2006/10/31

Statlig provokation?

LÄKTARKULTUR Stora trogna Malmö, med 14000 sålda årskort och X antal utdelade fribiljetter lyckades samla ihop några tusen likasinnade tuffa grabbar i baby-blått till gårdagens match. Vi på bortaläktarn noterade dem först när Junior lyckades göra två mål, i ett skede av matchen när det faktiskt kändes jävligt orättvist. Nåväl, det som hände fick igång de där borta i hörnan som inte kunde ge oss ett R.

På bortaläktarn var stämningen god. I halvtid förändrades situationen när ett tiotal blåvita ägnade sig åt att skojbråka kände sig polisen tvungna att agera. Något som förändrade stämningen. Man beslutade sig för att det behövdes en styrka på ungefär dussintalet statliga lagförvaltare för att gå in och plocka ut en kille som tydligen uppträtt hotfullt. Att de han uppträtt hotfullt mot alla menade att det varit på skoj spelade ingen roll. Stämningen blev genast hotfull. Visst, det kanske är onödigt att banka på varandra i halvtid, men polisen visar här upp ett prov på sin egen inkompetens. Vad var syftet med denna aktion/razzia/provokation?

Turligt nog var de blåvita på relativt gott humör trots kylan. Den hotfulla stämningen lättades något, och en viss förnöjelse spred sig när man kunde urskilja att polisen tydligen funnit en razzia på andra sidan lika nödvändig.

För Blåvitt såg det bättre ut än på länge, men det räcker inte. Det räcker helt enkelt inte.

19 kommentarer:

  1. Haha!! Ordningsmakten är så nervösa att de skiter på sig varje gång någon inte står helt still. Snart kommer man få en batong i huvudet så fort man viskar "tusan" och sparkar lite försiktigt i gruset efter att ens lag missat öppet mål.

    "Intressant" utveckling där många faktorer bidragit till den.

    SvaraRadera
  2. han åkte dit för att ha bränt en rökbomb före matchen......

    SvaraRadera
  3. Mm men det roliga var ju att de plockade fel kille, heja el polizia!

    SvaraRadera
  4. bara huliganer i blåvitt kalcken!

    SvaraRadera
  5. Äh, vafan det var ju knappt ett skojbråk. Så löjligt så det finns fan inte.
    Polisen har inte resurser, jo tjena..

    SvaraRadera
  6. Det stämmer som sagts innan, De tog honom för att han bränt en rökbomb.

    SvaraRadera
  7. Suck, Brown Bombers-gänget började med att klappa som de gör i filmen och sedan "storma" några meter för att sedan ropa "backa!" såsom råsundas vakter gjorde. Givetvis följde många med på det och efter en hel helvleks "provikation" mot vakterna vill de jävlas tillbaka och använder såklart övervåld och vill känna sin makt.

    Bra stämning av oss få som var där. Kändes som resultatet kvittade men kul hade vi ;)

    SvaraRadera
  8. lustig till fck:
    http://www.folkbladet.nu/2006/10/31/fc-kopenhamn-visarintresse-for-mikael-lustig/

    SvaraRadera
  9. Om Brown Bombers-gänget provocerar vakterna på detta sätt, så bör de stängas av från IFK Göteborgs matcher! Därmed basta!

    SvaraRadera
  10. Tro att man kan provocera polis och vakter då är man riktigt fel ute.
    Polis och vakter är ju på matchen för att finns många som har problem med att bete sig. Bli därför inte överraskad när de griper in och tar de som stör ordningen.

    SvaraRadera
  11. Om Lustig är aktuell för FCK kan ju vi köpa tillbaks Ozzy. Han rosar ju inte marknaden där direkt. Annars lät inlägget lite som ett referat av matchen. Domaren gick in och gjorde felaktiga bedömningar både här och där.

    SvaraRadera
  12. archangel: Ha skôj me änglarna?

    SvaraRadera
  13. Skojbråka ? Hur mogna är ni ?

    SvaraRadera
  14. Anonymous said...

    Skojbråka ? Hur mogna är ni ?

    31/10/06 19:40


    Vadå vi ditt flan? Knappast vi som är Brownbombers här.

    SvaraRadera
  15. "il proffessere"

    Kan vara närmare än man tror med Ozzy.

    SvaraRadera
  16. Hörde av en gubbe som jag vet varit matchvärd förr att det var nåt gäng från Partille som hade hållit på. Nån mer som hört det ryktet?

    SvaraRadera
  17. jag hörde att det var upploppsstämning!! Folk kastade popcorn både till höger och vänster, och en person svor t.o.m. helvete sa han!!!Ja inte konstigt att polisen agerade, så får man fanimej inte bete sig.

    SvaraRadera
  18. anonymous 31/10/06 12:59 :
    Han togs för att antas bränt av en rökbomb. alltså inga bevis. lite skilnnad det.

    För övrigt hörde jag att det skulle varit Gamla Kamrater som började kaosa under läktaren, genom att vifta med sittunderlag och smula med vetebröd, vilket gjorde att polisen kände sig manade att använda batongerna.

    SvaraRadera
  19. Sittunderlag är enligt senaste FN-stadgan stämplat som officiellt massförstörelsevapen och de som viftar med sådana kommer att terrorstämplas av SvFF.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.