2006/10/11

Arkitektbyråns bilder på den nya arenan

I dagsljus

Insidan

I mörker

44 kommentarer:

  1. Niiiiiicccceeee!Ser skit snyggt ut!
    All seater skall det vara!

    SvaraRadera
  2. Ser jäkligt fräck ut. Hoppas de planerar för serviceområden under läktarna.

    SvaraRadera
  3. Tänk vad man kan få för 180 miljoner.

    SvaraRadera
  4. En riktigt mäktig arena! Hoppas det blir väldigt många sittplatser bara. Ett lag som IFK Göteborg ska ha den bästa arenan!

    SvaraRadera
  5. Ser bra ut. Hoppas dom pumpar in lite extra pengar i projektet och ser till att pengarna räcker för en riktigt snygg insida med gott om matställen, restaurang/konferens, vip avdelning, toaletter, butik för supporterprylar mm

    SvaraRadera
  6. Vacker!
    hur många kommer den att ta?

    SvaraRadera
  7. Länk till en bild till:
    http://www.arkitektbyrangbg.se/rwdx/projektbilder/arenan-entre.jpg

    SvaraRadera
  8. Lite färsk info på änglarnas sid också.

    http://www.anglarna.se/?page=nyheter&show=1304

    SvaraRadera
  9. Känns som om den där arenan kommer kosta betydligt mer än 180 miljoner.

    SvaraRadera
  10. mörker-bilden får man nästan rysningar av... ser nice ut

    SvaraRadera
  11. Sagt det tidigare och säger det igen - arenan är aldeles för liten för att vara delad i två våningar. Man kunde ha gjort det här mycket bättre, men med tanke på vad vi har just nu så är det ju lätt att svälja allt med hull och hår.

    /Danieli

    SvaraRadera
  12. daneli/ iom att den är så tät och med tak hela vägen runt lär det bli en "gryta"-effekt trots två etage. etagedelen är ju medvetet framtagen så att man ska kunna ha en hel "rad" runt arenan mellan etagen där souvenirer, mat, toaletter etc får plats...

    SvaraRadera
  13. Varför skulle det vara fel att ha det i två etager? Med uppdelningen borde det medföra att fler åskådare kommer nära planen.
    Var och såg en match i Löfbergs Arena i Karlstad och satt då på en plats som utan etage inte skulle varit så rolig. Men med etaguppdelningen så kom man riktigt nära isen där och hade en fullt godtagbar vy.

    SvaraRadera
  14. Det där kostar knappast 180 mille, om inte Göran J har en deal med Higab om att de får andra lukrativa tomter eller projekt mot att arenan kostar exakt det beloppet. Om så vore fallet var det en jäkla tur för Blåvitt att sossarna vann kommunvalet.

    SvaraRadera
  15. Det här kan bli riktigt bra!

    SvaraRadera
  16. Vad ska den ha för kapacitet?

    SvaraRadera
  17. Mycket bra!

    Nu längtar man redan efter invigningen. Möjligen skulle det
    vara bra med 2000 platser till?

    Men hellre upplevelsen av
    publiktätt än rymd förstås.

    SvaraRadera
  18. Varför inte skjutbart tak? Varför äger IFK inte arenan själva? Frågorna är många, svaren är få.

    SvaraRadera
  19. --- Senaste anonym
    IFK bygger / ägrer ingen egen arena av den enkla anledning att det skulle kosta kanske 100 mille att köpa en tomt att bygga på (finns dessutom inga tillräckligt stora tomter till salu i bra läge) samt i runda slängar 180-200 mille att bygga upp en arena i den här klassen.
    Alltså - Det finns alltså ca 300 miljoner skäl till att vi kommer att hyra in oss på Higabs nybygge istället.

    Skjutbart tak blir för dyrt enl kommunens uppdrag till Higab.

    Snyggt blir det garanterat och får vi en hyfsat bra deal mellan Alliansen / Higab när det gäller driften så kan det med IMGs hjälp bli hur bra som helst.

    SvaraRadera
  20. Frankie o Brockman:

    Själv sitter jag på en +25 rad på gamla utan att få problem med synen vilket är det ungefärliga totala radantalet vi får på den nya arenan. Delningen till etage på större arenor gör man vid 20-30 rader och vid kapaciteten 18 000, i runda slängar.

    /Danieli

    SvaraRadera
  21. Intresant att vi har så många här inne som kan bedömma vad en arena kostar att bygga genom att se tre skisser...

    SvaraRadera
  22. Hur hög blir det jämfört med sittläktarn på Gamla? På bilderna ser den högre ut, men det låter på några som att den blir lägre.

    Och när det gäller mattan så ber jag till högre makter att vi får grassmaster.

    SvaraRadera
  23. http://www.arkitektbyrangbg.se/rwdx/projektbilder/arenan-entre.jpg - sicken milf på bilden :P

    SvaraRadera
  24. Kunde inte "undervåningen" vara ståplats?

    SvaraRadera
  25. Jag måste säga att det är synd med det här, varför inte rusta upp gamla ullevi istället för att bygga om totalt, ta bort nästan all ståplats. Nej, jag är besviken...

    SvaraRadera
  26. det är ju bara så jävla snyggt

    SvaraRadera
  27. Ståplats är kul. Tills man fyller 20 typ.

    Allseater ska det vara!

    SvaraRadera
  28. --- Anonym kl 19:10

    Konstruktionen blir ca 21 meter hög runt om vilket är ca 10 meter högre än dagens sittplatsläktare och ungefär motsvarar ett sjuvåningshus.

    SvaraRadera
  29. den ser bra ut men... IFK ska ha en egen arena!

    SvaraRadera
  30. Den ser bra ut men...
    IFK ska ha en egen arena!
    IFK bör ha VIP loger att erbjuda sponsorer!
    IFK tänker för litet och bygger den nya arenan för liten!

    SvaraRadera
  31. Charles Banan/ Jag tycker du ska skrapa ihop 500 miljoner och skänka till Blåvitt så kan de bygga en egen arena.

    SvaraRadera
  32. City Boys: tack för infon. Angående stadions kapacitet så börjar jag förlika mig med att den blir så liten. Tidigare var jag jäääkligt sugen på ett arena för 25 tusen, men 18 tusen låter bättre och bättre. Det kan nog gå vägen det här.

    SvaraRadera
  33. City Boys: tack för infon. Angående stadions kapacitet så börjar jag förlika mig med att den blir så liten. Tidigare var jag jäääkligt sugen på en arena för 25 tusen, men 18 tusen låter bättre och bättre. Det kan nog gå vägen det här.

    SvaraRadera
  34. Taket är dock inte jättevacker. Där gillade jag mer de tidigare utkasten. Vad är det för material? Ser ut som tyg, som stora parasoller. En mer solid takkonstruktion, som på de förtsta skisserna, tror jag mer på.

    SvaraRadera
  35. Asså det tror fan att en del av arena ska vara ståplats(helst sån som på råsunda, som kan göras om till sittplast vid behov) jag med många mer vill absolut ha ståplats! fick sitta en gång för att jag var sen till arena, o det va ta mej fan helt värdelöst! fattar ta mej fan inte hur folk kan klaga så mycket, lät som ett jävla sy möte där för fan! f.ö har jag tappat mitt lösenord, nån som vet om det går att fixa på nåt sett? tack på förhand

    SvaraRadera
  36. Att Göteborgs arena är dyr köper jag inte som argument. Om du ser vad som sthlm tänker plöja ner i Nya Råsunda ser ny gamla Ullevi ut som ett fattig bygge.
    Se vad som hände Färjestad när dem byggde ny arena. På frågan vad som är dåligt med nya arenan svarade Loob. "Hade vi vetat att trycket efter biljetter skulle öka såhär skulle vi byggt dubbelt så stort".
    Hände inte samma sak efter att Ellos byggde sin nya area?
    17000 platser är ju att inte se mot morgondagen utan att se på dagen och inte kunna se till möjligheterna med Sveriges största idrottsmärke, och att inte ha lounger att sälja ut för att tjäna bra är också en miss.
    Visst kostar det mera men detta är en investering för hela Göteborg och sett till mycket annat så är arenan ett REA bygge.

    Klart är väl också att de som vill ha ståplats ska kunna vara på nya arenan också. Dem som inte vill stå kan ju köpa stol och skita i att gå till ståplats om det känns fel för dem.

    SvaraRadera
  37. Bättre än vad man hade vågat hoppas på.
    Men lite lite sugen på tårtbitar och gröna mattor över löparbanorna på nya är man ju fortfarande.
    Men man kan ju inte få allt.

    SvaraRadera
  38. Rediar: På Nya Ullevi har vi ENBART sittplatser. Inga problem att stå upp på GHI och skapa stämning, eller hur?

    SvaraRadera
  39. Att döma av språk/stavning verkar det främst vara de lite yngre som vurmar för ståplats. Betyder det att intresset för ståplats generellt går över med åldern?

    SvaraRadera
  40. En liten detalj bara..... belysningen? Ser inget ritat på skissen från insidan... bara att det lyser på "kvällsbilden". Det måste till ganska ordentliga armaturere för att få godkänt ljus, men det varkar inte finnas med på skisserna.

    SvaraRadera
  41. Snikenskulle får en ny innebörd.
    Alldeles för mycket glas utåt för min smak. Men i det stora hela blir det nog fint

    SvaraRadera
  42. Det enda dåliga med den nya arenan i Göteborg (förutom att den inte är färdig nu) är att IFK Göteborg inte kommer att äga den. En jävla miss. Tycker det ska vara självklart, och så hyr vi ut den till d 2 andra lagen. Kommer aldrig kunna vara med och konkurera på allvar i europa om vi inte har en egen arena som försörjer oss likt den i parken - och som den nya i Malmö kommer att försörja dom?!?(

    SvaraRadera
  43. jolla: love you.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.