2010/05/17

Även en blind get kan lyckas i medgång

HALVTID2010. Ett nickläge framför Kim Christensen blev symbolisk för anfallsimpotensen hos motståndarna som räddar oss - trots egna problem med att "få upp den" i det offensiva spelet. I dessa två matcher, mot Gais och Gefle, mäktar vi med imponerande noll avslut på mål. Wow.

Världen förundras över IFK Göteborgs taktiska upplägg. Jag är rätt övertygad om att Barcelona drömmer om att en dag spela som Blåvitt.

Blåvitt har inte mött några av de bra lagen i Allsvenskan den senaste tiden. Om man inte räknar Örebro, som faktiskt är ett tabellmässigt topplag så har vi spelat mot massa "brögäng" i maj. Men ändå har vi helt otroligt svårt att göra mål. När Robin Söder uppgivet suckar och säger att "vi inte riktigt förstått hur viktig Tobias Hysén varit för oss" blir jag irriterad. Ett lag kan inte förlita sig på en spelare, han kan bli såld, få en formsvacka eller bryta benet.

Ett mästarlag måste ha fungerande back up-planer.
Det har inte IFK Göteborg i dag.

Med de usla planer och den låga allmäna nivå som råder i Allsvenskan kan ett lag faktiskt spela 0-0 i 25 matcher på en säsong, med "lite flyt". Men den som ser matcherna i den svenska ligan ser ju även att det är en jävligt tunn tråd mellan det att Blåvitt får 0-0 i dessa matcher och att de faktiskt förlorar dem med ett par bollar. Gais var ett sådant exempel, där jättelägen framför mål och frilägen med målvakten enbart förblev 0-0 på måltavlan, mest på grund av motståndarnas impotens. I Gävle var det samma story, tyvärr.

Våra problem började redan i somras, när Pontus Wernbloom försvann. Senare har det visat sig att Blåvitt lade ett "skambud på runt en miljon kronor" på Mjällbys skyttekung Markus Ekenberg i det läget. Med facit i hand var det skönt att det var just ett skambud, för att en affär inte skulle bli av. För den stora skillnaden mellan hösten 2009 och våren 2010 var att vi hade en target - en anfallsspelare som vann bollar, höll dem hos sig och sedan kunde peta fram den till Hysén eller göra mål själv. Nu är Han(nes Stiller) skadad.

Då har tränarna inga som helst lösningar på vad de ska göra. Trots att de värvat en "stjärna" från Gais för rekordbelopp och trots att de handplockat en kille från sitt älskade Trollhättan. Det är ju i motgång som tränares handling behövs. Det är då de ska lösa uppgiften, vara kreativa, komma på nya taktiska drag, inspirera spelarna och laget. I medgång kan en blind get träna ett lag.

Från våren finns det bara en tydlig signal som ekar kvar över oss. Sportsday konfronterade Stefan Rehn angående Blåvitts usla spel på fasta situationer och fick då förklaringen att de inte tränade på fasta. Orsaken? Rehn var rädd att spelarna skulle börja tänka på att de faktiskt var dåliga på det momentet, om de specialtränade detta. Jag antar att dessa räddhågsna signaler innebär att Blåvitt inte kommer träna några avslut i sommar? Det kan ju trots allt få spelarna att vackla i sin tro om att de är strikers av hög kaliber...

Det handlar inte om gruppen nu, det handlar om att överleva.
Sluta jamsa och vara rädda för att ryta i från, att ge order med tydlighet.

För var så säkra, trots att det för de flesta fans verkar som något "man gör automatiskt", något som "kommer förr eller senare - bara man köttar på", vill jag utfärda ett allvarligt varningens ord: så är inte fallet. Ett lag som hamnat i en problematisk situation, med en negativ spiral måste aktivt göra saker för att få effekt åt ett annat håll. Agera för att väcka sig själva till liv. Slåss för att överleva.

Inte stå och se förvirrade ut, vilket tyvärr känns som det nuvarande gängets bästa kvalitet.

Det är många spelare som blivit misshandlade, den senaste tiden. Det kryllar av småförändringar men saknas totalt en känsla för att någon pekar med hela handen. När det går dåligt inom en organisation så sprids det dåliga självförtroendet snabbt. I det läget håller det inte med en flumpedagogik som i första hand är rädd för förändring, för det kan innebära att allt man trott på kommer rasa ihop. När det går uselt och ingen tror på att framgången kan komma så behövs det ledare som skärper tonen, som pekar med hela handen och som kraftfullt ingjuter mod i sina underhuggare, sina soldater, sina spelare.

Jag ber er, Stefan Rehn och Jonas Olsson, sluta mixtra med era 4-1-4-1 och 4-1-3-1-1.
Släpp sargen och var inte så förbannat envisa. Det här är ett recept för undergång.

Söder, sa här om dagen att han helst spelar till vänster i det nuvarande systemet.
BAM. Så sätter dom han som spets.
Tuomo, är mittback och spelat där med Kalle i U21
BOOM. Så slänger de in honom som vänsterback.
"Råttan", har startat och spelat som vänsterback i flera matcher.
SMACK. Så kastas han in som mittback.
Pärlan skolades under hela försäsongen in som släpande anfallare.
SCHVOOSH. Nu studsar han mellan spets/släpande/bänken om vart annat i ett stort virrvarr.
Seb, den utpräglade defensiva mittfältaren har presterat på sin position.
KABLAM. Så har han spelat lite överallt - vänster, innermitt, petad, back.
Gustav, förra årets nav på mittfältet och dominant på vårsäsongen.
PADANG. Nu har han startat, blivit inbytt, fått lira offensiv mitt och bänkats.
Hjalmar, den enda utpräglade vänsterbacken i hela laget.
BASH. Han spelar nu mittback framför flera specialister som värvats för den uppgiften.
Elmar, värvades som en central tekniker med en kreativ högerfot.
KABOOM. Tvingas nu ut på en vänsterkant och bänkas när han gnäller om att spela där.
Det är väl egentligen diskutabelt överhuvudtaget kan man tycka.

I år är det bara Kim Christensen och Hjalmar Jonsson som startat alla matcher.
Och av dom har bara Kim spelat på samma position.
Hur kan någon vara förvånad av att det råder kaos i Blåvitt?

Måste man verkligen ha tränat ett fotbollslag i 25 år för att dra slutsatsen att när man vaskar om som galningar i laget, så får ingen den trygghet och kontinuitet som de behöver för att sakta röra sig åt rätt håll, få ordning på passningsspelet och spela på ett tryggt sätt? Jag tycker det är rätt uppenbart.

Blåvitt är rena vilda västern just nu. Det är som ett vilt barslagsmål där laguttagningar och taktiska småförändringar kommer som stenhårda slag flygande i ett kaotiskt tumult. Vi blåvita fans är de enda som uppvisat en kontinuitet. Det sitter drygt 10 000 på Gamla Ullevi, match efter match, utan att ge upp - och tar emot stryk. Den pajsare som kallar blåvita för medgångsfans efter den här våren får räkna med att bli utskrattad och det rejält. Trots den stundtals usla och impotenta fotboll som Blåvitt bjudit på finns vi kvar på läktarna. Blåslagna, omkullkastade och chockade.

I går kväll såg jag en reklamvideo på tv.
Den påminde mig om situationen i Blåvitt just nu:

Först trodde jag att det var fotbollar. Men så insåg jag att det är en reklamfilm för Blåvitt. Och nej, vi är inte bilen som kör iväg i slutet. Vi är bowlingkloten som slungas ner för en brant backe utan någon som helst kontroll, idé eller plan. Det fattas bara att tränarna tvingar ut Seb på Kortedala torg för att dansa för en femma från förbipasserande.

Varje gång Blåvitt spelar dåligt så tröstäter jag. När Hjalmar Jonsson glömmer bort hur man slår ett uppspel, så glömmer jag av hur man lagar mat. Synen av att se Pär Ericsson tappa bollen får mig att tappa förmågan att handla grönsaker. Ljudet av ännu en bortförklaring från tränarstaben får mig att ringa pizzerian instinktivt.

Blåvitt, ni bär skuld till min fetma.

Men visst gubbar, ta ni eran "välförtjänta semester" och drick pilsner i några veckor. Gnäll lite om att ni inte får speltid och att ni helst av allt skulle vilja vara proffs i något storlag. Bu the fucking hu. Själv tänker jag riva mig i håret tills jag ser en ljusning på det här eländet. Ingen som jobbar för IFK Göteborg kan i det här läget på fullt allvar slappna av tills vi täppt till läckaget i skrovet.

Risken är väl bara att jag delar frisyr med Håkan Mild när den här säsongen är över.

60 kommentarer:

 1. VÄL TALAT Frankie

  SvaraRadera
 2. Frankie, varför bloggar du inte oftare? DET HÄR ÄR VAD VI BEHÖVER NU!

  SvaraRadera
 3. hahaha "Världen förundras över IFK Göteborgs taktiska upplägg.
  Jag är rätt övertygad om att Barcelona drömmer om att en dag kan spela som Blåvitt."

  världsklass.

  SvaraRadera
 4. Om ni nu har så trogna fans varför ställer ni in bussar till mer än hälften av bortaresorna då? Det kanske bara inte finns nån tradition av aktiv läktarkultur i blåvitt?

  SvaraRadera
 5. anonym 16:25/ Vi kanske äger egna bilar och abbonerar egna bussar att åka med..? Vad är det för mongofråga, tror du det inte går att ta sig till en bortamatch för att man inte reser med Supporterklubben Änglarna eller?

  OM du är Gaisare tycker jag du bör fråga dina lite mer balanserade vänner vilka av våra lag som har störst bortaföljen över hela landet...

  SvaraRadera
 6. Vengo: Nej jag tycker bara det är intressant. Ni har säker massor med bönder som håller på er och tar sin egen bil från den lilla håla de bor i, men ni har ingen stark och levande läktarkultur. Det är därför ni aldrig kommer på nå era egna sånger och ramsor utan snor allt från Stockholm. Ni har helt enkelt ingen grupp på läktaren som är tillräckligt aktiv eller inflytelserik för att kunna föra fram egna låtar och eftersom ni inte har någon bortaresekultur så kan ni inte sjunga ihop låtarna på bortaresor vilket är sättet som ramsor fått fäste på läktarna genom alla tider.

  Ni kanske har 10 000 som går på era hemmamatcher och visst ska era marginalare ha lite credd för att dom orkat stå ut med ert skitlag under denna våren, men därifrån till att säga att ni har en levande läktarkultur är steget långt. Då har till och med Frölunda indians en mer levande läktarkultur än vad ni har

  Ni är vykort av plast!

  SvaraRadera
 7. anonym 16:37/ Så för att vi har stora bortaföljen som åker utan att välja Änglarnas alternativ har vi "bönder som åker"?

  Dina tomma klyschor och floskler är ungefär lika spännande att diskutera som att skära sig själv.

  Jaja, Blåvitt är plastfans och medgångare. Absolut. Om det känns bra för dig, men vem fan bryr sig om vad du tycker? Gå och sätt på foliehatten nu!

  SvaraRadera
 8. Laphroaig BaraBen2010-05-17 16:43

  anonym 16:37/ Man kollar på Blåvitt för att se fotboll, som bekant Sveriges mest meriterade fotbollslag. De som går på fotboll för att vara med i en grupp och delta i en vad de själva anser vara "levande läktarkultur" följer lag som inte har meriter - som inte kan spela fotboll. De är inte där för fotbollen, de är där för att de är socialt missanpassade och söker social kontakt. Det är bara slumpen att det är Hammarby eller Gais, det kunde lika gärna ha varit nån nazi-sekt i stället.

  Du retar ingen med ditt kackel om att Blåvitt saknar sk "levande supporterkultur", vi skiter totalt i dina åsikter om den och följer Blåvitt även i fortsättningen.

  SvaraRadera
 9. Jävligt bra skrivet! vi är många som delar den här känslan!
  det är dags för rehn och olsson och lyssna på oss nu, vi är med blåvitt!

  SvaraRadera
 10. Mario Teran2010-05-17 16:53

  "Träna avslut"? Vadå, är det verkligen det vi behöver? Vi komer ju fan inte ens till avslut. Börja med att få in bollen i straffområdet.

  SvaraRadera
 11. Nej ni har inte stora bortaföljen för att folk inte åker med änglarna. Ni är som gnaget om ni spelar bortamatch nedåt i landet så är det 20 som åker från Göteborg resten är halva småland som ni släpat med er på vägen.

  Men att ni är dåliga på läktaren har vi och ni vetat om länge. i år är skillnaden att ni suger på plan också. Hade ni varit ett göteborgslag så hade ni varit sämst i stan. Så va glad att ni är ett anonymt bonngäng.

  SvaraRadera
 12. Puss på dig skinnvästen2010-05-17 17:01

  anonym 16:55/ Jaja tuffa "äkta" Gais. Stå där på läktarn och var coola och "äkta" med dina 30 indiemuppar och 3000 skinnvästbönder och intala dig själv att ni är super-ÄCKTA. Mupp.

  SvaraRadera
 13. Senaste anonym;

  Så anonyma så att du, som motståndarsupporter, surfar in på en blåvit sida och debatterar blåvita artiklar? Det kan vi ta...

  SvaraRadera
 14. GAIS har ju ett sjukt mycket större bortafölje än vad ni har om man ser till % av hemmapubliken. Och jag menar ni har ca 10 000 i hemmasnitt och jämför er på läktaren med lag som har 4 000 ungefär. Om man kollar på lagen som har ungefär samma publiksnitt som er och deras läktarkultur ja då är ni inte bara dåliga utan till och med riktigt dåliga. Sen vet jag att sådana saker inte är speciellt viktigt för en ifkare eftersom alla era supportrar är plastiga evenenmangssupportrar så är det ingen som driver en levande läktarkultur hos er och därför finns det inga som saknar det heller.

  SvaraRadera
 15. Riktigt bra skrivet!hoppas spelare å fan vet vad läser!

  SvaraRadera
 16. anonym 17:19/ Vi jämför oss inte med gais, vi skiter fullständigt i gais. Det är ni gaisare som kommer in på blåvita sidor med en orgie av kukmätning stup i kvarten. Stanna härna på Gais.nu och snacka om vem av er som är mest indie och lyssnar på den konstigaste engelska dub-musiken. Vi skiter i det och i er. Hej då.

  SvaraRadera
 17. Tack Frankie!
  Sen till någon anonym 16.25 vilsen bekräftelsekåt sentonåring: Dra!
  Gör likadant strax innan du lägger dig med förhuden!

  SvaraRadera
 18. Jävligt bra text Frankie. Jävligt bra. Det är dags att mesfasonerna läggs bakom oss och hårdhandskarna åker på.

  SvaraRadera
 19. Tycker riktigt synd om Sana som gjort en bra försäsong och nu är han helt mobbad! Hur ska dom unga killarna motivera sig för en ny vinterträning om du ändå inte får skörda frukten av hårt arbete....
  SteReO har något personligt emot vissa gubbar!

  Avgå!!

  SvaraRadera
 20. Kan stämma jag har hört att Sana ska vara en riktigt go och snäll gubbe så snacket om att han är kaxig och att det är därför han inte får spela kan inte stämma.... och även om det nu var så att han är kaxig så är väl inte det en anledning att peta någon...?

  Någon som VET något om hur Sana är uppe på KG?

  SvaraRadera
 21. Ruskigt bra skrivet.

  Men att du klagar på att Turunen fick spela vänsterback fattar jag inte, det var det enda rätta. Och dessutom tyckte jag han briljerade på den positionen, så jävla kylig och alla uppspel längs marken. Det är det vi behöver där.

  SvaraRadera
 22. anonym 17:40/ Det handlar väl om att spelare får spela på olika positioner, spelas in på en plats i U21 (Turunen som mittback) och sedan får skifta när det blir A-laget (till vänsterback) när det finns en kille som samtidigt spelats in som vänsterback i A-laget = Nicklas Carlsson men som sätts som mittback när det krisar. Det är helt enkelt för mkt rotation och runthoppande...

  SvaraRadera
 23. Riktigt bra skrivet Frankie. Äntligen någon som summerar det på ett bra sätt. Bort med tränarna nu och värva Elmander!

  SvaraRadera
 24. Vi har en spelare med i dagens U21-trupp. GAIS har en, Örgryte en och Elfsborg fyra. Det går utför.

  SvaraRadera
 25. [Så. Nu räcker det med Gais:aren som spammar här. Den här tråden handlar inte om nån läktarmatch, mejla till Ultras eller häng på Änglarnas forum om du vill snacka om det. Den här tråden handlar om krisen i Blåvitt så håll dig till ämnet eller håll käften. Vi skiter i dina "analyser" om läktarkultur.]

  SvaraRadera
 26. Sista Anonym, det där går ju såklart i generationsvågor. Nästa u21-kull kommer vi ha desto fler, nästan halva P92-landslaget spelar ju i blåvitt ;)

  SvaraRadera
 27. Jävla EKO!

  Inget eget tugg bara skit prat och trams på den här bloggen

  SvaraRadera
 28. anonym 18:14/ Tugg? Men Stefan Rehn, inte anonymspamma på BaraBen nu bara för att du kritiseras. Skärp dig istället och lyssna på kraven för fan!

  SvaraRadera
 29. Stereo i allmänhet och Jonas Olsson i synnerhet kan dra åt helvete och ta Faltsetas med sig. De har förstört min vår.

  SvaraRadera
 30. blåvit brud2010-05-17 18:47

  fasiken. så jävla rätt franike. så jävla rätt...

  jag har bara en sak att tillägga, hade seb dansat på kortedala hade jag fan gett mer än en femma ;)

  SvaraRadera
 31. blåvit brud2010-05-17 18:47

  fasiken. så jävla rätt franike. så jävla rätt...

  jag har bara en sak att tillägga, hade seb dansat på kortedala hade jag fan gett mer än en femma ;)

  SvaraRadera
 32. Mycket bra Frankie!
  Håller med i allt.

  SvaraRadera
 33. Blåvitt är hjärta, gajs är 20-årig student från Svenljunga som nyss flyttat till stan och vill vara alternativ. RIKTIGA göteborgare håller på blåvitt, det vet alla.

  SvaraRadera
 34. Reklamen stämde ganska bra in på hur Blåvitt spelar bortsett från att Blåvitt inte gör nån skada på det som befinner sig framför!

  SvaraRadera
 35. Just det! Fel av Söder att skylla allt på att Hysén saknas. Ingen nämner Killer-Stiller. HAN är lika saknad.

  SvaraRadera
 36. Säsongen är skit det håller jag med om men för fan alla sluta tjata om Wernbloom, det är så förbannat tröttsamt att höra på.
  Låt Elmar spela centralt och få lite kreativitet.
  Våga peta Sella.

  SvaraRadera
 37. Säger det igen...

  Tack för allt SterEo, men det är dags att stämpla ut. Agera nu för fan Mild !

  SvaraRadera
 38. Anonym 17/5/10 17:19

  GAhahaha Gais? HAHAHAhahah
  den va bra, tack, de behövde jag.

  SvaraRadera
 39. Helt jävla rätt!!

  SvaraRadera
 40. Jag tycker det är lite konstigt att ingen i gammal-media frågar SteReO varför man fortfarande kör med en totalt isolerad topp och 2-3 defensiva mittfältare (och sedan klagar SteReO över att offensiven inte är lika bra som defensiven..). Många intervjuer i GP och GT blir det men få vettiga frågor.

  SvaraRadera
 41. /GAIS, bäst i stan, 22:30

  Nej, vi har inte "bara" medgångssupportrar. Vi har trots allt drygt 10 000 mot ÖSK (ett s k osexigt motstånd trots sin topplacering), en kylig vårkväll när Blåvitt parkerar på 13:e plats i tabellen och säsongen mest har handlat om usla planer och Blåvitts usla form. Inte särskilt medgångsaktigt.

  Och visst, Gais har säkert en kärna av engagerade fans som är riktiga fanatiker (visserligen på ett lika tilltalande sätt som Jehovas vittnen eller KPML(r), men ändå).

  Det hindrar emellertid inte att Blåvitt har en större kärna engagerade, "äkta" fans än vad Gais någonsin kommer att ha. Oavsett om Blåvitts fans kommer från Lindome eller Linnéstan.

  Case closed.

  SvaraRadera
 42. Förstår inte vad ni vill egentligen, nu har vissa lag inte presterat som väntat och vissa lag har gjort det över förväntan. AS i grund och botten en verkligen jämn serie. Bara att acepptera hur svårt det än är. Att börja ropa hur det såg ut för 20år sedan är bara löjligt, och ju snabbare ni ser till verkligheten att ni aldrig mer kommer att vara där desto snabbare kommer ni att acceptera verkligheten. Verkligheten är att ni är ett lag just nu är ett lag för den nedre delen av AS. Acceptera detta faktum och stötta erat lag.

  M.V.H Solna

  SvaraRadera
 43. Kul skrivet men jag fattar inte om Frankie vill ha förändring eller kontinuitet. Wobblar lite i resonemanget. Dock kan jag skriva under på det mesta.

  Solna--> Spännande att en gnagare talar om att vara ödmjuk. Var det inte ni som uppfann hybris?

  SvaraRadera
 44. anonym 23:39/ Han vill nog ha förändring i ledarskapet - som innebär kontinuitet för laget. Känns som det är rätt tydligt.

  SvaraRadera
 45. Anonym 17/5/10 18:55 / Vad är det för fel på Svenljunga nu då?

  F ö väl skrivet Frankie

  SvaraRadera
 46. De som köpt årskort. Av dessa skulle inte många gått på våra hemmamatcher nu o efter sommaren. Med tanke på skitspelet osv.

  Så jag måste hålla med om att publiksnittet hade varit cirka 8000

  SvaraRadera
 47. Anonym 00:07

  Jag är med på hur du menar men att byta spelsystem är ju inte samma sak som att hålla kontinuitet. Jag tolkar det som att skribenten vill "back to basics" och skippa en ensam anfallare =en rätt stor förändring.

  //anonym 23:39

  SvaraRadera
 48. Du är rolig. Du/ni tjatar om att byta den spelaren eller den spelaren, sätta den eller den på en annan plats i laget osv. Sen klagar ni på att tränarna inte gör något och samtidgt klagar ni på att tränarna har gjort något och förändrat. Det är LÄTT att bara vara en gnällig kärring när man inte behöver ta något ansvar själv.

  SvaraRadera
 49. Ta i Arne Erlandsen som tränare! Det kan ju inte bli sämre i alla fall....

  SvaraRadera
 50. Varför upprepar du det alla sagt för länge sedan? Du hämtar dina idéer från andras kommentarer här och i sportsday. Detta kryddar du med värsta birro-pekoral. DET är stor komik.

  SvaraRadera
 51. Tystnaden som uppstår när Helsingborg spelar fotboll.

  http://www.facebook.com/#!/pages/Tystnaden-som-uppstar-nar-Helsingborg-spelar-fotboll/114474451928084

  SvaraRadera
 52. Kanske lite väl långt inlägg, men klockrent i övrigt. Men handen på hjärtat, utan Hysén och Stiller i laget är det jävligt tunt framåt. JJ har varit hyfsad i sitt tempo, men Pärlan vaggar fram som en kärring och Söder har långt kvar, Bärken kan bli stabil om 5 år osv....Vi årskortsinnehavare är dom enda som ska en 5:a i betyg efter den här våren.

  SvaraRadera
 53. Jävligt bra text Frankie. Det behövs sättas lite press på dessa flanar just nu som bara lallar omkring på Kamratgården medan vårt lag blöder.

  SvaraRadera
 54. anonym 08:54/ Så du anser att vårsäsongen är bra? Vi är snubblande nära kvalstrecket och du lallar omkring och tjoar och tjimmar? För det du säger med ditt "oh sluta gnäll ni tar ju inte ansvar för det som sker är" att Rehn och Olsson inte bör kritiseras för att de "tar ansvar", vad det nu än betyder.

  Det enda ansvar de borde ta just nu är att AVGÅ för Mild är alldeles för envis för att erkänna ett eventuellt misslyckande förrän vi får kvala eller ännu värre rasar ur...

  SvaraRadera
 55. Pat the Cat2010-05-18 13:55

  I år var vi villiga att lägga 6 millar på Pärlan men förra året tyckte vi att samma summa var för mycket för Daniel Larsson... Det är vad man i efterhand kallar SEGT... Vi är ju i galet behov av en djupledslöpande forward... Någon som vet någon sådan forward till ett bra pris eller utgående kontrakt? Rosenberg kanske behöver en nystart?

  SvaraRadera
 56. bra formulerat och väl framfört franke. vilken jävla pissäsong.

  SvaraRadera
 57. "gajs é gjort av papper och bajs" fick man lära sig redan som liten. Tror det lärdes ut i lågstadiet och ingick i skolplanen.
  Allvarligt, kamma dig pajsareStenÅke. Ungefär som att se öis häftiga klistermärke på en stolpe. inferno.. 1400 åskådare. Ni VET att ni är skit och försöker bara retas med dubbelstorebror. Seså, pys iväg med din tjocka hemmastickade grönsvatta tröja te gammlepott. Jävla dyngförlorare.

  SvaraRadera
 58. paJsare-Känner igen din finfina retorik. Du som postar nästan allt "unikagajs" hos oss. Du=Unabombaren. Lever isolerad med fantastiska egna idéer om samhället. Ung är du också. OK, om vi är plastvykort. Ni finns inte ens på vykort. Möjligen något med StenÅke från 1951. Gud så äkta ni är, precis som bk röva. Fullkomligt unika är ni. Alla de superspeciella anhängare ni har, har vi minst 5 gånger mer plus alla andra varianter. Gå och lägg dig hemma på Hisingen Una. Vi har alltid varit störst, bäst och vackrast.

  SvaraRadera
 59. någon som kommer ihåg 1 år sedan? 2år sedan? stereo, hyllade och haussade som fan allt de tog i blev till guld (söder, bärk, wernblom, berg, bjärs mfl.) kunskapen kan omöjligt ha försvunnit. Visst ta in en ny röst som kan få ordning på matchcoachningen och laguttagning men att göra sig av med dem, vem skulle göra det bättre?

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.