2006/06/01



SITE DOWN- WILL BE UP AND FUNCTIONAL WITHIN A DAY OR TWO

In the evening of 2006-06-01 the Swedish National Criminal Police showed a search warrant to Baraben.com personnell. The warrant was valid for all datacentres of Baraben.com and was directed at Baraben.com. The allegation was criticism against the swedish media, criticism of SvFF, criticism of Mats Persson and Jan "Plånbok" Nilsson, and spreading hatred against by media loved clubs as Elfsborg and Djurgården.

The police officers were allowed access to the racks where the Baraben servers and other servers are hosted. All servers in the racks were clearly marked as to which sites run on each. The police took down all servers in the racks, including the non-commercial site Baraben.com, the mission of which is to defend the rights of IFK Göteborg via public debate.

According to police officers simultaneously questioning the president of Baraben.com, the purpose of the search warrant is to take down Baraben.com in order to secure evidence of the allegations mentioned above.

The necessity for securing technical evidence for the existance of a web-service which is fully official, the legality of which has been under public debate for years and whose principals are public persons giving regular press interviews, could not be explained. Asked for other reasoning behind the choice to take down a site, without knowing wether it is illegal or not, the officers explained that this is an action taken by orders from Råsunda football stadium.

Baraben.com can receive compensation from the Swedish state in case that the upcoming legal processes show that Baraben.com is indeed legal.


CLICK
HERE OR HERE FOR LATEST NEWS ABOUT HOW THE US GOVERNMENT DICTATES SWEDISH LAW AND POLICE.

32 kommentarer:

  1. hahahahaha really funny guys! cred to ya lads!

    SvaraRadera
  2. hahahahahaha


    bodström kommer att få det hett om öronen.

    Henrik Pontén har stora öron, för honom blir det värre.

    SvaraRadera
  3. Bush är en fara för svensk fotboll

    SvaraRadera
  4. haha ni är ju fan galna.

    SvaraRadera
  5. Fan va bra! Tyvärr är det inte helt osannolikt att Baraben kan stängas av...Bodström är ju gnagare!

    SvaraRadera
  6. Humor på riktigt hög nivå!!

    /Guling

    SvaraRadera
  7. Det e ju så skoj att ändra Piratebay till Baraben i texten.
    Skrattar så jag dör... eller inte.

    SvaraRadera
  8. Gick in för att kolla polisens sida, men den låg nere.

    Kanske nå'n som gav igen lite gôtt.

    SvaraRadera
  9. Skoj skoj men jag tycker att det är helt rätt att stänga pirate bay. Stöld är stöld.

    SvaraRadera
  10. Gött att dom äntligen slår till mot Piratebay. Jävla datanördar, ni ska tamejfan betala för musik och film som alla andra!

    SvaraRadera
  11. Johnny, så då gör det inget att amerikanska UD trycker på för att stänga också andra sidor med obekvämt innehåll? Skojar du eller är du bara korkad?

    SvaraRadera
  12. haha såna svenssonidioter som inte fattar situationen och litar på ärkemuppen och halvnazisten bert karlsson och hans hejdukar. musik på nätet är framtiden, bara att se på hur gnarles barkley gick upp som etta på englandslistan med sin senaste hit som bara gavs ut som mp3. skivbolagscheferna eller som i detta fallet amerikanska hollywoodchefer trycker på för att de inte förstår hur den nya marknaden förändras- där man kommer tjäna sina pengar på merchendice etc och inte själva biobiljetten.

    Men men, det är ingen direkt nyhet att det är samhällets ungdomar som driver utvecklingen framåt och dårar som bert karlsson som är de konservativa...

    SvaraRadera
  13. frankie:
    Bert Karlsson är en sjuhelvetes affärsman, och står för vad han säger och gör.

    Dessutom är han blåvitare.

    Snacka inte skit om honom.
    Han förtjänar respekt!

    SvaraRadera
  14. är det du Bert?

    SvaraRadera
  15. sjuhelvetes affärsman? haha är du helt lost eller? SAMTLIGA hans projekt går ju brakande i konkurs!!!

    Någon som hört talas om Skara Sommarland? Om Fame-factory-land eller vad det hette osv. Nu har han ju dessutom sålt sitt skivbolag för han tror inte man kan tjäna pengar på skivor och på det så är han ju ett äckligt nazisvin. fy fan.

    SvaraRadera
  16. Frankie> Det är viss skillnad på när Gnarls Barkley går in som etta på Mp3 listan genom att de sålt sin låt på tex. I-tunes och Pirate Bay som öppet uppmuntrar till stöld från artister/upphovsmän. Jag stödjer inte på något sett den råa kommersialismen som många skiv/filmbolag står bakom, men när musiker inte längre kan spela in och dela med sig av sin musik pga olaglig nedladdning är det något som är snett.

    Däremot att amerikanska myndigheter övertalar svenska politiker till ministerstyre, det är helt sinnesjukt.

    SvaraRadera
  17. Det är på intet sätt säkert att "artisterna" förlorar på fildelning. SVT:s Uppdrag granskning belyste det här för ett tag sedan.

    SvaraRadera
  18. "men när musiker inte längre kan spela in och dela med sig av sin musik pga olaglig nedladdning är det något som är snett."
    Varför kan du inte det? Det är väl bara att spela in och dela med sig. Det har aldrig någonsin varit så enkelt att komma ut med sin musik genom Internet, så jag förstår inte alls vad du menar. Däremot om de kan leva på att sälja sin musik är en annan sak. Det gäller bara att tänka om och tjäna pengarna på annat än de fysiska skivorna.

    SvaraRadera
  19. Visst, de kan sprida sin musik på nätet och få en viss spridning. Men hade du velat jobba i två år med din skiva, betala producent, studiotid och någon som mixar för att få dina låtar att bli som du vill och sen inte tjäna en spänn? viss msuik, tex José Gonzalez akustiska låtar, går att göra hemma men hur tror du att In flames, The Soundtrack Of Our Lives, The Hives eller Conretes låtit på en portastudio? Och hur betalar du din hyra de första två åren när du åker runt i en sliten buss för bensinpengar? De som tjänar pengar live har alltid, alltid haft uppbackning av sin skivförsäljning.

    SvaraRadera
  20. SAMTLIGA projekt? Då hade han nog varit rätt pank själv ska du se. Bert lär ju ha tjänat in mer pengar än samtliga här inne. SÅ jag skulle nog hålla med om att han är rätt duktigt på affärer.

    Bert är ju knappast nazist bara för att han säger det säkerligen samtliga här inne tycker, att vi har problem med invandringen.

    För det har vi! Visst Sverige behöver invandring, men alla behöver inte placers i Bergsjön, Rosengård och Rinkeby.

    Kan de spridas ut så kommer anpassningen gå lättare och färre hamnar i fel spår.

    SvaraRadera
  21. "Men hade du velat jobba i två år med din skiva, betala producent, studiotid och någon som mixar för att få dina låtar att bli som du vill och sen inte tjäna en spänn?"
    Man kan tjäna pengar på sin musik på annat sätt än att sälja fysiska skivor.

    "De som tjänar pengar live har alltid, alltid haft uppbackning av sin skivförsäljning."
    Ja men tiderna förändras och man måste anpassa sig för att överleva. Jag är dessutom inte helt övertygad om att skivförsäljningen i det stora hela går ner på grund av nedladdningen. Det finns många faktorer som spelar in där.

    SvaraRadera
  22. "Man kan tjäna pengar på sin musik på annat sätt än att sälja fysiska skivor."

    Jo definitivt, men det är ju den illegala nedladdningen jag är emot. Den tjänar inga musiker pengar på.

    "Ja men tiderna förändras och man måste anpassa sig för att överleva. Jag är dessutom inte helt övertygad om att skivförsäljningen i det stora hela går ner på grund av nedladdningen. Det finns många faktorer som spelar in där."

    Självklart måste man det. Och som jag sa i mitt första inlägg, det är en jävla skillnad på att köpa sin musik på tex I-tunes och att ladda ner olagligt.

    Det är som att hävda att en fotbollsspelare inte ska ha lön, bara leva på reklamkontrakt. Det funkar nog för den redan etablerade, såsom Ljungberg och Beckham. Men det blir lite tjatigt för Vasquez de närmsta åren innan han blir stjärna. Det kan nog till och med bli så att han tappar inspirationen.

    SvaraRadera
  23. Hata pirate bay, piratpartet, osynliga partiet och allt vad fan de heter. Massa bortskämda jävla snorungar som inte gjort annat än att leva och åka snålskjuts på andra i hela sina små patetiska liv. "Vänsterpartister snattar mest".. surprise surprise

    SvaraRadera
  24. "Jo definitivt, men det är ju den illegala nedladdningen jag är emot. Den tjänar inga musiker pengar på."
    Ett exempel: Jag laddar ner en skiva från en grupp som jag aldrig hört innan och som jag aldrig skulle få för mig att köpa. Jag gillar skivan så mycket att jag faktiskt går och köper skivan i affären, något jag aldrig skulle gjort om jag inte laddat ner den först. Eller att jag betalar för att gå och se dem på en konsert efter att ha laddat ner ett album.

    Jag ser det lite som radio, även om inte artisterna får stim-pengar genom nedladdning. Det finns problem givetvis, men jag tror inte att lösningen är att förbjuda nedladdning helt.

    SvaraRadera
  25. Jag ser det lite som radio, även om inte artisterna får stim-pengar genom nedladdning. Det finns problem givetvis, men jag tror inte att lösningen är att förbjuda nedladdning helt.

    Men för gudsskull, läs vad jag skriver. Självklart måste man anpassa sig till nedladnningen i sig, men det är skillnad mellan laglig och olaglig nedladdning. Jag skiter i om du köper det fysiska albumet eller om du betalar för det i form av mp3or, men faktum kvarstår, ingen kostnär kan försörja sig genom olaglig nedladdning. Och de som drabbas värst, är de oetablerade musikerna.

    SvaraRadera
  26. Det är jäkligt sällan man hör allmänheten beklaga de många musiker (dansband, trubadurer, jazzband m fl) som alltid har varit tvungna att spela live för att få in några pengar på sin musik.

    Musiker har uppträtt för pengar i några tusen år, jo redan de gamla grekerna faktiskt.

    Det är ingen självklarhet att tjäna stora pengar på att sälja skivor, det har bara gällt vissa genrar i några decennier. Trångsynt att gnälla som vissa gör här ovan om hur synd det är om dem som hänger i en studio för att spela in en platta under 2 år.

    SvaraRadera
  27. Musikern> Det har inget med saken att göra. Jag tror inte att någon pizzeriatrubadur i världen spelar gratis.

    SvaraRadera
  28. Man SKA inte kunna leva på att fjanta runt i en studio i två år. Det är bra att vi vanliga arbetare säger ifrån att vi inte tänker betala skyhöga priser för deras musik så att de ska kunna glassa runt. Då kanske de kan börja göra musik igen som berör oss också.

    SvaraRadera
  29. stig f/ Noterbart är att mer än 80% av banden idag tjänar sitt levebröd på konserter, merchendice, arrangemang och stim-pengar medan bara de riktigt stora artisterna, megastjärnorna gör sina huvudsakliga pengar på skivförsäljning.

    Om man är emot fildelning, är man då emot att bränna cd-skivor och dela med sig? Är man emot den 30 år gamla vanan att spela in kasettband och dela med sig? För det är ju precis samma sak, man bränner, delar med sig eller spelar in en kassett som sedan polare, familj eller en själv får ta del av. När Videobandspelaren kom så stod filmbranschen och ältade precis samma argument som nu, att filmbranschen skulle dö för ingen skulle gå på bio om man kunde spela in allt på video och ge bort.

    Exakt så som de hade fel nu är det samma skivbolags och filmbolagsdirektörer som helt enkelt vägrar se sin samtid och den tekniska utvecklingen utan är bakåtsträvare som vill tjäna pengar "som de alltid gjort".

    Riktiga entreprenörer är för nedladdningen och är smarta nog att kunna tjäna pengar på sin musik ändå. Speciellt med tanke på att fildelandet ger chansen att sälja konsertbiljetter, t-shirts, merchendice osv som de riktiga pengarna finns i. Det är ingen slump att filmbolagen redan idag gör med än 60% av sina inkomster på lekasaker, godis/glass, krimskrams osv och inte på biobiljetter/dvd:n.

    Men precis som när vhs:en kom, precis som när kasettbandspelaren kom, precis som när cd:brännandet kom och nu fildelningen kom så sitter dessa människor med förlegare och bakåtsträvande argument. Man kan inte stoppa den tekniska utvecklingen, vill man tjäna pengar på dessa produkter får man helt enkelt vara smart och i en framåtskridande entreprenörsanda använda sig av utvecklingen för sin egen vinning.

    Hur många av de som säger "ja men fildelande är olagligt" kommer säga det om 15 år? Hur många som hade samma argument om VHS-videon sitter och skriker "Videon kommer förstöra filmbranschen" idag? Jag bara undrar.

    För att inte ta upp faktorn kring hur musikindustrin sedan fildelandet exploderat då vem som helst- när som helst kan bestämma vilken musik de ska få tillgång till. Förr bestämde skivbolagen helt och hållet vilken musik som skulle ges ut och då var vi kunder och musikälskare helt enkelt tvugna att lyssna på det begränsade utbud som gavs ut. Idag har tiotusentals nya band fått ut sin publik till nya lyssnarmarknader som tidigare aldrig fått chansen och som skivbolagen hade skrattat åt.

    Utan fildelning skulle Carols och inte Lordi vunnit schlagern och svensktoppen skulle vara helt fylld av dansband som den var för 15 år sedan. Utveckling kallas det, intressant att liberaler bara är liberala när det passar dem och när de kan tjäna pengar, men när någon annan drar den tekniska utvecklingen längre än vad de förstått är kapabelt så kallas det för öknamn.

    Sedan säger någon "Bert Karlsson tycker som alla vi tycker innerst inne". Vet inte om jag ska skratta eller gråta åt den ignoranta kommentaren. Bert Karlsson är en skräckbild för hur en person bör vara på alla vis vad det mig anbelangar.

    SvaraRadera
  30. bert karlsson????? hahahah som jag alltid sagt, alla blåvita är äckliga bönner med fetprilla och lyssnar på ultima thule när de kommer hem från matcherna. jävla pajasar.

    SvaraRadera
  31. Vad trevligt att Baraben goes härligt idg.se forum fjanteri...
    Bert Karlsson e en ful egoistisk fettjockgris, nedladdning kan ALDRIG vara stöld, storleken spelar ingen roll, och att Niclas alexandersson spelar högerback e lika fel som att Henrik Pontén e webbmaster för Piratbyrån..!
    :P

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.