På gång


fredag 18 juni 2010

Inför: Kalmar FF - IFK Göteborg (U19)

INFÖR BORTAMATCH. Det blev vinst i veckan hemma mot Kalmar FF med 4-2 i Juniorallsvenskan Elit Södra (matchrapport). Nu vänder serien och därmed blir det returmöte mot samma motstånd för IFK Göteborgs juniorer i morgon i Kalmar. Avspark är 14.00 på Fredriksskans.

- Eftersom det var så nyss vi mötte Kalmar FF så har vi kunnat ha en annan typ av genomgång när vi har så färsk information om hur de spelar. Vi har tränat in lite varianter på fasta situationer och annat vi vill vara bättre på denna gången vi möter dem, så det skall bli intressant att se hur det yttrar sig imorgon, säger Eijlert Björkman.

Noterat ur IFK Göteborgs trupp:

* Andreas Petersson har varit i Blåvitt på lån från Stenungsunds IF hela våren, men är nu friköpt.
- Vi är jätteglada att Andreas skrivit på för oss. Han har överträffat alla förväntningar under våren och har en väldigt bra personlighet så det skall bli jätteroligt att arbeta med honom framöver, säger Eijlert Björkman.

* Efe Yildirim är avstängd efter att ha uppnått kvoten för gula kort.

* Muhamed Dizdars röntgenplåtar har framkallats och analyserats. Knäproblemen var s.k. "hopparknä" och därmed skall han vara spelklar igen. Eijlert Björkman:
- Muhamed kan under spel få krampliknande smärta och måste stretcha för att öka blodcirkulationen. Det är obehagligt men inget som kan förvärras och vi har fått klartecken från läkarna att han kan spela, så han är med för inhopp i morgon.

* Niklas Andersén fotskada innefattade inget benbrott. Han har fått en ledbandsskada och genomgår ett träningsprogram vad gäller grundkonditionen i stort och styrkan i foten. Han missar matchen imorgon och Malmö FF på torsdag, men beräknas kunna vara med fullt ut nästkommande match efter det.

* Johan Lundgren har utgående kontrakt och IFK Göteborg har beslutat att inte förlänga med honom. FC Trollhättan har visat intresse och Blåvitt har gått med på att han skall få provträna redan nu med FCT en tid framöver. Ett kontrakt med FC Trollhättan tycker jag personligen vore en oerhört bra väg för Lundgren att gå för att komma vidare nu när den direkta vägen till blåvitt spel i Allsvenskan har stängts. Det verkar vara en förening IFK Göteborg har bra relation till, om man säger så...

BaraBen.com vill passa på att tacka Johan Lundgren för hans insatser hittills i den blåvita tröjan och önska stort lycka till i framtiden!

Notera också:
* U21-derbyt mot BK Häcken som skulle ha spelats i nästa vecka har flyttats till 7 september kl 18.00.


IFK Göteborg ställer upp med följande startelva:Fotnot: BaraBen har ingen på plats i morgon, så vi får se hur det blir med matchrapport. Men håll koll på kalmarbloggen 90 Röda Minuter.

15 kommentarer:

 1. Tack Johan! Skandal att du inte får kontrakt..Lycka till i fortsättningen!

  SvaraRadera
 2. Jumper-knee..

  Är det helt vanligt slatteknää vi pratar om??

  SvaraRadera
 3. 15:43: Patellar tendinit är den latinska benämningen och Hopparknä på svenska.

  Denna länken kanske är bättre. Jag korrigera inlägget, tror jag.

  SvaraRadera
 4. Tragiskt att Johan inte får fortsätta i våran blåvita förening, men å andra sidan kan man ju inte kontraktera hur många som helst. Hade gärna sett honom spela tillsammans med Joel Allansson i framtiden på innermitten. Bara att tacka och önska honom lycka till.

  SvaraRadera
 5. Är Robin Alnäs en naturlig innermittfältare då? Eller vem blir den naturliga ersättaren som kan spela jämte Allansson?

  SvaraRadera
 6. Jadå, Robin har spelat där förut. Han ersatte just Lundgren på den positionen senast mot Kalmar och skötte sig bra.

  Vad gäller spelare som kan spela där så är Efe, Robin, Bragi och kanske Muhamed främsta alternativen. Det är tråkigt att Lundgren inte kommer spela nåt mer, men U-truppen känns bredare än på länge och den står inte och faller med honom.

  Hoppas nu Lundgren imponerar på L-O Mattsson så han får visa på elitseniornivå att han är en bra spelare.

  SvaraRadera
 7. Snart kommer Älvsbörj med sina långa äckliga tentackler och drar i Lundgren....

  SvaraRadera
 8. Att gå till Trollhättan är väl detsamma som att vara garanterad en plats i Blåvitt i framtiden?

  SvaraRadera
 9. Håkan värvar spelförstöraren faltsetas från trollhättan och sedan skickar han iväg den duktige Lundgren dit. Jävligt synd, vet inte vad faltsetas kostade oss, men det hade säkert vart billigare med Lundgren. Jag förstår inte hur Håkan tänker, han imponerar inte på mig i alla fall, i sitt värvande.

  SvaraRadera
 10. Ingen av U-lagspelarna besitter Lundgrens talang, ingen kommer kunna ta över efter han, teknik,spelförståelse, närkampsspel.. tittar du på de andra så saknar dom något av de här.

  Att man lyckas jaga iväg både Lundgren & Martinsson under samma säsong när båda har åldern för att förlänga med 1 år till så är det något som är fel, tyvärr

  Lundgren & Martinsson 2 av U-lagets bästa innermittfältare på länge tillsammans med Wernbloom

  SvaraRadera
 11. Visst är det synd, men du tror inte det kan vara så att dom inte ville förlänga mer?

  SvaraRadera
 12. Jag vet att det inte var så. Tyvärr!

  SvaraRadera
 13. snackar du om förlängt med a-laget eller? jag är ganska säker på att u-laget ville ha förlängt, iallafall med martinsson...

  SvaraRadera
 14. Jag vill ge min syn på Lundgrens icke förlängda kontrakt. Han är född 1991 och gör därmed sitt sista år som junior. Det IFK Göteborg därmed hade som enda alternativ var att ge honom ett A-kontrakt och då skall de bedöma om han teoretiskt är redo för allsvenskt spel för att det skall vara aktuellt.

  Jag personligen tycker att Johan var med dominant förra året. Han hade en mycket bra utveckling 2009 där han utmärkte sig nästan ständigt med sitt frejdiga spel på innermittfältet. Jag tycker inte han haft samma fortsatta fina utveckling i år och han har inte varit lika dominant som exempelvis Joel Allansson varit. Skall man vara aktuell i Allsvenskan så skall man vara extraordinär i Juniorallsvenskan. Glappet däremellan är gigantiskt. Johan Lundgren har inte varit extraordinär i år och därmed anser jag inte att det är speciellt anmärkningsvärt att han inte får förnyat kontrakt.

  Jag tror snarare att det kan vara nyttigt för hans personliga utveckling om han kan få spela seniorfotboll i en underdivision ett tag för att därigenom ta de steg som krävs att komma till Allsvenskan.

  I IFK Göteborgs A-trupp hade han förmodligen mest fått spela U21-matcher och det har han redan gjort i massor. Han behöver en ny utmaning.

  Förhoppningsvis lyckas han spela till sig kontraktet med FCT, får A-lagsfotbollserfarenhet och sen på sikt kanske blir redo för spel i IFK Göteborg i Allsvenskan.

  Det finns många duktiga juniorer i Blåvitt samtidigt som IFKs A-trupp är stor. Skall samtliga erbjudas A-kontrakt så kommer Blåvitts lönebudget/A-trupp övertrasseras rejält.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.