2010/05/02

Det ryktas...

att mittbacken Karl Svensson först blev uttagen i Blåvitts matchtrupp mot Mjällby, för att sedan petas - till förmån för tredjemålvakten. Oavsett skadekänningar på Kim, nu måste verkligen Kalle känna sig som king of the world...

att det var lynchstämning utanför Råsunda i dag. Detta efter att huligangrupperingen Firman Boys deklarerat på sin hemsida Sverigescenen att AIK inför matchen mot Djurgården skulle "Segra eller dö". Slutresultat: 1-2 till DIF. "Utanför Råsunda väntade en falang av klubbens så kallade "tyngre" supportrar på att få ett snack med spelare och lagledning men gruppen skingrades efter ett tag utan att ha fått framföra sin åsikt", skriver Fotbolldirekt. Ni kan nog gissa själva vad åsikten var.

att Blåvitts supertalang Robin Söder talar ut om Pontus Wernbloom:s gråtande, sin egen skada, U21-EM och mycket annat i en lång intervju hos Fotbollsverige.se.

att "guldkandidaten" BK Häcken nu har Allsvenskans sämsta form. Hisingen är inte Göteborg.

att "Göteborgs Hammarby" nu är ett handbollslag från att nå sin dröm, att faktiskt bli Hammarby IF.

att biljettförsäljningen till derbyt Gais- Blåvitt går katastrofalt uselt. Med enbart en vecka kvar till matchen har endast 9 500 biljetter sålts, något som måste ses som en total fiaskosiffra.

Publiksiffror Gais- IFK Göteborg
2006: 26 793
2007: 30 956
2008: 27 238
2009: Bojkott mot matchen på grund av höga biljettpriser.
2010: 9 500 sålda, en vecka före match.

att tusentals blåvita fans bojkottar matchen trots att det inte förekommer någon allmänt utlyst bojkott. En del vill inte ge pengar till Gais, andra tycker inte det är värt att betala flera hundra kronor för den ruttna underhållningen och vissa har helt enkelt tröttnat på Blåvitts rôtna prestationer. Gais fans sluter upp i bojkotten och stannar hemma, men det gör det förvisso alltid.

att det just nu inte går att kaxa sig speciellt mycket mot sina blåvita kamrater som Häcken- eller Gais-supporter då spelarna i Göteborgs tre allsvenska klubbar mest verkar vara ute efter titeln "sämst spel i Sverige".

att tränarna Stefan Rehn och Jonas Olsson tar ut Blåvitts startelva på bussresan ner till Listerlandet i morgon.

att truppen troligtvis togs ut under en resa med Kanonen på Liseberg.

21 kommentarer:

 1. Gay ol' times2010-05-02 22:24

  tänk Kalle & Risp som mittlås..

  SvaraRadera
 2. Tänk Svennis som tränare

  SvaraRadera
 3. Tänkt på Svennis som tränare länge nu...

  SvaraRadera
 4. HELT sjukt att tränarna gång på gång sviker Kalle. Ge hono en ärlig chans för fan, han är det enda positiva denna säsong.

  SvaraRadera
 5. Det ryktas...2010-05-02 23:04

  ..att samtliga spelare rökt böj i spelar bussen och kommer därför spela avslappnat och utan nervositet,,,

  -tre pinnar till blåvitt!!!

  SvaraRadera
 6. Det är skandal hur Rhen o Olsson behandlar Kalle dom skulle skämmas när dom har så många dåliga med i truppen.Favoriserar vissa spelare det märks tydligt..cko 46..

  SvaraRadera
 7. Sportsday
  Blåvitt ska ersätta avstängde Gustav Svensson på mitten, gör det sannolikt med Thomas Olsson, även om Jonas snackar om många alternativ - och det stämmer förstås.
  Alexander Faltsetas är en tränarfavorit, och det kan bli så att ex-frölundaiten som går in från start.

  - Laget är inte helt klart än, kanske åtta tiondelar, men inte mer, berättar Jonas som tillsammans med tränarpartnern Stefan Rehn tar ut startelvanpå bussen ner till Blekinge på måndagsmorgonen.

  Intressant I: fortsätter Blåvitt med Nicklas Bärkroth till vänster, och Robin Söder på topp, eller tar Söder Bärkroths plats, och Pär Ericsson går in på topp? Blir det till och med 4-4-2, med Söder/"Pärlan" som anfallsduo? Chockar tränarna och blidkar fansen, sätter in Elmar Bjarnason centralt? (knappast, men islänningen är i alla fall med i truppen...)


  Intressant II: Målvakten Kim Christensen har fått en cortisonspruta i den onda axel som hämmat honom under våren. Han körde inte fullt på söndagsträningen men ska vara okej till match; dansken har inte mer ont nu, utan snarare tvärtom. Tredjemålvakten Erik Dahlin åker dock med som säkerhetsåtgärd.

  SvaraRadera
 8. Vad är det med Kalle som vi inte vet? Något måste det ju vara eftersom tränarna konsekvent väljer bort honom. Hur ser han ut på träningarna? Vad vad vad är det som gör att han inte får chansen? Fy fan, först bli vald till truppen och sen petad.. inte konstigt om självförtroendet sviktar.

  SvaraRadera
 9. Intervjun med Söder var mäktig.

  SvaraRadera
 10. Ryktas att gajs bandy har tappat det när det gäller att sälja reklamplats på matchtröjan.

  http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.1973507!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg

  SvaraRadera
 11. Hela historien med Kalle luktar död katt på flera mils avstånd. Först kom han till Blåvitt, sen va han "sjuk/skadad" i flera månader utan någon riktig förklaring till "sjukdomen". Sedan kom seriestarten, petad, sen fick han chansen och, i mina ögon, tog han den. Sedan petades han igen utan förklaring till supportrar. Allt detta medan Ragge och Hjalmar underpresterar kraftigt på mittbackplatserna. Jag har sagt det länge nu, och säger det igen, in med Kalle och Risp, när han blir frisk, på mittbackarna.

  SvaraRadera
 12. Det ryktas att..., nja vet inte om det behöver ryktas så mycket.

  Det kan konstateras att... Biljardspelarna är Göteborgs tredje bästa fotbollslag.

  SvaraRadera
 13. I de tre matcherna där vi spelat okej (Kalmar, Häcken och Elfborg) har antingen Kalle eller Risp spelat mittback och Hjalle har spelat till vänster. Say no more..

  Kalle har sett lite seg ut i år men vem gör inte det efter att knappt ha spelat en A-lagsmatch på flera år. Han led av dåligt självförtroende förra året, byggde upp det under början av denna säsong och så river tränarna ner det till botten igen. Om jag hade varit Mild hade jag blivit vansinnig, Kalle är hans största och dyraste värvning efetr Hysén. Men Mild har ju fullt förtroende för tränarna.. Eller?

  SvaraRadera
 14. Enligt officiella är Kalle med i matchtruppen (igen?).

  http://www.ifkgoteborg.se/portal/page?_pageid=113,70295&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=9418276

  Vet inte vad dom pysslar med, tog dom ut fel trupp eller råkade webred skriva fel?

  *rolleyes*

  SvaraRadera
 15. Pat the Cat2010-05-03 09:55

  Berndt:

  Rättelse från IFK. Sana utgår och Kalle är med... offensivt var ordet...:)

  http://www.ifkgoteborg.se/portal/page?_pageid=113,70295&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=9418276

  SvaraRadera
 16. Bra intervju med Söder. Han är ju för fin.

  SvaraRadera
 17. Han är med
  Ändrat på sidan i dag ...
  Men gud .va fan händer
  Ingen Sana men Kalle är med

  SvaraRadera
 18. Ang. derbyt: bottenlag har aldrig dragit mycket publik.

  SvaraRadera
 19. GAIS har spelat den mest underhållande fotbollen av Häcken och Blowit de senaste omgångarna. Ni ser inte GAIS matcher, därför ser ni inte det fina spelet som GAIS visar upp under större delen av matcherna.

  Ni får pisk den 10:e. Stanna hemma, snälla

  SvaraRadera
 20. Jag var händelsevis på plats på Mjällby - gajs och måste säga att det var en klart mer underhållande match än kvällens drabbning.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.