen kallar sig supporter- det har du rätt i Ida.
    Men, ALLA HULIGANER ÄR IDIOTER, så jag håller inte med dig alls där. Vilken är din definiton på en huligan? Om man som huligan bara håller våldet till läktaren? Är det då du menar att det är en bra huligan än om den springer in på plan i stället?

    SvaraRadera
  14. Huliganproblemet har ju eskalerat såpass mycket att det inte längre är hållbart.

    Problemet tycker jag ligger hos polisen och politikerna, inte klubbarna! Det behövs sättas upp klara och bra regler.

    Problemsupportrar måste ha anmälningsplikt till en polosstationen 5 mil från stan varje gång det är match t.ex. Jätte bra idé!

    Sen anser jag att ett mobilt stängsel ska kunnas sättas upp inför problemmatcher. Ett stängsel som gör det omöjligt att tränga sig in på plan. Kan ju inte vara allt för svårt att fixa ett sådant stängsel??

    Gör vi dessa två saker är problemen mer eller mindre lösta, tror jag.

    SvaraRadera
  15. Kamratunionen är väl bl.a. till för att hålla våldet borta från arenan. Detta har väl lyckats ganska bra i Göteborg (sista matchen undantagen). Vi blåvita verkar ha en enighet om hur vi vill ha det på läktaren. Wisemen är väl också en del av unionen om jag inte missuppfattat. Detta ska de ha all heder för. De håller våldet borta från oskyldiga och pucklar på likasinnade istället. Fine by me!

    SvaraRadera
  16. Jag tycker man tar sitt ansvar om man tar chansen att tydligt visa att man är emot våld.

    Ett bra exempel: På väg hem från en match började några blåvittfans gruffa med några motståndarsupportrar. En kompis till mig skrek åt dem "men lägg av då idioter". Inget mer. Ganska enkelt. Men det räckte för att gruffet skulle sluta. Och det gick som en lättnadens suck genom folksamlingen på väg hem.

    Stå upp för det du tror på så gör du ditt.

    SvaraRadera
  17. vilka ska man tvinga anmäla sig på en polisstation?finns folk som är med WM som snuten aldrig sätt slå ett slag på någon/något kring en fotbollsmatch så det kan bli lite svårt att veta exakt vilka!

    sen återigen så har vi det skonat här i göteborg, Wisemen är inte mongolider som springer på plan å slår andra lags spelare eller tänder bengaler å kastar in, eller avbryter matcher osv osv...!slåss diskret på ängar å pakeringar..låt gå!gör ingen stor grej av det...då "vinner" huliganerna..!

    SvaraRadera
  18. Det är ju egentligen så jvla enkelt! Om firmorna slåss med varandra och låter oskyldiga vara så är det inget bekymmer, bara de gör det avskilt.

    Problem blir det när stockholmarna ska in på planen hela tiden och bete sig som neandertalare. Problem blir det också när Firman Boys deklarerar att alla blåvita, utom kvinnor och barn är legitima måltavlor (ja jag vet att aik:are med halsduk också blev attackerade i Götet senast-fel fel fel!).

    Det är väl en kombination av rädsla och kompisskap som gör att dårarna får härja fritt. Står man sida vid sida match efter match med en som är schysst mot en så sätter man inte dit honom när han sedan rusar in och klappar till en spelare i motståndarlaget. Om man inte tycker han är schysst så håller man käft för dårarna är tuffa i grupp och drar sig inte för att slå någon som försöker sätta ner foten.

    SvaraRadera
  19. Kjell Petterson=Mini Me2009-11-13 10:47

    vi måste kanske klargöra en sak !!! Om man skall ha anmälningsplikt nånstans så bör man väl vara dömd för något brott till att börja med...

    Sen det här med halsduk/tröja: Aik har ett större antal supporters som bär hata tröjor , halsduk och flagga och hetsar som fan, så det kanske inte var så stora "övertramp" i GBG senast. Vi har några men betydligt färre..

    SvaraRadera
  20. det var ju knappast Firman"fultjack"Boys som kastade burkar och flaskor på Glenn med familj heller...

    det som Djurgårdarna gjorde övergår dock mitt förstånd...dom skulle ju fira kvalsegern, hur fan kan man då ge sig på helt oskyldiga spelare...det är för mycket knark som överallt annars i samhället...

    SvaraRadera
  21. Åhhh jag fattar inte detta tjöt. Var finns dessa eskalerande problem? Var finns dessa Belfast-liknande krigsscener?
    De finns inte i Göteborg. Det har ej skett några upplopp och fruktansvärt våld på GU.
    Senaste gången det var bråk på våra läktare var mot Basel och vi vet väl alla vilka som var drivande där.

    SvaraRadera
  22. På Råsunda kan man ju inte ta med sin grabb på fotboll med blåvit halsduk. Möjligtvis på någon avskiljd plats på södra övre, men knappast på någon av långsidorna.

    Och innan och efter matchen är det ju bara att gömma allt vad blåvitt heter. Om man går med sin grabb dvs som man inte vill ska höra dödshot och se vevande armar.

    Det kommer döda fotbollen långsamt.

    SvaraRadera
  23. Anonym 09:32

    ALLA HULIGANER ÄR IDIOTER, så jag håller inte med dig alls där. Vilken är din definiton på en huligan? Om man som huligan bara håller våldet till läktaren? Är det då du menar att det är en bra huligan än om den springer in på plan i stället?"

    Med tanke på att jag starkt står för att våldet ska BORT från arenan så tycker jag givetvis inte att våldet får hålla till på läktaren. Min definition av en huligan är någon som är med i någon av firmorna. Jag har heller aldrig sagt att det finns 'bra' huliganer. Men jag står fast vid att alla inte är idioter. Vad dom väljer att göra innan/efter match ute i skogen är inte mina bussiness. Så länge dom sköter sig på arenan och är där av samma anledning som oss så har dom min respekt.

    SvaraRadera
  24. sevärt: http://tv4play.se/aktualitet/kvallsoppet?videoId=1.1329515

    SvaraRadera
  25. WM har ju inte ställt till några problem på gu så varför detta klagande. WM är till för att skydda våra vanliga supporters i dom farliga matcherna dvs mot stockholmarna,gays och delvis helsingborg! Jag skiter i om dom slåss på en åker. Viktigt att komma ihåg är att så länge ingen vanlig supporter kommer till skada så är dom vårat skydd mot stockholm som har ett väldigt onormalt hat mot oss göteborgare! Ajkare som fick stryk får faktiskt skylla sig själv pga hets och nedsättande kommentarer. Sen skall ni ha väldigt klart för er att det var många ungdomsgäng som inte hade något med fotboll att göra som pucklade på ajkare!

    SvaraRadera
  26. Ida:
    Du gör ett grundläggande fel i din analys när du talar om våldet som om det vore en enhetlig företeelse. Om man ska bena ut vad som behöver göras finns det ingen universallösning. (Jo förresten, men den är så korkad så den driver bara polisen! Alla matcher kl 13 en onsdag...)

    Prio 1, allt våld måste bort från arenorna! Detta borde ju vara det lättaste problemet att lösa. Staket framför supportergrupper som visat att de inte kan sköta sig, dialog inom supporterklubbarna (KamratUnionen är ett jättebra exempel) men framför allt respekt för motståndarna! Att tex kasta mynt på Mutumba skadar ju oss själv mer än honom!

    Sen måste man oxå våga vara ärlig. Ajk-fansens stormning av planen i finalen var en glädjeyttring. Ytterst få misskötte sig där (bortsett från själva stormningen...) De som gjorde bort sig var ju de hundratals Göteborgare som drev runt på stan och muckade gräl med Stockholmssuportrar!!!

    SvaraRadera
  27. "WM är till för att skydda våra vanliga supporters"

    Japp, de är som en riktig volontärstyrka som bara är intresserade av att skydda de vanliga supportrarna. Absolut.

    SvaraRadera
  28. 13/11/09 12:04

    Är du på riktigt, ska man få stryk för att man kör nedsätande ramsor eller hetsa. Då borde hela Bara Bens redaktion få stryk pga hets. Du fattar hur illa det låter med ditt inlägg.

    Finns bara en sak att göra för svff för att få lung o ro. Innför poängavdrag igen.

    Vinnande lag som stormar innan priscermonin är klar samt att motspelare är borta från planen skall straffas nästa säsong med -9p. Då kommer nog folk att börja tänka. Hur lätt som helst att innföra.

    Om man vill så kan man hitta från ganska många planstormningar där supportrar puttar, hånar samt gör gester mot det förlorade laget. Det som är det otroliga i DIFs fall, är att någon slår till en spelare.

    SvaraRadera
  29. 13/11/09 12:04

    Är du på riktigt, ska man få stryk för att man kör nedsätande ramsor eller hetsa. Då borde hela Bara Bens redaktion få stryk pga hets. Du fattar hur illa det låter med ditt inlägg.

    Finns bara en sak att göra för svff för att få lung o ro. Innför poängavdrag igen.

    Vinnande lag som stormar innan priscermonin är klar samt att motspelare är borta från planen skall straffas nästa säsong med -9p. Då kommer nog folk att börja tänka. Hur lätt som helst att innföra.

    Om man vill så kan man hitta från ganska många planstormningar där supportrar puttar, hånar samt gör gester mot det förlorade laget. Det som är det otroliga i DIFs fall, är att någon slår till en spelare.

    SvaraRadera
  30. Gothenburg Angel2009-11-13 14:46

    Jag anser att det som djurgårdens fans gjorde mot assyriska
    SKA BARA INTE HÄNDA
    DÄR Ska spelarna skyddas
    Punkt!

    Det som hände på Ullevi 1 november ska inte heller få ske
    Sätt upp stora stängsel höga
    Fan skydda spelarna

    Sen firmor supporters fans you name it
    Dom blir avstängda vid fel uppträdande , sen vilken tid osv kan alltid diskuteras

    Men nu tycker jag vi verkar allt för sura här, ska vi inte fokusera mer på vad som händer 2010 istället
    Kanske dags o sluta låta allt runt oss få skulden för förlusten i år

    Håkan uttryckte detta att 2010 tar vi tillbaka pokalen
    Det är vad som ska driva samtliga , inte gnäll bla bla missnöje hir och dit

    FRAMÅT BLÅVITT

    SvaraRadera
  31. En tanke!

    Vad hade kunnat hända om Blåvitt vunnit matchen den 1 November?!...

    Det är väldigt lätt för oss att klanka ner på supportrar från andra lag... Jag tror tex att en sådan kille som Bojandojan, hade legat pyrt till...

    SvaraRadera
  32. Men IFK stormade Nya Ullevi för ett par år sedan!!! Det var ju hemskt att se!!!

    SvaraRadera
  33. Ni som påstår att WM inte är fotbolls intresserade kan somna om...
    Kan med 99% säkerhet säga att det är minst 50-60st som har årskort utspritt på arenan... Vissa som skriver här har väl inte ens årskort???
    Folk som har följt laget sen tidigt nittiotal o vissa av er va inte ens födda då.. Tänk om tänk rätt!!!!

    SvaraRadera
  34. Ett steg framåt är det när huliganer slåss på annan mark än vid arenan.

    MEN ingen människa är en isolerad ö dels finns det familjer, vänner, arbetskamrater etc som naturligtvis är oroliga för de sina som spårar ur i våld.

    Vidare så sker nyrekrytering via arenan o det är ett problem som drabbar fotbollen även när det akuta våldet inte är där.

    Inte helt sällan blir även vanliga supportrar drabbade känslomässigt o mentalt. Vet några som gav upp matcherna live efter att Wiseman bespottade en svart spelare vid upprepade tillfällen undermatchen borta mot Ljungskile senast i allsvenskan. Detta var ingen medial sak och ett plock ur mängen när folk äskar blåvitt men tappar sugen på live match tack vare ett skitigt beteende från Wiseman...

    SvaraRadera
  35. Wisemen är till för att skydda oss vekare göteborgare mot dom
    stenhårda, tuffa stockholmssupportrarna och det ska vi mjuka göteborgssupportrar vara tacksamma för. Då behöver vi inte vara så rädda när vi möter stockholmslagen.

    SvaraRadera
  36. Det absolut största problemet är att klubbarna är rädda för sina firmor, annars så skulle Wisemens och Firman Boys banderoller åka bort direkt. Bara att låta dem ha sina banderoller uppe gör att klubbarna legitimerar firmorna.
    Klubbarna sitter i knät på firmorna, vi får se vad Djurgården hittar på, dom har lovat att rensa bort skiten. Hoppas att DIF lyckas!

    SvaraRadera
  37. Wisemen skyddar inte folk, dom legitimerar våldet.
    Vi har Polisen för att skydda oss mot våldsamma supportrar. Polisen skyddar dessutom både hemma och supportrar.

    Lägg ner firmorna, dom finns för att utöva våld. Dom har ingen rätt att befläcka klubbarna med sina idiotier.

    SvaraRadera
  38. jaja vad ni än gör så blanda inte in Wisemen i denna huligandiskution okej?

    SvaraRadera
  39. YO:

    Jovisst ska vi det...

    SvaraRadera
  40. Jag tror inte klubbarna är rädda för sina firmor
    Inte ett skit
    Men däremot kan man inte trotsa lagen och stänga ute hela grupper för att de har intresse i olika grupperingar

    De identifieras vid vålds uppträdande och stängs av
    Det kommer säkert bli mer kraftansträngningar angående våldet

    Men att det finns en rädsla för firmorna eller inte vågar ta bort deras banderoller, det är bullshit

    Som överallt i samhället finns det rötägg men att peka ut en hel grupp eller porta det ska man nog akta sig för
    Jag tror mer på att INTE alla är huliganer i dom sk firmorna
    Och att det i sista änden inte är lagligt

    :)

    SvaraRadera
  41. Vill bara säga att Wisemen har "dragit igång" endast en ramsa under året på GU. Det hände i en av de första matcherna och den smale killen som ville stå på räcket fick snällt sätta sig ner igen när en vakt sa till.

    För övrigt blev det hela lite pinsamt då inte så många ville sjunga med honom.

    Jag vet för jag sitter med mitt årskort strax bakom.

    SvaraRadera
  42. Gbg Angel:

    Väx upp...
    Klubbarna går i Firmornas ledband!
    Jag kan lova dig att det är så! Dessvärre!

    SvaraRadera
  43. Vet inte hur många gånger t ex Firman Boys har skrämt skiten ur både spelare och ledare i AIK under sina "kvartssamtal". Finns många bevis för det!

    SvaraRadera
  44. http://www.gp.se/sport/1.249501-malmo-jagar-risp-som-valjer-utlandet

    MOGET M I L D

    SvaraRadera
  45. "Alla huliganer är inte idioter".

    Nä, och alla bankrånare är inte idioter. En hel del av dom har säkert fungerande socialt liv när de inte ägnar sig åt sin hobby. Och många är säkert väldigt intelligenta, vältaliga osv. Men det betyder inte att samhället ska tolerera det dom håller på med.

    Jag anser att det inte har med fotboll att göra. Jag är helt med på att många Grabbar har ett brinnande fotbollsintresse och oftast går på match för att se den. Fajterna tar man i helt andra sammanhang. Det är just det som gör att jag inte fattar varför det ska hänga en WM-banderoll på arenan. Den är lika relevant som en banderoll för Linnéstadens Schacksällskap eller Naturskyddsföreningen. Eftersom Grabbarna är så duktiga på att hålla våldet utanför själva matchsituationen - Varför påminna alla om vad dom ägnar sig åt på fritiden? Speciellt som det retar upp och skrämmer bort folk? Nej, det skrämmer inte mig från att gå på match, men det finns flera kategorier människor som inte går på fotboll just på grund av att det förknippas med våld. Hur rättar vi till det?

    SvaraRadera
  46. 14/11/09 03:07

    Grymt bra skrivet! Helt i min linje!

    Blåvitt kan börja med att ta bort Wiseman-banderollen. En liten början för att visa att klubben inte vill ha "gratisreklam" för huliganerna på läktarna.

    SvaraRadera
  47. "Vi har Polisen för att skydda oss mot våldsamma supportrar."

    du har tydligen inte gått på fotboll. de jag känner som hamnade mitt i smeten mot dif och fick skador fick dem av polisen som vevade mot allt och alla, de körde även rätt in i folkmassan o över en kompis till mig medans djurgårdarnas bråkstakar snällt sprang förbi dem bara.

    SvaraRadera
  48. Problemet är att många ”firmagrabbar” är ligister i största allmänhet. De slåss privat och misshandlar folk oprovocerat. Ett bra exempel är DIF nötens ”sucker punch” mot Assyriska spelaren som har rullats 100ggr på TV.

    Hade firmorna verkligen hållit sig till att bara göra upp med varandra och följa sina regler att inte bruka övervåld och slå mot redan nerslagna mm. Så hade det inte varit värre än boxning.

    SvaraRadera
  49. Det är klart att polisen misslyckas ibland men det rättfärdigar inte firmorna ett smack.
    Firmorna är inte ute efter att skydda folk, dom letar bara efter någon att slå på.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.