2010/05/10

"Sveriges bästa domare" avgjorde Göteborgsderbyt

SMÅTT & GÔTT. Kom igen nu Strömbergsson. Du hade bestämt redan före frisparken att sista möjligheten i den här matchen inte skulle avgöra, för Hjalmar Jonsson gjorde då verkligen inget som kan komma i närheten av att anses vara ruff. Det är inte ofta jag säger det, men i kväll stal domaren tre poäng från Blåvitt.

Varför är det så att målvakterna inte räknas in som vilken spelare som helst utan ska vara "fredade" för närkontakt - även när kroppskontakten är helt inom det tillåtna regelverket? Det är lite som fenomenet i ishockeyslutspel, när domarna alltid höjer ribban efter att grundserien är avslutad. Gäller inte samma regelbok tro? Här hade vi ett liknande fenomen med en domare som tillät i princip allt i första halvlek - inklusive en solklar straff för Gais - men sedan kom ut och viftade med det gula kortet som en parkeringsvakt på tjack, i andra halvlek?

Var är den röda tråden? Alexander Axen kallade efter matchen Markus Strömbergsson för "den bästa domare vi har" och om han nu mot förmodan inte osade av ironi så är det väl ett underbetyg åt hela den svenska domarkåren. Före match kunde de som bänkat sig på Biljardpalatset höra Tobias Hysén recensera domarna med ett:
– Det känns som nivån har sjunkit sedan hela snacket om proffsdomare drog i gång.

Och visst känns det som att "Tobbe" har rätt? Först den horribla missen av ett mål mot Mjällby, nu ett bortdömt mål mot Gais. Och visst, andra lag drabbas med av den här bisarra domarnivån - tidigare nämnda, men uteblivna, Gais-straff i dagens match exempelvis. Men det gör ju inte saken mer rättvis eller bra på något sätt. Nivån måste inte bara upp, den måste stabiliseras och inte ligga tvärhögt i ena matchen för att sedan hamna på sandlådenivå i nästa kamp.

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

Införuppladdningen på Biljardpalatset i dag blev åter en gång ett lyckat event, även om det var långt ifrån de 600-700 pers vi klämde in under fjolårets två succéarrangemang (Derbybojkotten & Guldfrukosten). Gästerna fick möjligheten att ställa sina egna frågor till skyttekungen Tobias Hysén och bland guldkornen förekom frågeställningar som "Vilken spelares flickvän är snyggast?", "Vad har du för färg på kalsongerna under match?" och "Är du mer stolt över din pappas eller dina egna meriter?" - men alla frågor besvarades med stort tålamod.

Förutom Hysén-showen så bjöd bloggaren feldgrau på ett svårt Blåvittquiz innan det att ytterbacken Erik Lund kom på besök och tippade derbyt före det att den hemliga gästen Pontus Wernbloom fick motta bröllopsgåvor från BaraBen.com. Kranskommunsgubben från Kungälv ska ju gå och gifta sig i sommar, dessutom samma dag som prinsessan Victoria - i Stockholm. Undrar vem som härmar vem?
Han fick ett par BaraBen-trosor till sin blivande fru Nina och tog själv emot, förvisso under vild protest, en "Ragnar kills people"-tröja.
– Fan, de där islänningarna har ju sabbat både möjligheten att resa som halva Europas ekonomi, säger Pontus Wernbloom med ett skratt framför de drygt 150 som hade bänkat sig på "BP".

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

Pontus Wernbloom avslöjade även för BaraBen.com att han kommer träna med Blåvitt mellan 20 och 23 maj, för er som vill ta er upp till Kamratgården och se den forne stjärnans nuvarande status. På frågan om det gick bra för honom nere i Holland svarade han lite syrligt:
– Jo, jag började ju med ett självmål så det var ju jättebra.
Ett självmål som hade sett repriserat på BaraBen.com. Vi är alltid där och stöttar våra grabbar, ni vet.

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

I kväll togs dessutom de första stegen mot ett nytt slags koncept för bortamatcher på hemmaplan för blåvita supportrar. Målsättningen är att i samarbete med ett flertal andra blåvita grupperingar kunna erbjuda en attraktiv samlingsplats att se bortamatcher på - här i Göteborg. Tidsramen är till hösten och de första stapplande stegen tas under VM-uppehållet, mer information lär läcka ut då. Men det kommer bli väldigt spännande, det kan vi lova.

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

Och filmandet då! Jisses vad Gais spelare, men även vissa blåvita, filmade genom hela matchen. Det blev extra tydligt vid ett par tillfällen i andra halvlek när Gais brassar inte bara kastade sig långt efter duellerna, utan dessutom kastade sig åt helt fel håll!

Vad fan tänker man med då?

Det klagas ofta på italienska spelare och att de filmar, men med tanke på hur Gais brassar betedde sig i dag undrar jag hur det ser ut i brasilianska andraligan och högstaligans B-lagsserie? Det måste vara en total orgie i liggande spelare som skruvar på sig och gestikulerar desperat om att de brutit bägge benen, stukat lilltån och fått halsfluss i senaste närkampen.

Fast nej, just det. Brasilianska fotbollsspelare går inte in i närkamper, de filmar bara om en närkamp kommer i en radie av fem meter från dem själva. Det kunde vi se tydligt i dag och även Gais tränare Alexander Axen visade öppen frustation med skådespelarna i sin startelva:
– Det är jobbigt att ha brassar i sitt gäng, säger han till Canal+.

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

Nej, det var verkligen ingen vacker match. Bortsett från en dubbelchans i första halvlek när Blåvitt äntligen lyckades med en djupledspassning så var det en orgie av långbollar, snedsparkar, taffliga och tilltrasslade närkamper som åskådarna bjöds på. De tre tusen tomma platserna, placerade huvudsakligen på Gais klacksektion, ångrar knappast att de inte pungade ut med derbypriserna för eländet.

Gais kan inte vara nöjda med att gå av planen med en nolla i den offensiva målkolumnen. De hade frilägen, en omdiskuterad straffsituation, ett par bra skottlägen och några halvchanser på fasta situationer. Blåvitt hade å andra sidan i vanlig ordning en boll i mål - men fick inte räkna den när matchprotokollet skrevs strax efteråt.

Tyvärr var det här en helt horribel fotbollsmatch åt alla håll. Blåvitt ställde upp med ett lag av krigare som förmådde att hålla Gais borta från de riktigt skarpa målchanserna, men inte så mycket mer än det. Gais å sin sida hade stundtals ett positivt flow i spelet men ägnade enorm energi åt att ligga ner på planen efter varenda närkamp och skulle in och fäktas med Faltsetas, protestera mot domaren - ja, jag vet inte vad de höll på med.

När Blåvitt för första gången på länge kändes som en underdog mot lillebror Gais så hade favoriterna inte mycket att komma med. Derbyn i Göteborg blir sällan målfester (om inte Öis är inblandade) men det här, allt från resultat till spel var på sätt och vis en tragik för hela fotbollsgöteborg. Det kan inte ha varit många som gick leende hemåt i solnedgången i kväll.

89 kommentarer:

 1. fan va kasst IFK "lirar". Fasta situationer e det ENDA ni NÄSTAN e farliga på lol

  SE här kommer blow-it

  Tack för att ni köpte "han som e SUP(pa)erlångsam o inte kan göra mål "

  SvaraRadera
 2. fan vad svagt med bara 150 pers på bp... fan vad svagt med x mot gais.... fan vad svagt med 13 poäng... fan vad svagt med dåliga domare...

  fan vad svagt allt känns...

  SvaraRadera
 3. Tobbe på räcket var matchens behållning!

  SvaraRadera
 4. Jag vill anmäla mig till BP-arrangemanget till höstderbyt, var gör jag det?

  SvaraRadera
 5. Men hallå Domaren?

  Snälla rara ....straff plus ett annat sämre avslut

  nej men JJ och sluggern falsetas som drar på sig gula kort och är redo för dom röda snart

  AVGÅ REHN/OLSSON
  Man ändrar inte en vinnande lag
  Sophelveten!

  SvaraRadera
 6. Spelidén fungerar inte alls Rehn/Olsson! Vi har en isolerad anfallare som det tjongas på. I första halvlek är det stackars Robin Söder. Han skulle haft bollar längs marken och löpt in bakom baklinjen. Gais försvarare är starka i luften men ganska trögrörliga. Vi behöver en anfallare till 4-4-2 kallar jag det vi måste spela. Det är bara med tobbe vi kan köra en ensam forward eftersom han är överdjävligt bra..

  SvaraRadera
 7. SE här kommer blow-it

  SvaraRadera
 8. 10/5/10 22:31

  Wanderson är allt ni har sen då?
  Till hösten ?
  Återkom gärna då *S*

  SvaraRadera
 9. SUPERETTAN här kommer IFK Tjongboll på Bengt (Söder, Per, Hysen)

  SvaraRadera
 10. Blåvitt är pinsamt just nu.

  SvaraRadera
 11. vad såg du för match??vi sög ju rakt igenom,gays klart bättre

  SvaraRadera
 12. haah stackars frankie inte lätt.
  Ifk spelare filmar misnt lika mcyket som GAIS. Speciellt Sebastian Eriksson eller vad han heter.

  GAIS var klart bättre på både läktaren, planen och på gatan.

  Bye blowit.

  SvaraRadera
 13. Detta e sista gången jag ser IFK live i år. Fy fan vilken jävla "teknisk fotboll"

  SvaraRadera
 14. Heder till alla blåvitta som stöttar sitt lag i motgång, för det här var helt klart det sämsta,spelet som blåvitt har presterat mot gais,sen typ -92.
  Sen har jag lust att ta en "taktisk" volta på selakovic käft så den blir stängd för alltid

  SvaraRadera
 15. avgå stefan o jonas

  SvaraRadera
 16. Vilken misär. Många spelare som verkar tappat det mesta eller gått vilse i tränarnas taktik. Sella och Adam oerhört bleka och mesiga i närkamper. Elmar ok, men kladda omkring med bollen på egen planhalva är ej bra.

  När Jacob skadade sig och StereO sätter in Faltsetas visste vi ambitionen, att hålla 0-0. Härlig coachning.

  Är Söder krasslig eller skadad? Om inte, varför fick spelaren med överlägsen offensiv potential endast 45 min? Oerhört märkligt byte

  SvaraRadera
 17. Skapar inte en enda jävla målchans. SKANDAL.

  SvaraRadera
 18. Jag o mina 2 polare kommer bojkotta ALLA matcher fram till dess tränarna avgått. Därefter hoppas vi på riktig fotboll igen !

  SvaraRadera
 19. Målvakten är INTE tacklingsbar inom målområdet. Därför blåser domarna så ofta till deras fördel.

  LÄS GÄRNA PÅ REGLERNA!!!

  SvaraRadera
 20. anonym 22:56/ Hur fan är det en TACKLING att gå in i en närkamp där målvakten kastar sig in i den spelare som går upp i duellen? Läs på reglerna själv din flane. Det är inte en tacking om målvakten hoppar in i någon i jakt på bollen.

  SvaraRadera
 21. Ängel i exil2010-05-10 22:58

  Domaren var horribelt dålig och det drabbade båda lagen lika hårt.

  Spelet var lika dåligt som domaren. Varje gång bollen kom till Bjarna på vänsterkanten stannade spelet upp om den inte tjongades till målis hos gais.

  Alla 50-50 situationer fick gais frispark från.

  Blåvitt har inget spel som fungerar förutom långa bollar på Glenn. Och det har vi ju sett hur bra det fungerar... Det är dags byta taktik nu. Till något som passar spelarna och inte tränarnas idealbild.

  SvaraRadera
 22. Ragnar Sigurdsson får Mervan Celiks nick på handen -
  och är övertygad om att Gais ska få straff.
  - Jag tycker det är straff, sa Ragnar efteråt.

  SvaraRadera
 23. Vi ligger på 13:e plats o jag vägrar se en enda mer match i år.


  AVGÅ Tränarna

  SvaraRadera
 24. fan vad dum du är frankie... du fattar inte riktigt vad Axén menar med "jobbigt att ha brassar i sitt lag".

  SvaraRadera
 25. Hade situationen varit omvänd hade domarn med 100% säkerhet blåst straff för IFK.Tom bisittaren i TV vem han nu kan vara visste att IFK spelaren inte såg bollen och därmed skulle det inte vara straff,Har tittat på situationen ett otal gånger tillsammans med 4 IFK polare Ragnar Sigurdsson ser bollen mycket tydligt allt annat är skitprat

  AVGÅ STEREO NU

  SvaraRadera
 26. Elmar e fan inte okej. Han, Jakob och Pär utgör den segaste och ofarligaste triangeln genom tiderna. Det är rent dödsdömt att skicka ut såna människor på planen.

  Jakob är stor och tung, med alla de nackdelar det innebär. Karriär som flyttkarl kanske vore något, har ett jämnt och lågt tempo i kroppen.

  Pär är en obegriplig värvning. Idag trodde han sig vara mittfältare och skarvnickade bollar till en forward som visade sig vara Gais backlinje.

  Elmar hamnar jävligt ofta i en-mot-en-lägen på kanten då han visserligen lyckas med finterna men är så in i helvete jävla rå-långsam att det enda han kan göra är att tappa bollen eller dribbla bakåt med den för att sidledspassa till nån tjongande back. Bjarnasson stjäl tid och moral från laget.

  Jag tror ärligt talat att jag skulle föredra Andres Vasquez, Sebastian Johansson och Långås framför de här tre stolpskotten. Det vill inte säga lite.

  SvaraRadera
 27. AVGÅ rehn /olsson snabbt som fan

  SvaraRadera
 28. Bra sammanfattat Frankie.

  Gaisarnas kommentarer här är lika uddlösa som spelarna på plan, det biter liksom inte om det egna laget inte heller presterar.

  SvaraRadera
 29. Sluta skyll på domaren, vi var inte värda ett mål, för vi är sämst för tillfället....
  Lägga kraft på domaren psst trodde jag inte om er på baraben. Han gav ju inte gais straff när dem skulle ha det.

  SvaraRadera
 30. Jag tycker inte att det var en särskilt bra match från något av lagen,och som sagt GAIS har många spelare som kommer att få erbjudanden från Kungliga dramaten längre fram i år. Jag satt på sektion N å där satt några GAIS-are
  bakom mig å dom hade säkert fått erbjudande att spela idioter i Gökboet2 om någon nu har har planer att göra den,och det mest skrämmande var att dom var 40+.Vilka idioter....

  SvaraRadera
 31. Betyg
  Jakob 1
  Bjarnar 1
  Per 1

  Max betyg 5
  Tomas
  Seb
  Kim

  SvaraRadera
 32. "Jag skulle vilja gå med i IFK-klacken, hur gör man? Tycker det skulle vara så festligt att se mitt favoritlag spela fin fotboll och hurra fram dem."

  Nej, jag skojar bara som ni förstod. Tror faktiskt inte det finns NÅGON som haft såna här tankar senaste halvåret. Och det är ju fan helt sjukt att drastiska förändringar på ledar- spelar- eller spelidéhåll inte gjorts ner det ser ut som det gör.

  Far åt helvete.

  SvaraRadera
 33. Mycket oförtjänt kritik.

  JJ är bäst i laget i år, och bäst på plan idag fram till smällen.

  Elmar är kass första halvlek men är den enda som vågar vårda boll förutom Sella.

  Söder var katastrofdålig. Helt totalturusel verkligen, gjorde inte ett enda rätt. Ragnar var katastrof. Adam var vek. Gnagarn var kass.

  Rehn/Olsson är kassa.

  Fel spelare får skit!

  SvaraRadera
 34. IFK idioter och WISEMEN. Välkommen möta oss i superettan nästa år

  /BAJEN

  SvaraRadera
 35. Snälla tränarna börja spela fotboll eller avgå ,Det är ju synd om killarna speciellt Söder och Pär som är helt ensamna på topp. Det är bara Hysen som har löst det.Och håll Trollhätte killarna utanför laget.Tack..

  SvaraRadera
 36. Jag tappat hoppet om detta IFK Göteborg .. blir helt utspelade av GAJS i dagens derby!

  Sista situationen kändes som ruff och frispark, då han 5 gånger tidigare i matchen dömt för detta åt båda hållen.

  Dessutom när Gajs inte får en solklar straff känns det som att Strömbergsson inte vågar döma annat en vad han gjorde.

  Superettan här kommer Blåvitt

  SvaraRadera
 37. Du anonyme:

  Jag kan köpa att du tolkat Jakob som en bra spelare - killen är svårbedömd (även om jag är säker på att hans joggingtempo inte funkar i superettan ens).

  Men Bjarnason?! Han håller i bollen, det ger jag dig. Men att hålla i bollen på ofarliga ställen är INTE samma sak som att hjälpa ditt lag. En bromskloss av stora mått, och möjligen är han felplacerad, men jag tror inte han är tillräckligt bra för innermittfältsrollen. Hans förra lag föll väl rätt ner till div 2 om jag inte minns fel.

  Söder var inte som han en gång var, nä. Lätt hänt med killar som slitits ut och brutit benet.

  SvaraRadera
 38. Seb var outstanding, GAIS:arna filmade som värsta spaggarna, det VAR straff för GAIS och det bortdömda målet var väldigt tveksamt...

  SvaraRadera
 39. Svar till Bajen ..Så ni har tänkt er att ligga kvar i Superettan nästa år .Jag trodde ni ville gå upp direkt..Oss får ni inte möta nästa år men derby mot AIK blir det nästa år..

  SvaraRadera
 40. Ville SteReO vinna matchen? Isf sätter man väl inte i Faltsetas som släpande anfallare? Han var fan sämst på plan, och det betyder en match som denna att han var kriminellt dålig.

  SvaraRadera
 41. Tycker det är tråkigt att spelarna ska få skit bara för att dem inte fått en tydlig (dålig?) spelidé att spela efter!

  SvaraRadera
 42. Anonym 23:31: Är du från FCT?

  JJ har inte varit bäst, han har däremot fipplat mest, blivit av med bollen massor av gånger och förlorat otaliga löpdueller. Han var dock rätt okej idag, kanske hade passat att spela hela matchen mot dom köttarna.

  I dagens Blåvitt har Söder helt unika egenskaper eftersom han kan göra saker med bollen i fart. Att han skall vara mål för höjdbollar mot Lundgren/angus är en minst sagt felaktig taktik.

  Han kan spela på en kant eller ännu hellre bredvid en stor och stark anfallare, i brist på alternativ Pär.

  Vår defensiv håller god klass numera(tänk ÅFF/TFF) men det vore kul att göra ett mål mot ett normalt lag nån gång, och inte bara lyckas pytsa mot lag i spillror.

  SvaraRadera
 43. Fyfan vad deprimerande det är att se Blåvitt spela som de gör. Varför ändra i laget när vi gjorde en helt okej match i torsdags??
  Det är fan skönt att det bara är två matcher kvar sen får man kanske man får något annat att tänka på ett tag.

  Jag har tidigare inte tyckt att sparka Rehn/Olsson varit något alternativ men börja fråga mig om det fan inte är dags. De har matchat laget konstigt hela året i mina ögon..

  SvaraRadera
 44. Det var visst många som gick hem med leenden ikväll. Varenda en som håller på Gais. De ser det här som en seger oavsett hur tabellen ser ut. Sånna loosers är dem.. Kolla Axen som gör ett byte precis i slutet för att inte släppa in något mål istället för att mana på sitt lag att gå för seger...

  SvaraRadera
 45. Jakob må vara långsam, men det är ganska tydligt att vi tappar alla ambitioner till spel när han tvingas gå av. Jag tycker ni som hackar på honom idag är aningens trångsynta.

  Jag tycker Strömbergsson brukar vara bra, tillåta lagom mycket, men idag missar han en straff och ger tokiga varningar till Wonderson och Elmar bl.a.

  SvaraRadera
 46. Som helt opartisk kan jag säga att GAIS skulle ha haft en solklar straff i första, men skyll inte på domaren för den missen, hans vinkel vid handsen var obefintlig, men den skallige linjedomaren såg allt hur tydligt som helst och borde ha ingripit och hjälpt domaren.
  Blåvitts bortdömda mål i slutsekunden var tveksamt, men i nio av tio liknande situationer får alltid målisen med sig en frispark bra man rör honom det minsta.
  GAIS var det klart bästa laget och jag tror faktiskt att de förlorade mest på den urusla planen.
  Blåvitts långbollar är i mina ögon bara chansbollar som skickas upp mot forwards, utan Hysén biter inte långbollarna, det borde synas tydligt från tränarbänken.

  Tack för mig...

  SvaraRadera
 47. När ska Rehn / Olsson avgå ? Aldrig i livet att jag går o ser mer matcher i år. Något måste hända

  SvaraRadera
 48. Sämst är givetvis Håkan Mild.

  Motivering:

  Ali Gerba
  Dalex
  Faltsetas
  Pär Ericson

  SvaraRadera
 49. Tony Gustafsson var i Canal+ studion. Där har vi en som verkar förstå fotboll och som står för lite positiv och roligare fotboll. Fy fan vad gött det hade vart.

  Och ja han fick sparken från Hammarby, men de hade ett riktigt riktigt dåligt lag. Ett hopplöst fall.

  Helt ärligt talat spyr jag när Faltsetas kommer in. Jag skiter fullständigt i om han har bra karaktär och får bra på fystesterna i Munkebäck osv. Jag vill se en fotbollspelre med lite kreativitet och fotboll i sig i IFK. Det tycker jag vi kan kräva som supportrar. Bara en enda. Wanderson gör en medioker match, ändå känns det så jävla mycket mera klass när han har bollen än någon blåvittspelare kommer upp i.

  Avgå Mild!!!!!

  SvaraRadera
 50. När kommer pontus hem för alltid??

  SvaraRadera
 51. Ny tränare? Men vi skall vara nöjda idag att det blir 0-0. Faktum är att gajs var bättre.

  SvaraRadera
 52. Avgå Mild + Rehn/Olsson

  SvaraRadera
 53. Domaren visste att han bommade en straff till GAIS. Efter det så kompenserade han dem i alla 50/50 lägen.

  Det är tragiskt att det skall vara så jävla svårt för blåvita spelare att sparka en boll som ligger still med lite precision. Fy fan vad ledsamt med alla bortslagna hörnor och frisparkar.

  Vad fan är tanken med att tjonga långt och högt på Söder? När han är inne så kan de väl försöka att lägga någon boll på fötterna.

  SvaraRadera
 54. Hjalle är ju först upp i duellen.
  Sen var vi så jäääävla dåliga ändå, musse pigg bk lirar fan bättre

  SvaraRadera
 55. Sluta säg att Jake är bäst i laget,
  en säck potatis gör det bättre
  Han har en galen bössa men är seg som fan och slarvar bort bollen så in helvete ofta

  SvaraRadera
 56. Blåvitt var bäst på att tjonga, fy sjutton vilken tråkig fotboll de spelar. Gais försökte spela och var det bättre laget. Synd att inte det spelande laget får alla poäng. Ifk var inte värt ett poängWandersons varning är helt absurd, vad skall han gör när han blir tacklad i luften?
  Jordfräsarna får tacka för poängen, GAIS lirade skjortan av dom

  SvaraRadera
 57. "Enligt statistiken kom Blåvitt bara till två avslut och inget som träffade innanför målramen
  "
  från www.gp.se

  sista gången jag ser IFK i år.....fi faaaan

  SvaraRadera
 58. fyfan vilka muppar ni e. GÖTEBORG TILLHÖR GAIS!

  SvaraRadera
 59. Hoppas att pytt i pannan som blev över från förra årets inställda fest smakar bättre i superettan...fy fan va kassa ni är

  SvaraRadera
 60. "I kväll stal domaren tre poäng från Blåvitt."

  Hade Blåvitt i så fall fått fyra poäng om inte domaren stulit tre av dem? En poäng fick man ju.

  SvaraRadera
 61. vad ska Bojan säga nu?framåt stolta IFK????ALLt är tillåtet i fuskeborg.Stolpfusk,skattefusk och volleyboll i straffområdet.....

  SvaraRadera
 62. He he.Hur ska en ny gräsmatta hjälpa er??Ni har ju inte på många år spelat på marken.Hysén ja,ingen som funderat på hur hans dialekt ändrat sig sedan han spelade i apa?Nu en breeeeed jöttebojsdialekt....Konstigt hur saker och ting förändras...

  SvaraRadera
 63. Att som blåvit klaga på domarens insatts igår är lite grann som att skälla ut Lars-Gunnar Björklund när han ringer upp och säger att man vunnit drömvinsten.

  SvaraRadera
 64. Jag gläds i alla fall, i sann goe-götteboss-anda, med gaisarna. Tänk vad kul för att dom att bevittna en match på Gamla Ullevi, där publiksiffran överstiger 3 000 personer. "Folkets lag" - jajamen!

  SvaraRadera
 65. Res på dig!2010-05-11 07:52

  Hoppas nu bara att Håkan Mild en gång för alla tar till sig att vi ALDRIG ska köpa brassar till vårat lag!

  De är pinsamma.

  SvaraRadera
 66. Höga bollar på Söder funkade ju inge vidare med tanke på att han omgavs av två räkor på strax över fyra meter.

  SvaraRadera
 67. Pat the Cat2010-05-11 08:40

  Hur fan kan Faltsetas få komma in på planen överhuvudtaget??!!! Superettanklass rakt igenom på den gubben... dessutom så sätter de in honom när en offensiv mittfältare får gå av... då undrar man hur det är fatt med våra tränare... Kunde de inte bytt in Bärkroth och flyttat in Elmar centralt istället?

  SvaraRadera
 68. Å gais hade släpat ditt en legendar?!?i paus som nickade in ett mål mot ytterby i div 2..hahahaha så pinsamt

  SvaraRadera
 69. hahaha. vadå avgjorde? om han hade dömt rätt och riktigt hade det ju blivit 1-1. således är 0-0 och en poäng vardera status quo.

  SvaraRadera
 70. Avgå Frankie. Gnälla på domaren, när vi ska vara glada att vi får 1 pinne. Du e ju enögd. Likt våra tränare.

  SvaraRadera
 71. utspelade av gais. Hur ska detta år sluta? UT MED TRÄNARNA NU!!! De kommer aldrig att kunna vända detta.

  SvaraRadera
 72. Först en artikel om A.S att han lipar och sedan denna?? Ni ska tamefan skämmas. Snacka om liperi och gnäll!!

  SvaraRadera
 73. När ni bojkottade ifjol kom det 13000. I år, när det inte var någon bojkott, kom det 15000. Alltså var det bara 2000 ifkare på derbyt. Ni är pinsamma.

  SvaraRadera
 74. 9.49
  Det där trodde du inte ens på själv, va.
  däremot var det ovanligt mycke gaisare. Upp till 14-15 håller dom jämna steg. Därutöver kommer det bara blåvita.

  SvaraRadera
 75. GAIS - bästa laget i Götet !

  Bläskit åker ut!

  SvaraRadera
 76. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article7107464.ab  Men när IFK-spelarna till slut summerade derbyt mot Gais var de ganska nöjda.

  – De utklassar oss, säger backen Ragnar Sigurdsson.
  IFK Göteborg kom undan med oavgjort.

  – Jag är riktigt nöjd med en poäng. Det är dumt av oss, vi ger de chansen att spela ut oss och de tar den. Det är tråkigt att säga, men de utklassade oss
  Mittfältaren Sebastian Eriksson:

  – Vi kunde lika gärna förlorat matchen. De var bättre och mer taggade än oss. De hade bättre rörelse och ett mer varierat spel. Vi var uddlösa framåt.

  IFK Göteborg hade ett avslut på mål, Gais fem och bolinnehavet.
  Ett bakslag för Gais vare att matchens gigant Reuben Ayarna, Gais defensiva mittfältare, tvingades gå ut efter en skada strax före paus.

  – Andra halvlek blev jämnare, men jag var aldrig riktigt orolig. De kunde aldrig hota oss i sitt öppna spel, säger Axén.  AVGÅ NU !!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 77. Typiskt kvinnomisshandlarna i skinnväst att ta ut sin frustration här på BB. Skit ner er allihop och köp lite fler brassar, ni som säger att ni är så mycket göteborgssjäl sedan 1800-talet. Jadå, väldigt mycket själ i den klubben!

  SvaraRadera
 78. Om det är så att Strömbergsson skall blåsa av Hjalmar i sista läget (som jag anser är totalt fel då Hjalle är först in i situationen, samt att Dime krockar med egen spelare), så borde han även ha blåst av när Kim hamnade i samma läge precis innan den omtalade handsen på Ragnar.

  Hade Strömbergsson varit någorlunda konsekvent i sin bedömning, så hade bägge lägena friats. Alternativt blåst av bägge lägena.
  Det är tråkigt att säga det, men domarna i Allsvenskan är just nu precis så dåliga som man kan förvänta sig att de skall vara.

  SvaraRadera
 79. "Alexander Axen kallade efter matchen Markus Strömbergsson för "den bästa domare vi har"

  Säger han att domaren var usel, som han givetvis tycker så åker GAIS på böter och GAIS har inte råd att åka på böter.

  Givetvis var han ironisk.

  SvaraRadera
 80. Göteborg19042010-05-11 11:09

  Matchens behållning är domaren. Han är den på plan som gör outstanding bäst insats. Han gick inte på alla satans filmningar. Tänk om alla lag kunde få spelarna att fatta att det bara ställer till det om man filmar. Så jävla patetiskt. Ja, han missade en hands. Målet var tveksamt bortdömt. Det är två missar. Sen då? Hur många individuella missar och icke tagna löpningar hade inte änglarna? Nä, fyy faan säger jag. Mitt tålamod är slut. Dags att ersätta tränarduon. In med nytt blod och lite energi tack!

  SvaraRadera
 81. DAX att sparka STEREO nu.

  Snälla Mild. Jag skiter i att gå på IFK matcher om inte något händer.

  SvaraRadera
 82. Haha. Ofta det är tillåtet att hoppa rakt in i en spelare som är först på bollen.

  Det är ju sjukt tydligen att Hjalmar inte ens är i närheten av bollen när han hoppar in i Dime och detta har ni också sett på reprisen, så sluta snacka skit. Puckon.

  SvaraRadera
 83. Är det inte jävligt konstigt att tränarna OCH spelarna oftast summerar och analyserar matchen helt rätt och likförbannat så gör ingen något annorlunda nästa match?
  Det snackas om hur utklassade vi blev, hur uddlösa vi var och att vi måste sluta med "tjongbollarna". Då undrar man ju hur dom tänker när dom går ut på planen nästa gång och likförbannat "tjongar" och står stilla som statyer och inte rör sig frammåt. Det är som att dom upprepar som ett jävla mantra vad dom gör fel men lika envist så ger dom fan i att rätta till det! Det är ju nästan värre än om dom stod efter en riktig skit match och sa "jävlar vad bra vi spelade" och inget hände efteråt, det hade ju varit det logiska. Men att stå och säga precis ALLT dom gjort fel och lik förbannat så händer inget, gång efter gång.
  Får jag en ut skällning på jobbet eller av en arbetskamrat om något jag gjort fel så gör jag ju mitt bästa dagen efter eller allt för att förhindra att jag gör felet lika jävligt nästa gång. Vad tänker dom när dom står och "tjongar" sina bollar, slarvar med passningarna, inte springer på mål? Dom måste ju stå och veta i 90 minuter att "oj fan, det var ju det här jag inte skulle göra"? Eller hur tänker och fungerar en fotbolls spelares hjärna under brinnande match (ingen retorisk fråga utan jag undrar faktiskt)?

  Jag tror inte på avgång från vare sig Håkans, Stefans eller Jonas sida, dom behöver bara leva som dom säger. Göra något åt problemet. Ibland är det ju som om dom står och säger saker som dom tror att vi blir glada åt att höra men nästa match så är det som bort blåst.

  Jag tror att så länge det är möjligt på pappret, så går det! Vi klarar det här! HEJJA BLÅVITT!

  /Halsduken

  SvaraRadera
 84. Anonym 10/5/10 22:21 :

  Håller med dig fullt ut, vi har varit bortskämda med Tobbe. Nu verkar Rehn/Olsson tro att man kan fortsätta köra med det sönderlästa systemet med ensam anfallare. Dags för en ändring , tänka framåt och ta nya tag. Kvaliteten finns där hos spelarna

  Blåvitt i hjärtat med och motgång!

  SvaraRadera
 85. Blir så sur på nollorna som klagar på Jakob. Han har varit bäst på plan i tre matcher nu och hur kan ni klaga på han när han knappt var inne på plan!?

  Anonym sa...
  10/5/10 23:27
  Betyg
  Jakob 1

  Hur kan du ens betygsätta en kille som knappt var inne på plan. AVGÅ!


  10/5/10 23:27

  SvaraRadera
 86. IFK KANSKE SKULLE HA NÅGRA BRASSAR SÅ NÅGON KUNDE HÅLLA I BOLLEN? Nej MEN NEJ JUST DET, ENDAST FORNNORDISKA SPELARE MED SLÄKTTAVLA NER TILL SJÄLVASTE BIRGER JARL ÄR VÄLKOMNA PÅ KAMRATGÅRDEN.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.