2009/12/30

Nyårslöften

Jaha, då var det dags för nyårslöften igen. Själv ska jag gå ner de sju kilona jag gick upp i somras. Men vad vill vi se för några löften från den blåvita truppen?

Tre saker vi INTE vill se igen 2010:

1) Att en motståndare ännu en gång tillåts springs längs med vår egen kortlinje och leverera en passning snett inåt bakåt till en medspelare. Denne medspelare tillåts stå HELT FRI mitt i boxen och bara behöver sätta dit foten för att styra in bollen i nätmaskorna bakom vår chanslöse superdansk. Om jag får se ett baklängesmål till på en sådan passning snett inåt bakåt kommer jag att flippa ut helt.
2) Att vi släpper in ännu ett baklängesmål på en hörna. Här har vi verkligen har tappat pondusen i luftrummet sedan Bjärsa försvann.
3) Att vi efter en lysande första halvlek slutar spelar fotboll i andra, släpper in motståndarna i matchen och tappar poäng. Det största skräckexemplet från 2009 var nog Helsingborg hemma.


Tre saker vi vill se 2010:

1) Att Karl Svensson får tillbaka hälsan och tränarnas fulla förtroende. En spelare med hans pondus i luftrummet är oerhört viktig om vi ska ta oss ut i Europa.
2) Att vi får behålla Kim, att han inte blir skadad och att han gör ännu en supersäsong. Inget ont om Sandberg/Dahlin, men är de verkligen redo att ta över?
3) Att spelarna eldar igång publiken på långsidorna. Vid några underbara tillfällen i höstas kokade hela arenan, det är något vi vill uppleva oftare. Vi svenskar behöver ofta hjälp för att komma igång, detta kan spelarna fixa med lite vevande armar vid väl valda tillfällen. Publikstödet har varit en starkt bidragande faktor till den underbara hemmastatistiken, och den tolfte spelaren kan med spelarnas hjälp bli ännu starkare under 2010.

Det sista och viktigaste nyårslöftet från IFK blir att ta sig vidare till gruppspelet i UEFA Europa League. Vi har samlat ihop viktig erfarenhet från kvalförsök de två senaste åren. Nu är det dags att få ett samspelt lag på benen som minimerar misstagen. Fyra matcher ska spelas, två lag ska slås ut, sedan är vi där. Inkomster föder inkomster, framgång föder framgång!

16 kommentarer:

  1. Niclas Ericsson2009-12-30 12:05

    "3) Att vi efter en lysande första halvlek slutar spelar fotboll i andra, släpper in motståndarna i matchen och tappar poäng. Det största skräckexemplet från 2009 var nog Helsingborg hemma."

    Är du dum i huvudet eller? Det största skräckexemplet på det här var ju aik hemma..

    SvaraRadera
  2. Änglarna mot Barcelona, det vore nåt det!

    Gott slut och gott nytt år alla!

    SvaraRadera
  3. Niclas:

    Den matchen finns inte och vi pratar inte om den. Den har aldrig spelats.

    SvaraRadera
  4. Löfte nr 1 från truppen borde vara SM-GULD!

    /J-T

    SvaraRadera
  5. "Niclas Ericsson sa..."

    Håller med dig, men det var inte speciellt moget skrivet av dig...

    SvaraRadera
  6. Skit samma vilken match det var där vi tappade mest i andra halvlek, huvudsaken är att det inte upprepas 2010. En match spelas i 90 minuter. Man kan inte börja backa hem och släppa initiativet efter paus om man bara leder med ett eller två mål.

    SvaraRadera
  7. Spelade vi någon match mot AIK förra året? Kan i alla fall inte minnas någon.

    SvaraRadera
  8. "Tre saker vi vill se 1010"???
    Redan börjat med nyårsdrickat :)
    Annars väl skrivet!
    /Ljungan

    SvaraRadera
  9. Härligt att läsa någon som kan blåvitt. Kunde inte skriva det bättre.

    SvaraRadera
  10. Vi har tagit tre silver i år och ingen är nöjd. Detta är vad som gör oss bäst i Sverige!

    FORZA BLÅVITT!

    SvaraRadera
  11. Bra skrivit!

    SvaraRadera
  12. Jag undrar försynt: vilket silver är man mest lycklig över i IFK Göteborg - seriesilvret eller cupsilvret?

    SvaraRadera
  13. Eldin, Seb, Lundén :)

    Ironiker

    SvaraRadera
  14. Jag skulle vilja att blåvitt lovade mig att prestera på bortaplan och inte bara hemma.

    SvaraRadera
  15. PRESTERA, PRESTERA!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.