2010/05/07

Nybliven pappa behandlad som terrorist av matchvärdar

BARABEN AVSLÖJAR. För två dygn sedan blev Christian Hermansson, 25, pappa till lilla dottern Lykke.
En glädje han tänkte fira med att se Blåvitt tillsammans med sin syster.
Då slog matchvärdar till med full kraft och tvingade Christian att tillbringa kvällen i Mölndals häkte - omringad av AIK-huliganer.
– Hade jag inte haft min nyfödda dotter i tankarna så vet jag inte hur jag skulle klarat av den här kvällen, säger han till BaraBen.com.

I veckan blev Christian Hermansson pappa till en nyfödd dotter, lilla Lykke, som ni kan se med en stolt pappa på bilden här intill. Christian Hermansson hade knappt hunnit ner från glädjemolnen före det att Blåvitt skulle spela hemmamatch mot AIK. Som vanligt stack Christian tillsammans med sin syster till Gamla Ullevi, där de ser matcherna från Levande Sittplats och som vanligt möttes de av enorma köer vid insläppen.
På väg in i visitationsområdet för väskor in mot Levande Sittplats visar Christian upp sin väska med ett stort flin.
– Vid hemmamatchen mot Elfsborg stod en vakt på övre etage och skrek ut "skämtsamheter" som "släng bort maskingevären och handgranaterna i era väskor för allas trevnad". Så jag tänkte det var okay att vara lite skämtsam även i en miljö där matchvärdar finns, säger Christian.
Så glad upp upprymd över inramningen, energisk av att se människor efter två lyckliga dygn på BB - så säger han med glimten i ögat och ett stort leende i ansiktet:
– Jag log och sa "Jag har massa vapen i väskan". Men i stället för ett leende tillbaka eller ens krav om att vakterna skulle få titta i min väska så blev de väldigt otrevliga och tillkallade flera inhyrda ordningsvakter, säger Christian.

Matchvärdarna vid Levande Sittplats hade alltså ingen känsla för humor. Detta trots att det tidigare funnits en skämtsam ton om vapen och bomber från dem själva. Nu behandlade de den nyblivna pappan Christian Hermansson som en fullblodsterrorist.
– Vakterna tryckte upp mig mot en vägg mitt i insläppet och visiterade mig. De var väldigt otrevliga och när min syster undrade vad de höll på med så blev de otrevliga mot henne med. Vi försökte förklara sammanhanget och att det var ett skämt, visst ett plumpt sådant, men ändå ett skämt sagt med glimten i ögat. Jag gjorde precis som de sa till mig och höll mig lugn men de ville inte lyssna och tillkallade polis, säger Christian.

Christian, vid det här laget bra omtumlad av den bisarra situationen släpades nu in i en polisbuss. Han fick inte ge några förklaringar och trots att han inte gjort några utfall eller uttalat några verbala hot fick han nu höra att han var en "allvarlig säkerhetsrisk" och skulle omhändertas enligt PL13.
– Jag känner ju att jag inte kan förlita mig på rättsväsendet. Man blir mörkrädd när man ser hur de här människorna är helt oresonabla och går inte att prata med. Värst var de inhyrda vakterna som var väldigt aggressiva mot både mig och min syster.
– Jag kände mig uthängd och utskämd. Där stod man uppställd mitt bland alla vänner och bekanta som en huligan. Jag som aldrig gjort något våldsamt i hela mitt liv. Och när min syster kom fram och undrade vad som stod på, så blev de aggressiva mot henne med, säger Christian.

Nu fick Christian, som följt Blåvitt på plats i 12 år, sin första upplevelse av fotbollens mörka baksida. Den som det sällan talas om, den vardag av vaktvåld och tvivelaktiga polisingripanden som de flesta supportrar på resande fot fått uppleva på nära håll. På frågan om han inte får skylla sig själv med tanke på att han sagt sig ha vapen i sin väska visar Christian en tydlig uppgivenhet:
– Ordningsvakterna kom fram till mig och agerade riktigt hotfullt. Sedan bad de mig sära på benen för en noggrann visitation efter vassa föremål. Självklart hittade de inget och letade sedan igenom min väska och hittar inget där heller. Först då frågar de mig varför jag sagt som jag sa.
– Då började jag tänka på min nyfödda dotter och grina. Jag vädjade till dem och sa att det var ett skämt som inte uppskattades och att jag ångrade mig extremt mycket. Men de brydde sig inte det minsta, säger Christian.
Polisen bussade sedan iväg Christian till häktet i Mölndal, en bra bit in i skogen bakom AstraZenecas fabrik. Där fick han sitta i flera timmar omringad av AIK-huliganer i de andra cellerna och tänka över vad som hade hänt.
– De väljer att hålla mig som en så kallad PL13 och för olaga hot. Bara timmar efter att jag varit på BB fick jag sitta i ett kalt, kallt rum, helt nykter och vid medvetande och lyssna på skrik och bankningar från höger och vänster från AIK:are som omhändertagits.

Nu är Christian rasande på bristen av social kompetens hos matchvärdarna:
– Det jag sa var med glimten i ögat och med ett stort leende på läpparna. Man måste kunna skilja på det och ett hotfullt eller aggressivt beteende. Ok, om de inte kunde skilja på det så hade de ju bara kunnat gå igenom min väska och ge mig en verbal reprimand men nu gick de på mig som om jag var en misstänkt terrorist, säger Christian och suckar djupt.
– Jag har funderat hela dagen i dag på om jag ska bojkotta Blåvitt hela året ut. Det är ju de som i slutändan är ansvariga för sin personal och för att se till så att de har vakter som är utbildade för arbetet. Men jag kan inte det, att bojkotta resten av säsongen, för jag älskar Blåvitt för mycket.
Vad vill du säga till IFK Göteborg efter att detta hänt?
– Se över vilka som jobbar på matcherna och se till att de kan bete som människor! Det här är inget annat än en skandal och pinsamt för Blåvitt som organisation. Att man ska behöva bli behandlad på det här sättet när man går på fotboll bara för att man drar ett skämt.
Hur känner du dig så här dagen efter?
– De har berövat mig som trogen supporter min längtan efter att se laget i mitt hjärta spela fotboll, säger Christian.

126 kommentarer:

 1. Så jävla vidrigt.

  Rädda våra liv, rädda våra barn, bort med ordningsmakten från fotbollsplan!

  SvaraRadera
 2. Det sjuka är ju att sådana här storys ALDRIG tas upp i vanlig media. Då är det bara "huliganattack" hit och dit, men när får vi höra om alla tusentals människor som vakter och polis misshandlat i samband med matcher bara för att de kan?

  BRA BARABEN ATT NI LYFTER ÄMNET!
  OCH STÅ PÅ DIG CHRISTIAN!
  OCH BLÅVITT: SPARKA PACKET!

  SvaraRadera
 3. tråkig historia. tyvärr inte ovanlig. En liknande händelse inträffade min vän mot gais för ett par år sedan. han slutade också i mönlndal. blev tillslut hämtad (fick åka med bil från skövde). han blev omhändertagen pga störande av allmän ordning och för fylla. Han hade fått i sig hela 2(!) öl påvägen från skövde till göteborg..

  SvaraRadera
 4. Seriöst hur tror du att du ska bli behandlad då? Hade du sagt att du hade en bomb med dig på ett flygplan ? Och hur hör det till saken att du har ett nyfött barn e det mer OK då? Så dom som ställer ut väskor på ställen och ringer in bombhot och sen hänvisar till att dom bara skojade och att dom har en nyfödd hemma ska komma undan med det?
  SKYLL GIG SJÄLV!

  SvaraRadera
 5. Vad har saken att han blivit pappa med vakternas agerande att göra?

  Aftonbladet rubrik ju...

  Sen e det ju lite "konstigt" agerande från vakterna....

  SvaraRadera
 6. Regel nummer ett: Skoja aldrig med vakter om att du har något fuffens för dig. Någonsin.

  SvaraRadera
 7. Utivårhage2010-05-07 21:07

  anonym 21:03/ Men ha lite medmänsklighet och känsla för fan. Om någon säger jag har "massa vapen i väskan" med ett garv så borde vakterna kaaaaaanske fatta att han skojar lite. De ska ju ÄNDÅ TITTA I VÄSKJÄVELN. Seriöst, dumheten hos vissa som söker sig till vaktyrket är oöverträffad på alla andra samhällskategorier. Hur många totala dårar har man inte sett genom åren på allt från Securitasvakter som misshandlat uteliggare till ordningsvakter som attackerat fans till vakter i krogköer som agerat rasistiskt och sexistiskt och misshandlat säkersligen tiotusentals av människor bara de senaste tio åren.

  Christian, starkt av dig att tala ut! Det behövs många som dig om man vill skapa opinion mot de här idioterna.

  SvaraRadera
 8. Kan bara hålla med Christian. En fråga till Blåvitt - var vakterna AIK'are?

  SvaraRadera
 9. Frankie jobbar ju på GP ute med det bara

  SvaraRadera
 10. Helst sinnessjukt och vidrigt betende. Tyvärr så kan du räkna med att bli avstängd från blåvits matcher.

  SvaraRadera
 11. CHRISTIAN! Jag tycker helt allvarligt att du skall JO-anmäla vakterna - (dock inte Blåvitt)!

  Tveka inte - dessa vakter måste vara intelligensbefriade alt. AIK'are

  SvaraRadera
 12. Det här är bara toppen på ett isberg tyvärr. I princip varje större match omges av ett par tre sådana här incidenter där vakter agerar utan känsla eller där polisen går till attack för att de känner en slags "hot i luften". Sjukt vanligt, sjukt lite uppmärksammat.

  Så bra både Baraben och Christian att ni vågar snacka om problemet trots alla dårar som kommer säga saker som "skyll er själv, tala aldrig med någon med bricka och stå still i ledet"-människor. De som aldrig går på fotboll själva, ni vet.

  SvaraRadera
 13. Lite konstigt att de gör så när Aik "klacken" står och försöker riva ner skyddsnätet framför dem, såg ni hur stolpen som håller i nätet gungade eller, vakterna gjorde inte ett piss då

  SvaraRadera
 14. Hur vet man när nån är farlig? Bara när de ser elaka ut?

  Det finns väl inte en ordningsvakt som inte är rädd för en soloattack från en galning. VI fattar att det är ett skämt, för vi står ju inte på mottagande sidan, men hur säkra kan vi vara på att inte VI blir rädda om vi varit i deras situation?

  Jag har jobbat i domstol och om en leende pappa vandrat in på ett vårdnadsmål och sagt att han har vapen med sig, då hade jag INTE skrattat tillbaka.

  Det låter som en jävligt otäckt upplevelse för killen och jag hade kanske själv blivit lika upprörd, men nu när jag bara hör om det så kan jag förstå lite andra sidan också.

  SvaraRadera
 15. "Hade jag inte haft min nyfödda dotter i tankarna så vet jag inte hur jag skulle klarat av den här kvällen" .. herregud, du var väl knappast i livsfara?

  Visst, vakterna må vara idioter. Men vad är poängen med nybliven pappa grejen in? Som avanstående sa, aftonbladet varning.

  SvaraRadera
 16. Olle (Azalea p85)2010-05-07 21:19

  Off topic kanske, men visste inte att du hade blivit farsa Christian. Stort grattis!

  SvaraRadera
 17. Snutpatrask och vaktpatrask gör allt för att missbruka sin makt och ser ner på den lilla medborgaren.

  En dag så kanske det kokar över och då vill inte jag ha på mig en bricka åtminstone..

  SvaraRadera
 18. Det är ingen nyhet att ordningsvakter är helt IQ-befriade och gärna använder övervåld för att statuera sin makt.

  OM man blir utsatt, som i detta fallet, är det extremt viktigt att man tar övergreppet med distans och opersonligt (vet att det är svårt).

  Jag tycker inte det finns något att få upprättelse för eftersom man som utsatt är så mycket bättre och större än de där idioterna. Men jag vet samtidigt att en kränkning, oavsett motiv, kan vara jobbigt.

  Upp med hakan, njut av din nyfödde, anmäl svinen och gå vidare. Upprättelse får du genom tankar att du är bättre än dom.

  SvaraRadera
 19. Åh herregud! "hade jag inte haft min nyfödda dotter i tankarna" bu hu hu. Är detta ett skämt eller.

  Säger man till vakter som letar efter vapen att man har vapen i väskan ska man bort bort bort. Detta var nog det sliskigaste skit som skrivits här på länge. Känns som taget från hemmets veckotidning eller nåt.

  SvaraRadera
 20. En skandal absolut speciellt efter att dem själv satt tonen för hur högt ribban ska ligga i kön till levande. Minns en gubbe som tjötade om k-pistar och knivar. Hoppas vederbörande får en ursäkt...

  allaeanglar//

  SvaraRadera
 21. Optimus Prime2010-05-07 21:29

  anonym 21:16/ Din jämförelse haltar ju betänkligt med tanke på att de just skulle kika i hans väska. Om han hade haft en automatkarbin där i så hade de ju hittat den.

  Om man sedan dessutom blir visiterad och de kollar i väskan och man säger att man skämtar men nu ångrar sig och förstår att man tydligen inte kan skämta om sånt, så ska man väl för fan inte tas in för olaga hot och behandlas otervligt och stöddigt, att de dessutom går på Christians syrra med dryghet får bara mitt hat mot väktare och vakter att växa. Jävla pack. Skaffa er riktiga jobb för i helvete.

  SvaraRadera
 22. Utivårhage2010-05-07 21:30

  anonym 21:23/ Du måste vara en polis eller en ordningsvakt. För annars reagerar man inte så känslokallt och svinigt som du gör i din kommentar. Fy fan för dessa ordningens väktare som enbart lockar till sig småfascister och småpåvar som älskar att jävlas med folk.

  SvaraRadera
 23. GOLARE HAR INGA POLARE!!!

  Dax att sätta ned foten och visa dessa så kallade "matchvärdar" vad vi tycker om deras golerifasoner.
  Man kan ju undra vad det är för människor som frivilligt står och tittar på publiken istället för matchen i 90 minuter. Att dessa utstötta individer sen tar sig ton med hjälp av blåvitts inhyrda vakter är nog ngt de själva får ångra i långa loppet.

  SvaraRadera
 24. tyvärr var kanske var lite fel match å skämta om att ha vapen med sig....

  SvaraRadera
 25. Man förstår absolut Christians upprördhet. Däremot kan man inte riktigt förvänta sig att det skall vara exakt samma respons och inställning från olika matchvärdar. Bara för att en snubbe skämtat om vapen är det inte säkert att alla gillar det. Självklart skall man vara väldigt defensiv i närheten av vakter och matchvärdar. Men grattis till faderskapet i alla fall!

  SvaraRadera
 26. Göteborg19042010-05-07 21:44

  Dags att slå tillbaka. Är det så att någon ser en sådan här händelse se då för faan till att backa upp.

  SvaraRadera
 27. Jag har spelat fotboll med christian och kan intyga på hans trovärdighet. Riktigt trevlig pöjk.

  SvaraRadera
 28. Herregud, jag skämtar nästan varje match om att jag har bengaler och dylikt på mig varje gång jag går in på arenan. Roligare för både mig och matchvärden att dra ett lättsamt skämt än att det ska vara stelt och tråkigt när man blir visiterad.

  SvaraRadera
 29. christian, mina sympatier har du då fan inte. Väldigt roligt skämt du. Idiot. Va fan tänker du med? Och sluta lipa över att du har barn. Borde ju vara lite mer vuxen då tycker man. Klantarsle. Hur gammal var du sa du?

  SvaraRadera
 30. Christian: Strunta i trollen som dissar dig. Det är bara näthatare utan glädje i sina liv.

  SvaraRadera
 31. Dessa vakter o matchvärdar,dom gömmer sej bakom sina brickor och jackor med div emblem på.dom tycker nog att dom har lite polis i sej men dom komm väl inte in på den skolan? Nej nu får dom skärpa sej på riktigt innan folk tröttnar.
  PS Till er kalla inte oss publik för pack som inte är ovanligt att höra vid insläppen.

  SvaraRadera
 32. anonym 22:09/ Med tanke på hur ditt inlägg i debatten är utformat kan man ju snarare fråga sig vad det är för fel på dig och hur gammal DU är? "Idiot", "klantarsle" osv. Känner du dig stor nu när du sitter anonymt vid internetskärmen och häver ur dig skit mot en medmänniska? Är du tuff nu?

  Fy fan, du kan få mitt nummer och ringa och kasta skit på mig om du vill. Jävla clown.

  Stå på dig Christian trots kommentarer från det fåtal dårar som tycker vi borde leva i nazityskland där man aldrig yttrar sig och går i raka bruna led för SS och Gestapo.

  SvaraRadera
 33. Jag blev vittne till ett ordningsvaktsövergrepp en kväll för många år sedan, där en medel-full kille blev oprovocerat (ja, jag såg hela händelseförloppet) misshandlad av två vakter utanför en krog. Vi som stod bredvid ringde polisen. När de kom till platsen går de direkt till vakterna, frågar vad som hänt och plockar sedan in den misshandlade i bilen. Vi blir skitsura och konfronterar poliserna. Slutar med att de kör iväg den fulle killen tre kvarter och sedan släpper honom.

  Efter detta förstod jag att jag nog varit en idiot som avfärdat vaktövergreppshistorier som bortförklaringar till att någon varit för full/muckat gräl.

  Lita ALDRIG på en ordningsvakt. Inte för att alla är idioter, men stöter man på en som är det så har man inte en chans. Uppträd mekaniskt vid alla möten med en sådan. Tänk er att ni beställer soppa från The Soup Nazi i Seinfeld.

  Enda undantaget jag gör från detta är att artigt ställa frågor som jag vet att jag inte kommer få ett svar på. Exempelvis varför jag måste öppna min snusdosa och visa innehållet varje gång jag går in på arenan, när jag aldrig behöver visa innehållet i plånboken - där man ju får plats med ungefär lika mycket.

  SvaraRadera
 34. Jävligt tråkigt naturligtvis, och idiotiskt av vakterna. Men rent sakligt, vad spelar det för roll om han är nybliven pappa? Känns som att det var nåt som åkte med bara för att det skulle bli en extra tycka synd om grej

  SvaraRadera
 35. Fråga Frankie om ordningsvakters beteende. Jag minns hur han och en ytterligare ledande baraben-skribent stod mitt i smeten och fick batongslag och blev sprutade med pulversläckare (!) när ordningsvakter på Råsunda gick till attack mot Blåvittläktaren efter att en kille längst ner sparkat till ett staket. Då slog de bland annat ner en tjej som nästan dog, hon fick hjärtstillestånd och överlevde tack vare hjärt och lungräddning.

  Killen som sparkade på staketet blev åtalad, inte en enda vakt.
  Heja ordningsvakterna och "rättssamhället".

  SvaraRadera
 36. Jag har mailat IFK tidigare om detta och även tog jag upp det i det frågformuläret som vi årskorshaver fick. Jag är rent ut sagt fly förbannad över hur IFK behandlar sina kunder med att ha dessa jävla idioter. Vi måste fanimig ta itu med detta, jag vägrar att bli behandlad som en jävla kriminell varje gång jag går på match,

  SvaraRadera
 37. Antar att du druckit en masa öl o tyckte den kommentaren var jääättekul?

  Man kan inte skämta med snutar o dörrvakter, bara o lära sig. Se nykter o trevlig ut så klar du dig.

  SvaraRadera
 38. ärligt, kan inte saxen ta väck anonym 22:09. Vad är det för pucko som uttrycker sig på det sättet? Kallar folk som blivit behandlade förjävligt för idiot och det ena och femte. Fy fan ditt fega kräk som sitter vid datorn och kaxar dig.

  SvaraRadera
 39. Känner igen situationen från en annan match (En kille som aldrig någonsin varit hotfull eller våldsam.) Skämtar med en Matchvärd och blir portat från matchen.

  Det kanske dags för Blåvitt att fundera vilka som står i "dörren" och vilken syn de har på vanliga supporters. Jag vet ett flertal som efter denna händelse starkt funderat att bojkotta denna säsongen. Jag vågar lova att det inte finns en enda terrorist som går på Gamla Ullevi för att utföra en massaker. Frågan är vad IFK:s säkerhetschef tror om det?

  SvaraRadera
 40. Det här är anledningen till att jag HATAR säkerhetsvakter, ordningsvakter och inte minst polis-svin. ACAB!!!

  SvaraRadera
 41. Undra vart WM är ?
  "Väktar svin"

  SvaraRadera
 42. Visst jag kan fatta att folk blir upprörda över vakternas agerande i vissa fall men i detta fall kan man tycka att Christian borde ha tänkt en gång till.
  Visst du kan skoja med säkerhetspersonal men gör de då med nån du vet tål såna skämt typ om råkar känna individen.
  Sen finns de en sak till o tänka på, de inhyrda vakterna oavsett de står Skandia eller Securitas på deras uniformer känner sällan oss supportrar lika väl som våra egna vakter oftast gör. "våra egna" vakter ser oss match efter match och vet vilka som brukar vara problem.
  Brukar tjöta med dem ibland o de är schyssta men som sagt man får ju tänka sig för just vid insläpp o så när de är mycke folk o de kanske är stressade så kanske skämt om att man är beväpnat är de mest lämpade.

  SvaraRadera
 43. Är medlem i 1904 klubben tillsammans med ett antal andra företag.Vi funderar att lägga ner det nu fall inget händer.Man skall väl inte behöva va nedtryckt o bedjande för att komma in eller,jag trodde de skulle vara kul o gå på fotboll men de känns mindre o mindre roligt, tror att de behöver en översyn innan något tråkigt händer.

  SvaraRadera
 44. Låter för jävligt! Jävla vakter som inte kan läsa vakter, jävla apor verkligen.

  Ska dock nämnas att det väl är allmänt kännt att aldrig skoja om att man har vapen, bomber osv..

  Hade det varit i England eller USA hade killen nog blivit mycket hårdare straffad.

  Samhället idag är livrädda för terrorism, därför ska man hålla tungan rätt i mun.

  Men ändå, vakter är ju ett jävla pack som ofta besitter intelligens likvärdig en apas.

  SvaraRadera
 45. Patetiskt! Skärp er!

  Alla gripna gnagare är med automatik huliganer i ett inlägg som handlar om orättvis behandling av supportrar.

  Vad handlar pappa grejen om? Förklara vinklingen är ni snälla.

  Sänk vakterna på gammalt vis "Argentina" och sluta lipa.

  GBG Finest 40+

  SvaraRadera
 46. Laphroaig BaraBen2010-05-07 22:48

  anonym 22:43/ Majoriteten av de gripna AIK:arna blev ju tagna i samband med slagsmål och kastning av prylar. Det är rätt mycket motsatsen från att dra ett skämt - ok, plumpt - men ändå ett skämt.

  Sedan att din lösning är att man ska slå ner folk visar ju rätt tydligt att du inte är 40+ eller att du rökt lite för mycket ganja de senaste decennierna...

  SvaraRadera
 47. anonym 22:43/ Ja, men vi är inte i USA utan i Sverige. Ska man börja resonera som "det kunde vart värre" kan man ju lika gärna säga "äh klaga inte i Saudiarabien hade de huggit av handen på dig. Vad ger det liksom?

  SvaraRadera
 48. Jag sa påväg in på ellosmatchen, bakfull som ett ägg, att jag hade en spottkåbra mellan benen. Dom kolla inte ens...

  SvaraRadera
 49. Kan inte någon göra en intervju eller dylikt med berörd person inom IFK. Vad kostar vakter etc? Vilken hotbild ser de? Tror de verkligen att någon skulle ta med bomber, maskingevär etc på fotboll? Var har de hänt i så fall?

  SvaraRadera
 50. Själva händelsen som sådan är ju värd att diskuteras. MEN vad är det för korkad vinkling på storyn om nybliven farsa o.s.v. trodde detta var en samlingspunkt mot gammelmedia, denna skrivelse har ju nästan lite Hänt i Veckan touch.
  Lider med killen som råkade ut för detta som sagt, men att han är nybliven farsa har ju noll med saken att göra !!

  SvaraRadera
 51. Är man lite dum får man faktiskt lida. Saken är ju den att han kunde faktiskt vara någon mindre begåvad individ som kom beväpnad (se bara i Italien..). Inte konstigt att vakterna reagerade som de gjorde.

  Jag själv har varit på så många matcher att det inte går att räkna, både i GBG och utanför och har aldrig någonsin, jag upprepar - aldrig någonsin - haft problem med vakter, värdar eller polis. Undrar varför det är så? Kan det vara så att respekt föder respekt?

  SvaraRadera
 52. De som frågar efter varför det är centralt att han är nybliven farsa i texten bör ju läsa texten lite mer noggrant. Christian berättar vid flera tillfällen om kontrasten mellan att ha varit på BB och nu hamna i polisens cell och bli behandlad som en kriminell, han säger till och med att han brast ut i gråt när han stod och tänkte på sin nyfödda dotter medan han blev visiterad och släpad till fängelse. Så tro fan det är relevant, det inte bara visar på kontraster, det visar ju på sinnesstämning hos den här personen.

  SvaraRadera
 53. Christian bry dig inte om påhoppen för den som är helt ovan att vara inlåst i cell är det oerhört vanligt att den inre styrkan förloras.

  Snarare är du ruskigt modig som ger uttryck för den inre svagheten som uppstod det hedrar dig.

  Är själv alltid spik nykter vid match och måste säga att statusen hos vakterna är sämre i år oavsett om vi spelar mot Aik eller nått annat lag.

  För hade vi publikvärdarna som alltid var med och lärde känna oss supportrar på bortamatcherna. Det var service med visitering inte visitering utan service. Dax o satsa på det igen.

  SvaraRadera
 54. Måste säga att det är jävligt starkt av dig Christian att berätta om det som hände, mer sånt här måste upp i ljuset. Det är förjävligt hur vakter får bete sig som svin i alla möjliga lägen men ifrågasätts aldrig. Blåvitt måste tänka om och omgärda sina arrangemang med personal som klarar av uppgiften, inte stollar som fått några veckors utbildning hos polisen i att brotta ner folk och spruta pepparspray.

  SvaraRadera
 55. Den där käcke matchvärden som står med megafonen ovanför insläppet och försöker vara rolig hela tiden börjar jag bli väldigt trött på nu efter några matcher...

  SvaraRadera
 56. Den fullkomligt vidriga personen med megafon som hånar folk för att de tvingas stå i kö för att de kommit "endast tjugo minuter innan match" måste lämna sin post. Antar att det är samma person som nämns här.

  SvaraRadera
 57. Väldigt tråkigt såklart och bara att beklaga. Men som vissa har nämnt så har det faktum att han är pappa absolut inget med saken att göra. Kan inte bråkstakar eller huliganer få barn? Det hade i och för sig varit något, men tyvärr inte fallet...

  SvaraRadera
 58. Jävligt onödigt att yttra sig på det viset när man skall visiteras. Sådant säger man inte när man skall se på Blåvitt. Mot mff var det en snubbe som sa att han hade pistol på sig, han fick en redig tillsägelse av vakterna, helt rätt. Men den behandlingen och att åka in i finkan är ju lite väl hårt. Bara konstatera att många vakter och poliser är svin, utan som helst förnuft.

  SvaraRadera
 59. Naew så synd det är om honom. Kan du inte skriva om min uppväxt i stället? Jag håller också på blåvitt och har heller inte blivit rättvist behandlad i livet. Och jag håller en liten fågelunge i handen just nu när jag skriver detta, den piper så gulligt. Fy fan jag måste fan kräkas. / Johan Jönsson

  SvaraRadera
 60. Christian,
  Jag vet inte om det är det bästa du kan göra men själv tycker jag det är en god ide att åk upp till kamratgården. Berätta din historia öga mot öga med Håkan ,att du lyckades hålla dig lugn enligt din egen utsago är fantastiskt! Själv hade jag inte klarat det (jag har heller aldrig varit i bråk).
  De "matchvärdarna" som behandlade dig på detta sätt skall bara bort-något annat alternativ finns INTE!
  OBS hörde själv hur en matchvärd uppmanade folk med handgranater och maskingevär att hålla till höger-givetvis sa han detta med ett stort leende på läpparna.
  Förövrigt var det väldigt okänsligt av poliserna att inte omdelbart släppa dig fri de borde se skillnad på folk och fä.

  SvaraRadera
 61. Olycklig händelse men ändå mer olycklig skrivning om det hela jävla sensationjournalestik, på låg nivå.
  Är ju förjävligt att sånt här inträffar, men att sedan blåsa upp det med massa ovidkommande saker är ju rent nonsens.
  Tro fan att det är skit att hamna i en cell för ett dåligt val av skämt, men att dra växlar om berövad längtan att se foboll känns bara to much.har man gått på fotboll i 12 år så borde man sett och hört såpass att man inte blir totalt perplex.

  Hoppas att detta blir anmält och utrett på ett rättvist sätt.

  SvaraRadera
 62. BaraBen.com: Det är ju ändå oklart vad "kontrasterna" tillför. Inte ett skit vågar jag påstå. Det är ju ändå illa att bli behandlad på det viset, oavsett om du har barn eller inte. Och att det visar på sinnesstämningen fattar jag heller inte, men jag antar att ni menar att det är mer hemskt för en nybliven far än en som inte är det.

  Men det var ju en jävla tur att det inte var en tjej som blev behandlad så där. Då hade väl alla kommit med kommentarer som "Vad gör du på fotboll några dagar efter födelsen?!" alternativt "Skyll dig själv för fan. Vakterna gör bara sitt jobb!"

  SvaraRadera
 63. Har full förståelse för att man kan säga till någon på skarpen, att man kikar igenom tillhörigheter och kläder för att se om det ligger någon sanning bakom "skämtet". Men borde det inte sluta där? När dom har konstaterat att det inte ligger ett maskingevär i väskan, släpp in killen och släpp det! Jävla mindervärdeskomplex från vakternas sida.

  SvaraRadera
 64. Skär när på huliganstöd och bli behandlad som vanliga folk. Lättare än det kan det inte vara... 'Heja Wisemen' :/

  SvaraRadera
 65. Man ska inte säga något till ordningsvakterna. Jag och en kompis skulle in på arenan så skojjade dom lite med mig och sa "ta fram bengalerna nu istället" och skratta. Sen så kommer min kompis direkt bakom och säger "Det är ju jag som har bengalerna" och skratta. Då kom alla ordnings vakter och han fick nästan ta av sig varenda klädesplagg han hade men kom in 10min senare men ändå. Känns lite som att dom vill ha något att göra.

  SvaraRadera
 66. Som sagt var, jag vet med mig att min kommentar var extremt plump, men veckorna innan mot Ellos, för övrigt matchen jag senast var på innan denna så utryckte ju megafonkillen oavanför insläppet att det är okej att skoja om alla typer av vapen. Att jag skulle veta bättre, självklart, hade jag också velat att jag gjort, men en kraftig tillrättavisning och varning hade mer än väl gjort mig införstådd i skämtets allvar. ...Folk får vinkla bäst dom vill...Att barnet spelar roll den ovan nämnda kontrasten mellan BB och fyllecell nykter...Att inte veta när man blir utsläppt och veta att man har en 2 dagar gammal bebis som man inte vet om vad som händer med under tiden man sitter inlåst i ett kalt rum var för mig, som totalt oerfaren av frihetsberövning en situation som innebar en stressande påfrestning...

  SvaraRadera
 67. Fruktansvärt trist att denna blogg visat sig vara så vänstervriden? AFA?

  "Bort med ordningsmakten"? Ja, vi kan ju testa det ett dygn så får vi se hur det kommer att se ut.

  Rubriken i denna artikel och vidare dess innehåll raserade all tilltro som jag hade till BaraBen.com.

  Trist var ordet...

  SvaraRadera
 68. Inte så kul att läsa, men samtidigt så är vakterna intstruerade att agera och markera mot folk som kan bära vapen och annat. Om du då går fram och säger att du HAR vapen med dig, så är det inte så märkligt att de agerar.
  Om de skall anta att alla som säger att de har vapen endast säger det för att vara roliga, så faller själva grejen.

  Det finns vissa saker man inte skojar om, om man inte känner personerna i fråga. Detta är uppenbarligen en sådan sak.

  Tråkigt som fan, men antagligen en bra lärdom för oss övriga som eventuellt funderar på att skoja med vakterna.

  SvaraRadera
 69. Allmänna riktlinjer för publikvärden
  a) Samtliga publikvärdar är skyldiga att förhindra att obehöriga tar sig in på planen.
  b) Publikvärd skall lokalisera personer som uppträder störande för övriga i publiken, bryter mot ordningsregler eller på annat sätt utsätter arrangemanget för fara. Dessa personer skall i första hand varnas. Om detta inte hjälper får personen avvisas från arenan, i samverkan med polis eller ordningsvakt.
  c) Personer som kastar föremål mot planen, spelare eller funktionärer skall identifieras och om möjligt, i samverkan med polis, avvisas från arenan.
  d) I övrigt gäller ordningsreglerna.

  SvaraRadera
 70. Borgarbrackan2010-05-07 23:52

  anonym 23:41/ Men är du inte riktigt klok eller? Vad är det som är "vänstervridet" med att ta till försvar för människor som utsatts för totala stollerier av ordningsvakter? Är du inte riktigt klok? Jag jobbar själv för moderaterna och kan berätta för dig att jag uppskattade detta Frankie tar upp till fullo trots att han och jag har motsatta politiska värderingar. Ditt inlägg måste vara det dummaste på länge, kan inte vi som röstar åt höger känna ett socialt patos med människor då eller? Idiot, du smutsar ner högern med sådana åsikter, men så är du säkert nynazist med som anser att våld mot alla oliktänkande är helt korrekt. Har du sökt till polishögskolan och fått avslag eller?

  SvaraRadera
 71. Det riktigt skrämmande är att se hur många som har åsikten "om en vakt är nära ska man stå rakryggad och inte säga något förutom ja tack herr vakt".

  Det här är ju ett bevis på att hela rättssystemet är fuckat, för folk kan inte bete sig som människor så fort en person som har en bricka är i närheten, vi är ju inte medborgare för ordningsmaktens skull, de ska finnas här för att skydda oss. Sedan ska väl påpekas att ordningsvakter inte är poliser och matchvärdar än mindre det, de är outbildade bönder. Så enkelt är det.

  SvaraRadera
 72. Välkommen till verkligheten

  SvaraRadera
 73. INGEN MAKT, ORDNINGSVAKT

  SvaraRadera
 74. GRATTIS CHRISTIAN

  SvaraRadera
 75. Laphroaig BaraBen2010-05-08 00:07

  Christian, du var inte ensam om att råka ut för detta:

  Från SÄs forum:
  ------------------------------------
  "Jag fick sitta i häktet i Mölndal pga att jag skojjade men den som visiterade mig. Sade att jag har inga bengaler. Säkerhetsvakterna kom o visiterade mig en gång till och sade att jag skulle vänta till polisen kom. De förklarade att jag hade sagt ordet " bengal". Polisen kom och tog mig till en bil som stod utanför GU. Där visiterade polisen mig en gång till. Sedan när vi hade satt oss i bilen frågade jag var vi skulle. Till häktet i Mölndal svarade de. Min mobiltelefon ringde när jag satt i polisbilen, det var min vän som jag hade med mig på matchen. Jag ville svara och tala om vart de skulle föra mig. Men det fick jag inte.Så där satt jag till halv elva igår kväll. Polisförhör blev det också. Eftersom jag inte är från GBG så hittar jag inte så bra . Jag hade bara en tunn jacka på mig o frös som bara den. Hittade dessutom inte vart jag skulle, de sa innan de släppte mig att det finns bussar längre ner på gatan.

  Jag är ingen stökig supporter utan en helt vanlig tjej. Som dessutom inte hade druckit något.


  Tågbiljett + matchbiljett åt skogen. Sammanlagt 2000:-

  Tack för en oförglömlig kväll..

  Änglarna Stockholm L8 "

  SvaraRadera
 76. Ett skämt med ett absurt slut. Men tycker att artikeln är snedvriden så det stinker, ""Hade jag inte haft min nyfödda dotter i tankarna så vet jag inte hur jag skulle klarat av den här kvällen" Va fan, slussades han till Guantanamobasen i Mölndal. Visst vissa vakter är värda rejält med pisk, men tycker inte det här var så stort.

  /SFAC

  SvaraRadera
 77. Tråkigt för Christian men jag tycker vakterna agerade helt riktigt med tanke på vad det finns för nutcases runtomkring oss. Sen tycker jag att han borde släppts efter noggrann visitation istället för att häktas till Mölndal. Själva pappa-vinkeln på det blir bara patetisk.

  SvaraRadera
 78. Ni får helt enkelt klä ut er till tjejer. Mig vågar de inte ens visitera.

  Skämt åsido.
  Tråkig historia. Idioter helt klart som inte kan skilja på skämt och allvar. Bra att ta upp det här ämnet.

  Grattis till dottern!

  / Joy

  SvaraRadera
 79. Bra att vakterna har rätt fokus! Klart de ska jaga kvinnor och småbarnsföräldrar samtidigt som AIK-klacken får riva ner säkerhetsnät och stolpar inne på arenan helt ostört. Polisen väntade väl bara på en ny pitch invasion, så att de skulle kunna stå och hjälpa fans att ta sig in på planen som senast. Fy fan.

  SvaraRadera
 80. Men herregud...
  Hur svårt kan det vara?
  Jag skämtar inte om bomber eller Al Qaida när jag ska gå på ett plan och jag skämtar inte om vapen eller bengaler när jag går in på Ullevi - kan man inte anpassa sitt humorbehov till när det passar in så kanske man ska ta sig en funderare på om man verkligen har humor...

  SvaraRadera
 81. Till alla dem som skriver att man får skylla sig själv.

  TÄNK gärna lite till INNAN ni äntrar tangentbordet.

  Finns ingen ursäkt att bli behandlad som skit.

  Mvh ÄS L8

  SvaraRadera
 82. @ 23:41. Frågan berör ju inte huruvida vi ska ha vakter eller inte. Naturligtvis skall det finnas någon typ av ordningsmakt på arenan, dock får de ju för fan göra sitt jobb.

  Avgå!

  SvaraRadera
 83. anonym 01:20/ Frågan är ju inte om det är lämpligt att skämta om sådana saker, utan om reaktionen - att fängsla personen trots att en visitation inte gav något och trots att han inte varit stökig eller hotfull - är korrekt. Det är ju ett svart hål i rättssäkerheten här där polis och vakter gör lite som de behagar och vanliga medborgare sätts i skiten efter deras goda tycke.

  SvaraRadera
 84. Jag höll på att åka på samma sak av idiot vakterna! Jag hade massa mynt i fickan så sa vakten till mig att "jag hoppas dom stannar kvar där hela matchen". Då sa jag att det gör dom troligtvis inte. Då tog han tag i mig och sa att han inte skulle släppa in mig. Jag sa att jag skulle köpa en cola och om jag hade tänkt kasta in mynten hade jag väl inte sagt det.

  Visst kanske dumt att säga så men vafan har jag 40kr i sedlar och köper en cola för 25kr så får jag ju 15kr tillbaka. Ska vakterna stå och slänga ut alla som får mynt tillbaka? Nä blåvitt se över gubbarna som jobbar där!

  SvaraRadera
 85. Är man så jävla dum så får man ju skylla sig själv... det är ju för att skydda alla andra som ordningsvakterna måste ta det på allvar..

  SvaraRadera
 86. anonym 02:48/ Hej ordningsvakt. Hur mår du? Har du slagit någon på hjässan med din batong ikväll? Mår du bättre nu? Sök behandling.

  SvaraRadera
 87. Har en konstig fråga! Varför hade han med sig en jävla väska in på matchen för? Han kom väl från hemmet och skulle väl hem genast till sin dotter efter matchen. Varför ta med en jävla väska då för? Någon som har ett bra svar på det, Vad har man i en väska när man ska gå på en fotbollmatch? Jag vet inte!

  SvaraRadera
 88. Ja e vaken ännu...

  SvaraRadera
 89. Anonym 04.20:
  Du har ju antingen missat hela poängen i artikeln, eller så är du bara allmänt dum. Om man vill ha en väska med sig in på en match ska man väl få ha det? Jag har alltid en väska med mig, inte fan är det för att smuggla in handgranater och hammare. Dom kollade ju igenom väskan, men släppte honom ändå inte även om han uppträdde lugnt och sansat. Så tänk efter lite, och kanske borde du skaffa en väska? Så tappar du inte din intelligens lika lätt som ur fickan?

  SvaraRadera
 90. Tack Frankie för att du tar upp detta. Är generellt sett kritisk till dessa säkerhetsvakter (hur mycket pengar kostar inte dessa IFK?) då många av dem helt saknar social kompetens. Och det här beteendet får mig att gråta. Jag hoppas IFK gör sig av med dessa neanderthalare till vakter, likt man stänger av många av sina supportrar. IQ, kan räkna upp till hundra...

  SvaraRadera
 91. Golare har inga polare!

  Nu går de bra att kritisera dem jävlarna, men när WM grabbarna skulle upp i rättegång för att dem stått upp för folk när vakterna betedde sig som skit mot Basel hemma mot vanliga supportrar, ja då ska alla WM in i fängelse. Tragiskt vilken jävla dubbelmoral det är på vissa Blåvita!

  SvaraRadera
 92. De där matchvärdarna/vakterna på övre etaget lyckades ju med att överrösta diverse vanligt, sansade snack också genom att leka 14åringar och vråla till kollegorna nedanför.
  Man undrar ju om de är offer för de stängda fritidsgårdarna och därför ställer sig och agerar 14åringar på gamla.
  Aldrig har väl det klassiska SKANDAL stämt bättre.

  SvaraRadera
 93. Kan ju bara säga till anonym 23.30 att Håkan Mild har absolut noll med detta att göra. Det är Tommie Elgestål som är helhetsanställd med ansvarig för säkerheten på IFK Göteborgs matcher.

  SvaraRadera
 94. Bästa på länge här på Baraben. En viktig fråga som IFK bör ta tag i imorgon. Jag gissar att Andrej, Seppo, Tobbe eller någon annan från IFK som läser här. Jag har följt Blåvitt i 20 år och har aldrig någonsin varit våldsam eller hotfull i samband med match.

  Jag har varit med om en liknande situation som Christian. Jag slapp dock Mölndal. Visst det var ett plumt skämt men det händer tyvärr både nu och då att folk skämtar om saker som andra inte tycker är kul. Räcker det inte med en tillrättavisning i detta fallet? Finns det verkligen en realistisk hotbild att IFKs supporters tar med sig bomber, maskingevär etc på matcherna? Då bör säkerhetsansvarig gå ut med detta tycker jag. Matchvärdarna ska väl finnas till som en service för oss och då bör det väl finnas ett rimligt krav på social kompetens.

  Personligen så tror jag på att Blåvitt skulle tjäna på att använda sig av personer vid spärrarna som har en rimlig social kompetens, är glada och trevliga. Idag är det inte så och när jag tagit med kompisar på matcher som inte brukar gå så har kommentaren ofta varit "tror de att terrorister går på blåvitt". Hur svårt är det att lösa en situationen som Christians genom att söka igenom väskan och berätta för honom att det där är inte ok att skämta om? Jag lovar 99 av 100 personer förstår det.

  SvaraRadera
 95. Tyvärr inte första gången dem beter sig som svin, sen ganska dumt å säga att man har vapen i väskan lite onödigt, men det ska klart inte få gå till så här ändå, sen vad e det som gör att det är aik "huliganer" som satt i häktet å inte personer som råkat ut för samma sak som dig?

  SvaraRadera
 96. Att det var aikare som satt där grundar jag på vad poliserna som jobbade på häktet där sa till mig... Och på dom personerna som jag såg under tiden dom förhörde mig....

  SvaraRadera
 97. VARFÖR?
  Måste en vakt va 2m bred o lika lång och noll i bollen.Lik väl som alla i publiken skall sköta sej så borde de vara en sälvklarhet att ovanmämda monster ska gå i täten för att ha lung o ro på arenan.
  Jag tro att många triggas av deras betende o så är skiten i gång tyvärr.
  Undra vad dessa herrar har för utbildning kan IFK karnse lägga ut de på bloggen?

  SvaraRadera
 98. Vakterna har ett jobb att sköta, vilket bland annat innebär att om någon säger att de har vapen med sig, så skall de behandlas som om de hade det. D.v.s. omhändertagande tills polis anländer.

  Nu är jag inte helt säker vad gäller väskan, men jag tror inte att väktare och ordningsvakter har rätt att söka igenom väskan själva. Det hade i så fall varit så att personen hade fått tömma sin väska själv, vilket är jävligt riskabelt om han nu hade haft vapen i den. Så därför inväntar man polis.

  Hur stor chans är det att någon har vapen med sig då? Troligtvis inte speciellt stor, men chansen finns.
  Om man hade vapen med sig, skulle man då säga det till vakterna? Kanske, kanske inte. Har man vapen med sig så är man troligtvis inte helt frisk, och då är det mycket möjligt att man "skämtar" med vakterna.

  Hela händelsen är såklart tråkig, med jag har svårt att tycka synd om en person med så dåligt omdöme som Christian.

  Personligen så har jag aldrig haft problem med väktare/ordningsvakter/polis. Det är verkligen inte svårt, visa att ni har gott omdöme och anpassa er efter situationen.

  Ordningsmakten har ett jobb att sköta, där ingår det att avlägsna svin och idioter. Då kan jag tycka att det är jävligt korkat att bete sig som ett svin om man inte vill bli omhändertagen.

  Man måste inte bete sig som en idiot bara för att man går på fotboll.

  SvaraRadera
 99. jag har aldrig haft problem med matchvärdar eller Polis snarare tvärtom. Bolin och han den "svarte" supporter polisen uppträder alltid korrekt mot oss vanliga supportrar. Därimot så är dom inhyrda vakterna ett jävla pack som förtjänar stryk.

  SvaraRadera
 100. Namn: il ciclone Göteborg » Svara inlägg
  Sänt: 2010-05-08 09:27
  Måste lägga mig i vakt-debatten. Den här idén om att man får skylla sig själv om man drar ett litet skämt är så befängd så jag vet inte var jag ska ta vägen. Bara för att man går på fotbollsmatch ska man inte behöva räkna med att alla samhällets normer är avskaffade.

  Att dra skämtet jag har väskan full med vapen kanske inte är så roligt men man måste väl ändå kunna lita till att vakten kan ha en förmåga att tänka som överstiger en treårig schimpans.

  För det första, hur stor är sannolikheten att någon människa tar med sig en väska med vapen till en fotbollsmatch? Om någon nu gör det, lägger han dem verkligen i en väska och talar han då om det till vakten när han ska in? När nu vakten har tittat i väskan och inte hittat något, kan han då inte dra slutsatsen att detta var ett skämt och släppa förbi mannen? Polisen kan i sådana här lägen ganska lätt helt utan grund frihetsberöva folk under en begränsad period och de verkar rätt sugna på att utnyttja detta.

  Det kanske är som folk säger att man ska räkna med att man kan bli berövad sin mänskliga värdighet och sina rättigheter så fort man ska gå på fotboll men frågan är om det är så vi ska ha det i ett civiliserat samhälle? Viktigt att ta upp sådana här historier för oavsett om det finns drägg på matcherna eller ej, så får man inte behandla folk hursomhelst.

  SvaraRadera
 101. Om Israelerna vi mötte om deras fans hade sagt att dom hade vapen med sig in på arenan hade det vart ett lika "roligt" skämt hade det varit lika obefogat med ett gripande av dom ???

  SvaraRadera
 102. Vad spelar det överhuvudtaget vad det var för folk som satt runt i kring dig Ajkare eller vad det nu va för folk det va la inte någon socialtillställning du va på eller det va väl inte så att du behövde gå runt å mingla med dom ?

  SvaraRadera
 103. Vakterna kanske också har barn?`

  SvaraRadera
 104. Det är föga förvånande med tanke på att publikvärdarna tom muddrat Niklas Alexanderson 3 matcher i rad nu framför mina ögon....
  Man blir mörkrädd...

  SvaraRadera
 105. Det vore tjänstefel att inte visitera Nicklas Alexandersson. Alla som vill in skall visiteras, och självklart även före detta spelare.

  SvaraRadera
 106. Alla vet att snutar och vakter är svin. Hade Frankie velat påverka så hade han skrivit detta reportage för GT men där passar det sik kanske inte att kritisera vakter?

  SvaraRadera
 107. Sen måste jag fråga en sak. På vilket sätt påverkar det att grabben blivit pappa för några dagar sen? Det har inget som helst med artikeln att göra, är frankie så indoktrinerad i expressen/aftonbladet sättet att skriva?

  SvaraRadera
 108. Tänk vilka egenskapade problem storstadslagens supportrar har...

  SvaraRadera
 109. Ja tycker att vi alla ska säga att vi har ett vapen innanför byxorna när vi går in mot örebro! Bra att ni tog upp de bb..

  SvaraRadera
 110. Skönt att ett medialtforum med stor läsarskara tar upp det här! Har själv vart med om liknande situationer både i samband med fotboll men också i andra samanhang... Vad ska man göra, ord mot ord i de flesta fall, tråkigt nog verkar ord från en person med någon form av uniform vara mer värt än en vanlig arbetare, blåvitt supporter och fredsälskares ord...

  SvaraRadera
 111. vilken jävla dumskalle du är ändå.. sköja till det lite..

  SvaraRadera
 112. Har själv varit med om en liknande episod inne och utanför Rose n Crown. Makalöst att polisen får bete sig hur som helst, många av de hatar fotbollssupportrar och så ofrt man faller utanför det minsta lilla så antar de att man är en "huligan". Man vet ju att det finns vakter som inte har alla hästar hemma, men man antar ju att poliser ska vara lite klokare. Men nej, de går helt på vakternas linje. Skrämmande! Anmäl dom säger jag, det gjorde jag. Även om man vet att det inte leder till något (för poliser blir aldrig straffade) så kanske någon vettig själ kan se att det ramlar in för många anmälningar mot polisen i samband med fotbollsmatcher.

  SvaraRadera
 113. Notis: Det är inget häkte i Mölndal, utan polisens arrest, som numera är tillbakaflyttat till good old skånegatan.

  SvaraRadera
 114. Alla som inte verkar fatta grejen; Oavsett om han har barn eller inte så är det fortfarande en situation som inte bör få uppstå! Om dom själva har den humorn, så är det väl inte konstigt att man tror att det är OK att ha samma sätt mot dom? När dom märker att det inte finns några vapen i väskan så släpper man väl någon med en tillrättavisning? Tycker det är sjukt löjligt av alla att säga att killen får skylla sig själv, det finns fortfarande gränser för hur man beter sig som bör följas! Och för övrigt så var det visitationsvakten som tillkallade de andra vakterna, och han HAR rätt att visitera. Annars kanske han hade stått nån annanstans......

  SvaraRadera
 115. Min vän svarade "nej men han har två bengaler" på frågan om han hade något konstigt på sig inför avslutningsmatchen mot trelleborg 07 (nickandes mot en stor jävel med bockskägg bakom).

  Fick en del att förklara för denna sköning som helt ovetande hade bengaler inlindade vid ljumsken!!!

  Gött med SM-guld var det iaf:)

  SvaraRadera
 116. Jag hatar dom jävla asen till ordningsvackter! samma grej hände mig och mina kompisar bara att dom trodde vi hade bengaler på oss som vi verkligen inte hade.
  fast vi kom in efter att blivit visiterade 3 ggr, blivit avisade från arena området,snackat med några poliser som skulle hjälpa oss om vi inte kom in igen, gått tillbaka till insläppet, berättat hela historien om vad vi sa i kön, blivit visiterade igen, kommit in en kvart efter matchen har börjat då alla ordningsvakter står på läcktaren och sen ställt oss på läktarn för att sedan bli störda av inte bara en utan tre stycken trevliga ordningsvackter.

  SvaraRadera
 117. Nästan "bra" att de händer vanligt folk också och inte bara supportrarna på bortaplan. Nu får vanliga människor upp ögonen och kanske märker att de inte är alltid så att folk som blir stoppade har gjort något. Många gånger man blivit stoppad utan någon som helst anledning, fått Pl13 för att man ska gå från arenan till en pub istället och se matchen för de inte fanns biljetter. De är helt sjukt hur fotbollssupportrar blir behandlade och jag hoppas ni fortsätter ta upp detta.

  SvaraRadera
 118. Problemet är att dessa vakter ha läste för mkt av Mats Härd och då tror man att vi alla är terrorister. Tyvärr har också för många ordningsvakter fått för lite kärlek i sitt liv och har behov av att utöva sin makt. Blåvitt borde kontakta vaktbolaget och diskutera detta med dem. Ett annat problem är att vaktbolagen inte har personal nog att sätta in så de hyr i sin tur in vakter från andra bolag.

  SvaraRadera
 119. Vad säger man.

  Det finns lika många kommentarer som det finns medlemmar på denna sida. Kan det vara så att vi tycker säkerhet är bra så länge det inte drabbar oss personligen. Så länge jag blir visiterad och inte har något att dölja så är det väl inga problem, varför ska man ”skoja” till det och prata om sådant som gör vakter lite ”jumpy”. Kan dock inte säga att jag hört "kulsprute/granat skämten" från vakterna de sista matcherna de kanske insett det olämpliga. Tänk på hur många det kommer till en arena som Gamla Ullevi, räkna ut hur många procent som kan vara potentiella vapen bärare och säkert har vapen på sig på arenan. Så länge det inte händer nått på vår arena så tycker vi att säkerheten är för hög och att vi vanliga behandlas som terrorister, MEN!!! den dagen när någon knivskärs eller skjuts eller får allvarliga brännskador från en bengal på vår arena då skriver vi inte på ”bara ben” utan vi vänder oss till media och skriker att IFK har för dålig säkerhet. Då kommer media drevet att jaga ihjäl säkerhetsfolket på IFK och huvuden kommer att rulla. Det gäller att hitta en sund nivå på arbetet och att vi dödliga får finna oss i att bli visiterade, dock inte av buttra vakter utan välkomnande publikvärdar. Visst förstår att de är stressade av att folk kommer ”sent” men ett leende kan dom klämma ur sig.

  IFK i mitt hjärta.

  SvaraRadera
 120. Glimten i ögat eller inte, så var det jävligt korkat gjort.

  Nästa gång ni åker utomlands så testa med att säga att ni har en bomb i skon så får ni se om flygplatsvakter också har glimten i ögat.

  Nu är ju visitationerna på Ullevi helt värdelösa så man skulle ju faktiskt kunna ta med sig in hur mycket vapen som helst.
  Några kläm på jackan så är man "visiterad".

  Lägg ner med pajasvisiteringen om det ska vara någon överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 121. "Och för övrigt så var det visitationsvakten som tillkallade de andra vakterna, och han HAR rätt att visitera. Annars kanske han hade stått nån annanstans......"

  Nej han har inte "rätt" att visitera utan ditt tillstånd. DVS du underkastar dig visitation för att få komma in, om du säger att du har vapen på dig så är jag säker på att det är hans skyldighet att rapportera det vidare men vad vet jag.

  Humpis

  SvaraRadera
 122. Har jobbat som vakt på olika evenemang tidigare och vakterna är alltsomoftast normalt tänkande människor med sinne för humor. Vi får ofta ORDER att rapportera vidare om någon "skämtar" om vapen och annat. Klart som fan att jag förstår att det är ett skämt, men det är ett skämt som e jävligt onödigt att dra i en sådan situation. Ger man fan i att skämta om att man har vapen så har vi inga problem me dem som skall besöka och kan bete oss civilicerat och trevligt. Vanligtvis så är det dock inte bara 1 person som skämtar om att de har vapen utan det kanske är 10-15st per evenemang bara där jag står som skämtar om vapen. Och det finns idioter som FÖRSÖKER smuggla med sig saker in som definitivt inte skall vara på arenan. Att blanda in polis håller jag helt med om att det är lite överdrivet, men att man inte blir insläppt det får man räkna med. Behandla vakterna med respekt så behandlar de dig med respekt (hoppas jag!!!)

  SvaraRadera
 123. Tänker på honom som gick in på banken med ett rån (sådana man har glass i ) och sade "detta är ett rån".

  Det gick inte så bra för honom heller.

  SvaraRadera
 124. hej Under säsong 2010 så har IFK fått klagomål på vissa publik värdar tafsat på folk bland annat på brösten. man börja undra hur dom tänker??

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.