2010/05/04

Kris? Nej nej nej, jag tror tvärtom att...

den dåliga säsongsstarten har att göra med en hemlig Europa-plan som finns på Kamratgården. Laget har helt enkelt likt "på Rogers tid" matchats för att hitta toppformen först tills dess att kvalspelet till UEFA Europa League inleds. Det är då vi ska vara som bäst och därmed kommer vi även att vinna alla matcher i höst-Allsvenskan. Blåvitt går in i tredje kvalrundan tillsammans med lag som CSKA Moskva och Marseilles, det är på den nivån motståndet måste ligga för att vi ska kunna få ut det maximala av vårt spel.

det havererade spelsystemet har att göra med
den internationella prägel Blåvitt har nu för tiden. Inte mot med att vi har en dansk i mål, tre islänningar i laget - varav en har varit i Norge - och en finsk back, så har vi värvat in en kille från Frankrike i Kalle och en kille från Turkiet i Risp. Det här är ju helt ohållbart och det förstår väl vem som helst med lite koll på integrationspolitik. I Sverige värjer vi oss mot detta med att vara nära "främlingar" med segregation, inte integration. Samtidigt har det enbart värvats en spelare från Trollhättan. Blåvitt borde naturligtvis inte ha värvat dessa märkliga utlandsproffs från exotiska länder vid medelhavet utan i stället ha plockat in hela FC Trollhättans backlinje. Då skulle försvaret ha varit vattentätt. Med viss risk för att holländska lag hade blivit intresserade av att köpa dem, med hjälp av ryska maffiainvesterare.

det här med stolpe ut och otur egentligen handlar om fusk. Studerar man G-P:s bild på det bortdömda målet mot Mjällby i går kan vi tydligt se att en gulsvart spelare sliter in stolpen mot mitten av målet. Det här är utan tvekan ett skandalöst chockfusk som borde ha renderat i rött kort och en allvarlig diskussion om Mjällbys fortsatta existens i Allsvenskan.

Blåvitt vill behålla sina anfallsspelare. Ett lag som säljer av sina forwardsstjärnor under sommarens VM-uppehåll kan få det svårt att bibehålla en hög nivå genom hela säsongen. Därför har klubbledningen beordrat usla avslut och uddlöst anfallsspel, så att vi kan spela klart UEFA Europa League med vår bästa anfallsbesättning. Egentligen är inte Hysén skadad och bytet på Söder var bara en bluff, alla mår perfekt och väntar på att det internationella cupspelet skall dra i gång för Blåvitt. Spelare som gör många mål blir attraktiva på den internationella marknaden och så kan vi ju inte ha det om vi ämnar att mena allvar med den egna satsningen på Europa?

vi är bussiga. Det är ju rätt tråkigt när inte alla lag får vara med och leka, så vi ser till att det viktiga är att "ha kul". Lag som bara är med för att vinna matcher får sällan uppleva fotbollens mest ljuva del, den njutning som finns i att delta med sina vänner och den lagsammanhållning som kan byggas upp i att hålla sin grupp intakt. Därför håller vi det högt på agendan att även låta motståndarlagen göra lite mål, helst lika många som vi själva gör - så att alla får vara med och delta på ett likvärdigt sätt. Viktigast av allt, de har kul.

14 kommentarer:

 1. ha ha vilken spetskompetens man hör hur det vibrera om tangenterna och i stor IB-anda (för oss som kommer ihåg den affären avd. historia) hoppas dom spikar upp denna på kamratgården borde ge ett gott skratt samt något att knyta näven till.

  bra skrivit!!

  SvaraRadera
 2. Idag kändes en dos av ironi och sarkasm helt rätt, även om man blir lite mörkrädd för sina egna kännsloyttringar numera.
  När jag hörde att JJ skulle slå straffen började jag fnissa och när sedan Asper räddade brast jag ut i ett hysteriskt gapflabb.

  SvaraRadera
 3. Från Svenskafansforumet

  "Namn: Brand New » Svara inlägg » Tippar MAIF-IFK 0-0
  Sänt: 2010-05-04 01:38 - Ändrat 2010-05-04 01:51
  Lövet//
  Spelar ingen roll vilket typ av gräs det är om man inte kan sköta det enligt konstens alla regler. I vintras konsulterade IFK några gräsexperter (kan tyvärr inte säga vilka då dessa absolut inte vill förknippas med dagens matta, och heller inte vill nämnas förrens HIGAB skjuter in de resurser som måste till), man gick vidare till HIGAB som negligerade detta och anställde/konsulterade några egna tjommar. Dessa använde en vertikalskärare som var för djup vilket ledde till att man nästintill skar sönder värmeaggregaten.

  Anledningen till att planen ser ut som den gör är, att det är en sk. "thatch" på golfspråk. Det innebär att det är dött gräs som lägger sig precis under den levande gräsbädden. Detta gör att rötterna inte kan andas och att vattnet inte tränger igenom.

  Åtgärder är att man vertikalskär, hålpipar för att således motverka "thatchen". Nu är inte detta gjort riktigt och därav resultatet i en kass matta. De jag snackat med som är oerhörda proffs på detta tror att det går att hålla en mycket god standard, trots beläggningen. Men då måste dte skötas rätt hela tiden. Sandas kontinuerligt etc.

  Edit: Så IFK har försökt, och det rejält. Att få till en spelduglig matta!"

  SvaraRadera
 4. Hahaha, först Frankie´s startelva igår och nu detta. BaraBen håller mycket hög klass just nu!

  SvaraRadera
 5. Nu saknas bara Idas analys :)

  SvaraRadera
 6. Idas "analys"? Att alla ska sluta klaga?

  SvaraRadera
 7. Stolpchockfuskpunkten FTW!

  SvaraRadera
 8. Bra skrevet Kôrven!

  SvaraRadera
 9. Hahaha! Skönt med lite hederlig sarkasm och dolda agendor-teorier är allt är piss.

  SvaraRadera
 10. Varför låta de minst offensiva, de minst tekniska, de som normalt sett är minst målfarliga, varför ska de vara straffskyttar?!

  Det är kardinalfel från Rehn, Olsson att inte utse en kompetent pålitlig straffskytt.

  Låt Pär ta straffarna, kan lova att han sätter 98 av 100.

  Är han inte på plan så byt in han.

  Hör ni det tränarna!?

  SvaraRadera
 11. Marseille kommer med största sannolikhet att spela Champions League i höst och inte europa league....

  SvaraRadera
 12. 4/5/10 08:55

  hahha seriöst?
  Hög klass ser man inte här direkt

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.