2006/10/02

IFK Göteborg vs. fansen

KRÖNIKA I dagarna har supportergrupperingen ”Ultras Göteborg” beslutat sig för att, i samband med blåvitts sista träning inför matchen mot Djurgården, anordna en protestmarsch mot Kamratgården. Många frågar varför och vad man protesterar mot, men ingen representant från Ultras verkar kunna lämna ett ordentligt svar. Det sägs i det officiella uttalandet från dem att man minsann har fått nog.

Seriöst, grabbar. De flesta supportrar, precis som spelarna, ville säkert att vi fortfarande skulle vara uppe och slåss i guldstriden i år. Säkerligen ville nog också de flesta fansen behålla Ozzy Wendt och Kalle Svensson åtminstone över höstens allsvenska slutfas.

Vi vill vinna, varje år. Vi vill gå till Champions League och spöa de stora elefanterna, som det en gång var. Vi vill vara rikast i Sverige, få fram flest egna talanger och egentligen vill vi aldrig förlora en match. Må pyttipannan regna över skogarna i östra Göteborg och alla som vill ha ska få sin bit av kakan.
Vakna upp för fan.

Nu är det som det är. Vi kommer med största sannolikhet inte vinna i år heller, precis som vi inte gjort de senaste tio åren och det är fördjävligt. Det tycker vi alla, från ordföranden i klubben och ner till enstaka supporter i klacken. Missnöjet breder ut sig och den ene supportern, klokare än den andre, vet hur vi ska göra för att nå toppen.

Alla har olika åsikter om hur föreningen IFK Göteborg ska skötas. Många av oss skribenter här på baraben.com har ofta väldigt radikala tankar om hur det ena och det andra ska gå till. I slutändan så vill vi naturligtvis alla föreningen väl, även om uttrycket för våra åsikter skildras ur flera olika ibland extrema perspektiv. Dock försöker vi alla hålla oss inom rimliga gränser, och en protestmarsch faller inte inom dessa.

Ultras Göteborgs engagemang och stöd från läktaren är säkerligen mycket uppskattat från klubben IFK Göteborg, precis som stödet från oss andra supportrar och ett antal andra grupperingar. Det är många av oss som lägger ner mycket tid, pengar och uppoffringar för föreningens bästa. Det är självklart allas rätt att uttrycka sin åsikt om föreningen, men tänk er för nu Ultras. Att uttrycka missnöje och skapa fler dåliga rubriker för IFK Göteborg är det sista vi behöver nu.

Tänk till lite istället. Hur styrs IFK Göteborg? Vi har en styrelse som styr föreningen, och fattar de viktiga besluten. Styrelsen röstas fram på ett öppet årsmöte där alla som är medlemmar har rätt att deltaga. Där finns även plats att uttrycka sina åsikter och få svar direkt från de verkställande organen i föreningen. Självklart finns det även de är fyndiga nog att skriva budskap på banderoller under matcherna på säsongen. Men en protestmarsch?

Vad är meningen? Snälla förklara vad ni tänkt och hur det skulle hjälpa klubben. Vem protesterar ni mot? Klubben, spelarna, sportchefen, gamla styrelsen, nya styrelsen eller någon annan? Tror ni inte spelarna ger hundra procent i matcherna? Tror ni att ni kan sköta föreningen bättre själv?

Vi är alla besvikna nu men en protestmarsch hjälper ingen. Gå gärna på träningen men visa stöd istället för spelarna och tränarna i klubben. De gör definitivt sitt bästa varje match. Har ni synpunkter på ledningen och styrelsen så är det välkommet att komma på årsmötet istället och ventilera åsikter på ett behärskat och humant sätt.

Det är inte dom som är IFK Göteborg, det är vi.

53 kommentarer:

  1. Jag instämmer Erling. Till fullo.

    Ska man protestera måste det ju vara extremt tydligt vad det är man protesterar mot, man kan ju inte bara protestera i ren allmänhet mot att det går dåligt.

    Alla vill att det ska gå bra. ALLA. Den som inte vill det håller inte på en förening och jobbar definitivt inte för vår förening.

    SvaraRadera
  2. Helt rätt man måste få bygga laget i lung och ro.

    SvaraRadera
  3. så sant som det är sagt!!!

    SvaraRadera
  4. Ifk Göteborg borde ta ett "mellan" år nästa år igen bygga upp laget från grunden och satsa på egna talanger/unga talanger, och ha mer etablerade spelare så som "alex" "sella", sen behöver vi bygga på en spelidé som går att genomföra även emot ett lag som står 10 mann(med målis) i straffområdet. (alltså inga långbollar) Tycker det är dags att B.Andersson börjar varva ner och en ny målvakt tar över, tycker att spelare som "ölme" kan vara kvar som pådrivare, Hjalmar borde slängts bort för länge sen, Lago borde de tack och säga ha en fortsatt karriär men inte i IFK just nu. Kanske söka efter en ny anfallare, kanske till och med försöka låta Ali G komma in i truppen. Spela mer osm ett bollförande lag för det har vi spelare till, TO Spelfördelare gillar bollen PW river fram som en jordfräs, Vasques gillar att löpa på bra bollar slå in lägg/ Vovven kan också löpa om Vsques inte håller Alex är guld värd men be höver boll. Back linjen Bjärsa och Adam är kanon den behöber bara förstärkas så vi inte måste kasta in en röten spelare när Adam och Dennis går sönder, Gurra en allround. Det finns mycket att bygga på inte bara den nya arenan. Och för att vi ska kunna bli bäst måste vi suportar vvara där och hjälpa till i lagbygget, inte sitta på soffan och tycka att man är bra, ÅK till ullevi gå dig (Aik har 20 000 i snitt vi har 10 000)

    SvaraRadera
  5. Jag tänkte marschera till kamratgården för att protestera mot avsaknaden av mustascher i truppen, känns faktiskt mer vettigt än Ultras tramserier. Nån som hänger på?

    SvaraRadera
  6. ja vet faktiskt inte vad jag tycker. det klart, protestera då emot mild+stig och ge sedan spelarna stöd under träningen, det är dom värda. Även om ledningen varit lite ute och snurrat denna säsongen så kan inte spelarna skyllas för det. majoriteten av spelarna är lika kritiska som oss.

    SvaraRadera
  7. Äsch, en liten protest är väl ändå på sin plats va? Gör inte så mycket att den är dåligt formulerad.

    SvaraRadera
  8. Ja det verkar ju inte direkt genomtänkt den där protestmarschen!
    Kan mycket väl förstå frustrationen dock. Då de senaste 1-2 åren har ju endast haft en röd tråd gemensamt och det är kaos.
    Men om de stoppar upp och tänker till lite så kanske de förstår att en sådan aktion bara spär på kaoset och det tar bara ännu längre tid att få skutan på rätt kurs igen.

    SvaraRadera
  9. Jag undrar VAD där är som Ultras vill protestera met?

    SvaraRadera
  10. Ni som säger "vi får ett läge att yttra oss" borde nog fråga er i första hand om det är IFK Göteborgs styrelse eller IFK Göteborgs spelare som bör ställas till svars för att man inte når ut med sina långsiktiga visioner från föreningens sida. Att dundra upp och ställa ospecificerade krav på att vi måste vinna lär knappast motivera våra spelare till makalösa prestationer, speciellt inte om grunden i att man arrangerar protesten är olika typers missnöje med ledningen.

    Jag undrar varför inte ni är medlemmar i IFK Göteborg som står bakom detta. Och om ni är det, varför går ni inte på de årsmöten där just dessa frågor i en demokratisk anda får komma till tals och där även medlemmar får motionera om förändringar inom föreningens struktur. Där kan man exempelvis opponera sig mot att styrelsen väljs om ifall man anser att de inte sköter sina arbeten på ett korrekt sätt.

    På ståplats är medelåldern mycket lägre än vad den är på årsmöten. Varför är det så här? Ett medlemsskap innebär ju möjligheten och rätten att ge en röst i det viktigaste som en föreningsmedlem har- årsmötet för vår förening, vårt IFK Göteborg.

    Jag tänker inte propagera mot era aktioner så länge det går sansat till och så länge man gör det i en positiv anda, men när det uppenbarligen finns så mkt engagemang bland yngre supportrar är det väldigt synd att detta inte kanaliseras ut i ett engagemang i vår demokratiska föreningsorganisation. Den dagen ( den sorgen) som vår förening bolagiseras kommer ni bittert att ångra att ni inte engagerade er som medlemmar i föreningen IFK.

    SvaraRadera
  11. Som vanligt på något sätt. Ultras har ju inte direkt varit på någotsätt kända för att vara "smarta". Dom må vara ett härligt stöd på matcherna, mensamtidigt ställer dom till problem då mång av dom övertänder. Men det här är det löjligaste jag har varit med om. Om man ska protestera mot något, ja då får man ha ett klart budskap. Sedan så måste det budksapet och handlingen ha ett stöd bland;

    1: Sina egna led
    2: Resterande suportar (i detta fall)

    Som jag ser det och som jag har kännt det senaste saknar UG mer och mer stöd bland oss övriga.

    Någon av er som tillhör UG måste ju kunna förklara varför här på bara ben eller iaf på eran hemsida.

    Roger in, Roger ut!

    SvaraRadera
  12. Klart budskap?

    Varför då?

    Nya Ultras gruppen; "Missnöjes Ultras". Anordnar bengalmarcher varje matchdag till Kamratgården.

    Yieha!

    SvaraRadera
  13. Erling -räknar du med ett svar från "alla suger kuk i helsingborgsgänget"? Det är på den mentala nivå de flesta i Ultras befinner sig. Om de VERKLIGEN är och har blåvita hjärtan borde de lägga mer kraft på att stötta laget istället som i de flesta fall svärta ner Världens finaste klubb!

    SvaraRadera
  14. Efter spelarnas insats mot Helsingborg kan dom behöva förstå hur dom verkligen sviker oss.. vi som verkligen är blåvitt.. Att för tredje året irad falla på snöret för att dom spelar som ett korplag innimellanåt.. Vi stödjer blåvitt.. vi är blåvitt..

    SvaraRadera
  15. Till malmös sista träning inför hammarby-matchen kom en stor grupp fans för att visa sitt stöd och peppa laget, trots att de ligger dåligt till i tabellen, trots att de spelat dåligt och trots att de är missnöjda med åkeby och många av spelarna.

    Vad gör då vissa Göteborgsanhängare?
    ..anordnar en protestmarsch där de inte ens kan definiera vad de protesterar mot.
    Stämningen eller relationen mellan fansen och spelarna lär ju inte bli bättre av en sådan aktion.
    Är det samma fans som gjorde bort sig i Helsingborg?


    Slut upp bakom föreningen istället,

    Blåvitt, i med- och motgång!

    SvaraRadera
  16. Uppmärksamhet, allting handlar om uppmärksmahet!

    SvaraRadera
  17. Ultras delar ut flygblad där de bl.a skriver: "vår läktare - våra regler". Jag är så jäkla trött på deras pubertala och egocentriska inställning. Den riskerar att skada mitt älskade Blåvitt. Ni kan dra åt helvete!

    SvaraRadera
  18. Ni ska vara jävligt glada som kan gå/åka till Kameratgården. Jag bor i Helsingborg och skulle mer än gärna åka till Kameratgården så fort jag kunde, om jag bodde i GBG. Åk ditt, det är underbart och fint men för fan, stötta våra gubbar istället! Vi har fortfarande topp placeringarna kvar att kämpa för och bland annat en massa pengar i Royal Leauge att hova in. Gå på årsmötet istället, där kan ni prata av er om vad ni tycker är fel.
    Men en Protset? Det är ju NU våra gubbar behöver hjälp, det är NU vi ska stötta dem. Vad är vi annars för supporters, medgångs supporters som i MFF?
    Sen en annan sak gällande matchen på Olympia. Vad fan gör klacken.
    Att man sjunger "Hata" osv är väl tyvärr vardagsmat nu för tiden men Bengaliska eldar som håller på att elda upp halva klacken och försök att storma planen, ja det var så det såg ut som från sitt plats ivarje fall. VAD I HELVETE ska vi inte heja fram våra gubbar istället för att skapa mer oro! Skärpning!

    SvaraRadera
  19. Ultras är små mesiga tonåringar som är kuvade av de tuffare killarna i skolan. Läkarvrål är deras enda sätt att känna sig som män. På deras banderoller står inte "IFK" utan "Ultras", vilket är symboliskt för hela gänget--det är tufft att förena sina målbrottsstämmor och sjunga "hora" och hålla upp handen i en bestämd vinkel.

    Funderar på att ställa mig i vägen för "protestmarschen" och dabba den som försöker störa träningen.

    SvaraRadera
  20. Hörde av en arbetskamrat att han skulle till Helsingborg i helgen som var. Talade om att BlåVitt skulle spela där. Han såg matchen, sa att Helsingborg spelat väldigt bra och att Blåtvitt inte varit så dåliga som man kan tro av resultatet.

    Men vad som varit riktigt bedrövligt hade varit publiken. Den Blåvita klacken hade varit avskyvärd. Var det de här "Ultrakorkade" han menade tro?

    Är verkligen Blåvitt betjänta av dessa undermåliga individer som suportrar?

    Vad skulle hända om man portade dom från matcherna?

    Kanske skulle till och med vanliga människor komma till Ullevi när det värsta "Böset" försvunnit?

    Skall man i fortsättningen behöva skämmas över att vara Blåvit, bara för att vissa av fansen bär sig så här avskyvärt åt?

    Nej! Stäng ute det här Vita Patrasket (White Trash) och höj därmed nivån på publiken.

    SvaraRadera
  21. Då verkar Olivendal eller vad det heter vara ett bättre initiativ

    SvaraRadera
  22. erkibe/ Olivedal verkar vara en sekt. Inga namn och så ska man MAILA ifk med uppenbara förslag. Heja heja. Clownklass i nivå med Svenska Mugs.

    SvaraRadera
  23. spelarna gör verkligen inte sitt bästa. dom är lata!!

    SvaraRadera
  24. Absolut rätt att protestera mot hur föreningen sköts. Typiskt svenskt att man bara ska jamsa med och visa sitt stöd. Föreningen sköts skitkasst och under all kritik. På tiden att Ultras tar tag i det. Men jag hade gärna sett att dom utannonserade exakt på vilka punkter dom är missnöjda.

    SvaraRadera
  25. Men hallå, vakna upp. IFK:s bortasektion har ju varit befolkad av white-trashkillar under de senaste fem åren. Deras humör stiger i takt med ölen som de pressar ner i strupen i en enda snus-besk sörja som sedan hamnar på läktaren eller utanför någon ödslig bensinmack under pissepausen på väg hem.

    SvaraRadera
  26. Kanonbra Erling! Äntligen någon som insett vad det handlar om!

    SvaraRadera
  27. Tycker inte att någon i klacken misskötte sig i helsingborg vad jag såg på tv. Det enda jag såg var att vissa försökte ta sig in på planen vilket inte alls är konstigt..vi skall alla vara så jävla mesiga i sverige..Vafan..Spelarna har gjort några riktigt usla insatser i år där dom inte kämpat alls. Det är nästan så att jag tycker det hade varit bra om folk hade tagit sig ut på planen och visat sitt missnöje. Sluta vara så jävla mesiga nångång. Så..nu kan ni ju börja "flame`a" mig ;)

    SvaraRadera
  28. Hade iofs haft mindre emot en stormning av planen för att markera sitt missnöje vid rätt tid och plats, än att dyka upp på en träning flera veckor senare och anklaga spelarna för diverse ofog.

    SvaraRadera
  29. Prästost/

    "Föreningen sköts skitkasst och under all kritik. "

    Men VAD är det som sköts illa? Snarare typiskt svenskt att kasta skit utan att ens kunna specificera vad det är man tycker är dåligt!

    Jag personligen kritiserade att Stig & styrelsen är dåliga på kommunikation och information. Men detta är ju inte någon grund för att protestera mot hela föreningen bara för att de inte sköter sig exakt som jag vill...

    Sen säger du:
    "Det enda jag såg var att vissa försökte ta sig in på planen vilket inte alls är konstigt..vi skall alla vara så jävla mesiga i sverige.."

    Är det tufft att storma plan? Är det hårt? Nu tror jag inte ens att de som sparkade på staketet ville göra det men att säga som du att det vore coolt är ju bara patetiskt. Vafan får man ut av det? I bästa fall 3 minuspoäng och kraftiga böter. Jo det hjälper ju verkligen blåvitt...

    SvaraRadera
  30. Jag valde medvetet att inte ta upp helsingborgs-incidenten i krönikan, även om den var minst lika genant som protestmarschen.

    Detta pga av att jag inte har den kollen på om det är samma människor som skämde ut föreningen i Helsingborg, som det är som nu skall anordna protesten.

    Men ärligt talat så håller jag med de som tar upp helsingborgs-incidenten här. Inte fan ska väl en sportchef behöva kommer ner till klacken för att några stollar håller på att koka över av hormoner, folköl och snus...

    prastost:

    Lägg av. Du tycker alltså att det är helt ok att supportrar rusar in på planen för att insatsen är dålig? Jaha, och vad skall dom där och göra då? Snacka vett med spelarna eller? Sparka ner domaren eller motståndarna eller vad?

    Om det är att vara mesig att inte utföra de handlingar jag precis beskrev så vill jag gärna sålla mig till den "mesiga" skaran...

    SvaraRadera
  31. ULTRAS SKA BLI EN MAKTFAKTOR ATT RÄKNA MED!! DET BLIR EN KRAFTMÄTNING PÅ KAMRATGÅRDEN

    SvaraRadera
  32. eh? antingen är du ironisk eller så har du fått hjärnskakning. inte ens fjortonåringar uttrycker sig så jävla pantat.

    SvaraRadera
  33. Säga vad man vill om Ultras Göteborgs protest och deras något luddiga information men det är ju vissa skribenter här som drar ner nivån.

    Att automatiskt säga att alla i UG är små vilsna 14-15 åringar visar ju bara hur oinsatt man är i de blåvita supporterleden. Frågan är om dessa ens har varit på någon match.

    Att dessutom automatiskt klassa en Ultrasmedlem som idiot är bara puckat och en av de saker som skapar osämja inom våra supporterled. Kom ihåg att det är blåvitt vi alla har gemensamt.

    SvaraRadera
  34. miroslav,
    det var såklart ironi

    SvaraRadera
  35. anonym/ Att automatiskt säga att alla i UG är små vilsna 14-15 åringar visar ju bara hur oinsatt man är i de blåvita supporterleden. Frågan är om dessa ens har varit på någon match.

    Jag tycker det mest är märkligt att det aldrig (nästan aldrig iaf) är någon som säger att Ultras är småungar men att det ALLTID dyker upp någon som ska säga "kalla inte ultras/oss för fjortisar". Det ger singal om komplex.

    SvaraRadera
  36. Kan ni inte bara hålla handen på sittplats istället för att störa er på vad andra gör?

    SvaraRadera
  37. Hoppas IFKs spelare kan visa vilja och jaga bort ULTRAS från träningen om de ska demonstrera.
    Visa att IFK är ett lag som inte tar skit från pöbeln utan visar karaktär och sätter gränser.

    SvaraRadera
  38. Protest mot styrelsens sätt att sköta klubben. Hur de kommer gå till lär väl bli banderoll/banderoller eller liknande? Sedan så lär de väl bli något "upprycknings" banderoll i positiv bemärkning. Det är väl det som kommer hända skulle jag tro.

    Sedan att folk skriver, "ultras är töntar" osv verkar ju inte ha mer vett i skallen än en förståndshandikappad.

    Sedan att folk yttrar sig och blixtrar till ordentligt innan det kommit ut "riktig" information om vad som skall hända är bara patetiskt. Information lär komma, var så säkra.

    Glöm inte, år efter år. Vi tappar pengar, spelare för underpriser, guld förloras, skitspelare köps in, laget underpresterar år efter år osv, vi lägger ut massvis med pengar, tid och engagemang men det är ytterst lite vi får tillbaka. Som en hängiven supporter så skall vi kunna ha krav på våra spelare. Om det så krävs att vi går en protest/hyllnings/uppväckningsaktion så skall vi göra det, enade!

    Glöm inte, vi är ALLA blåvita supporters

    SvaraRadera
  39. "Är det tufft att storma plan? Är det hårt? Nu tror jag inte ens att de som sparkade på staketet ville göra det men att säga som du att det vore coolt är ju bara patetiskt. Vafan får man ut av det?"

    Jag har inte sagt nånstans att det är coolt eller tufft att storma plan. Jag menar att jag tycker det har gått så långt att jag tom. nästan tyckte det vore bra om de tagit sig in på plan. Det enda som riktigt kan få spelarna att fatta att vi har riktigt höga krav är att visa det på det sättet.(Tyvärr)

    "Men VAD är det som sköts illa? Snarare typiskt svenskt att kasta skit utan att ens kunna specificera vad det är man tycker är dåligt!"

    Det jag tycker är dåligt är att spelarna ofta inte kämpar för fem öre. Det är bara att titta på skillnaden mellan oss och AIK. Spelarna i AIK kämpar enormt 90 minuter vilket vårat lag inte gjort en enda match i år. Jag är absolut emot våld och även råttorna från solna men är det nåt supportrarna där lyckats med så är det att sätta press på spelarna så att de verkligen kämpar.

    SvaraRadera
  40. Bra krönika!

    En protestmarch är bara skit. Det skapar bara dålig stämning.

    Älskar man IFK Göteborg, så kräver man ingenting annat tillbaka än att spelarna och klubben gör sitt bästa. Det är jag 100% säker på att man gör. Finns ingen anledning för någon i klubben att inte göra sitt yttersta, så att tänka på det viset känns befängt.

    Hur mycket pengar och tid man satsar är upp till var och en. Antingen tycker man att det är värt det, eller så tycker man det inte. Man har rätt att bestämma över sig själv, inte rätt att bestämma över föreningen oavsett. Och att skapa dålig stämning är att förstöra för alla inblandade.

    /Nalie

    SvaraRadera
  41. Klaga, klaga, passar det inte så byt klubb. Vi andra har historien med oss och stödjer klubben. Det finns möjlighet att rösta också. Inte gapa in sina åsikter, inte bränna för "pappa" betalar och ni vill ha stämning som passar er. Äga läktaren, Ultras ska bli maktfaktor. Hur gamla ni än är så uppfattas tyvärr Ultras som 14åringar. Har inte med ålderna att göra utan beteendet. Slå upp ordet supporter så kommer ni snart fram att det inte passar på er. Hade helst sett er på änglarnas sida, beundrar er energi även om den spårar ur

    SvaraRadera
  42. Kanonbra Erling!! Håller med helt och hållet. Även om Helsingborginc senare

    SvaraRadera
  43. Kanske inte byta klubb, men växa upp var helt rätt

    SvaraRadera
  44. Klaga, klaga, klaga! Folk sågar alla arrangemang runt blåvitts supporterkultur utan fakta och när klargöringen kom fich folk rätta sig i leden och märkte att dem varit ute och cyklat... Varför inte försöka stärka leden o föra dialog istället för att direkt fördömma allt.

    SvaraRadera
  45. Kan förstå den frustation folket känner när ens älskade lag spelar som en påse skit och klubben sköts som om det vore en sleten tobaks kiosk.

    Klart att man blir trött och förbannad när man ser och läser om alla motgångar efter motgångar som drabbar ens klubb.

    När sedan spelarna inte klarar av att ens kämpa och lira bättre som fullbetalda proffs I världens finaste förening mitt under en guldstrid, (nåja, de har aldrig varit riktigt nära guldet) så kan jag förstå de folk som fått nog och vill visa att man inte accepterar den brist på inställning (talang?)som många har.

    Det känns förjävligt att känna innerst inne att lågan av framtids tro slocknar mer och mer för att snart dö ut?

    Det finns förövrigt en tvekan som jag och troligtvist många andra känner till vilken ambition klubben har och hur de verkligen tänkt att uppnå den målsättningen.

    Visst, de ska tex satsa ungt. Minst halva truppen med egna produkter och sen krydda på med klass spelare.

    Yeah right!
    Med andra lags bänknötare som "stjärnor" med den ambitionen kan det bara gå åt ett håll.

    Nä visa IFK ert missnöje, man får f_n inte fram någon förändring med att bara vara tyst och inte erkänna att något är sjukt på Kamratgåden.

    /Carl "En mycket trött och besviken ängel"

    SvaraRadera
  46. GUD said...

    Klaga, klaga, klaga! Folk sågar alla arrangemang runt blåvitts supporterkultur utan fakta och när klargöringen kom fich folk rätta sig i leden och märkte att dem varit ute och cyklat...


    Seriöst? Fattar du ens själv vad du yrar om? Nej du har väl kollat för mkt på tifosifilmer från italien och tycker allt som ultras gör är jättekul. Protest my ass. Uppmärksamhetssökande kallas det.

    SvaraRadera
  47. Till att börja med tycker jag det som är mest sjukt är att ajk förekommer som ett positivt exempel. En genuint rutten klubb som styrs på ett genuint ruttet sätt. Antingen så är det inte vidare påläst eller så är formuleringen "sätta press" olycklig. Det skulle förvåna mig om någon på allvar vill att vår förening ska fungera på samma sätt som ajk. Att de får sportsliga framgångar är snarare trots sättet verksamheten sköts än tack vare. The harder they come, the harder they fall.

    Angående marschen så har det väl sällan kommit fram något luddigare? Det är lätt att anta att Ultras surfar på vågen av outtalade syften vilket inte ger något vidare seriöst intryck.

    Ser man till allmän fakta så lär det ju inte vara någon som är engagerad kring det som sker med vår förening och tillhörande supporterliv som inte känner till Ultras-namnet efter detta. Medveten cup eller inte, oavsett så återstår det att se om man ämnar att nyttja detta till något positivt. Först då kan man dra någon form av slutsats.

    SvaraRadera
  48. En sak att tänka på:

    Alla vet att i fotboll måste du vara trygg för att prestera som bäst.

    Kommer aktionen att föda TRYGGHET gör den! Riskeras tryggheten för spelarna strunta i altihopa.

    Konstruktiv kritik är alltid bra för att förändra eller växa. Om miljön och situtionen är den rätta.

    Är det det?

    SvaraRadera
  49. Ingo Söderlund said...
    En sak att tänka på:

    Alla vet att i fotboll måste du vara trygg för att prestera som bäst.

    Vem kan vara trygg i den resultat inriktade idrottsvärld vi lever i? Suger du hästballe får du inte vara kvar, så enkelt är det. Men visst måste varje enskild spelare kunna känna ett förtroende från sin tränare och sina fans. Men misslyckas man fatalt och inte klarar av att prestera under press, så ska de väck! Man kan inte bedriva en elitsatsning med en mentalitet som om det vore en kvartersklubb.

    Kid Congo Powers said...
    "Spelarna kämpar inte, blablabla"

    Allvarligt talat? Är ni så jävla korkade på riktigt? Spelarna är inte bättre, helt enkelt. Är övertygad om att de gör sitt bästa på plan, problemet är att deras bästa inte räcker till.

    Jag vägrar inse eller tro att spelarna inte kan lira bättre än vad de gör för tillfället (som senast mot Helsingborg). De är ju mil från den fotboll de kan/har/ska spela.
    Det känns som om att IFK inte verkar ha någon strategi/spelidé för hur de ska nå sina målsättningar på plan eller på kamratgården.
    Från att ena stunden lira som änglar efter en klar ideologi med en hög press snabba omställningar till att tappa verkligen allt vad spel och identitet heter är för mig en gåta. Blåvitt verkar ju vara den ända klubb som jag inte utvecklat sitt spel alls. De verkar ju bara bli sämre och sämre ju längre säsongen lider.

    Sedan att två så bra klasspelare som Wendt och Svensson går inte att ersätta direkt förstår man, men ens spel ska inte haverera så fatalt som det gjort.

    /Carl

    SvaraRadera
  50. Blev en del småfel i texten =) Sorry är lite trött.

    /Carl

    SvaraRadera
  51. Jag tycker det mest är märkligt att det aldrig(nästan aldrig iaf) är någon som säger att Ultras är småungar men att det ALLTID dyker upp någon som ska säga "kalla inte ultras/oss för fjortisar". Det ger singal om komplex.

    Jo, tjena... Bara du läser i den här tråden ser du ju flera exempel där skribenter kallar ultras för sådana saker. Även i andra trådar och diskussioner är vanligt förekommande bla fjortisar, "ingen över 18", småungar, vilsna tonåringar etc.

    SvaraRadera
  52. "Carl"

    Med trygghet avsågs en koppling till själva marschen.

    Vad ger eller föder den?

    Befäster den trygghet eller inte?

    Sedan på plan vill jag bekräfta din tanke om en klar spelide.
    Det behöver vi verkligen ha.

    SvaraRadera
  53. BOLAGISERA NU!!!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.