2006/10/20

16 lag till allsvenskan?

Allsvenskan Enligt en undersökning som aftonbladet har gjort så kommer det bli 16 lag i allsvenskan år 2008. Alla allsvenska klubbar förutom IFK Göteborg och Malmö FF vill att det ska vara 16 lag i allsvenskan.


Aftonbladet intervjuade Stig Lundström, ordförande i IFK Göteborg och då sa han så här :

Vi är tveksamma till att man får en bättre produkt med 16 lag. Vi tycker att man borde göra en noggrannare utredning om det verkligen höjer kvaliteten på allsvenskan. Finns det verkligen underlag för så många lag? Vi vill tills vidare ligga kvar med 14 lag och göra bättre research.

21 kommentarer:

  1. Detta kommer att innebära fler förluster mot "Sketlag" för Blåvitt. I år har det bland annat varit mot ÖIS, men även mot Öster har det varit problem för att inte tala om Gefle. Förra året var det väl Sundsvall och Arselsyriska om jag inte minns fel.

    SvaraRadera
  2. Jag är kluven i min inställning till frågan.

    Positivt:
    - Det skapas ett mellanskikt av lag istället som idag ett toppskikt och ett bottenskikt. Det leder till att de i mellanskiktet kan våga satsa på egna talanger och bygga på sikt i och med att de inte riskerar nånting istället för att ta in billiga fotbollsbohemer utifrån för snabba resultat. (Vet dock inte om det är en teori som stämmer...)

    Negativt:
    - Hur får man in fyra matcher till per säsong? SvFF har problem att pussla ihop schemat som det är.

    - Om dagens bottenlag skall bli mittenlag. Vilken kvalitet kommer bottenlagen i en 16-lagallsvenska hålla.

    SvaraRadera
  3. problem att pussla ihop spel schemat borde inte vara några problem tycker jag. man får väl flytta svenka cupen matcherna bara och allsvenska spelare klarar att spela mer matcher

    SvaraRadera
  4. Håller med helt, botten lagen är redan för dåliga.

    SvaraRadera
  5. ratzmann:
    Eller varför inte bara skrota Svenska Cupen helt och hållet? UEFA-cupplatsen som står på spel skulle likaväl kunna tillfalla trean i Allsvenskan och Intertoto-platsen fyran.

    Fast då tappar många småklubbar sin enda kassako när de får besök av storklubben från högsta serien...

    SvaraRadera
  6. NEJ! inte fler lag i allsvenskan! Jag vill se 14 lag, höst-vår säsong och för guds skull, Bygg tak över arenorna!

    SvaraRadera
  7. Förbjud svenskaspelare att lämna under sommaren!

    SvaraRadera
  8. För min del får det gärna bli 16 lag i allsvenskan. Dock vill jag inte att det skall vara mer än 2, eller i undantagsfall 3, göteborgslag i serien. Det finns inte publikunderlag för fler.

    Ut med häcken!

    SvaraRadera
  9. Höst-vår nu. Och lagstadga emot sär skrivningar.

    SvaraRadera
  10. Asså vad fan snackar ni om egentligen? Det är väl för fan bra att det blir 16 lag. Det blir mer Blåvita matcher att kolla på och så kommer Allsvenskan att bli mer lik de stora ligorna i Europa.
    Och Blåvitt måste ju lära sig att spöa sämre lag, de måste kunna spela på olika nivåer.

    SvaraRadera
  11. Jag tycker att det borde vara 50 lag.. Ju fler blåvittmatcher desto bättre

    SvaraRadera
  12. Jag anser att cupen endast borde spelas vartannat år, dvs. det året då det inte är EM eller VM. Då skulle dess status förmodligen höjas också!

    SvaraRadera
  13. Tycker att de är ett dåligt förslag. Vad kommer de hjälpa seriens kvalitet om vi tar upp fler lag i allsvenskan? Inte ett dyft. Snarare tvärtom.

    Och snacket om höst-vår säsong är döfött i mina ögon. Om vi nu klagar på vårat publiksnitt så kommer de inte att hjälpa oss att vi flyttar säsongen och spelar då våra planer är som sämst och vädret som värst. De går aldrig, de kommer bli en brakförlust.

    Fortsätt gärna debatten på Bara Bens Forum

    SvaraRadera
  14. standarden höjs ju knappast om man inför fler lag.. det gör ju bara att det finns plats för 2 dåliga lag till. vi vill inte ha sådana lag som öster i allsvenskan, det går ju bara inte.

    de lagen som jag tycker håller en bra allsvensk klass är:

    IFK GBG
    Malmö
    Hammarby
    Hif
    Aik
    Dif
    Elfsborg
    Kalmar

    De här lagen skulle det vara om man ville ha bra standard. då skulle man ju kunna köra 4 möten mot varje lag.

    det är alldeles för stor skillnad just nu mellan toppen och botten.

    SvaraRadera
  15. Anonym 15:15
    håller helt med dig men tror att den tyvärr ändå kommer vara kvar

    SvaraRadera
  16. 12 lag, 3matcher mot varje lag. inte het rättvist men ettt klart bättre alternativ än att få in lag som är sämre än öster häcken och öis

    http://www.gratisgodis.se/?r=9883

    SvaraRadera
  17. Börja med att köra höst-vår!
    14 alt 16 lag spelar ingen roll.

    SvaraRadera
  18. 26 matcher per säsong är för lite (både ekonomiskt och sportsligt) och fler lag är mycket roligare än dubbel-dubbelmöte. Dessutom ges lag från mindre orter lite bättre möjligheter att satsa långsiktigt.

    SvaraRadera
  19. Håller med Daffy.

    Men jag slipper gärna ÖIS med då dom i det närmaste saknar publik...

    SvaraRadera
  20. Att utöka allsvenskan är tamej fan bland de det dummaste jag har hört talas om. Detta är bara ännu ett sätt för Lagrell & co. att skaffa fler matcher att sälja tv-avtal till. Om man vill göra Allsvenskan till en bättre produkt banta ner till 12 lag spela 3 matcher mot varje lag, då får man 33 matcher per lag och dem blir mot bättre motstånd.

    SvaraRadera
  21. Stig har helt rätt här.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.