2010/05/26

Fotbolls-VM i soffan kan innebära livsfara!

LIVSFARA. Enligt en nygjord undersökning av Logitech är det inte bara på fotbollsplanen det förekommer en skaderisk under sommarens fotbolls-VM. Även vi i tv-soffan får se upp. Var fjärde man säger nämligen att han har skadat sig själv eller en vän när de firat ett fotbollsmål - i sitt vardagsrum.

Undersökningen från Logitech (en tillverkare av multifjärrkontroller) är förvisso gjord som del av företagets marknadsföring inför fotbolls-VM. Men trots det så känns siffrorna rätt intressanta då undersökningen trots allt har sammanställt svar från 3 000 män från sex olika länder: Danmark, Holland, Schweiz, England, Tyskland och Frankrike (Samtliga har kvalificerat sig till VM).

Våld i hemmet:
Hela 21 procent säger sig ha förstört eller skadat möbler i vardagsrummet när de firat ett mål. Som om det inte vore nog. Över hälften säger sig ha fläckat ner mattan eller soffan genom att spilla öl på den.

Flygande föremål:
Risken att få en fjärrkontroll i huvudet? – 24 procent – Så många säger nämligen att de kastat fjärrkontrollen rakt genom vardagsrummet.

Dyrt att byta kanal:
Och för de som vill ha lugn och ro i sommar krävs det dyra mutor. Mellan 2 000 – 10 000 kronor. Så mycket kostar det nämligen enligt de 58 procent av männen som medger att de kan tänka sig lämna ifrån fjärrkontrollen till rätt pris. Men för vissa män är inte pengar allt, enligt de resterande 42 procent av männen finns det inga pengar i världen som kan få dem att lämna bort fjärrkontrollen om deras favoritlag spelar.

Vidskepligt VM:
Undersökningen visar också att männen är vidskepliga. 65 procent sitter alltid på samma plats i soffan för att inte dra otur över sitt lag och var tionde person rakar sig inte under vm. Det här blir en lång sommar för många stackars flickvänner, fruar, systrar och mammor till dessa hopplösa män.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.