2009/12/11

Lucka 11. 2 Minuter..

Baraben.com presenterar, Julkalendern "24 blåvita stunder 2009."

GULDMATCHEN. Men bara första halvlek. Upplägget var extremt, Sveriges två bästa lag, från Sveriges två största städer skulle mötas i en direkt avgörande match om SM Guldet i sista omgången. Allt som hände utanför skiter jag i, allt som hände i andra halvlek är glömt, lucka 11 handlar om första havlek - om trycket, om målet, om glidtacklingen, om Olsson, om Blåvitt.

Jag behöver inte säga mer, ni som var där förstår mig, här har ni klippet.






Jättekul med kommentarer, men snälla, gnälliga GAJJS'are och AJK'are under diverse fake-namn, jag kunde inte bry mig mindre om era klagomål, så gör er inte besväret.
För er som inte redan visste detta - håll i er!

BaraBen.com är en BLÅVITT-blogg.

17 kommentarer:

  1. Mäktigt jävla tryck och den glädje jag/vi kände när Olsson bröstade in bollen är sånt där som hamnar på top 10 i glädjefnatt.
    Men går tyvärr inte (för mig iaf) att sålla bort fortsättningen, den tomhet som kom ligger också tyvärr på en top 10-lista.

    Men nu ser jag bara framåt, 2010 blir vårt år, enkelt uttryckt
    - Vi är BlåVitt Bäst i Sverige !!

    SvaraRadera
  2. RYSNINGAR när jag kollar på detta klippet, men ändå en sån jävla stor besvikelse. Helt ärligt har jag inte mycket minne kvar från den här matchen, det kanske är tur det.. Men den känslan jag hade när vi ledde med 1-0 var helt sjuk.

    SvaraRadera
  3. Första halvlek var bland det bästa jag upplevt från en fotbollsläktare. Och då var jag ändå på plats när vi slog Manchester United på hemmaplan, och när änglarna grät glädjetårar då guldet kom hem 2007.

    SvaraRadera
  4. Haha helt otroligt att ni orkar kolla på den här skiten så mycket. Hade Gnaget förlorat så hade jag velat komma så långt bort ifrån den här matchen som möjligt oavsett tryck och bra spel i en halvlek. För mig skulle det bara bli värre av att ha gjort en helt underbar halvlek där ett mål till på en av era chanser förmodligen gjort guldet ert. Det den här videon visar är visar är att ni var uppe bland molnen, hade en hand på pokalen, var överlyckliga och hade det så bra. Efter allt det så händer det värsta som någonsin kommer hända gbg under en allsvenska.

    Märks iofs att ni inte har varit särskilt bortskämda med bra stämning efter alla år på stora ullevi... det var bra drag under finalen, men knappast såpass bra drag att man sitter och kollar på klipp när man förlorar finalen.

    Btw så kan jag villigt erkänna att den dagen var den bästa i mitt liv, den blev bara bättre av att ni tog ledningen och var så glada. Att vända mot er på er hemmaplan där ni är obesegrade, i en helt avgörande match... fan vad glad man blir när man tänker tillbaks.

    SvaraRadera
  5. Håller helt med sistnämnda talare!

    SvaraRadera
  6. Franky:

    När blev ni bäst i Sverige?
    Om inte jag har drömt sedan den 1 november så är väl AIK bäst i Sverige, vi slog STORA STOLTA IFK i 2 raka matcher, bara så du vet pysen!

    SvaraRadera
  7. Jag tycker att vissa Blåvita supportrar verkar mer eller mindre sinnessjuka. Ni har ett mindervärdeskomplex gentemot Stockholm och speciellt AIK som är helt sjukt och har fått för er att ni är störst, bäst och vackrast. Men snälla blåvitrandiga smågrabbar och tjejer, i det här landet är ni bara tvåa.

    Vi är störst bäst och vackrast.

    Stolta AIK.

    SvaraRadera
  8. Äsch, AIK. Ni är ingenting jämfört med oss.

    Jag önskar det alltid var sånt här tryck, även mot bonkegäng. Även bättre, än så här i en guld match.

    Vi är Blåvitt - Och vi är fortfarande bäst i Sverige.

    SvaraRadera
  9. Jag förstår, och inget ont om skribenten, fanimig inte heller hur folk kan förhålla sig till den här matchen på något annat sätt än ren och skär fasa. Själv vill jag bara glömma. Barcelona 1986 är tekniskt sett värre men då var jag två år gammal och den gör mest ont ur ett historiskt perspektiv. Den där jävla matchen första november är det särklassigt vidrigaste jag varit med om på läktaren och det kommer att ta 2-3 guld innan det förbannade själsliga köttsåret är något sånär läkt.

    Så för en gångs skull får jag hålla med en AIKare i Barabens kommentarsbox. Tur att det inte händer oftare.

    SvaraRadera
  10. Franky:
    När blev ni bäst i Sverige?
    Om inte jag har drömt sedan den 1 november så är väl AIK bäst i Sverige, vi slog STORA STOLTA IFK i 2 raka matcher, bara så du vet pysen!
    11/12/09 16:16

    Oavsett om vi så hamnar i korpserien så kommer jag att tycka att BlåVitt är bäst i Sverige, såsom du säkert tycker om ditt lag elr?

    SvaraRadera
  11. Franky:

    Jag har inga som helst problem med att erkänna att ett motståndarlag är bättre. När blåvitt vann 07 gick jag raka vägen in till chefen och gratulerade till segern och sa att bästa laget i serien blev mästare. Nu är jag lite till åren kommen och har kanske lite lättare att ta en förlust och samtidigt se att motståndarna var det bättre laget!

    Franky du får självklart tycka att Blåvitt är bäst, men bäst i Sverige det är vi! *s* Som så många andra brukar påpeka, en serietabell ljuger inte! Och du förresten ni har ett jäkligt bra lag ni också, så jag ser fram emot 2010. Får ni behålla alla tunga namn och får tillbaka alla skadade så blir ni svårslagna!

    Jag kommer att vara den första Gnagaren som i så fall gratulerar er och kommer att säga att nu är det er tur att vara bäst ett tag!

    SvaraRadera
  12. Det är synd för den här bloggen att du får skriva dina ruttna inlägg här.

    SvaraRadera
  13. Märklig känsla jag fick i hjärtat av detta klippet. Först kände jag en mur av realism i mitt hjärta som sa: AIK vann. Detta var ingen seger. Men känslan jag fick av målet den eftermiddagen smyger sig fram och blir stark, men plötsligt krockar realismen med glädjen, och reaktionen känns hemsk. Alla förhoppningar går i kras ännu en gång, all besvikelse rinner över inom mig ännu en gång. Detta var ett helt underbart ögonblick för stunden, men inte nu längre.

    SvaraRadera
  14. Hoppa Blåvitt hopp!

    SvaraRadera
  15. Låt den bli lucka 24 också.. En riktigt bra julklapp

    SvaraRadera
  16. Hahaha, bara i gbg man sätter något värde vid att vara bäst i halvtid. Äkta losermentalitet. Ni får gärna vara bäst i alla halvtidspauser bara vi är bäst vid slutsignalen. Måste svida rätt rejält där bak att ha blivit förnedrade 3 gånger i år av oss? :)

    Vissa glädjer sig åt att ha ledit i halvtid och sen blivit förnedrade.

    Andra njuter av tillvaron som dubbelmästare. :) /dubbelmästarna

    SvaraRadera
  17. Anonym 14/12/09 08:59:

    Tro mig, vi märker hur mycket ni njuter, när ni titt som tätt besöker och kommenterar i våran blåvita blogg.. När vi vinner guld, och alltid annars har vi så mycket bättre saker för oss än att surfa in på rått-sidor. Så sluta vara så avundsjuka på storebror nu och njut av att vara allsvenska mästare, för det lär dröja innan det händer igen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.