2009/12/11

När släpps nästa bomb från Kamratgården?

SPEKULATIONER och rykten om spelare hit och summor än dit som Håkan Mild kan tänkas få bud på när transferfönstret mot europa snart öppnar kommer att fortsätta bölja fram och tillbaka hela vägen till allsvenskan kickar igång. Personligen tror jag faktiskt inte någon blåvit spelare blir såld innan säsongsstart. Men silly säsongen har ändå en viktig funktion att fylla för alla oss som håller på ett allsvenskt lag i första hand och sedan bryr sig om andra ligor. Cirkusen kring silly tas som alltid med en stor nypa salt och man är nu lika van vid det hela som att det inte blir snö på julafton detta år heller.

Antag sedan att nästa säsong startar minst lika fint och att förslagsvis unge herr Hysén fortsätter med att peta in hel del bollar i mål inte bara för blåvitt utan även som ordinarie anfallare i blågult och det rör sig snarare om en tsunamivåg av rykten som sveper fram över city of Gothenburg som staden numera igen skall heta officiellt utomlands.

Att inga av Blåvitts
yngre stjärnor eller talanger sitter på utgående kontrakt den kommande säsongen är sannerligen skönt. Därmed kan alla supportrar slippa huvudvärk om spelares inställning, klubbkänsla eller fejkad skada hit och dit så som det ändå var innan klubben ändå fick lite betalt för Bjärsmyr.

Nästa säsong skall gudarna veta att vill ännu ett typ okänt lag från Holland som råkar ha en stenrik bankman i ryggen sno Blåvitts spelare, strax innan konkurs för denne, så kommer det kosta. Tack och lov för recessionen som framöver kommer se till att Allsvenskan nu förhoppningsvis kommer att få behålla fler blåvita profiler lite längre i alla fall.
Men som bekant är en del andra klubbar i så uselt ekonomiskt skick att de till skillnad från blåvitt nu måste göra sig av med sina viktigaste och mest sevärda spelare. En mellandagsrea på spelare är definitivt att vänta således inom kort från grön-svart-gult håll för att snygga till bokslutet innan nyår.

Trots lågkonjukturen så lär knappast ens den, efter alla julklappar och årskortsinköp, mest barskrapade missunna Tobbe att vara Blåvitts bäst betalade spelare. Ännu bättre känns det inför det faktum att han inte heller är en 21-årig singel som vill ut och pröva vingarna.
Tobias Hysén, stannar du kvar i blåvitt och håller stilen på planen och gentemot supportrar ett tag till så är det raka vägen in till rummet där de riktigt stora, klassiska, namnen av Blåvittlegender för evigt har sin plats i supportrarnas hjärtan. Överväg verkligen detta faktum när det kluras på framtidsplanerna och erbjudanden kan tänkas droppa in. Fortsätt vara en mycket klok man och lyssna till hjärtat och lita på magkänslan hellre än en pengakåt agent som troligtvis kommer börja göra mer och mer mediala utspel så som tyvärr trenderna verkar vara.

Ur supporterperspektivet inför kommande säsong är det kanske mest intressant ändå vilka nya spelare som kan tänkas tillkomma truppen. Tyvärr känns detta ständigt stört omöjligt att förutspå vilka det kan tänkas vara och bli. Håkan Mild tiger som muren och Kamratgården läcker ingenting förutom att man kan följa enstaka nya värvningar till ungdomstrupperna. Sommarens förstärkningar av Bjarnason, Stiller och Turonen var ett lysande exempel på hur blixten bara slog ner. För att inte nämna hur Kim värvades i sista minuten innan starten 2008 då de flesta supportrar i princip förlikat sig med tanken att två oprövade ungtuppar skulle få slåss om platsen mellan stolparna.

Om alla skadade spelares rehabilitering och självförtroende uppbyggnad nu går som den skall har vi en fruktansvärt lovande och spännande trupp 2010. Frågan är om vi egentligen behöver några värvningar till seriestarten? Blåvitt kanske helt enkelt inte behöver några nya värvningar alls.
Mer troligt är ändå att en, två eller tre spelare blir sålda under säsongen med erfarenhet av de senaste årens facit och trots att oturskvoten överfylldes på skadefronten nu i år så dyker det oftast upp någon ny skada varje år. Resonemanget ger således att det ändå sannolikt blir så att truppförstärkning blir aktuellt någon gång framöver och därmed dyker följdfrågan upp om det blir påfyllning underifrån eller utifrån som blir modellen.

Den stora frågan är alltså när Kamratgården nästa gång helt plötsligt släpper nästa bomb när man minst anar det.

Det är ändå inte för inte det kallas silly season...

11 kommentarer:

  1. Nästa bomb tror jag blir att priset på skumpa kommer att öka... Bra tycker vi i supporterfraktionen VIP-boys West eftersom det minskar antalet sluskar med skumpaglas i handen...

    Skål på er flickor!

    SvaraRadera
  2. Köp in Sjölund så är saken biff.

    SvaraRadera
  3. KIM, KOM HEM OCH SKRIV PÅ!

    SvaraRadera
  4. viktigaste är att behålla kim och tobbe, sen har väl tränarstaben själva sagt att de letar efter en offensiv mittfältare? en sådan tja, varför inte sjölund om han håller måttet även om jag inte tror det blir han. Sen är saken definitivt biff och sm-guldet ligger i en liten ask med blåvitts namn på.

    SvaraRadera
  5. Tänk på att vi inte har en enda yttermittfältare, varken till höger eller vänster. Dem som spelar där är antingen anfallare eller innermittfältare. Köp en Frank Ribery och Kim källström. Och Fredrik Risp och en vänsterback. Sedan kan vi gott rea ut eller låna ut några backar som inte platsar i laget. Kan ju avslöja att en viss svensk mittback, som inte tagit plats i mittlåset, var på Liseberg i lördags. Han kastade basketbollar för 100 kr utan att sätta bollen i korgen en endaste gång. Då skall ni veta att några kast satt inte ens på ringen. Inte konstigt att killen inte platsar.

    Hej då!

    SvaraRadera
  6. Jepp, Tobbe och Kim är viktigast. Sjölund är för kort i rocken, det går inte att lyfta upp några bollar på honom, nej en target behöver vi. Och en vänsterback. Emil Johansson eller Andreas Dahlén, båda står utan kontrakt. Fast inte kommer Mild att köpa någon av dom.

    SvaraRadera
  7. Emil Johansson är säkert en helt okej värvning. Jag hade inte haft något emot det. Men du, Sjölund, kort i rocken säger du. Varför skall vi lyfta bollar över huvud taget? Jag tycker att man spelar fotboll på marken. Är det inte bättre att värva en kille som kan spela fotboll på marken? En kreativ mittfältare med en bra hjärna för spelet. Och är inte sjölund yttermittfältare? Tror att han har för mycket hjärta för djurgården, för att gå över för att spela i dem vackraste färgerna som finns.

    SvaraRadera
  8. Rykten ut enligt eurosport.com är Lillalex...

    SvaraRadera
  9. Jag ser också hellre att vi spelar bollen längs marken. Men i verkligheten lyfts det en hel del bollar, speciellt i viktiga slutminuter. Se bara hur det gick när Stiller gick ut i guldmatchens andra halvlek.

    SvaraRadera
  10. inga yttermittfältare? skulle vilja påstå att sella var bästa högermitten i as förra säsongen?

    SvaraRadera
  11. Att Sella var den bästa yttermittfältaren i allsvenskan förra året vet jag inte om jag håller med om, även om han var bra för det mesta. Men vi har faktiskt inga rena yttermittfältare i truppen, glöm inte det.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.