2009/12/17

Lucka 17. Hoppa Higab Hopp.

BaraBen.com presenterar, Julkalender "24 blåvita stunder 2009."

VI SKA RIVA STAN. Ni kanske inte håller med mig när jag menar på att det här skulle vara en blåvit stund. Men vi kommer till anledningen i slutet av inlägget. Först och främst, låt oss hacka lite, när man bygger en fotbollsarena för tre stycken Allsvenska lag att dela på hur går tankarna?

- Alla supportrar sitter nog ner, lugnt och tyst och tittar på fotboll, fotbollen har inga känslor.
- Det finns ingen osämja mellan lagens supportrar, så inget stängsel mellan sektionerna behövs.

Jag menar, What? Det roligaste är ändå att det från början inte fanns något stängsel eller något mellan läktarsektionerna, man kunde helt enkelt promenera helt fritt runt hela arenan. Visst, det hade varit fantastiskt om detta vore möjligt i en drömvärld där alla är vänner och känner sympati för varandra. Men nu är det Allsvensk fotboll och alla dess kategorier av supportrar.

Grannarna klagade, morrade och tyckte minsann att man skulle tvinga klacken att sitta ner och sluta hoppa. Visst, inga problem.


Jaha, vad drar jag för slutsats av detta då, jo. Tror ni att grannarna klagade när dom andra två lagen hade matcher..? Skakade det i fönsterna då? Eller har vi dom tyngsta supportrarna? Ullevi är blåvitts arena. Och Göteborgs fotbollslag heter IFK Göteborg.