2010/05/13

0-0

MATCHTANKAR. Jag vet inte om jag har sänkt mina krav på Blåvitt för att slippa bli besviken igen, men jag tyckte att vi förtjänade en vinst idag. Örebro skapade ungefär lika många målchanser som de har SM-Guld i bagaget. Vi däremot, vi stod upp, hade hög press och skapade mycket, men tyvärr inga mål.

Örebro sa innan matchen till Aftonbladet att de inte nöjde sig med en poäng mot IFK Göteborg, men ack så jävla tokfel man kan ha, när ni ikväll åker hem till gnällbältet får ni vara jävligt nöjda med en 0-0 match mot mesta mästarna från Götebrog. Örebro var inte mycket bättre än Gnaget, och att de ligger så högt i tabellen är ett större mysterium än Aliens existens och hur Pippi Långstump får sina flätor att stå ut så mycket från huvudet. Ring till Arkiv X gänget och CSI så får de förklara för mig hur fan det är möjligt.

Taktiken vi har just nu, spelidén med en ensam forward, sätter en del press på den målgöraren som ska ta ansvaret för just det, att göra mål. Spelaren måste ha snabbhet, säkerhet och hela tiden visa sig vart han är och vart han vill ha bollen. Jag brukar vara kärleksfull och mild med mina tankar, men idag ger jag inte Pär Ericsson höga betyg. Han stod och gömde sig bakom vad som såg ut att vara en basketspelare (nummer 3 i Örebro) och när han väl fick bollen eller vann en duell så blev det en nickskarv till, vem? Spöket Laban? Var han helt ovetandes om att han spelade ensam på topp idag? Ett framspelat friläge och bollen i magen på Örebros målvakt, 6 miljoner? I rest my case.

Våga göra bytet tidigare! Trots att Bärkroth är hälften så lång som basketspelaren så gjorde han en heroisk insats och visade lagkamraterna att han ville ha bollarna bakom backlinjen så att han istället fick springa cirklar runt dem och ta bollen den vägen – vilket Bärken visste att han kunde och gjorde gång på gång. Hade Bärken fått en hel halvlek på sig tror jag att han hade gjort mål.

Jag säger - Hysén eller Bärkroth som topp om vi ska envisas med att ha en ensam forward, både Jakob och Pär måste ha någon med sig som kan sticka förbi motståndarna efter en nickskarv eller en petat boll.

Mittfältet var starkt idag, Elmar visade idag att han hör hemma som innermitt, för mig som i andra halvlek satt någon meter från Blåvitts vänsterkant fick se riktigt fina spelvändningar och bevis på en helt utomordentlig teknik. Elmar är både kreativ och smart när han spelar, passar perfekt med den något defensivare Gurra, en snabb Söder och en köttare som Olsson vid sin sida.

Backlinjen, bra som nästan alltid. Adam som kapten visar igen att han tillför en hel del även offensivt. Ragnar Sigurdsson gjorde en brytning och kämpade sig igenom Örebros förvånade mittfältare och den viljan var riktigt rolig att se.

Kim, gjorde ett bra jobb på det lilla han hade och göra. Snackar igång laget och styr försvaret, hoppas att han får chansen i VM, för den förtjänar han verkligen.

Men hur bra vi än spelade idag så krävs det mål framåt för att vinna matcher, idag gjorde vi inte några mål, och då kan man inte vinna. Så enkelt är det.

Det här var mina tankar, skrivet från mitt perspektiv, av en match där jag tyckte att 0-0 inte alls speglar matchbilden. Men det var ett fall framåt. Åter igen äger vi en match där vi har hög press på motståndarna, där vi ligger högt i banan och vinner såväl första som andrabollar. Kan vi snälla lära oss av detta nu och inte hamna med hela laget i knät nere hos Hjalmar mot Gefle i nästa match? Även att våga ta ner bollen och spela den efter marken, mot Gais såg det ut som att hela Blåvitt körde "inte nudda gräs" med bollen under hela matchen.

FRAMÅT BLÅVITT GÖR ETT MÅL. Annars åker vi ur i år.

64 kommentarer:

 1. Är Sella helig?
  Går han inte att byta ut?
  Hade hellre sett Sella gå ut än Per.
  Hade hellre sett Söder vara kvar på plan.
  Hade hellre haft kvar TO på plan.
  Tre byten och Sella, tröttkörd, kvar på plan. Han orkade inte ens springa förbi, klarade inte dribbla av Vovven.
  Bärken på den kanten hade gjort susen.

  SvaraRadera
 2. Dags att peta Selakovic? Var varken med på kanten, hörnorna eller frisparkarna.

  SvaraRadera
 3. Våra grabbar ska trots poängtappet ha cred idag. Vi gör en bra match och förtjänar att vinna.

  Elmar (precis så bra som central mittfältare som man hade hoppats), TO, Gurra ägde mittfältet och Söder hade några fina aktioner.

  Nu tar vi Gefle!!!

  SvaraRadera
 4. håller med 08 ängel...

  //D-Day

  SvaraRadera
 5. Jag är besviken!!!

  SvaraRadera
 6. det lipas jäligt mycket nu,,,tror inte sparka/bänka folk ligger nära lösningen...det e ju för fan uppenbart att självförtroende och flyt är det som fattas i receptet!

  SvaraRadera
 7. Såg vi samma match ?

  SvaraRadera
 8. Min stora undran är varför inte Hjalmar slog frisparkar och hörnor i matchen? Hade det att göra med att han kände sig dålig idag eller är det ett medvetet byte?

  SvaraRadera
 9. va e de för snack om o peta sella?! gubben kämpar o sliter i varje match. blåvitt sliter som djur idag, tyvärr ingen utdelning sånt e livet ibland, deal with it! Elmar gör en kanon insats! Forza!

  SvaraRadera
 10. Imponerad av Elmar.

  SvaraRadera
 11. Hahahhahahahahhahaha

  SvaraRadera
 12. Undrar också om vi såg samma match? Denna krönika var av större bagdad-Bobkaraktär än Jonas Olssons presskonferenser.
  Bärkroth och Elmar gjorde det bra men i övrigt var det inte jättemycket att glädjas över. Ett friläge, i övrigt inga farliga målchanser. Trots spelövertag är Örebro närmare att göra mål än vad IFK är. Det kan aldrig vara så bra som du påstår Ida!

  SvaraRadera
 13. Anonym 22:39: Det är det som saknats i samtliga matcher i år utom 3, tränarna borde kanske ta en funderare på om man utnyttjar sitt material på bästa sätt...? Klart att spelarna blir osäkra när resultaten uteblir och kritiken stegras.

  Men det händer inte, eftersom det är samma skumma byten, samma spelare som är omöjlig att peta(Sella) osv.

  Det har tagit dem drygt 20 tävlingsmatcher innan de fattat vilken position Elmar passar bäst på, till exempel.

  Det snackas om "fall framåt" osv, men det är ju i jämförelse med poängtapp mot BP, TFF och Åtvid! Imponerande?

  SvaraRadera
 14. Våra tränare pissar på oss. Det som är felet.

  Vi ställde upp för att spela 0-0 hemma mot Örebro och fick vad vi förtjänade. Tragiskt men sant. En ensam anfallare och defensiva byten då vi tog ut våra mest offensiva spelare.

  Stereo pissar oss rakt i ansiktet gång på gång!

  SvaraRadera
 15. Blåvitt behöver verkligen ändra till 442 när inte Hysen är längst fram. Pär bara springer runt för sig själv och skarvar vidare till ingen. Det blir som att spela med en man mindre. När vi vinner boll så finns det inga kontringsmöjligheter alls, måste bli ändring på det. Mot gefle vill jag se

  Kim
  Adam Ragge Hjalle NC
  Gurra
  Sella Seb
  Bjarna
  Söder Bärkroth

  Tror vi hade fått ett mycket bättre spel med den uppställningen trots att TO inte är med. Seb får bli vänstermitt i brist på alternativ.

  SvaraRadera
 16. Skärpning!2010-05-13 23:04

  Kära Ida!
  Örebro har mig veterligen inget sm-guld men hade ett skott i ribban. Något i din ekvation som kanske inte stämmer...

  SvaraRadera
 17. Skott i ribban är väl inte nån målchans, Kim hade full koll på den.

  SvaraRadera
 18. Game from Mars2010-05-13 23:14

  Pär och den långe i Ösk var la inte så länge på plan samtidigt? Nä, du gör det lätt för dig om du klandrar Pär.Sella var ingen match för vovven idag. Sella,Gustav och NC kan gått stå över nästa match,om vi nu har lite ambitioner kvar i årets allsvenska.

  SvaraRadera
 19. fattar inte hur folk kan kritisera per egentligen. han har ju fan typ inte en enda boll att jobba på. hur ska man ens kunna göra en insats (både bra eller dålig) om man aldrig får några vettiga bollar

  kändes nästan som att de andra spelarna hade fått direktiv att aldrig slå en boll i mitten till per utan bara spela ut den på kanten till sella där han idag var värdelös

  SvaraRadera
 20. och vad fan pysslar jacob med? kommer in med en kvart kvar och joggar lojt runt som han spelar 90 min + 30 min förlängning

  OCH HUR I HELVETE KOMMER DET SIG ATT ALLA UTAN REHN OCH OLSSON HAR INSETT ATT 4-5-1 INTE FUNKAR UTAN ATT VI MÅSTE SPELA 4-4-2!?!? DET ÄR JU HELT JÄVLA ABSURT!!!

  och ja, det krävs caps lock för det börjar bli börjar bli ofantligt frustrerande att det man själv fattade för 5 matcher sen inte går in i deras hövven

  och hur kommer det sig att blåvitt typ inte gjort ett enda offensivt byta denna säsong?

  SvaraRadera
 21. Kim
  Adam Ragge Hjalle NC
  Gurra
  Sella Bärkroth
  Bjarna
  Söder Pär

  Där har ni den startelvan jag vill se mot Gefle! Pär ska inte spela själv i anfallet, tror det funkar bättre o spela honom tillsammans med Söder!

  SvaraRadera
 22. Rehn/Olsson, AVGÅ ! Superettan känns nära

  SvaraRadera
 23. Håller med Ida helt och hållet. Man undrar vad som snurrar i Pers huvud. Jag skarvar denna bollen oxå.. även om det inte är någon där upppe.. för det är jag som är längst upp.. Är killen totalt..xxxx. Sen undrar man ju oxå varför vi slår bollen mot honom vilket inte det heller är speciellt bright. Liter sur på publiken idag som klagar på bjarna hela tiden. Iallefall på LS där jag sitter. Visst är han lite långsam ibland men han ger laget tid att samla sig. Så snälla låt bjarna var kvar. Dock såg det klart bättre ut. Nu behöver vi dock poäng.

  SvaraRadera
 24. Folk har helt klart sänkt sina krav på blåvitt ser jag. Detta var en i raden av dåliga mtatcher där spelet inte funkade och vi spelade halv-mediokert.

  Backlinjen gjorde defensivt ett bra jobb. Adam och Sella var kassa framåt. Mittfältet var felplacerat och Per var som vanligt kass. Elmar var kass på innermittfältet och vi klarade inte av att lyfta laget när vi behövde.

  Till tränarna, för helvete peta sella han suger. Felplacerad, lat och opreserande,

  SvaraRadera
 25. Dags för rehn/olsson att inse att vi måste spela med 2 anfallare när hysén saknas. Testa även med en annan frisparks "specialist" än selakovic som failat med alla fasta i flera matcher nu.

  SvaraRadera
 26. Problemet är inte Pär, utan vår spelidé. Det har totalt gått stå i vårt anfallsspel. Även när Bärkroth kommer in. Som förövrigt var riktigt bra idag, så blir det bara långa bollar. Jag är efter dagens match helt övertygad om att vår spelidé inte fungerar. Felet är tränarnas. Men jag är också övertygad om att spelet kommer bli bättre i takt med att planerna blir det. Gräset alltså. Tränarnas planer för lagets spel borde ändras eller borde tränarna göra det. Ändras alltså.

  SvaraRadera
 27. Helt otroligt att man låter Sella spela hela matchen.

  Han var fruktansvärt dålig idag. såg trött ut, hängig. Passade inte rätt många gånger.

  Måste kunna byta ut honom, han tillförde noll idag!

  Sen Pär Ericsson. Sämsta värvningen sedan Martin Crossa?

  SvaraRadera
 28. spela 4 4 2 när inte hysen är tillgänglig.

  byt sella när han inte presterar.

  skyll inte på per, han skall inte spela ensam på topp.

  va fan är ambitionerna att vinna när max 3 man anfaller i slutet av matchen och resten hänger med huvuderna på egen planhalva.

  bjarna hade sin rätta plats men borde släppa bollen lite oftare.

  va fan har hänt med gustav?
  våga anfalla med fler spelare.

  ett fall framåt? ja tyvärr men vi är sorgligt beroende av hysen.

  SvaraRadera
 29. IDA och jag har som vanligt inte sett samma match.Håller med om att det var en Bagdad Bob krönika.

  SvaraRadera
 30. Ragnar är avstängd nästa match, så ni kan ta bort honom ur era startelvor...

  SvaraRadera
 31. Anonym 23:26:
  Var Elmar kass på innermittfältet?
  Erm...host, host...jag var på Gamla Ullevi och tittade på fotboll - var befann du dig?

  SvaraRadera
 32. Klacken var sämst idag.. Fattar inte varför folk inte sjunger..

  Förbannad!

  SvaraRadera
 33. du är ironisk, right?

  SvaraRadera
 34. Lite spridda tankar...

  Först och främst, Elmar var långt ifrån kass! Han ska spela centralt, PUNKT!

  Kommer Kalle få spela eftersom Ragnar är avstängd?

  Fan, det var gott att se Ragnar idag, kändes nästan som gammal god form. Synd att det ev var sista matchen man får se honom i allsvenskan, om han blir såld.

  Hur ska man klara av ett helt VM-uppehåll utan Blåvitt?

  Min elva mot Gefle:

  Kim
  Adam Kalle Hjalmar NC
  Seb
  Sella TO Elmar Bärk
  Söder

  För jag antar att vi kommer ställa upp i ngt slags 4-1-4-1.

  Ang. Pär, han kämpar och sliter men är inte gjord för att spela ensam på topp. Han behöver en partner, kanske Pär+Söder i 4-4-2?

  För första gången på länge kände jag att vi förtjänade att vinna.

  Framåt Blåvitt, nu klättrar vi uppåt!

  Over and out...

  SvaraRadera
 35. "Ett fall framåt"

  Hur många gånger kan man falla framåt innan det blir gult kort för filmning?

  SvaraRadera
 36. Och som vanligt undrar jag om Ida såg samma match som jag gjorde..

  SvaraRadera
 37. Kim
  Adam,ragge,hjalmar(Risp),nc
  Gurra(seb),bjarna,thomas
  Söder, pär, bärken(hysén).

  Varför inte rova på 433???? Vi har materialet som krävs för helvete!!!! Fega jävla tränare är vad vi har, tyvärr!! VÅGA!!!

  SvaraRadera
 38. Har du krökat till lite för mycket innan matchen Ida? För det känns som du och jag sett två helt olika matcher. I den jag såg visade inte en enda gubbe i laget fightingvilja eller jävlar anamma. När man ser i spelarnas ögon är de helt tomma och det finns ingen gnista what-so-ever. IFK är just nu ett mittenlag med looser-mentalitet och "0-0 är ju iaf en pinne"-inställning i sann GAIS-anda!

  SvaraRadera
 39. Krönikan är lika "kosmetisk" som blåvitt spel och Bagdad Bob, när man synar dom på nära håll så blir man mörkrädd.

  Vad händer om "vi" inte börjar att briljera med skönspel och 3 poängare efter VM-uppehållet när den nya mattan kommer...? För det är väl gräsmattans fel?

  Avgå SterEo, annar blir det Superettan !

  SvaraRadera
 40. Intressant och läsvärd text av Ida som vanligt. Tyckte dock Örebro såg starka och kompakta ut, det bästa laget jag sett på gamla vid sidan av Malmö så här långt.
  Men Blåvitt var sett över hela matchen lite starkare, lite tyngre
  vi förtjänade en vinst.
  Jag tycker Blåvitts spel ser riktigt intressant ut, vi har äntligen hittat en upställning som fungerar.
  Till Pety angående Hjalmar: Under
  uppvärmningen försvann Hjalmar in i
  omklädningsrummet varvid Kalle började värma upp på allvar. Helt klart hade Hjalmar någon form av skavank som gjorde att han avstod från fasta situationer.

  SvaraRadera
 41. Ida is back :)

  SvaraRadera
 42. Tycker det är fel att spela kontringsfotboll (1 anfallare, djupledsbollar o två defensiva mf)när man har (hade) som ambition att vinna allsvenskan. Vill liksom ovan se 4-3-3 med mycket folk kring boxen, ett passningsspel värt namnet,instick och diagonallöpningar. Vi har ju för f-n aldrig bollen under kontroll i sista tredjedelen! Vi har spelande spelare och spelare med speed, nästa match drömmer jag om:
  Kim
  Adam-Kalle-NC-Hjalle
  TO-Elmar-Seb
  Sella-Bärken-Söder

  SvaraRadera
 43. Detta tjatande om spelsystem...Det är inte där vårt problem ligger! Jag har sagt det förr och säger det igen, Hysén och Stiller! Dessa båda herrar har spetskompetenser som vi just nu saknar. Klart som fan att vi inte är nöjda med 0-0 mot Örebro. Men vi har 360 minuter utan insläppt mål, de individuellla defensiva misstagen är borta och med Hysén och Stiller tillbaka efter VM-uppehållet kommer vi absolut att börja klättra i tabellen!

  SvaraRadera
 44. Att Sella fick spela hela matchen är obegripligt, snacka om att ha heliga spelare. Visserligen kämpade han på bra defensivt, men hade ju inte ETT enda rätt framåt.

  Pärlan tycker jag gjorde sin bästa match hittills i blåvit tröja. För första gången tog han emot bollen, höll ifrån sig försvararen, fördelade den vidare. Men vad fan ska han göra när närmaste medspelare är 30 meter bort?

  På söndag vill jag se SteReO släppa handbromsen: Första halvlek Kim-Adam, Kalle, Hjalle, Carlsson-Sella, Gurra, Elmar, Seb-Pärlan, Söder. I andra halvlek byts Elmar ut mot To och Sella mot Bärken.

  SvaraRadera
 45. Sälj Gajsarn innan det är försent..

  Han visar sååå mycket Robert Andersson symptom man bara kan.

  SvaraRadera
 46. seb istället för gurra.... & kalle istället för NC... & absolut inte en ensam man på topp... om vi inte har hysen där förstås - då kan det funka..

  & bärka hade flera chanser, eller anfall som kunde resulterat i chanser - sätt honom från start!!!

  SvaraRadera
 47. Pat the Cat2010-05-14 11:22

  Sella är faktiskt inte i form och det är dags att slakta den heliga kon. Det gick ju bra utan honom mot AIK (även om det var ett superettanlag vi mötte). Att Elmar ska spela centralt är väl givet och har också varit det en tid. Lite av ett tjänstefel att inte ha gett honom chansen centralt (eller alls) tidigare...

  SvaraRadera
 48. Tyvärr är det ett mycket ängsligt Blåvitt vi ser, ingen helplanspress på hela matchen utan det är riskeliminering som gäller.
  Varje gång ÖSK har kontroll på bollen har vi minst 7 killar med ett djup på ca 5 meter, detta är allt för lite.
  Detta betyder också att vid bollvinst har vi inget speldjup alls utan måste antingen slå en ballong eller vänta till våra offensiva krafter hittat sina positioner.

  Att Sella får fortsätta slå alla fasta denna match är ett under, 9 av 10 sätter han på skallen på första ÖSK:are.

  Tror 4-4-2 är nödvändigt nu, en Bärk eller Söder som jagar Pärlans skarvar skulle ge oss ett alternativ just nu.

  SvaraRadera
 49. nu är du färdig stina2010-05-14 13:58

  årets floppvärvning är väl redan klar.

  hoppas gustav och ragnar försvinner så det finns plats för nya hungringa spelare i truppen.

  sella gick in i plan och vi spelade med 4 innermitt. adam blev ensam på kanten, vad var tanken där?

  SvaraRadera
 50. Varför ändrar man på den vinnande startelva som var mot AIK!?

  Tyckte mig höra nån gång att vi inte ändrar på vinnande startelva.

  Sella må vara bra, men han måste bänkas, och få tillbaka sin motivation. Match efter match förvånas jag över bytena som görs. Selakovic pallar knappt gå, men likväl byts någon annan ut.

  Det här är inte bra!!! Jag blir verkligen förbannad på det här. Är det jag som missat haken eller är det tränarna som gör fel.

  Tränare och Mild: hur kan ni säga att vi har en bra trupp, men inte låta någon annan få chansen. Då syftar jag på Selakovic. Han är helt enkelt inte bra nog, låt någon annan få chansen.

  Vi hade något på gång med 11:an på mot AIK, och fattar verkligen inte varför tränarna förstörde detta. Bänka SELLA NU!!!!!!

  SvaraRadera
 51. arne_erlandsen2010-05-14 17:02

  "Sella"

  Tillräckligt bra är han givetvis. Han är den viktigaste spelaren i IFK´s offensiva spel.

  Sedan borde han kanske bytas ut. Men anser man att han inte duger för IFK så har man ingen koll på fotboll öht.

  SvaraRadera
 52. Avgå SterEo

  SvaraRadera
 53. Pat the Cat2010-05-14 18:43

  Arne Erlandsson:

  Sella är, för att tillhöra allsvenskan, en jävligt bra fotbollsspelare. Just nu är han dock inte alls i form och om du efter de senaste matcherna inte kan se att någon annan bör ta hans plats (iaf temporärt) så har du ingen koll på fotboll öht. Så enkelt är det...

  SvaraRadera
 54. Pat the Cat2010-05-14 18:45

  Förlåt... Arne Erlandsen heter han ju faktiskt...

  SvaraRadera
 55. Jag menar inte att Sella inte är en bra spelare, men däremot är han inte i form just nu. Alla spelare behöver bänkas någon gång, för att få tillbaka sin motivation.

  En sak jag undrar över då det kommer till Sella. Har han blivit tillsagd att gå spela centralt eller gör han det självmant? Mot örebro tog han en riktig djupledslöpning och det ledde till en bra kontring. Vill se mer av det! Inte det j...a luntandet mot mitten.

  Nu är det dags för Sella att få sitta lite!

  Jag tycker det är helt fel att ändra på en vinnande startelva. Vad ger det för intryck till spelarna? Det spelar ingen roll vad man heter, eller hur bra man är. Det är dagsformen som ska avgöra.

  SvaraRadera
 56. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/orebrosk/article7125480.ab

  SvaraRadera
 57. /sverige/allsvenskan/orebrosk/article7125480.ab

  SvaraRadera
 58. arne_erlandsen2010-05-14 20:59

  Jo jag håller med att det såg tungt ut mot ÖSK. Ffa inser man hur mkt psykologi betyder när wowoah lekte hur han ville.
  Måste få igång andra kanten också annars räcker det för moståndarna att låsa adam-sella.

  Nu vet jag.. flytta sella till vänsterkanten.

  SvaraRadera
 59. Kan,vara,bland,det,mest,arroganta
  jag,hört,någonsin,av,moståndarfans
  efter,match.Ja,ni.var,LITE,bättre
  dock,så,var,oavgjort,ganska,
  rättvisst,någon,utspelning
  var.det,inte.

  SvaraRadera
 60. Spelar inte Bjarnar på samma position som han gjorde mot örebro i nästa match mot gefle så är olsson och rehn under all kritik! Har alltid trott att det skulle vara den bästa platsen för han och tycker han var en av de absolut bästa mot örebro!

  SvaraRadera
 61. Pat the Cat2010-05-15 14:06

  Såg intervjun med J. Olsson på svenska fans och det verkade inte som att han var jätteimponerad av Elmar. Han fick omdömet "Det såg ok ut. För att spela på en ovan position så gjorde han en bra insats". I mina öron låter det som om han inte kommer få chansen där igen när Seb och Jakob är tillbaka. Tyvärr...

  SvaraRadera
 62. "Greven sa...Iallefall på LS där jag sitter"...
  Är det inte svårt att se matchen om du sitter där?.;)

  SvaraRadera
 63. "Pat the cat" - Om det är så är det mycket olyckligt! skulle bli väldigt besviken om man väljer att start med jakob igen... vill inte vara elak på något vis, men han är fan inte bra.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.