2006/10/16

Guldet åter inom räckhåll inför DIF hemma?

ALLSVENSKAN Efter en rejäl berg & dalbana i tabellen så ser vi åter positivt på tabelläget inför den 22 omgångens avslutande matcher. Det finns trots den senaste tidens poängtapp en seriös chans att haka på guldstriden!

I skrivande stund återstår följande två nyckelmatcher i omgång 22:

Kalmar FF- Elfsborgs IF (Måndag 19:00)
IFK Göteborg-Djurgårdens IF (Tisdag 19:00)

Tabellen inför dessa två nyckelmatcher:
1. AIK 22 matcher 41 poäng
2. IFE 21 m 40 p
3. HIF 22 m 35 p
4. DIF 21 m 33 p
5. IFK 21 m 32 p

Elfsborg har hittills i år spelat 10 av 21 matcher med ett oavgjort resultat vilket ger hopp om att Royal League-jagande Kalmar kan plocka poäng av Boråsarna. Om Elfsborg spelar lika ikväll i kombination med att Blåvitt besegrar Djurgården med 2-0 imorgon ser tabellen plötsligt ut som följer:

1. AIK 22 matcher 41 poäng
2. IFE 22 m 41 p
3. IFK 22 m 35 p
4.
HIF 22 m 35 p
5. DIF 22 m 33 p

Vilket innebär att vi skulle vara 6 poäng efter AIK med 4 matcher kvar att spela. Sedan har vi en 6-poängsmatch mot AIK där gapet kan minska till endast 3 poäng till serieledningen förutsatt att inte Elfsborg vinner sina resterande matcher.

Drömscenariot är att Elfsborg förlorar mot Kalmar ikväll, då är plötsligt Blåvitt i styrka av sin avslutande match mot AIK absolut inte uträknade från guldstriden. Förutsatt att vi kan rada upp en svit av segrar i slutet av serien det vill säga. Samtidigt kan Djurgården efter en katastrofsäsong genom en seger på Gamla Ullevi på allvar blanda i sig i guldstriden igen. Så förbed er på en riktig holmgång imorgon kväll om Elfsborg tappar poäng eller förlorar mot Kalmar idag...

16 kommentarer:

  1. Jodå, det kan ju gå men i ärlighetens namn är det väl inte mycket att hoppas på? Det kan edssutom bli tufft med roayal league om kalmar vinner. Men hoppet är ju det sista som överger människan, sägs det.
    BLÅVITT SVENSKA MÄSTARE 2006!

    SvaraRadera
  2. När man sätter det på pränt ser det ju fan inte helt hopplöst ut nej, hade inte ens tänkt på att det är så lite upp till ettan egentligen!

    SvaraRadera
  3. Drömma får man ju tillåta sig att göra. Visst vore det underbart med en guldspurt. Men det är även väldigt få poäng till tabellåttan...

    Jag är glad att Arne försvann. Men det är under Kjell guldchansen, i princip, har försvunnit. Knyter stora förhoppningar till att Rehn ingår i tränarstaben 2007.

    SvaraRadera
  4. ja man gav bort guldet iom att håkan inte klarade av att ha en stark tränare, det va en miss av honom- så känns det. men det går givetvis att reparera till nästa säsong, men iår är det kört.

    SvaraRadera
  5. Tänk om inte om fanns....Guldet är borta för längesen tyvärr.Nya tag efter guld nästa säsong.Bara hoppas att vi tar en plats bland de fyra så det blir lite fotboll i vinter!

    SvaraRadera
  6. ja för i våras gick det ju så bra under arne, eller INTE. vi hade ju en katastrofperiod med arne i början av serien och han var nära att hoppa av redan då enligt folk i föreningen jag talat med. vi miste guldet pga underprestation och dålig vårsäsong som jag ser det, för många spelare var för usla i förhållande till deras enorma löner.

    selakovic är nummer ett till tanken här. man kan inte ha en sådan lön och inte ösa in mål...

    SvaraRadera
  7. Hoppet är det sista som överger en.

    SvaraRadera
  8. Om vi vinner 5 raka nu så ska jag konvertera till Islam.

    SvaraRadera
  9. Heja Elfsborg, plocka bara ner aik så är jag nöjd!

    SvaraRadera
  10. här kan man dock snacka om antiklimax!

    SvaraRadera
  11. jävla synd att ellos inte loosade, dock är det långtifrån ens relevant för blåvitt- vi jagar ju minst UEFA-cupplats i jakten på aik.

    hur fan blev blåvittfans så likgiltiga att de gav upp med många många omgångar kvar?!?!

    SvaraRadera
  12. kändes som hela föreningen gav upp ett tag där i samband med arne-affären. det var viktiga veckor där styrelsen definitivt gav fel signaler till spelartruppen.

    aik eller ellos tar guldet, det känns lite som pest eller kolera. om ändå helsingorg skulle ta det skulle vintern bli lite mer genomlidlig.

    SvaraRadera
  13. känns snarare som att vi gav upp i och med att vi tagit 2 poäng på de 4 senaste matcherna. 4 segrar på dom så hade tabelltoppen varit:

    1. elfsborg 22 m 43 p
    2. blåvitt 21 m 42 p

    glöm arne, vad han än gjort för fel, det är kjell som har tappat guldchansen.

    SvaraRadera
  14. gav upp? under arne-perioden i början av säsongen tappade vi ju lött 10 poäng som borde varit våra. DÄR försvann guldet.

    SvaraRadera
  15. näpp, vi tog igen de förlorade poängen senare. när blåvitt var som bäst på 90 talet inledde vi alltid dåligt.
    därför kändes de verkligen bra i år..tills stig och mild tappade fokus i ett viktigt läge.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.