2006/10/25

Firman Boys hot mot Blåvita går över alla gränser!

FOTBOLLSKRIGET Jag brukar av princip undvika att kommentera vad Kategori C-grabbarna sysslar med, (Kategori C är för er som inte känner till det den supportermässiga benämningen av fotbollssupportrar som systematiskt gör upp med varann genom fysiskt våld vid fotbollsmatcher) men efter Firman Boys bisarra utspel på tisdagen, där man uppmanar till krig på Solnas gator i samband med matchen Solna AIK- IFK Göteborg på torsdag är det svårt att låta bli.

Firman Boys, Sveriges äldsta organiserade huligangruppering driver en sida vid namn Sverigescenen som sedan internets uppkomst varit den centrala debattkanalen för Kategori C "grabbar". Via den här sidan uppdaterar man nyheter, rykten och påståenden om vad som sker på den svenska huliganscenen. Inget nytt under solen där. Firman Boys är även den gruppering av AIK-anhängare som inte bara utövat massiva påtrycknings och hotkampanjer mot sin egen förening genom åren, det är den grupp som med hot och våld förföljt Blåvita fanzinemakare i Göteborg. Man har efter att ha kännt sig förolämpade av Blåvita läktarskribenter skippat sin påstådda hederskodex och vid flera tillfällen markerat på olika sätt mot enskilda individer vars åsikter de inte tyckt om, eller "accepterat".

Signaturen Itchy (som enligt ett mail till Baraben endast tros vara en påhittad ledargestalt som enligt Firman Boys ska bo i Asien) uppmanar nu till allmänt upplopp och våldsverkande runt Råsunda Fotbollsstadion på torsdag. I texten som nu snappats upp av de etablerade medierna säger "Firman boys andlige ledare" bland annat så här:
"Ingen göteborgare går säker i Solna eller Stockholm på torsdag ..."
ett direkt hot mot alla Göteborgare, oavsett om man anser sig vara huligan eller en "vanlig fredlig" supporter. Signaturen fortsätter med:

Alla AIK supportrar - försvara Solna på torsdag!

Därför upphäver vi på torsdag alla de hederskodex som vi alltid levt och strävat efter och uppmanar istället alla AIK supportrar, oavsett om Du är kategori A, B eller C-supporter, till att försvara de svartgula färgerna utanför Råsunda såväl innan som efter matchen. Att visa enad front, hjärta och stolthet för det vi tror på och älskar. Att visa lika mycket förakt mot DEM som de visar mot OSS i Göteborg. Visa att de inte är välkomna till Solna på torsdag. Alla AIK supportrar kan dra sitt strå till stacken. Ingen göteborgare går säker i Solna eller Stockholm på torsdag! Enda undantagen är kvinnor och barn då vi till skillnad från WM trots allt har moral. Vi vill heller inte ha något våld inne på arenan från våra supportrars sida och pitchinvasioner (med ev. poängavdrag) är bannlysta så länge våra grabbar inte säger eller gör något annat. I övrigt så gäller inga regler på torsdag. Vår uppmaning till IFK Göteborgs supportrar är: Stanna hemma om ni inte vill råka illa ut. Ni är inte välkomna!

Jag har tidigare fått kritik av vissa tyckare för att Baraben debatterat huliganfrågan och även kritiserat Änglarnas flata attityd gentemot Wisemen, men jag tror inte på att tiga ihjäl frågor som berör fotbollsrörelsen. Oavsett om man sympatiserar med Wisemen eller andra huligangrupperingar eller är starkt emot allt vad fotbollsvåld heter så måste ämnet lyftas till debatt för att det är ett ämne som på olika sätt drabbar hela fotbollen. Speciellt när grupper som Firman Boys uppmanar till våld mot alla Göteborgare och Blåvita som följer sitt lag upp till Solna för att se matchen.

Att Firman Boys går ut med ett offentligt uppmanande till alla AIK:are att försöka våldföra sig på Blåvita och Göteborgare gör att i alla fall jag tar det som ett hot, mot mig som person, mot oss Blåvita som kollektiv och mot fotbollsfans på ett generellt plan. Om man använder sig av argumentet att "huliganismen är ok för att den bara drabbar dem som väljer att delta i uppgörelser mellan firmor" så dör argumentet den dagen då landets en gång tyngsta firma uppmanar sina egna (och andra) att gå till våldsattack mot alla supportrar som håller på motsatt lag. För att tala i SvFF och Aftonbladet-termer så är detta: ett hot mot hela fotbollen.

Om man inte som en annan inmailande person resonerar som så att:
"Det är ju ganska uppenbart att Firman Boys är rädda för den över 1000 personer starka änglainvasion som kommer upp till Solna nu i veckan. Nu tvingar de ju polisen att ställa en armé av kravallutrustade knektar runt hela Stockholm och kan själva känna sig trygga".
Oavsett hur man förklarar det bisarra som sker i internetdebatten mellan falangerna så måste vi alla som Blåvita markera att detta inte är acceptabelt. Vi ska inte skrämmas bort från våra bortamatcher oavsett hur många direkta eller förtäckta hot eller hur många misshandelsfall och överfall som sker. Ingen kan stoppa oss Blåvita från att i vått och torrt följa Blåvitt landet runt!

57 kommentarer:

 1. En för alla, alla för blåvitt

  SvaraRadera
 2. Eller att Wisemen är med på samma tåg som änglarna? Är dock kategori B-supporter så inte mig emot men det är rätt komiskt. Invasion! Dags att visa att vi är en stark blåvit familj oavsett kategori!

  SvaraRadera
 3. Det är väl inget komiskt med att alla blåvita som ska upp för att se matchen klarar av att samarbeta så att det kan bli en tågresa. Snarare sunt och logiskt.

  Tror fö att det kommer bli relativt lugnt med tanke den gigantiska polisbevakningen. Men visst, nu fick ju Aik sin efterlängtade uppmärksamhet i pressen igen.

  IFK mot resten!

  SvaraRadera
 4. Det kommer inte gå lugnt till, tro mig! Var på tårna alla blåvita för ingen (och framförallt inte gnaget) ska få trampa på oss!

  SvaraRadera
 5. Jag skall på matchen och bor i stockholm. Eftersom jag tar mig ensam till arenan så är jag i allra högsta grad utsatt. Skall jag alltså inte ha på mig min halsduk imorgon? Nej, det skall jag inte. Feg? Ja, men varför skall jag ta risken?

  Skrämmande utveckling på supporterkulturen.

  Mvh
  Fisken

  SvaraRadera
 6. När gnaget inte kan hävda sig mot andra firmor så hotar dom vanliga supportrar... Tja, då är la allt som vanligt igen.

  Ingen kan väl seriöst ta deras hot på allvar?

  SvaraRadera
 7. E la bara bra att wisemen finns! Gillar dom och det är bra att vi "vanliga" har något sorts skydd mot idioter som FB.

  SvaraRadera
 8. AIK är livrädda för att åka på stryk i sin hemmastad!Därför ställer man till med en massa hot på diverse hemsidor vilket betyder att polisbevakningen blir ännu större.Sedan kan de stå på arenan och skrika hata Göteborg och vara tuffa.Aik är ett pajasgäng, oavsett kategori b,c eller d supporter.

  SvaraRadera
 9. Man kan jämföra WM med Boondock Saints. (En jävligt bra film för övrigt). Dock är det faktiskt olagligt att banka ner varandra med fysiskt våld, oavsett om man är blåvit, råtta eller irländare.

  Det är ett stort jävla skämt med huliganer. De är precis som andra kriminella gäng - mindre begåvade fula finniga killar med peniskomplex. De tror de är jävligt häftiga när de är tillsammans, men ensamma inte så mycket att hänga i granen. De förstör fotbollen.

  SvaraRadera
 10. Även om utspelet är ett tecken på att FB är rädda så bör man ta hoten på allvar. Firman kommer aldrig kunna ta Wisemen och det vet dom därför tänker dom kaos i sin egen stad, misshandla oskyldiga, få tidningsrubriker och sedan kunna utmåla sig själva som ledande på den svenska scenen. Men men, vill dom ha det så så kör vi med samma medel. Dock bör man nog ta hotet på allvar om man går själv eller i små grupper i solna imorgon. Tillsammans för blåvitt nu oavsett kategori. Vi tänker inte bli våldtagna av AIK!

  SvaraRadera
 11. Skulle man inte kunna göra en "Deal" ?

  Att blåvita inte åker till stockholm och Dödskallar(stockholmare) inte kommer hit?

  SvaraRadera
 12. "E la bara bra att wisemen finns! Gillar dom och det är bra att vi "vanliga" har något sorts skydd mot idioter som FB."

  Korkad? Du är inte tryggare för att Wisemen finns. Hela firmakulturen är skit. Jag har inte brytt mig om det så här långt, eftersom dom mest spöar på varnadra, men när den tar den här formen så är det förjävligt. Och om det nu stämmer att Wisemen spöar på galgarnas "julgranar" i Göteborg så är dom givetvis precis lika stora svin som galgarnas firma är.

  //Donken

  SvaraRadera
 13. Vad har våld med fotboll att göra?

  Allt våld i anslutning till fotboll eller med motivering att sker i klubbens namn är helt förkastligt.

  Då är det väl bättre att köra fight club och låta de som inte vill förknippas med våld få slippa det.

  Wiseman fight club, Firman boys fight club, DFG fight club etc

  Vore det inte sjysst mot fotbollen och ett ansvarstagande gentemot sin egen förening?

  Dessutom skulle det bli våldsgaranti för den som vill ha det.

  Vill bestämt påpeka att jag tycker att våld i alla former är skit!!

  Länge Leve Fotbollen!!!!!!

  SvaraRadera
 14. Jag personligen gillar inte att bråka. Var länge sedan man växte ur den fjortssvenniga mentaliteten att stå och käfta med folk och sen veva. Men men, vill nu folk syssla med sånt så är det lugnt för mig. Bara inte jag blir drabbad av det!

  Har haft respekt för firmor på grund av att de, till skillnad från vissa gäng, slåss med varandra och låter andra, som jag, vara ifred. Men efter det här utspelet från Sveriges fegaste suportrar så tappar man allt. Aja skit samma, bara allmänt lack! Själv skall jag se matchen på en pub i Umeå med en AIK pollare! Forza Blåvitt!

  SvaraRadera
 15. Tycka vad man vill om firmakulturen, WM's "beskyddarstatus" för andra blåvita etc. Men faktum kvarstår, detta utspel av FB är enbart ett agerande baserat på rädsla, rädsla att bli överkörda på hemmaplan, rädsla över att förlora statusen som den ledande och orubbliga gruppen i Sverige, som man själva verkar tro på i a f... Jaja ville bara få ut detta, tycker bara hela grejen är ganska skrattretande...

  SvaraRadera
 16. Det mest tragiska och bisarra med hela det här utspelet är ju i vilken sits dom sätter sina egna julgranar som kommer hit till nästa omgång för att möta Gais. Får Itchy sin vilja igenom i morgon, har han samtidigt skapat friläge för dylika repressalier.

  Tror dock att detta är ett tomt utspel. Alla som åker med tåget kommer ju ha ett massivt polisuppbåd så det blir inte mer än kanske lite hets och hytta nävar på 50 meters avstånd

  SvaraRadera
 17. Varför ens klaga på en gruppering som Wisemen som hjälp hela supporterkulturen i gbg genom att sedan sin start inte längre låta aik göra som dom vill och våldta våran stad när dom kommer på besök. Så snälla gnäll inte, vi ska vara jävligt glada att vi har Wm

  SvaraRadera
 18. Det är väldigt naivt att tro att man som "vanlig" supporter tjänar något på att Wisemen existerar.

  SvaraRadera
 19. AIK vet att de kommer bli knullade i sin egen stad.

  TILLSAMMANS FÖR BLÅVITT oavsett gruppering!

  SvaraRadera
 20. stig f >>> Din fisk! Det är sådana personer sm du som är ett hot mot den blåvita supporterkulturen. Varför anser du dig ha något slags patent på hur man ska vara som supporter? Jag är WM och jag är Blåvitt. Jag respekterar alla som håller på Blåvitt så länge de respekterar mig. Antar att du förstår att det är tack vare oss i Wisemen som du ens har möjlighet att kunna åka till Stockholm och kolla på Blåvitt. Eller minns du inte hur det var förr? Det är tack vare oss som gnagarna inte kommer hit och våldtar vår stad längre. Men du kanske vill klara dig själv på torsdag i Solna? Du är en fisk!

  SvaraRadera
 21. Inget snack om att man som blåvittsupporter är stolt över den verksamshet Wisemen bedriver! Skit i olika grupper nu på torsdag och visa Aik vad det innebär att möta den blåvita FAMILJEN. ALLA FÖR BLÅVITT!

  SvaraRadera
 22. Hade inte wm funnits så e jag rätt så säker på att FB eller någon av dom andra stora firmorna hade gjort likadant mot oss som dom gjorde när dom våldtog gais på deras egna läktare...I vissa stunder kan det vara bra att ha en stark firma.

  SvaraRadera
 23. Firman Boys e slut!!! Dom existerar bara på nätet... Inget attt oroa sig om grabs

  SvaraRadera
 24. Kollar man statistikverktyget på bloggen kopplad till Wisemen så leder baraben in 10% av besökarna på sajten. Baraben HAR en koppling till supporterfonden och jag är inte förvånad om IFK Göteborg väljer att inte ta emot supporterfondens pengar på grund av detta.

  En länk till en huligansida är att ge uppmärksamhet och cred till huliganerna. Så ta ner länken förfan?

  SvaraRadera
 25. wisemen bekämpar terrorister och anarkister.

  SvaraRadera
 26. Vi får kuppa dem istället. Som fejk-FB:are delar vi ut fyrverkier i paus som skall brännas av mot plan vid underläge. Den samlade IQ-nivån där lär inte överskrida South Park-Timmys.....

  Är det Harrys man skall gå till imorgon om man vill se matchen?

  SvaraRadera
 27. Oj, fick med ett syftningsfel. Med "där" menas såklart Firman Boys, inte spelarna på plan. Larsa, din trötte knegare, gå och lägg dig på soffan en stund....

  SvaraRadera
 28. STORA STYGGA BLACK ARMIE!

  SvaraRadera
 29. Anonymous

  Firman Boys e slut!!! Dom existerar bara på nätet... Inget attt oroa sig om grabs

  Hoppas det stämmer, men kan du utveckla det?
  Är det därför dem uppmanar alla andra supportrar, för att dem inte är några kvar själva eller?
  Ska själv på matchen men åker med tåget och i o m att vi är ca 500 plus en jävla massa snutar så ska man väl inte behöva oroa sig så jättemycket.

  SvaraRadera
 30. DE har väl uppmanat att samla "eliten" i stockholm för att åka ner till matchen emot Gais?
  Men jag ser det mycket otroligt att Djurgårdare som vill lägga sig i en match för att AIK inte ska ta guldet, sammarbeta med fienden för att ta en annan fiende?

  SvaraRadera
 31. Dom borde spela på tomma läktare istället för att utsätta blåvita fans och låta dom sjuka aik supportrarna få sitt straff för hoten...

  SvaraRadera
 32. Ang Firman Boys e slut!

  Kan utveckla mig till att säga att FB inte längre har någon sammanhållning. Efter det tragiska mordet på Tony Deogan har firman gått under jord och knappast vågat visa sig. Och alla dom f*****a som e "kvar" försöker att driva fram en massa mot oss. Dom har varken stöd hos sina supportrar eller någon anna firma i sv.
  Oroa er inte, FB e historia... Visserligen en epok, men knappast ett hot

  SvaraRadera
 33. http://www.youtube.com/watch?v=qgpzRooWX3I


  trevlig liten film om hata aik

  SvaraRadera
 34. Stig F/ jag har inte tagit bort länken till Coach Corner av precis samma anledning som jag inte anser att cencur i andra delar av samhället är rätt metod. Oavsett om man tycker att fotbollsvåld är acceptabelt eller helt förkastligt löser man inga problem och väcker inga diskussioner genom att försöka förtränga och dölja det som är verkligheten.

  Verkligheten är den att par HUNDRA killar bland oss Blåvita ser sig som grabbar, är då den effektivaste metoden för att diskutera eventuell problematik kring dessa att försöka gömma undan det faktum att de existerar? Jag är personligen ganska kritisk mot huliganismen som samhällsfenomen men förstår samtidigt varför den finns och inser (anser) även att det är helt bisarrt att tro att man kan lösa den eller påverka den genom att säga "den har inget med fotboll att göra" och liknande.

  Cencur leder bara till ondo och att vi erbjuder en länk till deras sida från Baraben tvingar ingen att gå in på deras sida och läsa, vi förutsätter att alla människor är kapabla till att ta egna beslut och även läsa texter och värdera dem utifrån sina egna åsikter och principer.

  Baraben.com står inte för eller emot fotbollsvåld eller Wisemen lika lite som vi står för eller emot Supporterklubben, bengalfrågan, biiljettpriser, spelaraffärer eller andra ämnen. Vi erbjuder ett alternativ att läsa- vad man sedan gör med informationen avgör man självfallet på individnivå.

  Kollar man statistikverktyget på bloggen kopplad till Wisemen så leder baraben in 10% av besökarna på sajten. Baraben HAR en koppling till supporterfonden och jag är inte förvånad om IFK Göteborg väljer att inte ta emot supporterfondens pengar på grund av detta.

  En länk till en huligansida är att ge uppmärksamhet och cred till huliganerna. Så ta ner länken förfan?

  25/10/06 14:31


  Här faller jag snabbt till samma svar som ovan, tror du på fullt allvar att Baraben genom en länk till deras sida ger upphov till att Wisemen slåss mer, beter sig annorlunda eller nyrekryterar folk? I så fall anser jag att du inte är naiv, jag anser att du försöker medvetet sabotera för Supporterfonden som går ut på att stödja IFK Göteborg. Jag har dessutom en aning om vem du är, men visst är det mysigt att kasta paj från anonymiteten.

  Om IFK Göteborg hade ansett att en länk Coach Corners hemsida från Baraben.com var riktigt hemskt, vad tror du IFK Göteborg anser om att Wisemen hade sin flagga hängande över Supporterklubben Änglarnas turnering Rikets Änglar och att man har en vagn med 100 "grabbar" på sitt tåg till Stockholm imorn? Vakna ur dvalan eller lägg ner försöken att smutskasta Baraben och även Supporterfonden. Supporterfonden är inte Baraben och Baraben är inte Supporterfonden.

  Cencur har tydligen många förespråkare bland våra kommentatörer, eller så är det som vanligt att 1-2 personer häver ur sig en jävla massa anonyma meddelanden. Men vad är nytt under solen.

  SvaraRadera
 35. Censur, censur, censur.

  SvaraRadera
 36. Frankie/ Precis som idioterna som försökt tiga ihjäl Sverigedemokraterna kommer alla hysteriska huliganmotståndare förr eller senare inse att man måste bemöta och "krossa" argumenten som huliganerna och deras sympatisörer har om man vill bekämpa den. Att försöka dölja och tiga ihjäl dem eller andra tveksamma grupper fungerar aldrig. Sedan kan man även fråga sig hur ett fåtal gaphalsar får så mkt uppmärksamhet från er, skit i pajasarna- de ska väl ge fan i vem ni länkar till eller inte. Det rådde väl yttrandefrihet senast någon kollade?

  SvaraRadera
 37. stig f/ Fuck off.

  SvaraRadera
 38. hahahaha aik:arna uppmanar folk att gå till attack? harrejafflar.

  SvaraRadera
 39. [Det här ämnet är ett infekterat sådant. Då klarar vi oss utan pajkastning och skitsnack. En del av det ryker nu och en del av det ryker om ni skriver det igen. Lögner tolereras ej.]

  SvaraRadera
 40. [0Laphroaig, Margareth mfl/ Er debatt ryker för det är så jävla off topic och riskerar att få allt att handla om Änglarna istället...]

  SvaraRadera
 41. FY FAAAN!
  Har hållit på blåvitt sen barnsben när vi vann uefacupen första gången.

  Jag kan ta att vi förlorar med 3-0 hemma mot Kalmar. Jag kan ta att vi inte ens får spela RL.

  Men fan vad trött jag blir på alla jävla töntar som tror att det är coolt att slåss och att wisemen är tuffa pojkar. Jag är aldrig så trött på att hålla på blåvitt som när jag läser kommentarer på den här bloggen.

  Det finns inga A-,B- och C-supporters. Det finns supporters. Och en del av dom är riktiga jävla idioter. Tyvärr alldeles för många.

  SvaraRadera
 42. Och en del av dom är riktiga jävla idioter. Tyvärr alldeles för många.

  Där sa du något, bara att bevista Harrys en matchdag, fler dårar samlat hittar man inte ens på lillhagen...

  SvaraRadera
 43. Äh. Skit i Bitchy. Åk upp. Det kommer bli skoj!

  SvaraRadera
 44. Jag är ingen kategori c-supporter men jag tycker vi ska vara jävligt glada att vi har WM. Utan dom hade aik knullat oss varje gång som dom gjort på 90-talet. Vi är alla Blåvita i själ och hjärta och vi ska ställa upp för varandra. Krossa gnaget!

  Heja Blåvitt!

  SvaraRadera
 45. Känns lite al-qaida över FB. När dom vet att dom inte kan bemöta gubbs som dom börjar dom hota "civila". Känns tråkigt för oss vanliga supportrar.

  SvaraRadera
 46. Vad är det konstiga? Köper man era tröjor och åker på bortamatch, så tar man en risk helt enkelt. Ni bidrar lika mycket till situationen som några kategori C.

  Det luktar fisk att ivrigt blåsa under hatet mellan lagen/städerna /tom tjäna pengar på det?), och sen snyfta och två sina små händer när det slår över i stryk och hot.

  SvaraRadera
 47. Tig ihjäl skiten. Här diskuteras väl fotboll, inte våld och hot, inbillar jag mig.

  SvaraRadera
 48. Vad är det konstiga? Köper man era tröjor och åker på bortamatch, så tar man en risk helt enkelt. Ni bidrar lika mycket till situationen som några kategori C.

  Det luktar fisk att ivrigt blåsa under hatet mellan lagen/städerna /tom tjäna pengar på det?), och sen snyfta och två sina små händer när det slår över i stryk och hot.


  Kanske det mest idiotiska inlägget någonsin på Barabens kommentarer.
  Så om man tar på sig en Blåvit tröja är man med och underblåser våldets eskalering?
  Så om man bär Nike-skor är man medskyldig till USA:s folkmord i Irak?

  Sen är det IFK Göteborg som tjänar på vår shop, inte nåt luddigt "vi" då överskottet skänks till Supporterfonden.

  ivrigt blåsa under hatet mellan lagen/städerna

  Har du inget som helst konstruktivt att säga utan bara försöker med uppenbart sabotage kan du väl hålla käften eller gå tillbaka till den gais-sida du kom från.

  SvaraRadera
 49. Frankie,
  Jag har ingenstans sagt att problemet bör ignoreras, jag anser däremot att barben sätter sig i en märklig sits när man å ena sidan fördömmer firmaverksamheten och samtidigt länkar till en sida som är ett oerhört aktivt forum inom samma verksamhet.

  Sen på tal om censur så plockar ni bort mitt, på den här sidan, relativt sakliga inlägg som heller inte innehåller pajkastning. Hur rimmar det med dina ideal Frankie? Jag beklagar att baraben har chanserat så oerhört att man numer raderar åsiktsmotståndares inlägg och drar mig (till vissas uppenbara glädje) härifrån. Tänk över vilken väg ni vill gå.

  SvaraRadera
 50. stig f/ Vad jag kan läsa mig till raderades hela debatten då den inte handlade om ämnet. Dvs fler än 5 inlägg från olika debattörer.

  Jag ser inte heller någon som helst "märklig sits" i att:

  å ena sidan fördömmer firmaverksamheten och samtidigt länkar till en sida som är ett oerhört aktivt forum inom samma verksamhet.


  Om du läser baraben regelbundet hade du vid det här laget förstått att det är cirka 40 Blåvita individers privata åsikter som får utrymme här, det är väldigt sällan vi gemensamt tycker någon och det är precis samma sak här. Lika lite som vi stödjer Supporterklubben Änglarna genom att ha en länk till deras hemsida, lika lite som vi stödjer Aftonbladet genom att länka till lauls hemsida stödjer vi Wisemen genom att ha en länk till en hemsida som har anknytning till dem. Riktigt ruttna argument du för fram, nästan så att man kan tro att du genom att få syn på den här länken känner dig tvingad att bli huligan eller något. Bisarrt.

  SvaraRadera
 51. http://www.svenskfotboll.se/vasterbotten

  rösta nere till höger på västerbottens bästa fotbollsspelare genom tiderna. två blåvita alternativ: judas eller stig fredriksson...

  SvaraRadera
 52. stig f/ Vad är ditt problem liksom? Alla fattar ju att du är här för att försöka sabba för Barabens grabbar, annars hade du häckat på Änglarnas forum och fördömt att de låter Wisemen köra över dem på tåget idag, vid Rikets Änglar osv. DET är aktiva val att stödja Wisemen, inte att ha en länk till en blogg som en av Wisemens grabbar har...

  SvaraRadera
 53. I början på 90-talet kunde Black army göra vad fan dom ville när dom kom till stan, dom pissade på oss och hela Göteborg.
  Så fungerar det inte längre, det kan vi tacka Wisemen för.

  SvaraRadera
 54. [Vi betackar oss för rena lögner sabotage och pajkastning som den anonyma, numer raderade debattören kör med. Kan du inte hålla en civilicerad nivå kan du besöka någon annan sida.]

  SvaraRadera
 55. Inga göteborgare ska någonsin kunna gå säkert i Sthlm i samband med matchdag! Vare sig ni spelar mot AIK, Bajen eller DIF. HATA GÖTEBORG!

  SvaraRadera
 56. Jag vet inte vad ni göteborgare lider av, ni tror att ni är så stora och starka men i själva verket så är ni ju inte det. Är själv ingen huligan men har gått på AIK matcher i 25 år och följt huliganismen på ganska nära håll i dessa år. Vissa av er som säger att FB är döda eller internet hulganer vet ni verkligen vad ni pratar om ?? Sen att Itchy säger att alla gbgare ska passa sig kanske man kunde ta med en nypa salt men att wisemen skulle vara "Störst farligast osv osv " vet jag verkligen inte om jag kan hålla med om. Mig veteligen så de få gångerna de kommit upp till huvudstaden så har de hållt en ganska låg profil förutom då den dagen en av era gick bort (RIP). Men både före den händelsen och efter den händelsen så har ni (Wisemen) hållt er jäkligt lugna här uppe i Stockholm.

  Varför kommer Wismen så sällan upp till Stockholm och ställer till bekymmer och varför ställer ALLTID FB till bekymmer i gbg. Mitt svar lyder wisemen vågar inte komma till Stockholm men FB kommer ALLTID ner till gbg.

  Bas

  SvaraRadera
 57. FB/Black Army "rädda" för er??? *asg* Ni göteborgare är patetiska. Ni fyller knappt en sektion på era hemmamatcher och sen påstår ni att ni är så stora och överlägsna. AIK är STÖRST! Titta bara vilka som har överlägset största hemmasnittet. Titta vilket borta lag drar mest publik. Titta vilket lag som får mest pengar i TV-rättigheter. Gå in på svenskfotboll.se och avgör själv. Göteborgare är och förblir ett gäng storstads wannabes. Ett pack bönder är vad ni är. Ta bort Avenyn och så har ni inget kvar att göra i den lilla stan.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.