2007/04/06

Feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Under säsongen kommer undertecknad att dela ut poäng från en pott som innehåller en 5-poängare, en 3-poängare, en 2-poängare och en 1-poängare till de fyra Blåvita spelare som förtjänar det. Se det som ett simpelt betygssystem med betyg till de fyra bästa spelarna. Efter säsongen summeras naturligvis poängen ihop och den spelare som skrapat ihop flest poäng kan stolt titulera sig "Barabensk fempoängare". Mycket prestige, helt klart.

Trelleborgs FF, borta
5 poäng: Erik Dahlin - I en match där ingen spelare utmärkte sig positivt, var det tyvärr vanligtvis säkre Bengt Andersson som utmärkte sig negativt. Många tveksamma ingripanden och dåliga insparkar. Visst, vinden var ett problem, men det ursäktar inte allt. Kanske är det dags att efter 221 raka allsvenska matcher låta nästa generation ta över? Därför får vår lovande sjuttonåring idag feldgraus femma.
3 poäng: Ragnar Sigurdsson - Räddade den lilla blåvita ära som fanns kvar när han efter Bengan-schabbel rensade bort en boll på mållinjen. Tyvärr räcker det en dag som denna till att få näst högsta poäng.
2 poäng: Pontus Wernbloom - Gör ett oerhört viktigt mål, som dessutom renderar i att Vångavallens mycket stabila räcken och nät bakom målet rasar ihop. I övrigt en tämligen blek insats av rivjärnet.
1 poäng: Andres Vasquez - Försöker och försöker, liksom många andra, men lyckas inte riktigt. Får en poäng i form av yngst på plan.

Totalt efter 1 omgång
1. Erik Dahlin - 5 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 3 poäng
3. Pontus Wernbloom - 2 poäng
4. Andres Vasquez - 1 poäng

9 kommentarer:

  1. Alex var ju överlägset bäste blåvite idag. Han får bara inte gå sönder. Ragnar tvåa håller jag med om. Vasquez var osynlig. Som de flesta tyvärr. Verkade som ingen ville ha bollen, trots allt snack om att alla måste vilja ha den. Bengan gjorde flera idiotgrejer och såg väldigt osäker ut, men gjorde en del bra ingripanden också. Gustav imponerade under sitt inhopp.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med om att Alex var relativt bra idag. Men jag förväntar mig mer av honom ändå, för att han ska få några poäng.

    SvaraRadera
  3. ge en som inte spelade betyg?
    vad fan tänker du?

    SvaraRadera
  4. Totalt efter 1 omgång
    1. Erik Dahlin - 5 poäng


    Hahahaha, redan en modern klassiker.

    SvaraRadera
  5. Man kan inte skylla på vind eller något annat tycker jag. Blåvitt gör ingen bra match. När man tar ledningen så tidigt i matchen så tror man ju att detta helt klart skall gå vägen. Men man kan inte utnyttja detta perfekta läge. Man låter TFF ta över taktpinnen. På det stora hela är det ingen i Blåvitt som imponerar. Man kan ju alltid hitta ljusglimtar. Men dessa är ju alldeles för få. Jag har svårt att ge någon godkänt. Samtidigt så kämpar väl alla på så gott man kan? Tempot var helt okej. Men man klarar inte av att hålla bollen inom laget och skapa tillräckligt med vassa målchanser.

    Och varför görs inga byten tidigare? Om inte spelet funkar bör man ju som tränare ge någon annan lite mer tid på sig att ändra på matchbilden?

    Sen den här historien med J Berg. Ett sånt fiasko. Killen är inte registrerad. Nu kan det bli så illa att han inte är spelklar förrän 1 juli. Hoppas att fotbollsförbundet gör ett undantag i fallet. För det är ju synd om Berg. Kan tänka mig att många av våra motståndare och deras fans skrattar knäna av sig just nu. Vad håller man på med uppe på kamratgården?

    SvaraRadera
  6. anonym 23:00/ Fråga istället: vad fan tänkte Blåvitt och vad fan tänkte Bengan?

    Det om något, är en relevant fråga.

    SvaraRadera
  7. Eldin biatches! han var matchens behållning.

    SvaraRadera
  8. Tycker Island verkar vara en snabb kille.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.