2006/10/13

Krönika: "Get rich or die trying"

KRÖNIKA Jag vill inte bygga upp den här texten med en vanlig Blåvit dramaturgi. Jag vill inte börja med att tala om det som utomstående ser som "kalsongklipparmyten på Kamratgården". Jag vill inte ens hylla den fotbollsfilosofi som IFK Göteborg står för. Men det vore klantigt, nonchalant, nästan direkt missvisande att inte göra så, att börja med en liten tanke kring hur lugnet har återvänt till Kamratgården. Lugnet före stormen.

När Reine Almqvist deklarerade att han tänkte spela 4-3-3 med Blåvitt i slutet av -90 talet så gick en lång epok av av framgångsrikt spel i graven. Nu var det inte längre Sven Göran Erikssons och Roger Gustavssons arv man förvaltade, där den omfattande dammsugningen av lokal talang kryddat med vassa stjärnor stod som framgångsrecept. Vi hade plötsligt blivit Sveriges storlag och Wernersson kunde leka med anbud på intressanta spelare i bästa Abramovich stil. Det var tider då IFK Göteborg var en ekonomisk stormakt i Nordisk fotboll och då inköp av två, tre eller ibland fyra landslagsaktuella spelare per säsong inte tillhörde ovanligheterna. Men som alla andra sprack även denna uppblåsta ballong när man frångick sitt framgångsrecept. Inte för att Reine spelade 4-3-3 mellan varven. Men för att vi, som förening, blev arroganta.

Skribenten "Jimangel" försökte i sin krönika tidigare den här veckan påminna omvärlden om att IFK Göteborg måste spänna sina ekonomiska muskler för att åter kunna hävda sig på den framväxande fotbollsmarknaden. Han mjukstartade med att hylla Änglagårdens visioner om talangutveckling som når upp i A-laget men avrundade med en skepsis som byggde kring tesen att egen talang aldrig kan ge sådan framgång för en förening som supportrar till en anrik organisation kräver och önskar.
Men jag efterlyser lite mer nyanser i debatten. Någon Blåvit debattör som jag hörde sa för ett tag sedan att han inte förstod sig på varför det måste vara antigen eller i alla sammanhang. För eller mot bengaler, för eller mot protestmarscher, för eller mot Nya Arenan och för eller mot IFK:s medvetna satsning på Akademien.

IFK Göteborg är en förening som har ambitioner att växa sig till en fotbollsmässig stormakt igen. Detta är ingen floskel serverad av föreningens eget propagandaminesterium djupt kring Delsjöns vackra skogar, det är en enkel analys av utvecklingen kring IFK Göteborg de senaste månaderna. Den så kritiserade förening vi alla älskar har bytt ut sitt ledarskap på alla tänkbara maktpositioner. Halses chefskap förvandlades till kollegan Stigs, Persson tvingades lämna över mobiltelefonen till hjälten Håkan och Arne lämnade organisationen för en ännu okänd ersättare.
Samtidigt har IFK Göteborg i bakvattnet av en besvärande och turbulent tid, med en enorm skattemålskarusell där före detta anställda gått bakom föreningens rygg, såväl tvingats pantsätta Kamratgården som lita till välbärgade medlemmars goda vilja för att föreningen inte skulle hamna i en ekonomisk kris i paritet med den bankruttsituation vi trots framgångarna upplevde i mitten av 1980-talet. Föreningen har på bara ett drygt halvår gått från sin största kris på 102 år till att se ut som en organisation som har allt att vinna, som har framtiden för sig.

- En ny arena växer fram, en arena som vid varje förhandstitt ser ut att vara väldigt anpassad efter just IFK Göteborgs (och i andra led Supporterklubben Änglarnas) kravmall. En arena som innebär ett enormt lyft för fotbollsåskådaren i Göteborg, som innebär oändligt mycket mer marknadsmässiga karameller för Hans Lundberg och gänget men inte minst kan vara med och lyfta publiksnittet för föreningen med flera tusen personer.

- Ett samarbete med ett världsledande marknadsföringskonglomerat som specialicerar sig på idrott har nyligen presenterats. En ekonomisk garant för lång tid framöver och en medveten breddning av den affärmässighet som ibland saknats från föreningens perspektiv på elitfotbollen. Med IMG-avtalet har IFK Göteborg från ledande styrelseposition bevisat att man har ambition att vara med i den nödvändiga ekonomiska kapprustning som pågår inom fotbollen, en där varje marknadsandel är ack så viktig och aldrig får underskattas.

Skribentern "Jimangel" skriver:

"I dagens elitfotboll är det ekonomiska resurser som räknas och detta gäller faktiskt numer även Allsvenskan. Det gäller att på alla tänkbara sätt mobilisera ekonomiska muskler för att nå framgång och detta ger möjligheten för ett lag att värva spelare som går rätt in i laget och i förlängningen ger sportslig framgång."

Han har delvis rätt, det krävs ekonomiska muskler för att kunna erbjuda bra lönenivåer, avancerade och fullständiga faciliteter (både för träning och match) och för att kunna ligga med i budgivning på vissa större spelarköp. Men den som stirrar sig blind på vilken effekt kortsiktiga ekonomiska muskler innebär för en stor förening som IFK Göteborg riskerar att nonchalera föreningens egen historia. Vi var den rikaste föreningen någonsin i svensk fotboll. Vi köpte landslagsmän och skyttekungar till höger och vänster. Vi satsade på profiltränare som frångick det framgångsrecept vi sedan länge odlat och vi hade högsta lönenivåerna i svensk fotboll. Men korthuset rasade.

Det finns även mer nutida exempel. Exempel på ett Djurgården vars riskkapitalister pungade ut med över 14 miljoner för en brasse som inte platsar i laget. På hur Malmö FF öser pengar över finländska landslagsmän och obskyra nordiska spelare utan att tillhöra guldstriden. Trots dollarrullningen i dessa ekonomiska maktföreningar så finns motsatsen att hitta i ett AIK som i princip inte satsat några som helst ekonomiska resurser på sin spelartrupp men trots detta under hela säsongen varit med i absoluta guldstriden. Ett AIK nyss upplevde sina svåraste år i mannaminne som ett resultat av en oförsiktig ekonomisk ruljans efter sitt Champions League-äventyr.

Jag anser att det inte går att ställa likhetstecken mellan fotbollsframgång och en stor plånbok. Man måste se mer än en sida av myntet, för det finns trots allt alltid två sidor att skåda. Denna dubbelsikt om man sig så vill känner jag som medlem i IFK Göteborg att vi är på väg att återerövra. Vi fortsätter att storsatsa på Akademien som nu årligen producerar kull efter kull av oerhörd fotbollsmässig talang. Vi har 16-åringar som vinner Gothia Cup och vi har ett 18-årslag där nästan tio spelare står och knackar på porten för att ta steget in i A-truppen. Men bara för att vi har den vett och balans som kallas för "Rogers Ideologi" av dess kritiker så innebär inte det att vi samtidigt inte jobbar för att stärka föreningens positioner på den ekonomiska sidan, den marknadsmässiga sidan, den supportermässiga sidan och alla områden där emellan.

Min absolut största kritik mot IFK Göteborg har i flera års tid varit deras bristande hantering av information. Information till medierna där man spridit negativa vibrationer om föreningens potential, sin bristande information till supportrar inför och i samband med matcher, sin bristande kontakt med medlemmarna och sin avsaknad av information om styrelsens ambitioner och arbete. Men när saker går bra måste man även vara där och berömma, för det gör de just nu, går bra alltså. Ett Blåvitt fotbollsmagasin har tillkommit på Kanal Lokal, föreningen har startat sin egen internetbaserade fotbollskanal i Kanal 1904, man har lanserat en helt ny hemsida och man har förbättrat de mediala uttalanden man gör med hästlängder. Håkan Mild lyser av pondus och självdistans men lyckas vara restriktiv på ett positivt sätt, en konst som hans företrädare inte direkt bemästrade. Den dag som Ordförande Stig kliver ytterligare ett steg framåt i rampljusets hierarki så är jag benägen att börja se informationsspridandet från föreningens sida som närmast optimalt. Trots detta får aldrig kraven från supportrar och medlemmar avta, för utan krav och deltagande passion från läktarna är inte IFK vad det alltid har varit. Men man kan ju samtidigt inte få allting på en gång.
Så när man medvetet misstolkar föreningens ambitioner och säger "de ska ju bara satsa på eget, det går ju inte" bör man från mitt perspektiv försöka att minnas vår egen förenings moderna -90 talshistoria och ta lärdom av denna. En förening som tänker långsiktigt och som satsar på eget är alltid en förening som är livskraftig och stark i strukturen. Men detta utseluter självfallet inte att samma förening ser myntets andra sida, den sida där stora marknadsavtal, egen tv-kanal, ny arena och etablerade nyförvärv ingår. Jag hoppas att varje person som ser sig själv som en ängel även stöder IFK Göteborg genom att bli medlem och då även besöker vår högsta demokratiska församling, årsmötet. Där om någonstans kan vi faktiskt vara med och påverka utanför den opinionsbildning som bland annat verderbörande sysslar med. För ingen har väl glömt av att IFK Göteborg är en öppen och demokratisk medlemsförening där varje röst rankas lika högt.

Visa din uppskattning eller missnöje, men visa det som medlem i IFK Göteborg. En förening vars framtid inte bara ser ljus ut.

Det är en förening som är själva framtiden.

FOTNOT: Texten publicerades tidigare i veckan på Alltid Blåvitt (Svenskafans.com). Texten av Jimangel som replikerades går att läsa här.

48 kommentarer:

  1. tung, men riktigt bra text. material för medlemstidningen?

    SvaraRadera
  2. men frankie är en ja-sägare. när arenan är klar så kommer ledningen och om mild är kvar ha en annan målsättning. och då kommer väl frankie ändra sig antar jag.

    SvaraRadera
  3. men frankie är en ja-sägare. när arenan är klar så kommer ledningen och om mild är kvar ha en annan målsättning. och då kommer väl frankie ändra sig antar jag.

    Vad menar du? Att ledningen kommer byta ut både Mild och sina målsättningar inom 1,5 år? Vad ska de byta till då? "Vi vill inte längre vinna Allsvenskan utan vill mysa på vår nya arena"?

    Frankie är väl snarare en av de skarpaste supporterkritikerna mot föreningen än en Ja-sägare. Jag lyfter på hatten åt honom att han här kan hylla IFK på de områden som det går bra på ett lika omfattande sätt som hans kritik svider när det görs saker på ett mindre bra sätt...

    SvaraRadera
  4. näe cobbs. -Nu- säger man att vinna allsvenskan enbart är en bonus. kalle och wendt behöver inte ersättas därav. när arenan är klar kommer ifk få nya ekonomiska förutsättningar. och stigs prat om att satsa ungt kanske ersätts med andra visioner, och då kommer säkert även andra ja-sägare modifiera sig.
    ja visst är det "svidande" kritik.., snarare helt tyst, efter att arne gick.

    SvaraRadera
  5. Men kritiken har ju varit just att Arne är en fyllbylt som ägnat 5-6 dagar i veckan på krogen och i stora delar misskött sitt arbete.

    Sedan vet jag inte om du är läskunnig men jag läste århundradets sågning av spelarnas insatser här på baraben efter HIF-matchen där alla spelare underkändes med råge. Om inte det är kritik så vad är?

    Sedan att man ser guld som bonus är ju rent påhitt och skitsnack, A-truppens mål i år var GULD, inget annat. Så vad är det för snack?

    SvaraRadera
  6. Anonym/ Låt mig se om jag förstår dig rätt, man ska alltid kritisera IFK oavsett vad som händer?

    SvaraRadera
  7. bra analys kring detta att man tagit stora steg framåt runt informationen i år. det har verkligen skett allt på en gång och inte en minut för sent!

    håller med dig i allt nästan frankie!

    SvaraRadera
  8. du anonym som gnäller, den här texten är ju riktad just mot dig för den tar upp sådana faktorer som att IFK just nu arbetar på alla fronter, tex med IMG som exempel.

    mupperi på hög nivå att gnälla över att ifk inte vill ta guld, försöker du medvetet få det att framstå som att ifk är kassa när de inte är det? gaisare!

    SvaraRadera
  9. bra att trycka på detta med medlemsskap och att vi är en demokratisk förening. förstår inte varför inte fler gnälljönsar inte blir medlemmar och går på årsmötet.

    som att gnälla på regeringen men att inte rösta. idioti.

    SvaraRadera
  10. Kanske lite sent, men bra analyserat Frankie. Kanske bor en liten diplomat i dig ändå ;)

    SvaraRadera
  11. näe -cobbs- det är bara käringar som snackar skit, och allt snack om arne som inte rör fotbollen är helt menlöst att dra upp. det säger mer om dig själv s.a.s..

    *jo, faktiskt så uttalade man sig så, guld var bonus. det är inte påhitt ifrån min sida. och så fort stig och mild sa det, så började baraben i samma stil, TROTS att man tidigare under året varit på en annan linje.
    Det är den gängse definitionen av ja-sägare det.


    ""Låt mig se om jag förstår dig rätt, man ska alltid kritisera IFK oavsett vad som händer?""
    Att vara konsekvent skadar ju inte. Men om du tycker det är bra att de schabblade bort guldet iår, till förmån för diffusa framtida satsningar, så får det stå för dig.

    SvaraRadera
  12. "håkan mild" -""du anonym som gnäller, den här texten är ju riktad just mot dig för den tar upp sådana faktorer som att IFK just nu arbetar på alla fronter, tex med IMG som exempel.""

    hörrödu muppen, hur vet du vem texten är ämnad till? Han svarar ju ett debattinlägg på SF vad jag vet. Dock säger ju inte texten ngnting förrutom att man inte skall tokvärva brassar för 14 milj, vilket ju givetvis är en mkt radikal ståndpunkt. ..

    SvaraRadera
  13. Mycket bra artikel!
    Lite OFFSIDE känsla-en text som man tuggar på flera ggr.

    Inte bara det utan ser fram emot att tugga igen.

    SvaraRadera
  14. "hörrödu muppen, hur vet du vem texten är ämnad till? "

    Ja i och med att han i texten just poängterar att man kan göra två saker på en gång, satsa långsiktigt och kortsiktigt så är det väl ganska uppenbart att texten riktar sig mot sådana som säger pajasartade saker som "blåvitt vill inte satsa på guld ju". Ibland undrar man om det inte är fler gaisare som ska sabotera på blåvittsidor än blåvittfans.

    Gällande du som snackar om "ja-sägare", när har vare sig Baraben eller Håkan Mild sagt att det INTE bör vara guld som är målet? Alla vi över 12 år förstod nog direkt att när Stig sa att det vore en bonus med guld i år var det utifrån deras (dvs styrelsens) långsiktiga plan där man förmodligen anser att 2007-2008 är där man åter ska vara på absoluta toppen.

    Om man inte har brains nog att skilja detta från att LAGET, A-TRUPPEN, SPELARNA, LEDARNA varje år har målet att ta guld, även 2006, fattar man ju inte ett jota om vare sig fotboll eller IFK. Men som sagt, det gör nog inte du heller så som du yrar om fiktion hela tiden.

    Ja sägare? Jo jag säger ja till bred satsning och guldmål för elitfotbollen med, säger du nej eller?

    SvaraRadera
  15. Vettig/ Att vara konsekvent skadar ju inte. Men om du tycker det är bra att de schabblade bort guldet iår, till förmån för diffusa framtida satsningar, så får det stå för dig.

    Så det är inte konsekvens att tycka att Arne Erlandsen var huvudproblemet till att vi tappade guldet (vi hade vår klart sämsta sträcka av resultat i våras med honom vid rodret) och att när han försvinner så ska man kritisera det med? Det låter som ett snurrigt argument, att man bör kritisera en situation först och sedan när den förändras till det man anser är bättre bör man kritisera den nya situationen av pricnip?

    Ska man sparka alla och kritisera alla varje gång det inte går som man vill? (VILL i vårt fall är likamed guld) I så fall hade ju Blåvitt fått sparka hela ledningen eller såga hela ledningen varje år de senaste tio åren. Så fungerade AIK länge, men det gick fan inte bra för det.

    Vissa supportrar fattar fan ingenting om långsiktighet.

    Säger emot dig frankie, det är tur att alla spån inte är medlemmar, det skulle snabbt barka åt helvete...

    Att dra upp "ja-sägar" debatt med Baraben som konsekvent kritiserar allt kass som IFK gör slår ju undan fötterna på sig själv. Självmål och slut på debatten.

    SvaraRadera
  16. härlig krönika faktiskt. sånt här ger energi, att få läsa något man själv kan skriva under på, go frankie!

    SvaraRadera
  17. I ärlighetens namn förstår jag inte vad problemet är med att hylla IFK på de områden där det går bra. Är jag en "ja-sägare" då så får du väl kalla mig det. Big deal.

    SvaraRadera
  18. ""Så det är inte konsekvens att tycka att Arne Erlandsen var huvudproblemet till att vi tappade guldet""

    Finns ingen logik i det, vi gjorde en bra säsong -05 och radade upp segrar under sommaren. Storlag som till slut vinner brukar börja dåligt.
    Att skylla dåligt skrivna kontrakt och uteblivna satsningar på arne är ju helt fel.

    när har vare sig Baraben eller Håkan Mild sagt att det INTE bör vara guld som är målet?

    Det gjorde väl håkan indirekt när man gjorde sig av med arne, med ursäkten att han har en "stark personlighet". han ansåg att vi borde satsa när vi hade guldläge. baraben sedan tycker inget speciellt utan prisar allt som kommer ifrån Mild.

    SvaraRadera
  19. både aik och elfsborg tillhör ju de som värvat mest inför säsongen, så det där stämmer inte. dock inga vansinniga 14 miljoner-brassar, men vem är det egentligen som förordar detta? ingen.
    dock så skall ifk kritiseras för att ha varit för passiva när man tappade 2 landslagsmän på backsidan., och inte ordnat med finansiering till ersättare. istället så kommer man med urusla flummiga bortföklaringar. Vi hade ett ypperligt läge att ta guld i år, men det läget kastades bort, och ersattes med babbel om guld som "bonus", det klart arne lämnar.
    Där är det givetvis rätt att kritisera klubben, och om man inte gör det är man en förrädare gentemot föreningen, ty klubbordf. och sportchefer kommer och går men föreningen ifk består.

    IFK skall inte vara ett farmarlag som brommapojkarna, utan vi måste givetvis vara med och rycka i det bästa spelarna på marknaden. Det ligger dock ingen motsättning i det, och ha en bra ungdomsida. Det jag ogillar är att man använder det som alibi för att sitta på latsidan.

    SvaraRadera
  20. både aik och elfsborg tillhör ju de som värvat mest inför säsongen

    haha men du missar hela poängen, de har INTE värvat så det kostar, det har inte varit miljonrullning bigtime, speicellt inte hos AIK. ändå är de däruppe, så vad är det för fjortisreonsemang som säger "ge oss pengar så får vi guld".

    Och du som gnäller på Håkan Mild, VAD är det han gjort som förtjänar kritik? Säg det istället för att yra i allmäna suddiga termer din clown!

    FORZA BLÅVITT!

    SvaraRadera
  21. Frankie, asså, ibland kan jag bli så arg på dig och på ditt sätt att skriva att jag fullständigt går i taket, du vinklar saker och ibland inbillar jag mig mig att du är en översittare av värsta sort, som vänder kappan efter vinden.
    Men, detta var det bästa jag läst på länge och du har så jävla rätt.
    Tack.

    SvaraRadera
  22. Carina; håller med. Frågan är varför Frankie inte kan hålla den här nivån hela tiden. Och gjort det ända från början och skippat alla skitartiklar som lett till att många personer föraktar honom.

    SvaraRadera
  23. Jag håller med helt och hållet. IFK måste byggas på en stabil grund och inte göra som många andra klubbar i Sverige som värva panikartat och hårt under en säsong och senare får betala flera år framöver om inte den chansningen gick hem. IFK ska aldrig mer chansa som gjordes i mitten och slutet av 90talet. Låt andra föreningar chansvärva och ta risker. IFK ska inte bli som AIK, Malmö och Djurgården som chansar på dyra medelgoda spelare, och betalar dyrt med att åka jojo i ligan och serierna.
    Långa arbetsplaner som man ska hålla sig till under flera år är något som IFK behöver.


    Rykten säger att IFK är intresserade av att köpa Lundbys plats i div2. IFK ska enligt ryktena vilja använda platsen för ett eget lag där unga spelare ska få mer matcher och bli mer vana med seniorfotboll. Tanken är att laget ska fungera som lite så som b-laget fungerar idag, men med fördelen med fler matcher och seniormotstånd.

    SvaraRadera
  24. nån som hört något om att det äldre gardet ska genomföra en "motdemonstration" på söndag?

    SvaraRadera
  25. Nu har jag varit på krogen, så jag orkar inte svara helt brett, men:

    personer som jag, som är en nagel in ögat på gemene man tror jag måste finnas för att supporterkulturen ska hållas vid liv. supporterkultur där alla alltid håller med blåvitt får änglarna syssla med, vi andra är kritiska när det behövs, för vi har INGET att vinna på att smickra ifk.

    SvaraRadera
  26. Frankie, ditt påhopp på Änglarna just nu ser jag som väldigt lågt, men du är ursäktad för att du varit på krogen

    SvaraRadera
  27. Johannes, jag kan förstå dina tankar och att du håller med Frankie, men det är också väldigt enkelt att kritisera andra när man inte har ansvar för någon.
    Jag har varit publikvärd och reseledare. En sak som jag förundrades över var alla dessa människor som utan en krona i ersättning ställde upp för IFK. Och vad gäller Änglarna, så är det ju faktiskt så att dom är vår officiella supporterklubb och måste skynda långsamt ibland.
    Allt kan inte hända på en gång, Änglarna jobbar långsiktigt, tillsammans med IFK och Frankie har en blogg typ.

    SvaraRadera
  28. alkisen skrev:
    haha men du missar hela poängen, de har INTE värvat så det kostar, det har inte varit miljonrullning bigtime, speicellt inte hos AIK.
    elfsborg har fått in kapital utifrån och värvat, både innan säsongen och under sommaren. Aik har värvat rejält. Därmed föll hela resonemanget liksom.

    Det enda vi har kommit fram till är att vi inte skall köpa brassar som vi inte känner till för 14 miljoner. Rätt värdelös diskussion egentligen.

    SvaraRadera
  29. carina/ haha det är fetton som dig som är anledningen till att så många av oss normala ser änglarna som en frakshow. gå på harrys innan en match så finner man ju halva lillhagen där.

    änglarna är pajasar, det har de vart i över 10 år sedan sverker "djupt ner i flaskan" och numer toll "noll iq men mkt stämband" vart ledare. sicka såll.

    SvaraRadera
  30. haha är det fetsot publikvärdscarina som ska ha åsikter? haha den gamla haggan ska la ge fan i att yttra sig. spela bingo istället.

    SvaraRadera
  31. "Frankie, ditt påhopp på Änglarna just nu ser jag som väldigt lågt, men du är ursäktad för att du varit på krogen"


    Vad för påhopp??? Haha är du helt jävla tappad eller? ALLA vet att änglarna är rövslickare hos Blåvitt.

    Vilken tur att han blir ursäktad av dig allsmäktiga kärring.

    PROTESTMARSCHEN IMORN!

    SvaraRadera
  32. Ojdå, nu har jag trampat på någons ömma fötter, anonym och stil & klass är det meningen att jag ska bli ledsen nu, sorry, bryr mig inte det minsta, jag säger vad jag tycker och om sen det inte är allas åsikt so what a fcuk.

    Har ni övriga kommentarer om detta är ni välkomna att ta det på mail eller mess carina__2005@hotmail.com
    Ha en fortsatt trevlig lördag!

    SvaraRadera
  33. Vad är det för låg nivå här? Lägg ner eller så klipper jag er direkt. Carina, om du har sådana problem med oss på Baraben kan du väl ge fan i att läsa här istället för att uppvigla folk att bråka.

    SvaraRadera
  34. Sista anonym: rövslickare hos Blåvitt? Låter som att Blåvitt är typ Makten som ska bekämpas. Jävla fjortis. Det är en fotbollsklubb och du har ingen rätt att ställa några som helst krav. Är du ens medlem i föreningen? Gillar du inte hur Blåvitt spelar så får du la dra ihop ett eget lag.

    Allt för Blåvitt! Den som dyker upp med krav och en dålig attityd får smaka knogjärn!

    SvaraRadera
  35. Är det jag som har problem??
    Herregud, jag gav Hankins en eloge för ett ypperligt inlägg, samtidigt som jag påpeka att vi inte alltid är överens, men tycker grabben ska ha en eloge när han förtjänar det,ska jag sluta läsa denna blogg bara för det?
    Nä du, ta och klipp dig!!!

    Du kan ju alltid IP spärra mig, det är ju ditt val, men hindra mig från att läsa kan du aldrig eftersom det rör mitt lag, men svaren kommer numera att hamna på min egen blogg och jag hoppas det är ok att jag citerar er.

    SvaraRadera
  36. Carina, du håller en riktigt usel nivå när du debatterar. Pinsamt som du lyckas kasta pajkastning och lockar 14isar till dig med dina oigenomtänkta kommentarer. Har du inget vettigt att säga så tig.

    SvaraRadera
  37. Johannes, visst är det uruselt att du inte fått ditt medlemskort, det håller jag med om.
    vad änglarna gör idag kan vi ju alltid diskutera, men för mig känns de dock som en trygghet, jag vill ha en supporterklubb och jag vill att alla vi som älskar Blåvitt jobbar motsamma mål.
    Sen vill jag också att vi har en Ultras grupp, som ger järnet vad gäller tifo, vi får plats allihop.
    Är jag naiv? kanske, men kan vi inte jobba tillsammans, det var ytterligare en sak jag fick insikt om som publikvärd, att gud så mycket goa människor det finns som älskar Blåvitt.
    Nej allt är inte guld & gröna skogar Johannes, men jag tänker då göra allt för att det ska bli det.

    SvaraRadera
  38. carinas man hahahahah, den va bra, håller jag på med pajkastning, jag tror jag svimmar,gött att du älskar mig ändå mannen *S*

    SvaraRadera
  39. det finns en blondin som e publikvärd, hon brukar ha håret i en tofs bak, va heter hon?

    SvaraRadera
  40. Härlig nivå det var här då. With all do respect tänker jag inte delta då debatten spårat ur totalt.

    Istället blir det förfest, ha en trevlig kväll.

    SvaraRadera
  41. bra krönika, mindre bra debatt här.

    helt rätt att hylla det arbete som görs på informationssidan för där går det bra just nu, dock är det rätt att som Baraben alltid försöka ligga på IFK (och änglarna) på de områden de suger. ingen annan gör det ju, och där det suger måste det bli bättre.

    klagar ingen förblir att medelmåttigt, men så verkar ju vissa vilja ha det...

    SvaraRadera
  42. senaste anonym.

    pjaa, fast baraben har inte kritiserat blåvitt för ngt, förutom arne då.
    så du pratar mest i nattmössan.

    samarbetet med IMG var det Img själva som initierade.

    Visst behövs det folk som kritiskt analyserar IFK, och inte massa jasägare som denna bloggen nu har blivit.

    SvaraRadera
  43. pjaa, fast baraben har inte kritiserat blåvitt för ngt, förutom arne då.

    Fast det där är ju rent jävla skitsnack och det märks att du inte är blåvit för då skulle du fatta dina egna retoriska kullerbyttor.

    Ingen annan har kritiserat Blåvitt lika skarpt gällande:
    - Usla marknadsarbetet, här har man både i en serie artiklar lyft fram vad som är fel och hur man bör förbättras.
    - Sponsorarbetet, bland annat avslöjade man att IFK tappade SEB som sponsor till Häcken (som enda nyhetsmedie)
    - Styrelsearbetet, man pressade den gamla styrelsen på ett hårt sätt i samband med skatteaffären och var även emot att man uståg en ny ordförande från samma styrelse som suttit och låtit MP röja fritt.

    Osv osv.

    Nämn en Blåvit gruppering, instans, eller person som varit hårdare kritiker mot IFK Göteborg de senaste två åren än Baraben?

    Nästan allt de kritiserat har ju även förändrats till det bättre och det är en av huvudanledningarna till att i alla fall jag läser sidan dagligen, den är en maktfaktor numer.

    SvaraRadera
  44. kallar man Baraben (av alla) för ja-sägare så är det ju omöjligt att ta den personen seriös. eller så har han helt enkelt inte koll.

    SvaraRadera
  45. stil och klass och fler ja-sägare.."kallar man Baraben (av alla) för ja-sägare så är det ju omöjligt att ta den personen seriös."

    Har iofs inte sagt att baraben inte fört fram viktig kritik tidigare, även om de exemplen du tog upp var ganska patetiska och motsägelsefulla.
    Men framför allt har jag en helt annan def. av kritik än Du har.

    Sedan finns det massa sponsorer och medlemmar som för fram kritik också, men inte via nätet då. Exv. då man gjorde sig av med Arne Erlandsen, och när ordf. sa att man inte tyckte det var värt att satsa på guld i år. Givetvis kommer en sådan ledn, ha svårt att få förnyat förtroende i framtiden, om man inte ompositionerar sig d.v.s.

    SvaraRadera
  46. härdsmältan/ Kan du konkretisera på vilket sätt och inom vilka områden som du anser att det just nu behövs kritik mot IFK? Jag lyssnar gärna på dina åsikter.

    SvaraRadera
  47. Vet inte tycker iofs att man skall invänta säsongens slut nu. Men det har varit för dålig planering kring ersättare till de spelare som försvunnit, där har man rent av varit loja.
    Finns ingen logik i att det är ok slänga ut 3 miljoner på gerba, medans en miljon under sommaruppehållet plötsligt skulle äventyra ifks ekonomi..Här handlade det uppenbart om andra saker.

    Kontakten med IMG var inte initierad av IFK och om inte företaget självt hade tagit kontakten, vad hade hänt då? Inget?

    Hade man själva spanat in intressenter i förväg och rent av tagit kontakt med IMG själva, hade det isåfall varit möjligt med en egen IFK-Arena?

    Sedan detta med ungdomsatsningen, den är ju jättebra och måste fortsätta, dock skall inte dagens ledning ta åt sig förtjänsten åt det arbetet, som ju är väldigt långsiktigt och inleddes på 90-talet.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.