2010/05/03

I spåkulan: Det är nu det vänder!

POSITIVT TÄNKANDE. Inom loppet av en vecka står vi Blåvita supportrar nu inför tre riktigt roliga och ruskigt viktiga matcher. När de är avklarade kan vi faktiskt rent av nästan börja hoppas på att åtminstone sikta på topp fyra som ju ändå är lagledningens faktiska målsättning.

Som förespråkare av livsmottot att "saker och ting löser
sig" känns det riktigt kul att konstatera att det nu följer tre vinster och att vi om drygt en vecka har mer än fördubblat säsongens poängskörd.

Mjällby blir först ut att känna på det nya blåvita segertåget. Men om nu det blåvita spelet inte blir helt tillfredsställande redan på måndagskvällen så vinner vi ändå med ett efterlängtat sketmål eller på en säkert slagen straff.


På torsdag piskar vi äntligen dit AIK ordentligt med en efterlängtad vinst på hemmaplan igen och alla mardrömmar är bortblåsta. Skadeglädjen är total när vi blåvita förankrar aktiebolaget på nedflyttningsplats och bidrar till att de efter säsongens slut står inför ett makalöst bedrövligt finansiellt och sportsligt fiasko. Snacka om revanschmöjlighet och att hitta något positivt att spela för kära spelare!

Med upprättad stolthet och fungerande spel efter dessa segrar slår vi Gais av bara farten och går om såväl grönsvart som Häcken i tabellen och ordningen i stan är återställd.

Avslutningsvis en sista bild från lagets samling efter söndagens träning där stämningen verkade väldigt god och alla såg fram emot veckan när allt vänder...


21 kommentarer:

 1. Jag struntar i hur ironisk du var eller ej med det här inlägget - jag mår i alla fall lite bättre av att höra någon annan skriva någonting positivt. Tack!

  SvaraRadera
 2. jag satt igår och tänkte att: fan, baraben måste skriva mer positiva grejer. om det nu är som alla säger, att spelarna läser denna och andra blåvita sidor/bloggar och försämrar sitt självförtroende av att höra allt negativt med deras insatser måste någon se till att ta fram det positiva och stötta dem.
  fan va nice detta va att läsa. fan va nice.

  SvaraRadera
 3. Jag var inte alls ironisk för en gångs skull. Jag tror alltid att det löser sig...

  NU VÄNDER DET!

  SvaraRadera
 4. Sedan när är det privata hemsidor på nätet som skall fixa spelarnas självförtroende?? Det är tränarens uppgift i första hand.

  Det är en konstig aspekt folk skrivit om den senaste veckan, riktigt löjligt dalt. Om t.ex. Gustav surfar in här och möter ett upprört inlägg efter ytterligare en kalkoninsats så har han nog förståelse för det, om inte har han inte i elitidrott att göra.

  Jag är inte lika positiv som herr G inför dagens match, det krävs att 6-7 spelare måste lyfta sig enormt mycket för att vi skall ta tre pinnar idag. För att inte tala om matchcoachingen.

  SvaraRadera
 5. Hade vart gött om det blir så, men personligen är jag ytterst tveksam. Tror mer på långbollar mot en ensam Robin Söder. Sen när vi ligger under med 0-2 sätter vi upp en gubbe till (kanske en mittback?) för att sedan bomma en straff, slagen av en defensiv spelare (helst en mittback).

  SvaraRadera
 6. MÅ TORBJÖRN VARA MED OSS!

  SvaraRadera
 7. In your dreams Pedro, iiiiin your dreams.

  SvaraRadera
 8. Håller tummarna så att dem blöder att detta stämmer. Annars vetefan vad man skall ta sig till.

  I övrigt är det precis så som Berndt skriver. Kan inte spelarna ta kritik på nätet på rätt sätt, så är de jäkligt fel ute. Antingen så hör de inte hemma i toppidrott, eller också får de snällt ge fan i att surfa in på t.ex denna sidan.

  Denna sidan är FÖR supportrar AV supportrar, och där ventileras åsikter hela dagarna fram och tillbaka. När det går bra, så är det positiva texter. När det går uselt (som just nu) så är det heller inte så märkligt att texterna handlar om just detta.

  /Sirlando

  SvaraRadera
 9. Nog löser det sig alltid, men fan va trött jag är på "ny vänder det"inlägg.

  SvaraRadera
 10. Vinner vi inte idag eller mot AIK så måste nog tränarna ersättas, annars blir det superettan 2011. Det är jag säker på.

  SvaraRadera
 11. Spåkulan hade rätt senast när den såg att Risp skulle få bli blåvit så nu var det dags att ta fram den igen...

  SvaraRadera
 12. Peta Hjalmar NUUUU!!!!!

  SvaraRadera
 13. Må MrG:s hypotes stämma!

  SvaraRadera
 14. va ännu mera positiva nu, nu gäller det.. Döda mjällby

  SvaraRadera
 15. Vad mycket bättre man mådde av att läsa detta. Tack!

  SvaraRadera
 16. " MrG sa...
  Spåkulan hade rätt senast när den såg att Risp skulle få bli blåvit så nu var det dags att ta fram den igen..."

  Baraben sa även att Elmar skulle bli årets utropstecken, men det har ju SteReO effektivt satt stopp för..

  SvaraRadera
 17. phuh sicken tur att det vänder, jag va lite på g att tvivla liiite.....

  Allvarligt är jag helt övertygad att det blir vinst idag!

  Du är grym MrG!

  SvaraRadera
 18. ja straffen satt ju säkert...i nävarna på asper!Avgå spåkula

  SvaraRadera
 19. Funkade jättebra! Kan vi inte sätta straffar så vet jag fan inte om vi hör hemma bland topstriden. Förändring ske, annars blir vi la exakt det som baraben förutser, Mittenlag 2010..HELLYEAH GRYMMT!

  SvaraRadera
 20. Fick både straff och gjorde ett sketmål men vad hjälpte det?

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.