2010/05/03

Inget blod, lite svett, massa tårar.

ANALYS. Åter igen är vi här, bittra efter att Blåvitt förlorat poäng på en missad straff. För var så säkra - oavsett allt fokus på domarens dundertabbe, där ett solklart mål fipplades bort - så går det inte att bortförklara att vi ännu en gång missar möjligheten att döda en match från elva meter. Det här med straff är tamejfan inte klokt. Nu får orutinerade och "stabbige" mittfältaren Jakob Johansson ta straffen - och missar åter igen. Skulden ska inte läggas på honom, utan på den horribla uttagning av straffskyttar vi fått se i vår.

Fel 1: Byta straffskytt efter att Ragnar missat.
Alla spelare - hur säkra de än är - missar lägen ibland. Även Maradona missade öppna lägen. Därför är det första felsteget i den här evighetslånga straffhärvan att ta bort den straffskytt som haft förtroende att lösa uppgiften under en lång tid. Ja, han missade en straff, men det kan som sagt var vem som helst göra. Det enda rätta hade varit att låta honom ta även nästa straff och på så sätt hade tränarstaben visat förtroende för honom. Man hade signalerat att det är allright att missa ibland, bara man fortsätter försöka och visa framfötterna. Om det mot förmodan skulle visa sig att det är Ragnar själv som vägrat ta straffen så tycker jag det är fullt berättigat att ifrågasätta vad han ens gör ute på banan.

Fel 2: Låta "konan" ta över.
BaraBen.com, Lördag 24 april 2010.

Fel 3: Lämna facklan till Jakob.
När laget väl börjat byta straffskyttar efter dessa missar undrar vi naturligtvis varför facklan går från två rutinerade backar till en förhållandevis orutinerad Jakob. Är han bäst på att slå straffar på träning? Kanske. Men tävlingsmatch under press är en annan femma. Vill han själv slå straffen? Troligtvis. Men lagets väl måste ju stå före ungdomlig entusiasm? Jag vet inte hur resonemangen går i den blåvita ledarstaben, men att inte killar som Olle, Sella och Söder slåss med näbbar och klor för att stiga fram och slå en straff i detta krisläge är för mig helt obegripligt. Men det kanske de här gjort och stoppats av tränarna? Det skulle inte förvåna mig det minsta. Men i så fall vore det hög tid att Blåvitts tränarstab förklarar för omgivningen hur resonemangen går i den här frågan, för det här är helt enkelt inte acceptabelt.

Tre missade straffar är inte slump, det är ett resultat av en obefintlig tilltro på sin egen förmåga. Det är inte bara straffsparken, utan det är alla avslut genom hela matchen som är svaga, uddlösa och osar av dåligt självförtroende. Detta är troligtvis till stor del ett resultat av den förlorarkultur som tyvärr odlats kring hela Blåvitt sedan det började gå knackigt i våras. I stället för att ha höga krav på prestation i varje match så har Stefan Rehn och Jonas Olsson inte vågat specialträna fasta situationer - där läckaget varit som värst - med rädsla av att få spelarna på negativa tankar om sin förmåga vid just fasta situationer.

Tränarna har envist hävdat att spelet är bra, att det snart kommer, att proppen snart lossnar. Men ingen som ser matcherna har delat deras analys. Blåvitt spelade i dag bättre än på länge - men gjorde det till största del som resultat av att motståndarna i Mjällby var totalt ointresserade av att spela fotboll. Bortsett från de inledande fem minuterna och sporadiska kontringsanfall i slutet av andra halvlek så visade de gulsvarta från "Listerlandet" inga som helst tendenser på att vilja spela konstruktiv fotboll.

Det lag som inte dominerar chans- och bollinnehav mot den typen av ointresserat motstånd har troligtvis aldrig spelat fotboll tidigare över huvud taget. Men lik förbannat fick vi höra flera blåvita spelare som desperat ville fokusera på domartabben vid det bortdömda målet och på det "positiva spel" som vi tydligen uppvisade under matchen. Det är som att hela den blåvita organisationen befinner sig i en jättelik bubbla där logik och självrannsakan effektivt stängs utanför. Själv längtade jag efter att få höra en blåvit lagkapten som sa det vi alla tänkte: "Det här är inte under all kritik, det är värre än så. Jag skäms för den insats vi uppvisat i början av den här säsongen och garanterar er att det hädanefter ska bli ändring på inställningen från oss spelare, vi ska kriga till sista blodsdroppen i nästa match". Oj vad jag längtade.

Men tji fick jag.

Stefan Rehn såg ut att ha en tår i ögat när han intervjuades i Pay per view efter matchen. Stockholmaren med ansvar för Blåvitt fokuserade som väntat sin bitterhet mot domaren och svarade på frågan om hans position med glimten i ögat och jämförde sig med när Fabio Capello fick sparken från Real Madrid - efter att de hade vunnit ligaguld. "En tränare sitter aldrig säkert", säger Rehn. Hur charmigt det än må vara med glimten i ögat, just nu skulle jag vilja se svarta ögon, ilska och hat. Som när Ragnar Sigurdsson kastade silvermedaljen i Svenska Cupen åt helvete. Inget annat än seger dög. Var är han nu?

Än en gång får vi alltså höra de blåvita tränarna dra sina paraleller till den spanska fotbollen. Först var det Rehn som ville se Blåvitt spela som Barcelona. Det blev väl lite si sådär med den saken. Nyligen fyllde Jonas Olsson på med att "Barcelona minsann inte var läsbart trots att alla vet hur de spelar, hur kunde då det Blåvitt han bossar över vara det?" Dagen efter så tokläste Inter sönder detta drömlag som RehnOlsson ser upp till. Det som kallas världens bästa lag stoppades. I dag valde Rehn som tidigare nämnts att värja frågan om risken att få kicken - med en paralell till Real Madrids tidigare tränare, han som nu basar över Englands landslag.

Snart jämförs väl Pär Ericsson med Zlatan Ibrahimovic. "Orättvis kritik mot nyförvärvet", heter det ju i Spanien den här veckan. Det är tyvärr på den nivå som diskussionen förs även på vissa håll här i Sverige. Men där det ligger närmare till hands att jämföra våra spelare med killar ur korpen, än dem i toppen av La Liga.

"Det känns lite tungt", säger den en gång ilskne Ragnar Sigurdsson till SVT.
Lite? Ja du, det är vad jag kallar årets understatement.

98 kommentarer:

 1. Vill se nästa straffskytt gå in och panga skiten ur bollen. Mål elr ej spelar ingen roll bara man visar ett djävla annama...

  //D-Day

  SvaraRadera
 2. För första gången i år fick jag en känsla i kroppen...känslan säger mig att det vänder nu... känslan säger att det blir ketchupeffekt mot råttorna.. att allt bara släpper...Liksom forsar fram...

  Aj fan...det va tydligen bara jag som sket ner mig...

  /Sella

  SvaraRadera
 3. Ja det var en jävla skitmatch men det var i alla fall ett fall framåt. Fortsätter vi spela så här resten av säsongen är jag inte orolig, vi borde vunnit med minst 2-0 idag.

  SvaraRadera
 4. Pajaskommentatorn sa ju att Adam kom i en Alvesposition, det kommer nog JO loopa inatt.

  Sella skulle tagit straffen, som lagkapten och rutinerad. Redan darrige och kritiserade Jacob skall INTE ta den i en så här svår tid för laget. I mina ögon är Sella därmed slut som lagkapten och skall omedelbart fråntas bindeln. Och var det tränarnas val så är det precis som skribenten säger, det måste förklaras!

  Efter den taffliga inledningen laget gjort tycker jag inte att dom skall fokusera på domarmissen, lite självrannsakan och självkritik vore välkommet.

  SvaraRadera
 5. Många bokstäver, några meningar, inget sammanhang...

  SvaraRadera
 6. Ja det va helt fel straffskytt även om killen har varit bra det sista så tror jag ju att någon med mera rutin skulle slått den. Men annars är jag mer än nöjd med hur Blåvitt genomför matchen. Visst glänste vi många gånger förra året men vi hade också en helt otrolig tur många gånger, och iår har vi det inte. Så enkelt är det. Heja Blåvitt.

  SvaraRadera
 7. Vart var Sana idag? någon som vet.... är väl dags att kille får en riktig chans ala JJ nu....
  Tror han lämnar snart.. synd för jag tror på killen..

  SvaraRadera
 8. Berndt (igen)2010-05-03 22:46

  Anonym 22:41: Ironi? Vi spelade 0-0 mot Mjällby, därmed har vi tappat poäng mot alla kalkonlag i serien, undantaget AIK.

  Hur skall det vända?

  SvaraRadera
 9. Pat the Cat2010-05-03 22:49

  Sella har aldrig varit en vidare bra kapten då han för lätt tappar huvudet och lägger en massa energi på att gnälla på domarna. En riktig kapten hade gått fram och skickat in straffen stenhårt mitt i mål.

  Hysén borde vara kapten och Adam vicekapten. I framtiden tror jag dock att vi kommer få se Jakob som kapten eftersom han visar väldigt goda egenskaper som detta samtidigt som han har varit det i alla p-landslag han har spelat i.

  SvaraRadera
 10. Väntar med spänning vad "Bagdad Bob" skall säga, lr har Mild satt munkavel på honom?

  Det här är inte ok !

  SvaraRadera
 11. Håller med Anonym (andra inlägget).

  Panga in den där jävla bollen på straff nån jävla gång. Bara att kötta.

  SvaraRadera
 12. Våga bänka Gurra. Hans avstängning idag påverkade spelet i en positiv, offensiv, riktning. Som någon sa tidigare, spelar vi på det här sättet har vi inget att oroa oss över.

  SvaraRadera
 13. Bland det sämsta jag sett dig prestera någonsin Frankie. Du brukar prestera välskrivna krönikor med genomgående oftast riktigt vettiga/förnuftiga åsikter.

  Denna krönika är dock bortom all kritik. Uppenbart skriven i ett riktigt svagt ögonblick slänger du ur dig kritik hit och dit om saker som ingen av oss egentligen har en aning.

  Att lägga all denna energi på straffläggarna - ett ämne du inte har en aning om. Om Ragge säger att han känner sig osäker, men att han gärna slår den, samtidigt som han missar 10/10 på träningen. Skulle du som tränare låta honom slå den?

  Om Sella sedan barnsben odlat att han inte är någon straffläggare, och har sedan han var 10 inte varit stabil ifrån straffpunkten. Ska han lägga den?

  Tycker det finns betydligt vettigare saker att kritisera än saker du inte har en susning om tränarna gör rätt eller inte.

  Det är uppenbart att du startat en personlig kampanj för att få tränarna avsatta. Tänkt igen och reflektera över vilken makt du egentligen sitter på, är det rätt sätt att gå att skriva propaganda?

  SvaraRadera
 14. TH/ Det var det dummaste jag hört på länge. Om Ragnar missar 10 av 10 bollar på träning skulle han knappast vara uttagen i Blåvitts startelva, alla spelare som är med där har väl för fan presterat på träning för att komma dit. Ragnar var vår straffskytt i två säsonger, sedan missade han en boll och blev petad till förmån för två andra spelare som missade sina straffar. Kaaaaaaanske skulle det varit klokare att visa förtroende för sin straffskytt och visa att ingen är perfekt och även "den bäste" kan missa ibland?

  Du skriver "du har inte en susning om tränarna gör rätt eller inte".

  Eeeeeh? Vi har TRE MISSADE STRAFFAR. Det är nog rätt så jävla tydligt om de gör rätt eller inte. I N T E.

  SvaraRadera
 15. Det är uppenbart att TH är ett jävla troll som inte har en aning om vad han svammlar om

  SvaraRadera
 16. AVGÅ STEREO2010-05-03 23:08

  TH/ Så om man inte tycker som dig ska man inte yttra sin åsikt? "Kampanj" mot att avsätta tränarna? Haha jag vill minnas att Frankie för typ en vecka sedan skrev en lång krönika om att tränarna borde få vara kvar men bli assisterade året ut av Roger Gustafsson. Innebär det att du kommenterar först och läser sedan, eller att du inte läser alls och sedan chansar lite kring vad du ska kommentera för något? Baraben har varit jävligt snälla mot tränarna jämfört med den tidiga kritik och rop på avgång som hörts i dessa kommentarstrådar i över en månad...

  SvaraRadera
 17. "TH" = Jonas Olsson på sin iPhone i spelarbussen.

  SvaraRadera
 18. Håller med i allt! Riktigt bra skrivet!

  SvaraRadera
 19. TH/ Kontentan av Frankies inlägg är att det måste bli ett slut på alla spelare och ledares fokus på allt annat än vår oförmåga att vinna fotbollsmatcher. Det får du till en "kampanj" för att få tränarna avsatta - från en kille som för så sent som för en vecka sedan propagerade för att tränarna skulle vara kvar, men få en "överrock" i Roger? Smart grabben, smart.

  SvaraRadera
 20. Bra straffskyttar i truppen är:
  - Söder
  - Ragge
  - Kim

  Om inte dessa vill/kan lägga satsar vi på:
  - TO
  - Lund

  SvaraRadera
 21. Frankie, när du skriver:

  "Hur charmigt det än må vara med glimten i ögat, just nu skulle jag vilja se svarta ögon, ilska och hat. Som när Ragnar Sigurdsson kastade silvermedaljen i Svenska Cupen åt helvete. Inget annat än seger dög. Var är han nu?"

  så sitter jag och nickar framför skärmen. Precis det undrade jag med när en lite lätt leende Ragnar uppgivet konstaterade att domaren snodde ett mål från dem. Visst känns det som att han har tappat hela sin stora vinnarinstinkt och glöd i år? Vad fan hände med den???

  SvaraRadera
 22. Roligaste var ju när kommentatorn satt nära någon som hånskrattade varje gång en blåvit missade en passning.

  Var det någon av er?, rätt kul faktiskt. Tragikomik:)

  SvaraRadera
 23. Kan bara skratta så dåkiga vi är just nu. Sätta en straff gör ju till och med jag ju...
  HAHA

  SvaraRadera
 24. AVGÅ.... skrev: Innebär det att du kommenterar först och läser sedan, eller att du inte läser alls och sedan chansar lite kring vad du ska kommentera för något?

  Eller så innebär det att han läste just den här krönikan. Och i sin reaktion på densamma så skrev han just det som han skrev.

  Eller vad tror du?

  SvaraRadera
 25. Sjukast var ju när kommentatorn jämförde Adams spel med Barcelonas... äh, jag tänker inte ens upprepa det. Avgå alla, inklusive ppv!

  SvaraRadera
 26. HIGAB ljuger om att det kostar 2 miljoner för en ny holländsk matta. Millerntor (st pauli) la en ny matta för 100 000 euro efter vinteruppehållet

  SvaraRadera
 27. AVGÅ STEREO2010-05-03 23:25

  anonym 23:23/ Om man påstår att någon för en "kampanj" mot tränarna för att man kritiserar deras hanterande av straffarna, efter tre missade straffar, så bör man nog uppsöka psykolog.

  SvaraRadera
 28. AVGÅ STEREO sa...
  anonym 23:23/ Om man påstår att någon för en "kampanj" mot tränarna för att man kritiserar deras hanterande av straffarna........''

  Vem av oss menar du?

  SvaraRadera
 29. Var har "vinnarskallarna" tagit vägen? Nu för tiden är det ju bara Sella som står som en hök vid domaren när saker går mot oss, för bara 1-2 år sedan var domaren omringad av 5-6 spelare som var galna när inte vi fick varje frispark med oss. Har vissa spelare slutat bry sig? Och i så fall, varför??

  SvaraRadera
 30. Tycker de offensiva spelarna skötte sig bra, med undantag för Per som måste a) kunna täcka/hålla boll bättre och b) offra sig hårdare för att nå målchanslägen. Bollen damp ner inom straffområdet några gånger, Per var aldrig där. Söder-Jacob-Sella skapade tillräckligt för att en bra måltjuv hade gjort mål.

  SvaraRadera
 31. Man kan tycka vad fan man vill om valet av straffläggare, men att ge ansvaret åt en spelare som haft stora problem med sitt självförtroende är ju tjänstefel av tränarna. Sen undrar jag varför man inte coachade laget mer aktivt och bytte ut trötta spelare i ett tidigare läge. In med Fallsetas när det är 5 min kvar. Det är ju ett skämt! Kan någon förklara varför inte Bärkan får komma in när det är åtm 15 min kvar? Kan nån förklara hur vår spelidé ser ut? Kan nån förklara varför tränarna får vara kvar? GÖR NÅGOT NU MILD! Jag klarar inte mer nu! Vi är bara trea (3:a!) i stan, vi ligger (på gränsen till) sist, vi bränner tre straffar, vi har inte jättemånga skador.....Nu emigrerar jag och stänger ner all internet, bränner mitt årskort och minns en svunnen tid. Snälla Torbjörn hörsamma min bön!!!!

  SvaraRadera
 32. dilla hur mycket ni vill om vem som ska slå straffar och inte, lik förbannat är det tränarstaben och laget som utser den straffskytt dem tycker är mest lämplig för att slå den. Dem skulle aldrig skicka fram någon dem inte trodde på. Frustrerande missar ja, omotiverade skyttar; jävligt tveksamt.

  SvaraRadera
 33. th 23:03/ Du säger att Frankie inte ska skriva om straffarna för att han inte "har någon aning om det". Men enligt den typen av Gaismatematik kan man inte skriva om något alls, för det går alltid att hävda att skribenten "inte har en aning" för det sker något i kulisserna som ingen annan känner till. Men han skriver ju för fan svart på vitt:

  "Men det kanske de här gjort och stoppats av tränarna? Det skulle inte förvåna mig det minsta. Men i så fall vore det hög tid att Blåvitts tränarstab förklarar för omgivningen hur resonemangen går i den här frågan, för det här är helt enkelt inte acceptabelt."

  Hallå eller.

  SvaraRadera
 34. Frankie kommer till sin rätt när stora sågen ska fram.

  IN MED ROGER NU FÖRIHELVETE

  SvaraRadera
 35. Bra krönika Frankie.

  När jag såg att Jakob skulle ta straffen kände jag på mig att han skulle missa. Jakob är ju inte direkt känd för sina starka nerver. Ett riktigt dåligt val av tränarna.

  SvaraRadera
 36. Inte roligt med poängtapp. Dock var spelet bättre än tidigare.

  Seb var mkt bättre än tidigare. Han borde peta Gurra då Gurra inte tillför något i offensiven.
  För övrigt: Pär Ericsson gör ingen glad...
  JJ var bra, men måste jobba bättre i pressspelet... Lallar omkring för mkt....

  SvaraRadera
 37. Radikala förändringar efterlyses!2010-05-03 23:31

  anonym 23:29/ Problemet är ju inte att de skickar fram någon de inte har förtroende för, problemet är ju att tränarna har förtroende för spelare som inte klarar av uppgiften. Tre gånger om. Då kanske det vore läge att ifrågasätta metoden man använder och skifta till något nytt, precis som med spelsystemet.

  Men nej. Åter bytte vi staffskytt, åter spelade vi med 4-2-3-1.

  Gick det bra eller?

  SvaraRadera
 38. Jag tycker Baraben.com ska sluta med sitt daltande gentemot spelare som Jakob, Hjalmar och "Pärlan". Säg rakt ut som de är: De duger inte till för att spela i ett topplag i Allsvenskan.

  SvaraRadera
 39. Lund och Seb skulle nog knappt platsa i mjällby. Vi har så många gubbar som inte kan slå en passning att man blir mörkrädd.
  Söder kan smeka fram en boll, to får fram dem. Elmar trampar lite på den men får fram den. Sella kan lira lite boll, men sedan? Det är alldeles för många spelare som inte passar i ett spelförande lag. De har dessutom tron att de gör det så istället för att spela närmsta gubbe av dem som kan slå en passning och sedan löpa, så försöker de ändå... Sedan får vi jaga ikapp bollen igen.
  Det tragiska är att de med bäst förmåga att jaga ikapp bollen är tjommen som presis har slagit bort den, så han är långt ifrån situationen.
  Det är varken hackat eller malet.
  Pärlan skall inte spela i ett spelförande lag, äntligen var ialla fall bärkroth petad...

  SvaraRadera
 40. fyfan, basel-matchen och guldfinalen tog kolen ur gubbarna... Där har vi problemet. Hela tiden sedan vårat senaste guld har vi fallit på målsnöret... Hela fucking jävla tiden, gubbarna orkar inte mer - vem fan gör det...

  SvaraRadera
 41. 4-2-3-1.Stackars den som springer på topp ensam.Dessa tränare klarar inte att vända detta.Så länge vissa spelare får vara med och uppta platser.Jag ber en bön att Mild tar sitt ansvar nu innan det är för sent.Tomas var i mina ögon behållningen idag.Så då är han väl petad som vanligt nästa match.Det skulle vara roligt att se honom och Bjarna på mitten men det får man väl bara drömma om..

  SvaraRadera
 42. Jag säger så här
  Tränarna har gjort sitt i blåvitt.

  EN isolerad gubbe på topp igen
  (stackars per det säger jag)

  Men trodde Rehn/Olsson att dom lurade oss med sin 4-4-2 som uteblev..för snacket gick om Söder och Per på topp

  Tjohooo

  Tvångstankarna kvarstår hos herrarna, ger er för helvete!

  Sen favoriserande som upptar en viktig plats som verkligen inte platsar (tröja nummer 15 )

  Och byter senare in favorit nummer 2 , efter 10 sekunder nästan åsamkar en straff

  Superettan klass är det för tillfället
  Detta är inte godtagbart helt enkelt

  MILD TA DITT JÄVLA ANSVAR NU!

  SvaraRadera
 43. Anonym 23:41/ Jag hatar att vara den som berättar detta för dig, men Blåvitt är inget topplag i Allsvenskan.

  SvaraRadera
 44. anonym 23.41, Allsvenskan är inte La liga. Vem vill du hellre se än JJ? Yannick Bapupa? Dulee Johnson? Efter Ellosmatchen klagade du inte på jakob som då var bäst på plan och satte 2 baljor. Hycklare!

  Skyll fan inte på truppen den har potential. problemet ligger hos den fantasilösa spelide som våra kära tränare förespråkar.

  SvaraRadera
 45. Kamrater,

  Denna dåliga stämning är för tråkig att se. Det är klart att vi vänder det här! Se bara hur grymma vi var mot Elfsborg för några veckor sedan. 5-1!! Vilken kross det var, och dessutom mot ett jobbigt lag som Elfsborg. Gud vad jag njöt, det var en så härlig match. Inte bara för att Tobbe var med och dominerade utan för Söder, inställningen, tränarna, publiken, allt! Bäst var trots allt att vi ägde bollen och dominerade spelet så totalt....

  SvaraRadera
 46. Vem fan som helst utan nummer 15
  Så är det bara!

  SvaraRadera
 47. Jag står bakom tränarna fortfarande även om jag inte gillar allt de gör.

  SvaraRadera
 48. Angående straffar

  JJ har gjort 3 mål och om han ville ta den så kan jag inte säga att det är fel. Han verkar ju ha sjävförtroende i alla fall, citat från spelar presentationen:
  "Beskriv dig själv med elva ord:
  Försöker alltid vara ödmjuk, ganska svårt när man aldrig gör fel."

  Att Hjalmar fick chansen kändes inte fel med tanke på att han har varit bra på frisparkar.
  Sella däremot har ofta darrat när han fått öppna lägen på senare år så jag är inte säker på att han pallar trycket. Sedan tycker jag att någon av dom centrala spelarna förmodligen skulle vara bättre som kapten, Hysen borde vara given när han är hel.

  Så vilka borde slå straffar ?
  Ragnar förtjänar naturligtvis en ny chans och jag tycker Söder borde få slå en också, han ger intryck av att vara kylig i utsatta lägen.

  SvaraRadera
 49. Kalla dig inte för Bebben med såna dumma kommentarer...

  SvaraRadera
 50. Jävla lipsillar!
  Säger inte att säsongen börjat bra..
  Mår dåligt av att vi inte kommer vara ett topplag i år..
  Tycker det ärskamligt på straffarna..
  Håller med om spelidén... VIlken förresten?

  Men ni verkar VILJA vältra er i skiten!

  Det var inte bra... men det såg bättre ut idag.

  SvaraRadera
 51. Anonym 23:46

  Öhhh, ska du inte börja hylla insatsen 2008 också?

  Har sagt det förr, det var synd att vi inte förlorade mot Ellos för det hade fått alla att vakna tidigare och inte sätta sin tilltro till detta sjunkande skepp!

  SvaraRadera
 52. anonym 23:56/ Jag uppskattar INTE din sarkasm i detta prekära läge.

  Vid förlust mot AIK på torsdag är vi på samma poäng som dem. På samma poäng som nedflyttningsplatsen. Inte kval, nu är vi en förlust från nedflyttningsplats. Tänk på det, sug på den.

  Vad säger du om det Håkan Mild?
  "Vi ska bli topp fyra"...
  Vad säger ni om det marknadsavdelningen?
  "Nästa mästarna"...

  Vid förlust på torsdag är Blåvitt på delad nedflyttningsplats.

  När ska någon sluta säga "det kommer, vi har potential" och börja förändra på allvar? När vi åkt ur och spelartruppen är för dyr att ha kvar? Vakna nu för fan!

  SvaraRadera
 53. Vi infödda göteborgare med hjärtat för laget
  VI vältrar oss bäst fan vi vill
  Vi är trots allt fotbollsstaden nummer 1

  Och vi älskar blåvitt men för den delen vill vi inte se nedflyttning
  Så enkelt är det bara..

  SvaraRadera
 54. anonym 00:02/ Vi är inte ett topplag? Hahahaha, vi är just nu en match från att ligga under det nedersta strecket! HALLÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ INSE ALLVARET NU!!!!

  SvaraRadera
 55. 3/5/10 23:56

  Med en man mer i 70 minuter, glömde du den lilla detaljen?..

  SvaraRadera
 56. Bra straffskyttar i truppen är:
  - Söder
  - Ragge
  - Kim

  Sella, Hysen, JJ, Pär, Bärken, Gurra, Adam, Bjarna och Hjalle skall inte skjuta straffar

  Om de tre straffskyttarna inte kan lägga får följande lägga straffarna:

  - TO
  - Lund
  - Seb

  SvaraRadera
 57. "Infödda Göteborgare"
  "Vältrar oss bäst fan vi vill.."

  Det gör ni så faaan heller!

  Stå upp som.......

  Istället!

  SvaraRadera
 58. Anonym 23:56

  Du menar väl:

  "Bäst var trots allt att vi faktiskt fick till flera fina anfall på vår egen hemmaplan trots att vi var en man mer på plan under 70 minuter av matchen."

  Ja du har rätt det var i sanning en fantastisk dag av vårt härliga blåvita gäng!

  SvaraRadera
 59. Supporter kommer från engelskans support. Support betyder:

  verb

  STÖDJA
  UNDERSTÖDJA
  BÄRA
  HJÄLPA
  ASSISTERA
  GYNNA
  UNDERBYGGA
  UPPBACKA
  BITRÄDA
  UNDERHÅLLA
  STÅ UT MED
  FRÄMJA
  BELÄGGA
  FÖDA
  UPPEHÅLLA
  YRKA BIFALL
  FÖRSÖRJA
  BESTRIDA
  BÄRA UPP

  En supporter som stödjer ett lag när det går bra för laget, men som sviker laget när det går sämre, kallas medgångssupporter. Många av dessa struntar i att gå på matcherna och "gnäller" istället över hur "dåliga" laget är. Ordet har oftast en negativt laddad ton och många supporterklubbar anklagas ibland av andra klubbar för att vara medgångssupportrar.

  SvaraRadera
 60. Vad kallas vi som inte vill att vårat lag ska ner till superettan då?

  SvaraRadera
 61. Äntligen ett eget spel! Thomas Olsson är här för att stanna, nu håller vi mittfältet.

  Till alla naiva fans, guldet är borta. Nu ska det börjas vinna, sedan ska en cupplats säkras..

  Ett steg frammåt!! Fortsätt så!!

  SvaraRadera
 62. Dom kallas supportrar och medgångssupportrar... peabrain...

  SvaraRadera
 63. Ingen vinst och lika dåligt spel mot AIK, då är det Kicken som gäller för Rehn / Olsson. FInns inget annat.

  Professionell idrott handlar om att vinna. Förlorar man för ofta, är det tränarnas ansvar.

  Fy satan vad dåligt de coachat laget. Byter uppställning som om det vore ett tv-spel, sätter in Falsetas när de vill pressa och få mål?! killen är ju inte kreativ för fem öre!

  Fy fan.. SÅ jävla trött på skiten.

  SvaraRadera
 64. Rydis du är på det!
  Absolut !

  SvaraRadera
 65. Det är inte kul längre!

  SvaraRadera
 66. Vad kallas jag som har hållt på Blåvitt i 58 år i ur och skur och har åkt runt hela Sverige och andra länder och stöttat laget .Men som inte vill att laget ska åka ner i superettan..

  SvaraRadera
 67. Om du stöttar laget i alla väder så är du en supporter...
  Om du klagar o gnäller e du en medgångssupporter...

  Antalet år och om Blåvitt åker ner i superettan har inte med klassificeringen att göra.

  SvaraRadera
 68. Det kändes redan som att det skulle gå åt helvete när jag var påväg till puben för att se matchen och nästan trampade på en råttjävel. Nej inte en AIKare, utan en död jävla råtta. Det kändes väll inte bättre efter matchen heller direkt...

  SvaraRadera
 69. 4/5/10 00:29

  Skärpning va!
  Du bestämmer inte vem som är vad !!

  Dunder supporter bryr sig om laget
  man vänder inte ryggen till laget i motgång!!!!!!!
  Men har all rätt att ha sina åsikter oavsett om det är gnäll eller inte

  BIG SKILLNAD

  SvaraRadera
 70. Du fattar ju inte att vi som vill ha en förändring är måna om laget och klubben.

  SvaraRadera
 71. Självklart har alla rätt till sin åsikt. Jag bestämmer inte vem som är vad. Jag berättar bara för dig vad som är definitionen för supporter och medgångssupporter.

  SvaraRadera
 72. Rit-Ola, AIK:s hopp2010-05-04 00:39

  "Gbg Angel", kan inte du sluta spamma varje tråd med tio inlägg? Du skriver som en kratta och drar ner debattnivån rejält.

  SvaraRadera
 73. 4/5/10 00:37

  *skrattar*
  Definiera gärna korrekt då

  Medgångare är svikare (slutar hålla på laget)
  Missade du detta?

  Well lär dig nåt nytt
  Vi med blåvita hjärtan sviker aldrig ,men vi kritiserar om det passar OSS

  Svara inte är du rar, du blir mer eller mindre utskämd!

  SvaraRadera
 74. Ledsen att du känner dig träffad.
  Alla vill vi att det ska gå bra för Blåvitt. Men där slutar likheterna...

  Låter andra avgöra vem det är som gör bort sig...

  SvaraRadera
 75. nu har jag poppat en stor bytta popcorn och sitter och njuter av debatten här... gött.

  Blåvitt åker ur i år, Blåvitt åker ur i år, Blåvitt åker ur i år! Hej, hej, hej! Ad nauseum.

  SvaraRadera
 76. BYT TRÄNARSTABEN NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 77. 4/5/10 00:46

  AVGÅ

  SvaraRadera
 78. Jag fick gott om reaktioner på mitt, i ärlighetens namn, ganska dåligt avvägda inlägg. Reaktionerna, varav vissa var konstruktiva och andra från vad jag starkt misstänker måste vara gnagare, behandlade ganska mycket samma sak.

  Ska här också passa på att ta emot beskyllningen om att Frankie skulle bedriva propaganda/kampanj mot Stereo, även om de i artikeln enligt mig får lite konstig kritik.

  Mycket av kritiken jag fick mot mitt inlägg gick ut på "Om man inte kan kritisera valet av straffläggare på grund av bristande insyn, då kan vi ju inte någonting". Men det är inte gaismatematik jag tillämpar här, det är sunt förnuft. Det är en sak att man som supporter kritiserar spelidéer, spelarposition och trupputtagningar. Varför är detta annorlunda? Jo, för här har du och jag match efter match från läktarna sett vad som fallerat, och har givetvis all rätt att kritisera när samma misstag upprepas igen.
  Däremot slås straffar i princip aldrig i matchsituation, ser ni skillnaden?

  Tycker det vore mycket mer logiskt att kritisera de delarna av blåvitt vi faktiskt vet något om. Delar som har betydligt mer att göra med säsongsinledningen än 3 missade straffar, för spelet runt om har knappast varit någon höjdare, det finns väl ingen som kan neka till?

  SvaraRadera
 79. TH/ Men din "kritik" blir rätt lösryckt med tanke på att du inte tycker det är rätt att kritisera agerandet kring straffar, då innebär det ju att du inte tar i beaktande all den andra analys och kritik av olika delar som lagts fram här på baraben de senaste månaderna...

  Den här gången avhandlades främst mentaliteten och besluten kring straffar, för vi missade vår tredje straff för året. Det måste ju vara tillåtet att göra det, det går ju omöjligtvis att tycka att vi gör bra ifrån oss på det momentet, eller?

  SvaraRadera
 80. Tyvärr vill våra spelare ut i Europa och tjäna pengar. Kan man klandra dem? Ingen utbildning och begränsad yrkeslivslängd. Lika bra att hamstra så mycket pengar som går. De har tröttnat, har varit för bra och lovande för länge. In med nytt blod. "There toughts are allready out of here".

  SvaraRadera
 81. Söder tillhör inte heller det rutinerade gardet som du vet. Och JJ och Olle var utsedda straffskyttar, Olle gav den till JJ. Som varit Blåvitts bäste spelare/målskytt senaste matcherna. Svårt att säga att det var fel.
  Och Hjalmar är vår bäste frisparksskytt.
  Ge Kim chansen.

  För övrigt tror jag Ragge och/eller Gurra redan är sålda, som det spekulerats i. Skulle förklara allt. Gräv i det, baraben!

  SvaraRadera
 82. anonym 02:34/ Fast Söders jobb på fotbollsplan är att göra mål. Det är inte Hjalmars exempelvis, trots bra frisparkar, frispark är en helt annan grej än straff.

  SvaraRadera
 83. Så trött man blir2010-05-04 02:47

  Det som framgår på Sportsday är att tränarna helt enkelt inte har koll på vad som sker. TO och Jakob utses till straffskyttar, varför? Jo Jakob ska enligt Jonas ha slagit bra straffar i Trollhättan när han var 16! Haha, ja de säger detta på fullt allvar. Jakob själv minns inte ens detta dock...

  SvaraRadera
 84. Skit i detta nu.
  Skit i blåvitts spel.
  Skit i straffar.

  Det enda vi änglar har kvar att fokusera på detta året är Europa league och vår stolthet som fans.

  Nu fyller vi Ullevi på Torsdag och tar revansch för förra året.

  Köp din biljett, bjud med en polare och medverka till att sjunga ut råttasen!

  ha d gött gubbs

  SvaraRadera
 85. Självklart blir man besviken när blåvitt inte vinner och än värre blir det när resultaten uteblir under längre tid som nu.
  Värst av allt är dock den här pöbelmentaliteten som sprider på diverse blåvitt forum. Glåpare med extremt begränsade fotbollskunskaper tror sig veta bättre än våra mer än välmeriterade tränare och sportchef. Sitt ner i båten, stötta laget, det här kommer att vända. Blåvitt är det lag i Sverige med störst potential och mest fotbollskunskap. Spelet idag var inte sämre än flera matcher i fjol eller guldåret för den delen, skillnaden är resultatet.

  SvaraRadera
 86. RIT OLA ..Vet inte du vad spamma är eller är du bara dum..

  SvaraRadera
 87. Jag tyckte nog att det var ett steg i rätt riktning och nu gäller det att stå upp för satsningen på ungdomar. Självfallet skapar man för lite men sätter man straffen så hade det kunnat bli ett par till baljor. Mjällby hade ju alltid 10 spelare på sin planhalva och då är det inte lätt.

  En sak bara i all kritik hit och dit:

  LÅT OSS ALDRIG SJUNKA SÅ LÅGT SOM RÅTTORNA KRING SIN MÅLVAKT!

  Så lågt, så lågt...

  SvaraRadera
 88. Dom riktiga blåvita fansen sitter inte här det syns
  inkompetenta småhandlare som drömmer om kunskap
  Ritola och gänget hahahahhahahhahahah

  SvaraRadera
 89. INFÖR MÅLKAMEROR FÖR HELVETE!

  Det är inte 1400-tal längre, vakna!

  SvaraRadera
 90. ÅFF bättre än Blåvitt!!!2010-05-04 07:43

  1. På en hörna måste domarna kunna avgöra om en boll är INNE eller inte. Vad gör de faan annars på plan?
  2. Varför finns det inga rutinerade, säkra spelare som kan gå fram och ta ansvaret vid straffen.
  3. Låt för helvette inte Selacovic slå nästa straff, jag tvivlar på att han kommer fram till mållinjen från 11 meter.
  4. Om utespelarna är kycklingar så låt Kim slå straff, han kommer garanterat sätta den!
  5. Låt Rehn & Olsson hållas, vi kan spela Barcelonafotboll i superettan, och kanske till och med vinna en och annan match!

  SvaraRadera
 91. 4/5/10 00:14

  Ekot skallrar
  Skaffa dig egna inlägg

  SvaraRadera
 92. Berndt sa..3/5/10 22:44

  "Sella skulle tagit straffen, som lagkapten och rutinerad. Redan darrige och kritiserade Jacob skall INTE ta den i en så här svår tid för laget. I mina ögon är Sella därmed slut som lagkapten och skall omedelbart fråntas bindeln. Och var det tränarnas val så är det precis som skribenten säger, det måste förklaras!"

  Kan bara instämma..

  SvaraRadera
 93. Blåvitt 2010 är inget annat än en stor fet jävla skandal.

  Spelare och ledare är en skam för hela jävla föreningen

  AVGÅ ALLA

  SvaraRadera
 94. Blååååvitt åker uuuur i åååår!
  Blååååvitt åker uuuur i åååår!
  Blåvitt åker UR i ÅR!

  SvaraRadera
 95. Ja, det bortdömda målen är i sanning en skandal.
  När Kim snubblade till lite mot stolparna fanns det ju kameror som filmade honom ur sex olika vinklar. Det missade ingen.

  SvaraRadera
 96. JJ och Pärlan kan vara det segaste och mest oeffektiva anfallsparet någonsin. Det ser ut som de trampar runt i ärtsoppa. Det måste väl räcka med en sådan spelare längst fram?
  Och de får dessutom aldrig fast bollen runt straffområdet. Nej, in med Carlsson som nr. 10 nu när Stiller är skadad.

  SvaraRadera
 97. ut med pärlan in med bärka... in med T.O istället för sella nästa?
  & in med seb och elmar tillsammans i mitten..
  är det bara jag som såg hur jävla bra dom var tillsammans under försäsongen?

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.