2006/06/21

Tyskland bör förbereda sig för villkorslös kapitulation!

VM I TYSKLAND Bilden till höger kommer från en av Tysklands största tidningar, "Bild". Här har man redan startat kampanjen för att Sverige under 90 minuters åttondelsfinal ska bli precis lika avklädda som de svenska fansen på bilden. Men oj vad den tyska systemfotbollen kommer gå på pumpen i år.

Tyskarna fortsätter sina Sverige-metaforer med att påstå att "Klose, Ballack, Schweini & Co kommer ommöblera IKEA-fotbollen".

Om det finns ett lag i världen som kan och kommer besegra den tyska "maskinen" med sin egen medicin så är det Sverige. Svensk systemfotboll i fyra fyra två-tappning är vida överlägsen den tyska fotbollen. Tyskland får förbereda sig för ännu en förlust på hemmaplan.

Första världskriget.
Andra världskriget.
Åttondelsfinalen mot Sverige i VM 2006.
Tre tyska förluster- kapitulera eller förlora!

"Bild" fortsätter sin analys inför Sverigematchen med att berätta för läsarna: "Så knäcker vi knäckebrödsfotbollen" och så berättar tidningen för de svenska fansen att "Sverigefans: Ni är bättre än ert fotbollslag". Men tyskarna glömmer att det gör ont att möta Sverige. Riktigt jävla ont.

Sydtyska "Süddeutche Zeitung" går i detalj över de svenska mediernas artiklar inför drabbningen mot tyskland och försöker ge sken av att det finns en utbredd kaxighet i Sverige inför matchen. Något de har helt rätt i att det finns. Vi tror på den svenska taktiken och vi ser till historien om hur man mest effektivt stoppar tyskar på oroväckande frammarsch.

Ett fotbollskrig står framför oss. Redan under Karl XII var tysk mark ockuperad av svenska soldater- på lördag kommer våra trupper att åter igen inta Berlin. Elva generaler påhejade av tiotusentals karoliner och under ledning av en svensk konung kan bara innebära ännu en hård , kostsam och brutal förlust för tysken.

Erster Weltkrieg. Zweiter Weltkrieg.
WM-Achtelfinale Deutchland gegen Schweden 2006.
Drei deutsche Verluste- Auslieferung oder lösen!


Bild: Whoami

40 kommentarer:

  1. KROSSA TYSKLAND!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Oj vad mycket Sverige hade att säga till om i de första två förlusterna som det talas om... Eller inte.

    SvaraRadera
  3. Hmmm... Hyfsat kul. Dock risk att det nu istället blir tredje gången för tyskarna. Vi ser ut att få lita till fasta situationer.

    SvaraRadera
  4. Skulle vara tredje gången gillt (såklart)

    SvaraRadera
  5. Är det nån mer än jag som tycker att fotbolls-VM bara blir för mycket ibland?

    SvaraRadera
  6. hahahaha HELT RÄTT OCH PROVOCERANDE!

    SvaraRadera
  7. Osmakligt med nazireferenser tycker jag. Lägg ner sånt. Hitler är död sedan länge.
    / Uppström

    SvaraRadera
  8. Uppström/ Haha sluta nu, skaffa lite självdistans- alla tyskar får leva med sitt arv.

    SvaraRadera
  9. Väldigt roligt med nazireferenser, trodde att göteborgshumorn var fyndigare än så.

    SvaraRadera
  10. hahaha jag tycker själva ordet "nazireferens" är helt hysteriskt kul.

    SvaraRadera
  11. Omsakligt? Kanske. Förtjänar tysken det? DEFINITIVT.

    SvaraRadera
  12. 24 oktober 1975 skämtades det friskt om tyskarnas känslighet angående kriget. (Fawlty Towers, "Germans") Det känns om om man drygt 30 år sedan får vässa pennan något vassare för att det skall kännas i den tyska folksjälen.

    Gott försök, men detta känns säkert lika mycket för tyskarna som det känns för oss att bli kallade Ikea-nationen, el dyl.

    DON´T MENTION THE WAR!

    SvaraRadera
  13. Kill zeeee jermans!

    Ok, skämtet är inte helt nytt men å andra sidan är det första gången Baraben skriver om en tysklandsmatch så det är väl nytt här...

    SvaraRadera
  14. Herregud Baraben. Detta var verkligen över gränsen, fruktansvärt! Gud så hemskt, jag hoppas på en betydligt mer sansad och TT liknande rapportering i framtiden.

    Tack på förhand

    Claes-Jörgen

    SvaraRadera
  15. claes-jörgen/ Hahahahahahahaha

    SvaraRadera
  16. anonym

    Jag tror att vi missförstår varandra och jag uppskattar inte att du skrattar åt mitt inlägg.

    Politik och fotboll hör sannerligen inte ihop, jag vill enbart läsa artiklar där spelarna hyllas omdömeslöst och hejdlöst. Allt annat är för mig rent sabotage, det är trots allt känsliga människor vi talar om.

    Mitt ultimatum till er baraben skribenter är att sansa er och enbart skriva hyllningar och rena faktareferat. Alternativt kan ni klippa in officella artiklar från IFK Göteborgs hemsida.

    Punkt och slut

    Claes-Jörgen

    SvaraRadera
  17. Hehe storartat CJ.

    SvaraRadera
  18. Tyskarna kan äta mitt POOP

    SvaraRadera
  19. En skitunge som Schweinsteiger (namnet!) mot ädla män som Alex och Henke? Kan det bli annat än tysk höst, dvs en svensk triumf?

    SvaraRadera
  20. Ich liebe nazireferenser!

    SvaraRadera
  21. Grymt Baraben. Tyskarna drar in det svenskaste vi har, IKEA, när de skriver om Sverige. Vi drar in det tyskaste som finns, Nazism, när vi skriver om Tyskland. Jävligt logiskt!

    SvaraRadera
  22. När ockuperade Karl den tolfte Tysk mark? Tyskland fanns inte som enhet under 1700-talets början.

    Ska vi jämföra med något så ta den STÖRSTE kung vi har, Gustav den andre adolf vars svensk arme under det 30-åriga kriget fick mammorna att skrämma sina barn med "äter du inte upp kommer svenskarna"

    1a VK kapitulerade Tyskland inte vilkorslöst förresten vilket de gjorde under 2a vk

    mattep74 för lat för att skapa ett konto

    SvaraRadera
  23. mattep74/ Hallå eller, detta är hets inför en fotbollsmatch inte en historielektion...

    Men det som numer är tyska kusten var ju ockuperat av Sverige under slutet av 1600 och början av 1700 talet, inte hela vägen men bitar av landet och hela nuvarande polska kustlinjen. Men tack ändå för ditt försök att föra in lite historisk korrekthet i det hela... ;)

    SvaraRadera
  24. Jag tycker det räcker med att göra skyltar med texten "1982"

    + alla heter Glenn!

    SvaraRadera
  25. Verkligen patetiskt, over and out!

    SvaraRadera
  26. anonym

    Jag håller verkligen med dig. Som jag sagt tidigare så tycker jag att det är fruktansvärt. Jag är så arg så jag kokar! Nu tycker jag att det är dags att internet censureras! Bort med alla dessa hemskheter!

    Claes-Jörgen

    SvaraRadera
  27. Själv tyckte jag det kändes som att situationen krävde att man gjorde Heil-hälsning när man var på Olympiastadion och kollade Paraguaymatchen. Man kunde känna historiens vingslag mycket mer då så att säga.

    Och då vill jag poängtera att det var nazisterna jag refererar till och inte nynazisterna, för dem tycker jag inte om alls. De skändar ju de riktiga nazisterna, som levde på 30-talet och bara var offer för sin tid. Men de hade schyssta hälsningsritualer och deras tids high-5 förjänar lite spaltutrymme.

    Själv håller jag på Tyskland på lördag. Det skall bli stort att se Tyskland-Argentina i kvarten. Bort med uppstickarna i åttondelen och låt de riktiga lagen göra upp om det. Forza!

    SvaraRadera
  28. Annars var bilden till höger publicerad i Sportbladet dan efter Paraguaymatchen. Är det sant att de är lesbiska?

    SvaraRadera
  29. Osmakligt med nazireferenser. Lägg ner sånt. Hitler är död sedan länge.

    Dessutom var Sverige som vanligt den konflikträdde haren som gav sitt tysta medgivande till Tyskarna. Svenskar borde skämmas lika mycket som Tyskar för sitt lands agerande under krigen.

    SvaraRadera
  30. Krossa Tysken på deras hemmaplan och förstör festen för dem! Det är en förlust som de aldrig kommer att glömma!

    SvaraRadera
  31. Anonymous said

    DJ Göbbels!

    Sen kan jag inte hålla med dig om att alla Svenskar skall skämmas för sitt "tysta medgivande". Vi har och hade då, en folkvald regering som skall bestämma i vårt ställe, det blir dock inte alltid i enlighet med folkets tycke, det finns flera exempel på detta, både nu och då. Att jämnställa Sveriges agerande vs Tyskarnas under kriget........ What the hell is that all about?

    SvaraRadera
  32. Hej alla: Det känns som vi kan gå vidare nu. Tyskarna är mycket medvetna om vad som hände under krigen och de har sonat för det nu. De tyskar som lever nu har knappast ansvaret för vad som skedde då. Nazisternas åsikter var inte unika. Jämför med hur tankarna gick i Frankrike, England och Sverige samtidigt. Det är lätt att lägga all skuld på Tyskland för att de råkade ha ihjäl några judar, men det var dåtidens tankesätt inte dagens. Vi var inte mycket bättre själva även om vi givetvis inte gasade ihjäl 6 miljoner pers.

    SvaraRadera
  33. Vilka avantgardister ni är! Känns vansinnigt fräscht med världskrigsanalogier. Och oj vad provocerade tyskarna måste bli.

    /Tage C.

    SvaraRadera
  34. "Det är lätt att lägga all skuld på Tyskland för att de råkade ha ihjäl några judar, men det var dåtidens tankesätt inte dagens. Vi var inte mycket bättre själva även om vi givetvis inte gasade ihjäl 6 miljoner pers."

    Haha, redan klassiskt!

    SvaraRadera
  35. "mattep74/ Hallå eller, detta är hets inför en fotbollsmatch inte en historielektion..."

    Det är väl det som är problemet. Baraben kör sina hetsningar inför diverse matcher och det känns bara barnsligt, krystat och ologiskt. Mest av allt känns det som att man vill provocera. "Höhö, nazism det kommer väcka reaktioner." Och man kan förklara sånt här med att det är fanzinekultur om man så vill. Jag vet inte mycket om fanzinekultur och hur den ska vara men i Barabens tappning är den inte bara smaklös utan även tråkig.

    SvaraRadera
  36. Senaste anonymous: Nazism baklänges blir fanzine. Tänk på det nästa gång. Varför är det en provokation att ha en nazireferens? Så tänker ju bara riktiga rasister, vi andra har gått vidare och kan skämta om lite ditt och datt och fattar att de tyska krämarna som gasade ihjäl judendomen på femtiotalet nån gång inte lever nu. Och framför allt, de vet ju inget om fotboll, så vad är problemet?!

    SvaraRadera
  37. ANONYM/ "Baraben kör sina hetsningar inför diverse matcher och det känns bara barnsligt, krystat och ologiskt."

    Detta är en supporterblogg, letar du efter något helt "logiskt", "vuxet" och förutsägbart så kan du alltid kolla in www.tt.se eller en del andra fotbollssidor (inga namn nämnda, inga glömda) som gör allt för att efterapa denna tradition av torr och "logisk" rapportering. Alla väljer vad de läser.

    "Mest av allt känns det som att man vill provocera. "Höhö, nazism det kommer väcka reaktioner.""

    Du har ju uppenbarligen blivit provocerad nog att berätta om hur hemskt och avskyvärt detta nu är, varför gör du det om du inte anser att liknande provokationer hör till fotbollsbloggande? Då borde du väl snarare skita i att läsa? Senast jag kollade tvingas inte läsarna att klicka in sig och läsa allt här, bara om man vill och känner för det så gör man det...

    "Och man kan förklara sånt här med att det är fanzinekultur om man så vill. Jag vet inte mycket om fanzinekultur och hur den ska vara men i Barabens tappning är den inte bara smaklös utan även tråkig."

    Varför skulle vi förklara något överhuvudtaget med det vi skriver? Vi skriver det vi skriver och jag ser ingen som helst behov av att behöva berättiga sådant vi sätter ut på vår blogg för att enstaka personer anser att det är vare sig tråkigt eller stötande. Om det nu är så trist, varför denna reaktion? Om det nu är så stötande så varför inga som helst förklaringar till varför det skulle vara stötande?

    Anonymitetens gnäll är så klart behagligt.

    SvaraRadera
  38. Bra sagt, särskilt det sista du skrev Frankie. Hur kan man ödsla sån tid på att känna sig helt likgiltig och samtidigt vara überanonym. Det saknar ju fullständigt logik och sans och är därför jättekul. Jag kan verkligen tänka mig in i hur dessa förvirrade 50-åriga tanter från Tingsryd och Lidköping råkat slösurfa förbi baraben och upptäckt att alla inte tycker som i den lokala korvkiosken dit inte ens en halv special nått som nyhet på menyn. Bäst vi inte inte säger vad vi heter.

    -En kokt med bröd tack. Extra ketchup (från Slotts). Het vad fan ni vill, ni är mycket underhållande!

    SvaraRadera
  39. frankie/ word. tysta pajasarna!

    SvaraRadera
  40. Gillar ni inte det som skrivs så behöver ni inte läsa.

    Baraben har lyckats igen, att provosera dom som inte skulle bli provoserade, fan vad bra och roligt, man skrattar hela tiden och letar fler svar av Claes Jürgen som han heter.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.