2007/04/05

IFK Göteborg inför metalldetektorer på Ullevi

BARABEN AVSLÖJAR Baraben.com kan idag avslöja att Ullevi blir testarena för metalldetektorer på Allsvensk fotboll under 2007. Beslutet togs på ett internmöte för Svensk Elitfotboll på den Allsvenska upptaktsträffen i Göteborg under tisdagskvällen.

Från och med säsongen 2007 kommer svensk fotboll att påbörja tester av metalldetektorer som kontrollmekanism på allsvensk fotboll. Testarenan är Ullevi i Göteborg där IFK Göteborg och Gais spelar sina Allsvenska matcher.
Än så länge är det oklart när testet påbörjas och om det kommer att omfatta alla besökare på arenan eller om det blir någon typ av Apartheid-system där endast ståplatspubliken drabbas.

Enligt de allsvenska klubbarna genomförs förändringen för att man vill minska risken för "olyckor och våldsdåd". Vilka olyckor som kan förhindras av metalldetektorerna är ännu oklart. Det är även oklart om professionella våldsverkare kommer att få lämna sina stålbatonger vid entrén. Nu är det väl bara en säsong kvar tills publiken tvingas ta av sig sina skor och förbjuds att ta med sig vätska mer än i en liten platspåse in på arenan...

21 kommentarer:

  1. Så det komemr att ta ÄNNU längre tid att ta sig in på arenan.

    SvaraRadera
  2. Känns ju både skitbilligt och motiverat.

    Enda våldet jag sett på ullevi är folk som våldför sig på IFK's plånbok.

    SvaraRadera
  3. Det måste var nått dåligt aprillskämt? Vad ska man göra med hemnycklar och mobiler? Ska man lägga dem på ett band eller? Seriöst? jag tyckte fan att SvFF likande Gestapo redan innan detta.

    SvaraRadera
  4. Så de vill alltså inte ha publik på matcherna? Glöm allt vad folkstöd heter. Folk går på fotboll för att se läktarliv och fotboll.

    SvaraRadera
  5. Seriöst, BRA att frågan lyfts innan vi chockas med skiten bara. Nu har vi chansen att stoppa detta innan det genomförs, MAILA BLÅVITT OCH SÄG IFRÅN!!!

    Marknadschef:
    hans.lundberg@ifkgoteborg.se
    Marknad:
    andrej.haggblad@ifkgoteborg.se
    Årskort:
    linda.akerberg@ifkgoteborg.se
    Matcharrangemang:
    johan.bohman@ifkgoteborg.se

    SÄTT STOPP FÖR VANSINNET!

    SvaraRadera
  6. Va fan då får ni ju lämna nycklarna till volvon, husvagnen och fiskebåten hemma. Eftersom göteborgare trivs bäst i badbyxor så blir väl det inga problem med ev bälten...

    lycka till!!!

    SvaraRadera
  7. Jävligt korkat, det är ett skämt va?

    Varför inte ... starta en sån där "namninsamling", jo så tror jag man kallar det.

    SvaraRadera
  8. 4/4/07 23:27 nummer 1

    Fan, är det Stockholms-Åke som hittat till kommentarerna på den här bloggen?

    SvaraRadera
  9. johannes/ med tanke på att det är ett test lär de väl försöka med en entré till att börja med för att hitta bäst rutiner.

    det blir dock värre om man tycker att det är lyckat och genomför det på alla entréer på nya arenan.

    VAD VILL DE HITTA DÅ? gevär? fan får väl lämna ak5:an hemma då i år...

    SvaraRadera
  10. Man blir ju bara så jävla trött. När hände det senast att ett medsmugglat metallföremål medförde problem på Ullevi? Om man inte räknar myntkastning då. Hoppas verkligen att detta bara är ett felaktigt rykte eller satir, men grejen är ju att det mycket väl kan vara sant med tanke på Stigs säkerhetsnoja. Herejävlar vad säkra barnfamiljerna kommer att känna sig när de slussas in via kruthundar, Securitas finest och metalldetektorer.

    SvaraRadera
  11. Jag trodde det var ett skämt ..

    SvaraRadera
  12. Jag har hört precis samma sak i helgen, min flickvän jobbar på Svenska Mässan och gav mig en summering av deras "tal". De skröt helt öppet med det där om att ett eventuellt "försök" skulle köras igång.

    Men då inget hörts om det i medierna antar jag att inget beslut tagits? Då kan vi ju stoppa det än...

    SvaraRadera
  13. Mycket bra!!! Nu kanske vi kan bli av med alla knivskärningar och liknande på Ullevi!

    SvaraRadera
  14. haha det här måste ju vara det mest idiotiska någonsin!! och att blåvitt ställer upp på det förstår jag inte.. fast det skjuts ju faktiskt hejvilt på våra läktare.. rena vilda västern är vad det är!
    Känns som att detta kommer ge mer negativ effekt på just blåvitt eftersom det är på våran arena det testas.. kan riktigt se aftonblaskans huvudrubrik
    "Blåvitt sätter upp metalldektektorer för att få bort alla skjutvapen och knivar från läktaren"

    SvaraRadera
  15. Så jävla bra, vad än Frankie säger om att han blir så jävla kränkt av det här.

    SvaraRadera
  16. permobil/ Kränkt? Är du efterbliven eller, det här handlar inte om att bli kränkt, det är ju kraftigt försvårande för publiken att ta sig in på läktaren. Personlig integritet pissar redan hela det här övervakningssamhället på och det är sådana pajashattar som dig som hejar på det som gör att folk snart torteras på Guantanamo för att de tänkt tanken att tända en rökbomb.

    Vad är det metalldetektorer ska hindra? Inte bengaler för de finns i plasthöljen. Vapen? Har vi någonsin haft några problem med vapen (andra än vakters viftande batonger då...)? Idioti är det, inget annat.

    SvaraRadera
  17. Sillstryparen:

    Det är trevligt med en namne, men får klargöra att det inte är svenskafans-killen som skrivit ovanstående meddelande.

    / Kempe

    SvaraRadera
  18. Nu blev ju förvirringen än mer total.

    Men "Sillstryparen" som skrivit elaka saker till Permobil är inte jag, i vilket fall.

    / Sillstryparen Kempe

    SvaraRadera
  19. kempe/ Vem är du? Jag hade mitt nick här redan typ ett år sen så du har stulit mitt!

    SvaraRadera
  20. Gôbbar! Glöm inte skruva av korken på renatflaskan innan ni går in på Ullevi...

    SvaraRadera
  21. Men allvarligt talat!!

    Hur ofta händer det att svingar järnrör mot varandra inne på arenan?
    ALDRIG!!

    Media har skapat en myt om att det pågår fullt krig på allsvenska matcher och då är det några jävla kostymnissar som ska gå in och införa nått.

    Vad blir nästa steg?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.