2006/06/02

Blåvit derbyseger på Gamla


B-laget IFK Göteborgs B-lag spelade derby mot Gais dito i Utvecklingsserien på fredagseftermiddagen. Innan avspark ropade speakern upp en efter en av Gaisspelarna som var strukna ur matchtruppen och ersatta av juniorer. I Blåvitt var bara Ulander, Thomas Olsson och Dennis Jonsson strukna och självklart saknades också Kalle och Alex. Blåvitt kunde därför ställa upp med ett riktigt starkt lag och var favoriter till att vinna detta miniderby inför dryga 400 personer på Gamla Ullevi.

Blåvitts lag: Bengan – Adam, Bjärsa, Ölme, Wendt – J. Berg, Kihlen, Wernbloom, Vasques – Sella och Wallerstedt
Bänken: Rikardsson, Gustav Svensson, Mackan, Gerba och Hjalle

Matchen började ganska trevande och det skapades egentligen inte så värst mycket. Men stundtals spelade Blåvitt riktigt bra, bland annat när Wendt följde med på vänsterkanten och väggspelade med Stefan Selakovic. Annars slet Wernbloom bra på innermittfältet och var missnöjd med flera av domarens avblåsningar. Kihlberg jobbade som vanligt bra i det tysta och dominerade på mittfältet tillsammans med Wernbloom.

Publiken fick också se ett mål, signerat Jonas Wallerstedt. Flera blåvita spelare var med i förspelet och tillslut fick "Torpedo" läget något till vänster i Dime Jankulovskis straffområde. Jonas klippte till, otagbart för Gaismålvakten. Målet föll i den 30:e matchminuten.

Adam Johansson och Jonathan Berg byttes ut i halvtid. In kom Hjalmar Jonsson (Ölme gick ut på högerbacken) och Sella gick ner på högermittfältet när Jonathans brorsa byttes in. Blåvitt kontrollerade matchen, även om Gais skapade en och annan halvchans, bland annat ett skott som rullade fram till Bengan i målet. Gerba fick dryga 30 minuter i benen och sprang en hel del. Han hade bl a en nick över ribban innan domaren blåste av matchen. Blåvitt vann välförtjänt med 1-0 mot tråkiga Gais.

Baraben-synat Baraben.com kan även rapportera att Jonathan Berg, Gustav Svensson (som stod i mål) och Rikard Rikardsson gjorde sönder ena målet på Gamla under halvtidsvilan. Målet lagades senare av vaktmästare under matchen.

Flera blåvita spelare skymtades på Gamla Ullevi, även några gamla. Sankan och Rosen fanns båda på läktaren, så även Alexander Nadj, Wowoah och Cliff. Mest intressant var dock Seb som hade sällskap med ett par gaisare. Är vår gamle mittfältare på väg till vår grönsvarta skinnvästbärande lillebror?

9 kommentarer:

  1. seb till GAIS? Dem gör skäl för smeknamnet

    SvaraRadera
  2. Snart har Gais hela vårt C-lag.

    SvaraRadera
  3. hehe skön rapport!

    SvaraRadera
  4. Hos lillebror är grammatiken lika dålig som ekonomikunskaperna.

    Kul för er ändå att ni vinner denna match. I höst blir det annorlunda.

    SvaraRadera
  5. En gaisare. Med Internet. Vad gick fel?

    SvaraRadera
  6. anonym/ Denna match? Haha när vann Gais något senast? 1965. Schack matt.

    SvaraRadera
  7. är det inte lite roligt att alla blaskor (speciellt AB) skriver att risp blev framröstad till årets bästa spelare av klubbens supporters?? tror nog att han belv framröstad av oss=) haha

    SvaraRadera
  8. "Gustav Svensson (som stod i mål)"

    Say what??? ^-'

    SvaraRadera
  9. haha kul när ölme skällde ut linjedommaren, å inte fick nått kort för det!
    haha

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.