2010/05/10

Svensson gråter ut!

BONDEKRITIK. I Aftonblaskans nätupplaga går att läsa att Anders Svensson funderar på att lägga av med fotbollen. Tråkigt för bönderna, skönt för oss andra. Men vad är då anledningen till att Anders Svensson funderar på att sluta spela fotboll?
Är det familjelivet som lockar?
Är det kroppen som börjar bli sliten?
Är det skador som gör att han inte kan eller orkar längre?

Nej hör och häpna. Det är kvalitén på de Allsvenska planerna som gör att stackars Anders nu börjat tappa lusten att spela fotboll.

Enligt min mening är Anders Svensson bara en bitter och dålig förlorare. Ellos var tvungna att vinna borta mot Mjällby för att inte tappa kontakten med skåne-duon, som just nu leder Allsvenskan och förmodligen kommer att fights om guldet, något man inte lyckades med. Enligt Svensson tar spel på dåliga planer bort spelglädjen totalt.

Jag kan förstå Svensson, det kan inte vara allt för underhållande att spela fotboll på de allsvenska planeran nu, med tanke på att underlaget är allt annat än bra. Men Svenssons syn på det hela sammanfattas i ett ganska underhållande uttalande:

"...Vi kan ju inte värva in en trupp till som kan spela på åkrar och ha en annan som kan spela fotboll. Vad fan ska vi göra? Vi bygger vår spelidé på att spela ett snabbt passningsspel och med rörelse. Vi ska spela snabbt och med en touch, men så studsar bollen upp på knäet..."

Är det verkligen så illa att Elfsborg inte kan anpassa sitt spel efter plan och förutsättningar kanske det är lika bra att lägga ner verksamheten. Sist jag kollade spelar alla lag under samma förutsättningar. Uttalandet är ungefär lika smart som att kritisera Elfsborgs platsmatta med följande uttalande:
"Vi kan ju inte värva in en trupp till som kan spela på plastgräs, och ha en som kan spela fotboll på vanligt gräs? Vafan ska vi göra?"

I artikeln går också att läsa:
"...Enda chansen till fortsatt landslagsspel är spel i en annan liga med bättre planer. Svensson säger att han har anbud från utlandet och att han inte stänger dörren för ytterligare en sejour i en annan liga.
– Ska det vara såna här planer så kan det vara ett alternativ. Det har funnits diskussioner och anbud från andra klubbar...."

Jag undrar vilken liga och vilka lag det är som visat intresse och lagt anbud på "storstjärnan" Svensson i Elfsborg, är det så att Barca visat intresse kanske?
Svensson verkar ju iallafall ha insett en sak. Man bör fokusera på det man kan påverka. I Svenssons fall verkar påverkande innebära att lägga av med fotbollen.

11 kommentarer:

 1. Äh, jag tycker han har en ganska bra poäng. Det är klart att det är lika för alla lagen, men det skulle det ju vara om vi bestämde att hälften av matcherna skulle vara rugby istället också. Fotboll av ett modernt snitt är inte lätt att prestera på åkrar, och vi vill ju att de allsvenska lagen ska stå sig internationellt, inte sant?

  SvaraRadera
 2. Anders är långt ifrån min favorit men i detta fallet säger han ju bara vad han tycker och jag håller med.

  Vi klagar på planerna och vill att någon skall agera. Nu gör han det och då blir det ett gnällande på det också. Att han fått erbjudande ifrån utlandet skiter jag fullständigt i. Ditt raljerande över om Barcelona visat intresse känns bara som humorlöst hån, ej i Baraben-klass.

  För övrigt anser jag att ga&is bör förstöras.

  SvaraRadera
 3. Det är snarare aftonblaskan som vinklar reportaget genom att skriva att han "hotar" lägga av.
  Han säger bara vad han tycker och han har ju en poäng.

  Krossa GAIS!

  SvaraRadera
 4. Svensson skulle nog kunna signa med något bottenlag i Portugal eller Frankrike på ett kort kontrakt. Bloody good riddance!

  SvaraRadera
 5. Det finns en undersökning som visar att spel på konstgräs inte innebär lika mycket närkamper som spel på naturgräs. Där tror jag en förklaring till att Elfsborg kan spela som Barcelona på hemmaplan, men att Anders S. liksom de andra bollvirtouserna i Elfsborg (ironi) omöjligt kan spela på samma sätt när dom får lite hårdare motstånd i bortamatcher. Tre poäng av 18 möjliga på bortaplan går inte att förklara bort, Haglund! Lägg om attityden så kanske det går bättre framöver.

  SvaraRadera
 6. Helt plötsligt känns det inte så viktigt att fixa planerna.

  SvaraRadera
 7. Jag har faktiskt aldrig haft svårt för Anders. Jag kan inte se något irriterande med honom faktiskt. Jämfört med t.ex. Bojan eller Daniel Andersson så älskar jag honom.

  Han han dessutom rätt angående planerna, men att sluta pga det låter ju lite drastiskt! Kanske han bara försöker visa vad han tycker!

  SvaraRadera
 8. håller faktiskt mer med anders än dig på den här punkten. fixar vi inte planerna så kommer vi aldrig ikapp varken norge eller danmark o blir snart ifrånsprungna av finland. försök själv ställa dig på en plan av allsvensk kvalite och ta emot en femmeterspassing. inte så lätt när den hoppar flera decimeter åt alla möjliga håll

  SvaraRadera
 9. Det ironiska med barcaskämtet är ju att anders har suttit i samtal med laporta på en flygplats i Newcastle om att värvas som backup till Xavi.
  Då Southampton trodde att man kunde mjölka barca blev det inget bud och då valde Barca Deco istället.

  Anders är lite gnällig men samtidigt har han spelat i IFK och är en jävligt skön kille. Och framförallt har han rätt.

  Ut med Faltsetas

  SvaraRadera
 10. Flytta utomlands igen? Pyttsan. Hur ska han få tag på tacos då?

  SvaraRadera
 11. Går knappast att jämföra en åker med konstgräs. Allsvenskan tjänar på bra planer. Sen kan säkert Anders få spela i en hyffsad klubb utomlands, han spelar ju trots allt i landslaget.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.