2006/10/25

O'Learys inget ställe för oss Blåvita?

PUBKULTUR Det är sedan länge känt att grabbarna på TV4 hyser en stor förkärlek för Helsingborg. Om detta beror på att kanalens samtliga anställda är besatta av Henrik Larsson eller om det beror på något helt annat låter jag vara osagt. Faktum kvarstår dock att det är jävligt lätt att se Helsingborg spela på TV.

Det man kanske däremot inte visste är att O'Learys även dem väljer bort vissa lag framför andra. Detta är en tragisk, men tyvärr sann saga med ett hyfsat lyckligt slut. Den handlar om en hårt arbetande man, som levde för Blåvitt. Han bodde ensam i Karlskrona, och jobbade stenhårt varje dag för sitt levebröd. Han hade arbetat upp ett betydande namn i modebranschen. Under denna dag längtade han ivrigt efter att få se sitt älskade IFK Göteborg spela allsvensk fotboll mot BK Häcken. Han längtade efter att sitta ner på stadens lokala sportbar, som förfogar över ett oändligt antal TV-apparater, storbildskärmar och TV-kanaler, sänka sina tre öl, sjunga lite och jubla tillsammans med vänner när målen trillade in.

Så när arbetsdagen var slut skyndade han till fots över staden. Han kunde inte pusta ut förrän han väl var framme och inne på puben. Väl där möttes han dock av ett fasansfullt besked. Här skulle minsann inte visas någon Göteborgsfotboll. Här skulle det visas försnack. Det var nämligen Champions Leuague på TV6, och ingen vill väl missa ett ord av oraklet Thomas Nordahls alltid lika träffsäkra analyser. Att Sveriges folkäraste fotbollslag spelade derby var tydligen inte väsentligt.

Den stackars mannen tvingades snabbt spotta ut sin första ölklunk, ragga upp en polare som ägde en bil, och med gaspedalen i botten ta sig flera mil utanför staden. I föräldrahemmet hade man nämligen möjlighet att se matchen. Så kom det sig då att en hel skara Blåvita blekingar begav sig från stadens officiella sportbar till ett litet hus med en 28-tums färg-TV. Dessbättre gjorde Blåvitt ingen besviken denna dag.

Tacka vet jag Harry's.

10 kommentarer:

  1. Har varit med om något liknande när jag var och besökte min farsa i Karlstad. Fick springa runt och jaga i halva centrum innan jag fick ett ställe att visa den match som vi spelade då. Det var inte ens håkkysäsong, som skulle kunna kollidera med vår match och som skulle ges företräde i denna fotbollsmässigt mörka avkrok av landet.

    SvaraRadera
  2. Har samma problem i Växjö, men jag har gett upp för länge sedan. O'learys här har t.o.m. stängt igen på grund av konkurs eller liknande. Tacka vet jag text-tv.

    SvaraRadera
  3. "And that was this weeks episode of 'Bart's people'"

    SvaraRadera
  4. Hmm, jag tror vi är lite bortskämda i GBG med bra sportbarer, har lite bekanta som är både från söder och öst. Och dom killarna har inga problem att se sina matcher ute. Kanske i enstaka fall men det är ganska så sällan.

    SvaraRadera
  5. Mmmm detta är något jag känner igen sedan flyttåget bar iväg till Linköping. I baren står en otrevlig jävel vars största merit är att han en gång har poserat på samma foto som Andreas Andersson i AIK-tröja. Gissa om det är mycket Blåvitt som sänds där? Den värsta gången jag minns är när jag fortfarande ny i stan kommer det och frågor om de inte visar IFK-ÖIS? Nej se det gick inte tack vare ett C.L kval mellan Spartak Moskva och Arsenal, närvarande i lokalen var enbart några lokala fyllegubbar.

    Nåväl då vi är ett gäng på +10 pers sätter de tillslut mödosamt på en liten 14" TV bakom baren som vi får trängas och kolla på. Alltså Olearys Linköping rekommenderas ej!

    SvaraRadera
  6. Att jobba några månader på JC är inte detsamma som att bygga upp sig ett namn i modebranschen... :)

    SvaraRadera
  7. En seriös Sportbar skall givetvis kunna tillhandahålla ett antal olika matcher på samma gång.
    Min uppfattning är att ett flertal ev restaurangerna som ingår i de stora kejorna (Harrys, O´Learys) ofta har usel koll på "kvällens matcher" och ofta inte har möjlighet att visa tillräckligt många matcher samtidigt. Värdelöst.

    Här i Götet är vi ju ordentligt bortskämda med bra sportbarer förutom skitkrogarna Harrys & O´Learys.
    Finns ett antal att välja på och alla kan hitta sin favorit.

    SvaraRadera
  8. Score måste ju anses som den bästa sportbaren eftersom du kan sitta vid bordet med egen TV och byta kaneler som du själv vill.
    Sänds bara matchen på nån Tv-kanal så är man nästan garanterad att du kan se den där.
    När vi mötte Derry borta vet jag att de jobbade hela dagen med att försöka lösa så de kunde få in Irländska BBC som sände matchen lokalt. Tyvärr föll det på ett välkänt tele/tv-bolag som inte var lika samarbetsvilliga med att lösa detta snabbt.

    SvaraRadera
  9. Sen vet jag att det heter KANALER och inte kaneler.... sorry!

    Vifta på svansen råttjävlar!!!
    3 poäng idag och Solna AIK är borta från guldet.....
    Framåt Blåvitt gör ett måååål!

    SvaraRadera
  10. http://www.svenskfotboll.se/vasterbotten

    rösta nere till höger på västerbottens bästa fotbollsspelare genom tiderna. två blåvita alternativ: judas eller stig fredriksson...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.