2006/10/15

Ultras "demonstration" blev ett långt antiklimax...

TRÄNINGSRAPPORT Redan för drygt två veckor sedan aviserade Ultras Göteborg att man planerade att genomföra en protestmanifestation från spårvagnshållplatsen vid Töpelsgatan till IFK Göteborgs träning på Kamratgården. Vad exakt man demonstrerade var det ingen som visste riktigt och på både Änglarnas som Alltid Blåvitts forum har debatten rasat för eller emot nödvändigheten av en sådan här "demonstration".

Idag var det då dags och redan när man körde upp mot Kamratgården kunde man se hur pressens fotografer stod och avvaktade i olika krön för att kunna få lite bilder till morgondagens förmodade protest-artiklar. Dock fick de stå där förgäves för något stort demonstrationståg kom aldrig, istället valde de 25-tal Ultras att gå skogsvägen upp mot Kamratgården med sina vanliga Ultrasflaggor och två banderoller. Den ena löd "Tio år utan pytt- är ni hungriga?" och den andra löd "Krossa dif". Det lilla tåget råkade dessutom gå ner och sjunga en sång vid fel plan till en början, där J-laget stod och tränade, efter ett par sekunder tågade man dock under tystnad till A-lagets träning bredvid där en megafon ljöd igång en läktarsång och gruppen stämde in. Sedan ställde man sig på ena sidan av träningsplanen och höll uppe sina två banderoller i drygt 10-15 minuter innan man la ner dem på marken och backade upp på bilvägen för att därifrån följa träningen. Inga skandalscener, inget tryck från Ultras sida men frossa för det gäng journalister som tagit sig upp till Kamratgården...

Själva träningen höll ett högt tempo och det märktes idag att Mathias Ranégie har en bit kvar till allsvenskt löptempo. Han hade i spelmomenten lite svårt att hänga med men växer för varje träning enligt hans lagkamrater. Idag fick vi istället se tre spansktalande spelare hålla i dirigentpinnen då Bengan, Shaffer och Vasquez glänste mest. Shaffer tog vid ett tillfälle bollen, gjorde bort tre spelare och drog till från 12-13 meter så bollen träffade kryssribban. En av ett flertal riktigt snygga offensiva aktioner från allas vår José.
Vasquez var löpvillig som bara den och visade ständigt prov på utmärkta enkla passningslösningar och defensivt hemjobb.

Dagens stora och mest positiva besked kom från Frölundasonen George Mourad som deltog i träningen med full fart. Han gick in i tacklingsmoment, vann boll, passade Ranégie och tog avslut. Väljer Kjell/Lampan att satsa på "Mouradona" håller han utan tvekan för spel i dagsläget. Dock har både Berg och Sella haft en god målform (trots förlusterna) den senaste tiden och även på dagens träning var det Sella som var där och stötte foten till när första målet i tvåmålsspelet gjordes. Anfallskonkurrensen hårdnar och det är inte långt mellan att man är förste eller femteforward...

Pontus Wernbloom spelade majoriteten av dagens tvåmålsspel som högerytter bredvid Thomas Olsson, Kilhberg spelade i mitten i motståndarlaget. Kanske en indikation mot att TO/Kilhen startar på tisdag? Eller kanske inte...

33 kommentarer:

  1. Skulle nog tippa på att de var de dubbla antalet. Sedan så lämnades det över blommor och halsduk till alex efter matchen då alex valde att snacka med supportrarna. Snackades även med håkan mild och de frågades en del frågor. Kommer inte ihåg allt men allt var positivt iaf. Lite kortfattad om vad som hände..

    SvaraRadera
  2. efter matchen

    Vilken match? Det var en träning...

    SvaraRadera
  3. De spelade match i slutet på träningen ;)

    jaja ett fel hit och dit..

    SvaraRadera
  4. Några 50 man var ju Ultras DEFINITIVT inte, jag har videofilm av det hela annars om du vill räkna skallar... ;)

    SvaraRadera
  5. Filmer och bilder mottages gärna... youtube kanske? Kan någon som var med svara på om ni fick ut det ni ville? Hur var responsen?

    SvaraRadera
  6. 1904/ Och som om det inte varit fritt fram att ställa frågor och få svar närsomhelst tidigare? Själv har jag snackat med både Håkan Mild, Mats Persson, Arne Erlandsen och Bengt Halse i samband med många träningar och sagt dem ett och annat. Man behöver knappast ha banderoller för att fråga IFK:s ledare om någonting...

    SvaraRadera
  7. bla bla, vem bryr sig vad ultras gjorde eller gör?

    tack däremot för lite rapporter från träningen, gött att höra att shaffer tar för sig och att mourad är tillbaka!

    SvaraRadera
  8. Bra och rolig träningsrapport!

    Jag har förstått nu att Shaffer är bra offensivt men hur är han defensivt!!? Det är ju trots allt på vänsterbacken han troligtvis får lira om han får vara inne.

    För övrigt, hur många år har Hjalle kvar på kontraktet?

    SvaraRadera
  9. ultras= 15 st snorungar och en megafon

    SvaraRadera
  10. anonymus 20:37 = Liten tönt som är "cool" på internet men en fitta på nätet.

    SvaraRadera
  11. I verkligheten*

    SvaraRadera
  12. Ultras... sicka pajasar. Ja ja, ni vill ju ha Era regler och känner Er motarbetade av klubben. Starta er en egen fotbollsklubb och ge fan i vårt kära Blåvitt. Ni är till mer skada än nytta trots det kanske harmlösa uppträdandet idag.

    SvaraRadera
  13. internethooligans is shit!

    SvaraRadera
  14. Haha, "coolt tåg".. Så jävla onödigt och är ju retsamt att läsa..

    SvaraRadera
  15. "allt som står på internet är sant"

    SvaraRadera
  16. Kul att våra latinos är i bra form. I fredags såg Andres ovanligt blek ut, medans Lago däremot såg kanon ut. Berg var jävligt vass den träningen. Ranégie kommer bli en jävla tillgång till nästa höst ungefär. Det kommer ta ett tag att komma in i det, men det går ju inte att ta han i luften och han är nog vår snabbaste forward på längre sträckor.

    SvaraRadera
  17. det var bra att de visade att folk bryr sig om blåvitt, det är det allt handlar om. sådana supportrar kan vi aldrig få för mga av.

    SvaraRadera
  18. Låter som att detta var första gången någon besökte en träning?

    SvaraRadera
  19. Låter som att detta var första gången någon besökte en träning?

    Ja, första gången Ranégie var där. Nästan i alla fall... ;)

    SvaraRadera
  20. "Vi ställde frågor och vi fick svar." hahaha. vad var det för frågor? "Vill ni, typ, vinna eller?" "Öh, ja." "Varför gör ni inte det då?" "Öh..." "BLÅÅÅÅÅÅÅÅÅVITT!"

    SvaraRadera
  21. Det låter som att demonstration blev ganska vettig och inte störande för laget som jag trodde.
    Synd att diskussionen här håller låg nivå med pinsamma inlägg.
    Skönt att veta att blåvitt skapar känslor.

    SvaraRadera
  22. För lite bengaler

    SvaraRadera
  23. hur gamla e ultras? av det jag såg i tidningen undrar jag hur många som upplevt fler guld än det som kom 96.

    SvaraRadera
  24. det är egentligen bra att rensa ut allt gubbfläsk ifrån hedenhös.

    SvaraRadera
  25. anonymus 17:23: Du kan ju gå fram nästa match och fråga. Eller lockar soffan mer kanske?

    SvaraRadera
  26. Det kan väl knappast ses som en nackdel om ett gäng supportrar går upp till träningen med flaggor, sjunger för spelarna och ger blommor till Alex? Nu får folk ta och ge sig, det verkar ju som om Ultrasen skötte det hela bra igår, så vad finns det då att gnälla på?

    Fan, vi blåvittsupportrar verkar ha ett extremt behov av att gnälla på varandra, men försök i alla fall att gnälla på det som är dåligt!

    SvaraRadera
  27. Jag tycker vi ska ha en boxningmatch- PPV-supportrar mot Ultras...

    hehe, pausunderhållning kanske? ;)

    SvaraRadera
  28. frankie: Gärna, men vad talar för att PPV-"supportrarna" skulle dyka upp?

    SvaraRadera
  29. anonym/ ultras skulle få problem med sina tonåringar mot de överviktiga ppv-supportarna...

    SvaraRadera
  30. jag såg videon. snacka om att allt snack om att "vi i ultras är inga småungar" krossades! vissa killar är ju fan 12-13 bast max, sen har de ett par sugardaddys som "ledare". jadu, ska man bry sig om detta?

    gäääääääsp.

    SvaraRadera
  31. härligt med videos från händelser! jag bor inte i gbg och det är fint att få se lite i rörliga bilder kring träningar!

    SvaraRadera
  32. men lägg ner nu för fan. för det första så va det inte bra ultras som var där. för det andra så är det fortfarande 18 årsgräns i ultras. i supras är alla runt 16-18 så ni kan ju lägga ner det med en gång. om det nu var nån 12-13 åring där så behöver väl han inte vara ultras eller supras då det va andra där med? och om det nu hade varit det vafan spelar det för roll?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.