2009/12/23

Lucka 23. Stämningen.

BaraBen.com presenterar, Julkalendern "24 blåvita stunder 2009."

LÄKTAR-KULTUR. En blåvit stund som har sträckt sig över hela säsongen. Nu såhär dagen innan julafton tänkte jag ösa kärlek över er allihopa! Vad passar bättre i lucka 23 än oss - publiken och supportrarna.

Young fellows. Familjeland, Levande Sittplats, Klacken.

Vilken fantastisk stämning vi har haft, hela säsongen. Vackra tifon i blåvita färger och ramsor som är lätta att hänga med i, som man kan komma på sig själv att nynna till på jobbet. Det som har slagit störst i år är väl ändå LS, en extra klack på andra sidan arenan, en klack som överröstar bortaklacken. Mycket bra initiativ och jag tror inte vi kommer att vara ensamma om det nästa år, men vi kommer att vara bäst.


15 kommentarer:

  1. Vårkänslor2009-12-23 07:26

    Underbart!
    Ja, ni ska veta att borta i stora klacken har vi väldigt roligt när vi ser bortaklacken stå med ansiktena vända upp mot er på LS. De verkar inte tro att det är sant att vi har TVÅ klackar på arenan! Ha ha ha, det är bara så bra genomtänkt och nu längtar jag så mycket till premiären att jag måste gå å kissa!

    SvaraRadera
  2. Nästa steg blir en fjärde (efter LS, ståplats och YF) klack väster om bortaklacken, mittemot LS. Då blir förvirringen total för gästerna.

    SvaraRadera
  3. Blir faen mig tårögd när jag sitter och minns tillbaka på den GRYMMA stämning som vi haft i år. Det roliga är att efter varje match så gnälls det som jävulen på änglarnas forum över att folk inte sjunger, men har snart tittat igenom varje hemmamatch (snacka om abstinens) den senaste veckan och känner mig stolt över att stå i klacken. Visst finns det svackor men overall har vi iom GU lyft oss så ini helvete. Vill också passa på att hälsa alla BlåVita bröder o systrar en riktigt GOD JUL !!!

    SvaraRadera
  4. Jag tycker det är jävligt intressant att en såpass lite sektion kan låta så jävligt som LS!! Hur många kan det vara på LS? 3-400? Tänk om vi kunde åstakomma samma volym på de tråkiga bortamatcherna typ Trelleborg när vi är runt 3-400 på plats.

    Keep it up LS, YF och klacken!

    GOD JUL

    SvaraRadera
  5. Jag tror vi är ca 631 personer på LS, så det är klart vi skall låta en del.:-)

    Säger som Franky:
    "Blir faen mig tårögd när jag sitter och minns tillbaka på den GRYMMA stämning som vi haft i år"

    Längtar längtar längtar!

    SvaraRadera
  6. Ja a, detta var en säsong som hade allt och det känns som om trycket på GU kommer slå alla rekord, när det väl sätter igång 2010...

    Nu är det bara en lucka kvar i din kalender Ida M, och det är synd...
    Men samtidigt ser jag framemot vad du har att erbjuda oss för fint i morgon...:-)

    /J.A

    SvaraRadera
  7. VIP-boys west2009-12-23 09:35

    Nästa år är det vi på VIP:en som kommer att sjunga högst av alla på GU!

    FORZA VIPP:en ALE ALE ALE, ALE ALE ALE, ALE ALE ALE, FORZA VIP:en ALE ALE ALE!!!

    SvaraRadera
  8. Tack gubbar för en underbar stämming!

    SvaraRadera
  9. Ni har en fantastisk stämning på GU, jag har sett ett antal matcher i år och har då mestadels suttit på motsatta kortsidan När ni drar igång "Snart skiner Poseidon" knottrar sig huden t o m på en gammal AIK:are.

    God Jul alla Blåvita önskar Gnagarn i Göteborg

    SvaraRadera
  10. Nu skall vi inte överdriva. Trycket på Gamla Ullevi är stundvis bra, men kan bli långt bättre. Om alla kunde lära sig att sjunga i takt och i ett normalt tempo, hade ramsorna vart bra mycket bättre. Det skall inte låta bra, det skall dåna så att det vibrerar på andra sidan ån.

    SvaraRadera
  11. till anynom 11.30- har du varit på GU så är detta som skrivs en UNDERDRIFT!
    God jul alla blåvitare, väl mött på gamla till i mars !

    SvaraRadera
  12. För klackarna att tänka på:

    Sjung långsammare!! I början av 90-talet exempelvis, när jag själv stod i klacken, så sjung vi betydligt långsammare än vad som görs idag. Genom att sjunga långsammare så blir det pampigare på arenan, stämningen ökar, volymen blir högre och framförallt, den övriga publiken hör vad som sjungs och kan därför sjunga med vilket ökar trycket ännu mer!!

    Som exempel, en sådan enkel ramsa som: "BLÅVITT klapp klapp klapp, BLÅVITT klapp klapp klapp" som egentligen inte ens är någon sång går idag för snabbt. Så sitter man på andra sidan arenan så låter det:
    "WOOFWOOF klapp klapp klapp, WOOFWOOF klapp klapp klapp"

    Så till framtida matcher, sjung långsammare så blir det mer synkat och allt blir ännu bättre!

    SvaraRadera
  13. IFK-klacken sjunger på tok för snabbt idag vilket gör att det låter rörigt och ingen annan på arenan hör vad som sjungs!

    SvaraRadera
  14. Får gåshud och tårar i ögonen av detta underbara klipp. Längtar som faaan till första matchen 2010, då djäklar skall det sjungas.

    Instämmer med att det sjungs för snabbt emellanåt, lägre tempo ger bättre tryck inne på arenan då fler kan sjunga med.

    God Jul alla Blåvitare

    SvaraRadera
  15. Håller med ovanstående och Franky, vilken stämning vi haft på GU, tänker på vissa matcher och får ståpäls, 2010 kan bara bli bättre.
    God Jul till alla er alla.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.