2010/05/24

Blåvitt bör ta lärdom - av Kopparberg/Göteborg

BORTFÖRKLARINGAR. Efter bortaförlusten 5-3 mot Malmö gick spelarna i Kopparberg/Göteborgs FC ut med en kommuniké till de drygt 1500 som "Gillar" dem på Facebook:
Citat:
Ja, som ni alla säkert redan vet så åkte vi på stordäng nere i Malmö. Eller, 5-3 är egentligen bara en 2-0 förlust, så stordäng är kanske att ta i.


Hur som helst så blev LdB FC numret för stora för oss. Vi kom tvåa in i dueller och vi låg lite för långt ifrån varandra i försvarsspelet. Vi tar med oss våra fina må - hela tre stycken på ett lag som bara släppt två sen innan.


MEN - solen har gått upp igen och nya tag ska tas!
På onsdag tar vi emot den anrika klubben Jitex i årets första derby! Valhalla klockan 19.00, för den som är intresserad, dvs. de allra flesta?


Då gäller det att vi skärper till vår defensiv och att vi vågar hålla bollen inom laget för att få rejäl tyngd i våra anfall. Vi är rejält revanschsugna på grund av debaklet nere i Malmö, så vi hoppas att ni som ser matchen på Valhalla kommer att få se en välspelad match med mycket hjärta!


Välkomna!
MVH - Spelarna i KGFC
Det här förtjänar respekt. Svart på vitt säger de att motståndarna blev en storlek för stora och att de inte höll måttet - trots skyttedrottningarna de har i laget. Inga borförklaringar, inget snack om de yttre förutsättningarna och inget skiftat fokus till vare sig domare eller "oflyt".

Nu har jag just gått med i deras grupp på Facebook så jag vet inte om det här är något de gör jämt, men det är rätt så coolt initiativ av dem. Att som grupp förklara för fansen vad de anser gick fel. Rakt ut, inga bortförklaringar. Respekt. Här skulle Blåvitt kunna lära sig både ett och annat om rak kommunikation.

16 kommentarer:

 1. Tvivlar på att det är Frankie som skrivit detta, för han brukar vara mer påläst. Jag tycker inte att det är Blåvitt som kommit med alla "bortförklaringar". Det är snarare media och fans/supportrar som kommit med dem.

  Blåvitt har inte gjort någonting åt sina bedrövliga insatser - om det är det Frankie menar "att de borde lära sig av"

  Å andra sidan vad f-n kan ett damlag komma med??

  SvaraRadera
 2. anonym 15:45/ Har inte Blåvitt sysslat med bortförklaringar i vår? Då tycker jag du ska ta och gå tillbaka till varje eftersnack och se vad tränarnas förklaring till förluster och uteblivna mål är. "Utan Hysén håller vi inte", "Vi hade oflyt i dag", "Planerna är under all kritik", "Jag tyckte vi spelade bra idag men fick inte dit den", "Vi är på rätt väg" (gånger 10) osv osv osv.

  Bortförklaringarna har ju varit så vanligt förekommande och kritiserade att Håkan Mild till och med lyfte ämnet i intervjun som G-P gjorde med honom och sa att bortförklaringar inte ska förekomma.

  Kopparberg/Göteborg säger rakt ut "vi var sämre och gjorde inte det som behövdes" och vill ta revansch nästa match. Att du sedan tycker att man inte kan lära sig av det för att de är kvinnor visar ju enbart att du är puckad och inget annat...

  SvaraRadera
 3. Håller med förta "anonym".

  SvaraRadera
 4. Bra sagt där Wellington! håller med till 100%

  SvaraRadera
 5. är det fotboll vi snackar?? tror inte det va.

  SvaraRadera
 6. GAIS spelare gör samma sak på lagets facebook ! respekt

  SvaraRadera
 7. har aldrig tyckt om damfotboll - alldeles för fjolligt, men det här ger tamejfan respekt...

  SvaraRadera
 8. Okej, så om spelarna går ut efter varje match och säger "vi sög idag och ska försöka göra bättre nästa match" så blir supportrar gladare och resultaten kommer komma?

  SvaraRadera
 9. anonym 20:34 ; jag tror inte att det är det frankie eller någon annan menar...
  jag tror att tanken med detta är att visa att supportrar och spelare/tränare är mer jämlika, och det ger en fin "relation" oss emellan.
  dessutom kan det vara fint att få höra vad spelare själva tycker var fel, istället för att få höra stefan rehn/jonas olsson stå efter varenda jävla match helt fåordigt säga: vi spelar okej idag.

  SvaraRadera
 10. Lägg ner macho-attityden... va f_n är ni rädda för.

  SvaraRadera
 11. Ta lärdom Bagdad Bob !

  SvaraRadera
 12. Jag blev faktiskt sugen på att kolla på dam-matchen nu.

  SvaraRadera
 13. @ anonym 15:45
  Kryp tillbaka in i den grotta du kom ifrån, pissa på dina ben och odla ditt skägg, din apa.

  SvaraRadera
 14. Första anonym:

  Du framstår som ointelligent.

  SvaraRadera
 15. Ja, GBGs damlag är det enda laget i stan man kan vara någotsånär stolt över för tillfället. Och visst skulle man gärna se rakare kommunikation från Blåvitt.

  Visst är damfotboll en annan sport än herrfotboll. Men det betyder inte att man inte kan gilla den för det. Det positiva är, att medan herrfotbollen hamnat i det destruktiva träsket (dvs det är lättare att vinna genom att förstöra och förhala än genom att skapa) så premieras fortfarande kreativitet i damfotbollen. Är du teknisk och har ordentlig speluppfattning, så blir du genast stjärna. I herrfotbollen KAN teknik och speluppfattning räcka långt, om inte nån cynisk jävel hinner fram och knäcker benen på dig, eller drar dig i tröjan. Herrfotboll blir mer och mer likt hockey. Se bara på italiensk fotboll.

  I det avseendet föredrar jag damfotboll, även om tempot är mkt lägre.

  Snackar vi offensiv, kreativ herrfotboll, däremot... Då är det en annan sak.

  SvaraRadera
 16. Har följt dem sen gruppen på facebook skapades och det är ofta man ser sånt här. Raka och ärliga. Girlpower.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.