2009/12/05

Tävling: Årets bästa änglabild

SMÅTT & BILDGÔTT. Att Blåvitt kallas för änglarna och vi blåvita fans änglar är allmänt vedertaget. Men nu i juletider blir det extra intressant att följa just ängla-myten kring hela världen. Ni vet, julevangeliet där ängeln glider ner från himlen för att tala till de tre herdarna:
Då stod Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfäran. Men ängeln sade till dem: ”Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. Idag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba.” Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud: ”Ära i höjden åt Gud och på jorden fred åt dem han har utvalt.”
Nu är inte jag Ingo och försöker inte frälsa er på något sätt. Tvärtom tycker jag att det är underhållande att se hur ängeln, den här gudasymbolen, nu för tiden ofta sammankopplas med jävligt sexiga reklamkampanjer, modefotograferingar och liknande. Därför skulle jag vilja uppmana er att mejla in de bästa änglabilderna som du har tagit till oss på BaraBen. Det kan vara något supersött eller något grovt pornografiskt, bara det är på en ängel. Var kreativa. Reglerna är extremt luddiga.

Bästa änglabilderna presenteras i julhelgen och då får ni läsare rösta fram en vinnare som kommer få ett hett eftertraktat pris.