2006/10/02

Märkliga saker sker på Kamratgården

SILLY SEASON Först och främst ska man ha klart för sig att nyheten sprids av lögnarnas riksförbund på Aftonbladet. Sedan kan man även själv bedöma om man tror på något som journalisten i fråga skriver. Men visst känns väl detta extremt underligt, Aftonbladet påstår att IFK Göteborg gett starka signaler om att vilja behålla Alejandro Lago i truppen. Man säger att IFK indikerat att man vill köpa loss honom från Rosenborg för hela 3 miljoner kronor.

Om detta nu är sant, hur motiverar man inom IFK detta utifrån att:

- Vi har en uttalad vision att satsa på eget i första hand. Hur kan man då motivera att köpa i bästa fall en medelmåttig mittback för en jättesumma när vi har fullt av egna talanger som behöver speltid och utrymme i startelvan (Bjärsa, Gustav & Dennis m.fl.)?

- Hur kan man motivera att betala en i sammanhanget enorm summa för en mittback som stundtals inte ens platsat i startelvan? För bara något år sedan kände föreningen sig tvugna att låna ihop en miljon för att kunna finansiera det berömda köpet av Peter Ijeh. Men nu tycker man det är helt ok att slänga först 3,5 miljoner på Ali Gerba (som inte ens fick chansen i en enda hel match) och nu 3 miljoner på Lago som inte ens platsar för närvarande?

- Borde inte ambitionen med nyförvärv vara att förstärka truppen? Det vill säga att man värvar spelare som är så bra att de utan tvekan går rakt in i startelvan. Alternativt att de är stora talanger som kan växa ut till att ta en plats i startelvan. Sedan när ska vi betala miljoner för att värva trupputfyllare som inte imponerat i knappt en match sedan de anlände till föreningen? Ge Gustav, Dennis och Bjärsa riktiga löner istället för att slösa med föreningens pengar i en Lago-affär.

Det känns som det är något verkligen märkligt i görningen på Kamratgården om denna "nyhet" om att vilja köpa kvar Lago nu verkligen stämmer...

39 kommentarer:

  1. Det är inte ofta jag tar till en svordom men FAN vi behöver inga medelmåttor. Skall vi ha någon ny (han är ju enbart lånad) så skall han gå rakt in ODISKUTABELT i startelvan!
    Dessutom är det en RIKTIGT BRA MÅLTJUV vi behöver.

    SvaraRadera
  2. Du går från klarhet till klarhet just nu Frankie.

    SvaraRadera
  3. Å andra sidan är det ju som sagt Lagos agent som uttalar sig, inte Blåvitt.

    SvaraRadera
  4. herrrgud killen är ju helt kass bort me han!

    SvaraRadera
  5. Säljsnack från agenten. Inget mer än så.

    SvaraRadera
  6. Det kanske är Janne P som står för fiolerna...via ett konto i luxemburg...

    SvaraRadera
  7. OM det skulle bli så så är det en stor skandal. För tre miljoner kan man få oerhört mycket mer än en långsam back.

    SvaraRadera
  8. Oavsett om det stämmer med Lago, så håller jag med Frankie om vilken typ av spelare som det bör letas efter, dvs talanger eller mycket duktiga etablerade.

    SvaraRadera
  9. Med tanke på att det är bengt som helt och hållet styr lago så bör man faktiskt inte satsa på honom. Det man borde görea är att hitta en back med lite rutin och stoppa in mittbacken. Tar vi helsingsborgsmatchen var det helt fruktansvärt jätte skamligt. Jag tror tom att ett inhopp av mig hade gjort saken bättre.

    Sedan är ju frågan hur långt kontrakt Kalle skrev med skottarna. Han är ju petad ur startelvan vad jag har förstått pga av att han huvudspel inte räcker till just nu.

    SvaraRadera
  10. I början var ni positivt mot Lago? De första matcherna var han bra i.. Dessutom mål.

    // J

    SvaraRadera
  11. Bra artikel. Blåvitt behöver en mittback bredvid Bjärsa, en kreativ mittfältare som kan styra spelet plus en målgörare.
    Lago är för dålig, helt enkelt.
    Men just nu känns det inte som att supportrarna och ledningen ser samma matcher. En guldstrid mellan två svartgula skitlag gör ju inte hösten roligare...

    SvaraRadera
  12. Ska vi ta en en spelare från andra sidan jordklotet för tre mille ska han vara något extra. Vi har haft så bra tradition med att fylla på med nån ung svensk lovande mittback från mindre klubb. Det har ju vaerkligen gett resultat. Ge bjärsa rollen som farsa i försvaret och satsa på lovade svensk kille. Det har funkat med Risp, Svensson, Antonsson och Bjärsmyr. Gilllar inte när svenska lag fyller ut trupppen med medelmåttor från andra länder, det står jag för.

    SvaraRadera
  13. Jo, men nu har vi faktiskt ingen som kan ta över bland de unga spelarna på den postitionen.
    han är ju bästa mittback i truppen just nu, så det är inte konstigt om man funderar på att köpa loss han.
    han har en mer internationell stil, och försöker hela tiden spela upp bollen via mitten istället för cross eller långbollar, vilket är bra.
    Han är en bra huvudspelare. Hans dåliga sida är speeden. Men värva han!

    SvaraRadera
  14. "han är ju bästa mittback i truppen just nu, så det är inte konstigt om man funderar på att köpa loss han."

    Jag har alltid undrat varför man bänkar den bästa spelaren i truppen....

    Som det sett ut hittils med Lago så ska det inte bli någon fortsättning i Blåvitt. Maken till långsamma vändningar... Ja det skulle väl vara Bjärsa då.
    Jag är också helt på det spåret att hitta en ny, ung, lovande mittback från nåt mindre lag. Det har ju som sagt visat sig väldigt lyckat innan. Alternativt skola in nån från u/b-truppen.

    SvaraRadera
  15. Jag tror mycket på Jimmy Dixon. Han kan inte utvecklas mer i Häcken. Han har inte varit så bra iår, men förra året var han riktigt bra. I ny miljö med vettiga fotbollspelare så kan han bli riktigt bra. Sen så är Dixon ett fräckt namn!

    SvaraRadera
  16. NEJ NEJ NEJ!! Ingen lago i blåvitt!

    Han håller helt enkelt inte måttet

    SvaraRadera
  17. Håller med "bozzekakà"

    Värva Jimmy Dixon istället för medelmåttan lago!!

    SvaraRadera
  18. Dennis är usel så nämn inte honom

    SvaraRadera
  19. Mild verkar ju ha noll fingertoppskänsla vad gäller värvningar

    SvaraRadera
  20. Kan vi inte bjuda 10 mille för Långås också?

    SvaraRadera
  21. "Jag har alltid undrat varför man bänkar den bästa spelaren i truppen...."

    ..? han blev ordinare direkt när han kom till blåvitt. sedan vilade han senast emot helsingb. pga en lättare skada.
    försvarets insats emot Hif var den klart sämsta insatsen i år.

    SvaraRadera
  22. Förstärka med Lago som kostar 3mil? Om Lago hade varit billigare och då bra mycket billigare så kanske. Lago har inte spelat bra i IFK och att då köpa honom för stora pengar är ju närmast skandal. Samtidigt bör sägas att vissa av sakerna som sett så lätta ut kan ha berott på missförstånd på grund av språket. Kanske Lago är bättre om han förstår sina medspelare?
    Lago trivs efter vad han själv säger bra här i GBG men vi är inte någon förening som ska ta hit spelare för att vi tycker synd om dom. IFK bör värva bra spelare och inte spelare som inte plattsar.
    Sen att Frankie vill se att kompisen Dennis ska få spela mer och få ett lönelyft kan väl bara vara svågerpolitik?
    Dennis är inte dålig men han är sämre än Bjärsa och jag tror inte att han kommer att bli mer än en backupp.
    Vad hände med att satsa på eget undrar man om detta nu stämmer? En spelare som inte är bra nog för A-laget ska ta någon lovande juniors plats låter inte bra i mina öron.

    SvaraRadera
  23. Jag har sett Dixon i en blåvit tröja och han har sagt att han gillar IFK... Dixon är en riktigt bra ille med karaktär och han bör försöka värvas till IFK

    SvaraRadera
  24. juniorer skall givetvis inte spela i a-laget,.

    SvaraRadera
  25. Allmänt
    -------------
    Kanske tid för att öva snabbhet i IFK. Varför så många unga långasamma? Det är ju inte så vanligt att man blir sabbare med tiden...
    I fotboll som går ut på att springa så har man mycket gratis om man har lite fart.
    Internationellt sett så måste man vara snabb...

    SvaraRadera
  26. charles banan/ Jag skriver ju bara sådant folk vill höra, egentligen vill jag sparka alla somär över 18 år av ren princip och alltid spela med ett rent juniorlag.

    SvaraRadera
  27. hmmm...vettefan om lago ska va kvar...han börja ju grymt bra med en mkt fin nick mot gnägget....men har knappast imponerat på sistone...hoppas blåvitt köper marco da silva istället, fan hans rensning idag på mållinjen va riktigt snygg ;)...lär knappast kosta speciellt mkt heller i å med att öster åker ut

    SvaraRadera
  28. båda jonssönerna skall ju bort, så då har vi def. plats för Lago.

    SvaraRadera
  29. Är så jävla trött på ALLT, spelare som säljes för skitpriser, halvdana spelare som köpes för för höga priser. Guldchanser kommer men försvinner innan man förstått allvaret i det hela. Tillbaka till 80-90-talet!!!

    AVGÅ ALLT OCH ALLA!

    SvaraRadera
  30. Jag tog i lite kanske när jag sa junior men jag tycker inte Lago har tillfört mycket och att värva honom för dyra pengar är ju obegripligt. Men kan man värva Lago för en billig peng kan han utväcklas. Även om jag är emot att ha två långsamma mittbackar. 1 räcker mer än väl

    SvaraRadera
  31. det går rykten att bjärsa förlängt ett år

    SvaraRadera
  32. TFF har ju hållt tätt bakåt i år. Finns det inga värvningsbara backar att hämta där?

    SvaraRadera
  33. att värva lago för ÖVER EN MILJON, i det här fallet TRE miljoner, är tamejfan inget annat än en katastrofal affär.

    som att betala 300 000 för en opel astra från -92.

    SvaraRadera
  34. iofs har silly inte börjat än, och det kanske går att hitta ngn annan, men som det är nu så är ju han bästa mittback. det säger väl ganska mkt om ifks trupp numera.
    men jag tror att man är ganska nöjda hur anfallet ser ut, även mittfältet anses hålla över 2007. det enda man skall lägga ut pengar på blir en vänsterback och då mittback. i det läget är 3 miljoner inte mkt pengar.

    SvaraRadera
  35. märkliga saker i köpenhamn..

    Uppbrottet från sin pojkvän i Göteborg fick oanade konsekvenser.
    Ozcar Wendt berättar nu själv om sin sexuella frustration.
    – Jag är i desperat behov av lite action, säger han.

    – När jag ligger på golvet börjar jag fundera över vad jag vill drömma om. Jag är lite sexuellt frustrerad just nu – så om jag kan bestämma själv vad jag vill drömma om så får jag en riktigt härlig natt, säger han.

    SvaraRadera
  36. Det står i tidningen att Gerba kostade 3,5 miljoner... Med det var fel. Tro inte på allt i tidningarna...

    SvaraRadera
  37. Gerba kostade mer...

    SvaraRadera
  38. om vi gör vinst på gerba kommer inte tidningarna skriva om det så att suga..

    SvaraRadera
  39. Vi behöver sparka Dennis och de andra medelmåttorna.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.