2006/10/16

Ingen Arne gillar Gerba...

SILLY SEASON Arne Erlandsen skickade upp tremiljonersförvärvet Ali Gerba på läktaren utan en enda 90-minuterschans i IFK Göteborg. Nu stoppar Odd Grenland det tidigare "förväntade" köpet av kanadensaren från IFK Göteborg efter att Gerba inte lyckats ta en chans i laget och nu dessutom hamnat i öppen konflikt med tränaren över ett mobiltelefonsamtal. IFK Göteborg hade med all sannolikhet önskat att bli av med kanadensaren som misslyckades i Blåvitt för en billig penning till norrmännen, en situation som nu kan omkullkasta anfallsplanerna för nästa års IFK-trupp?

En välavlönad Gerba vill man självfallet inte ha sittande på läktaren och samtidigt är det svårt att sälja en kontrakterad spelare som misslyckades med att under hela året, i två olika föreningar, få ut sin potential. Gerba kan med andra ord bli svår att ens få utlånad om han nu sprider ett rykte av divalater eller arrogans omkring sig. Vad ska IFK göra i den här situationen? Vågar en ny tränare ge Gerba en andra chans och hur stor del hade Arne (IFK:s) i att han lånades ut till Arne (Odd:s)? Kan GIF Sundsvall, den enda förening där Gerba visat positiva kvalitéer vara intresserade av att byta Mikael Lustig (backtalang som sedan länge varit aktuell för IFK) mot Gerba?

Gerbamysteriet växer i rask takt...

11 kommentarer:

  1. Hade varit gött med ett byte somdet känns nu. Men nån stans måste väl potensialen finnas?

    SvaraRadera
  2. gerba fick aldrig chansen

    SvaraRadera
  3. näe han duger inte.

    SvaraRadera
  4. Kan vi få en halv miljon för Gerba så bör vi ta det budet.

    SvaraRadera
  5. han har inte fått chansen..2 norska tränare med norsk spelstil, vi spelar nog svensk fotboll nästa år, och det gjorde sundsvall med. godnatt

    SvaraRadera
  6. Sundsvall spelade norsk fotboll :S

    SvaraRadera
  7. Gerba har inte fått chansen i Blåvitt. I vintras sa Arne själv att Gerba hade haft svårt att anpassa sig till den stora träningsmängden och var nedtränad, liksom Mourad var förra säsongen.
    När vi mötte Öster var ju hela laget dåligt och planen var inte alls bra. När vi mötte Ellos borta var Gerba godkänd, tycker jag. Han var i alla fall bättre än M Berg i den matchen och den enda som kunde hålla i bollen en stund av våra forwards. Men då blev han utbytt och sedan dess har vi inte fått se honom.

    Jag tror att han nästa år får en "boom". Boateng var ju inte alls bra första året i ajk.

    Ge Gerba chansen!

    SvaraRadera
  8. Ali G in da house!

    SvaraRadera
  9. Kan Gerba bli en ny Crossa?

    SvaraRadera
  10. johannes/ jag vet. det finns otaliga forwards som är duktiga i ettan och bottenlag i allsvenskan, men som inte klarar av att axla ansvaret att bli en målskytt i IFK. finns ju hur mga ex. som helst.

    SvaraRadera
  11. Ge honom till jyyrgården.Dom brukar köpa sopor.Avd hela Solna skrattar......

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.