2006/06/14

Mellberg: "Jag är en av lagets bästa spelare"

VM I TYSKLAND Barabens källor runt landslagstruppen kan idag berätta att spelarna fått order om att inte ens tala med sina vänner eller familjemedlemmar om det som sker runt laget. Samtidigt börjar det nu visa sig en tydlig bild kring varför det finns en sådan tydlig irritation mellan Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg. Konflikten från 2002 har delvis blossat upp som ett resultat av att Mellberg påstått sig vara en av lagets "Superswedes".

Konflikten från 2002 där Mellberg efter en tacklingssituation med Ljungberg hamnade bokstavligen i luven på varann inför hela världspressens fotografer var sprunget från en irritation mellan de två spelarna. Den gången fungerade konflikten som en tändvätska för bägge parter som gjorde bra matcher efter incidenten. Men sedan dess har aldrig irritationen mellan de två riktigt släppt och fick ny tändvätska i höstas när Mellberg vid flera tillfällen yttrat sig kring vilka spelare som är viktigast för landslaget.

Enligt Barabens källa är det en intervju där Mellberg fått frågan om vilka spelare som är nyckelspelare i landslaget som startat vissa interna diskussioner under VM-kvalet i höstas. Mellberg ska då ha sagt sig vara en av lagets fyra bästa spelare och basera detta på att han tillsammans med Ljungberg, Zlatan och Henke spelade i en av världens tre bästa ligor. Att han som lagkapten pekar ut sig själv som en av de viktigaste och därmed bästa spelarna sticker lite i ögonen på en del människor, men det är främst jämförelsen av sig själv med trion Zlatan, Freddie, Henke som fått folk att reagera.

Vår källa berättar att man vid flera tillfällen haft samtalsämnet på bordet när landslaget varit samlat och att de övriga spelarna inte direkt delar Mellbergs uppfattning om hur bra han själv är. Bland annat ska man ha jämfört hur Mellberg och (Aston) "Villa harvar som mittenlag i tabellen medan Henke och Fredrik spelar i klubbar som är i absoluta Europatoppen". Eller så kan man konstatera att Zlatans lag vann ligan och att Henke/Freddie möttes i Champions League finalen, medan Villa spelar i en helt annan division av den Europeiska fotbollen.
På grund av att dessa diskussioner funnits inom truppen under VM-kvalet så är det ingen inom laget som är förvånad av det faktum att just Mellberg och Ljungberg är de som uppvisat starkast meningsskiljaktigheter när spelet klickade mot Trinidad & Tobago.

18 kommentarer:

  1. Jafan, det uttalandet minns jag! Men vilken tidning var det i?

    SvaraRadera
  2. citatet är från DN nu innan VM. Men som sagt inte första gången som Mellberg sagt så. Nu i DN påpekade han det dessutom tre-fyra gånger...

    SvaraRadera
  3. wille/ Självklart är det så! Tack, åtgärdat!

    SvaraRadera
  4. Mellberg Melle Mellski.

    När Mellberg va ung var han en riktig idiot med, finns många goa anekdoter om den killen.

    SvaraRadera
  5. Vafan är det här för idioti att gräva upp massa skit precis innan landslaget behöver stöd? Sluta upp din jävla pajas.

    SvaraRadera
  6. Mellberg valde ju bort blåvitt till förmån för Aik en gång i tiden, det borde väl vara nog.

    SvaraRadera
  7. mellberg verkar ju dum i huvudet på riktigt. snacka bort den där handsen i eget straffområde istället. fin bild på killen för övrigt... :)

    SvaraRadera
  8. SUPERSWEDE i bemärkelsen ÖVERKÅLROT kanske man kan tänka sig.

    Har sett Mellberg göra en usel säsong med en mängd major i Premier League gångna året.

    Kanske är han avundsjup på att Ljungberg går bättre hem i Londons "Glada" klubbliv. Kanske Mellberg kan be Roney om telefonnumret till det 53-åriga Piskludret han brukar anlita. Mellberg bör definitivt diciplineras.

    SvaraRadera
  9. Har gått på gymnasiet med Mellberg ett år. Jag har kompisar som spelat med och mot honom och dessutom gått i samma klass och parallellklass med honom.

    Redan när han spelade i Gullspång var han lite kaxig och tyckte att han var bättre än vad han var. Sedan har hårt jobb tagit honom dit han är nu.

    Tydligen är han väldigt nöjd med att ha kommit så långt, men är alltså mer dryg än någonsin.

    Mitt första minne av Mellberg är från 1993 då vi hade en klassfest och han dök upp där med en klasskompis.
    Han hade verkligen behov av att hävda sig då kan man säga.

    Sedan dess har jag alltid tänkt att man får ge grabben en chans. Han kanske bara kände sig lite osäker osv. Men det här bekräftar bara vissa fördomar jag har haft om honom och är i så fall inte oväntat.

    SvaraRadera
  10. jag förstår inte vitsen i att leta upp dessa saker? Vem av oss har inte något i barndomen vi ångrar eller en sida som är egoistisk? Stötta Mellberg och ge honom uppskattning, varför har vi behov av att trycka ner honom? SuperJanteSvenskar är vi allihopa, allihopa, allihopa.

    SvaraRadera
  11. Jag kan förstå, och uppskatta, att detta är en blåvitt-blogg (jag är själv IFK supporter), men nu är det Fotbolls-VM och då gäller det att samlas bakom fanan, oavsett om spelare har nobbat IFK för AIK och vad de har gjort i sin ungdom respektive i nutid. Mellberg är vår lagkapten och en spelare man skall respektera. Tror ni inte att det finns skit om andra spelare? Det måste kännas gott för folk som kände/gick i samma klass/ osv förr i tiden med våra svenska landslagspelare, och nu få tillfälle att spy galla. Avundsjuka någon?
    Kom igen nu SVERIGE, kämpa för TRE poäng ikväll!

    SvaraRadera
  12. Varför inte gröva upp skit om Mellberg? Han klagar ju på alla andra och beter sig riktigt skit. Klart skit ska ha skit.

    SvaraRadera
  13. Gräva upp skit? Att han har snackat skit om alla kan jag absolut inte hålla med om. Däremot att han och Ljungberg har klagat på varandra, men det är ju ett känt faktum att de två inte är såtaste vänner...Vi får se vad som sägs om Sverige vinner idag. Då är allting som bortblåst

    SvaraRadera
  14. Bortblåst eller inte. Visst har det blivit lite ut av en storm i ett vattenglas när två spelare, kanske flera, diskuterar matchen i stridens hetta. Sådant händer. Djupet i diskusionen handlar ändå om Mellbergs agerande som Kapten, ledare och fölredömme.

    Mellberg är uppenbarligen inte den starkaste av hjärnor. Presskonferansen som hölls, igår, på engelska kanske inte var det vassaste. Varken inehåll, språk, eller meningsbyggnad var lätt att förstå. Vidare verkar Mellberg inte klara av att tänka så speciellt logiskt. Att han dessutom har en erkänt kort stubin, och brist på förståelse av andra människors situation också en bidragande orskak till varför jag ifrågasätter Mellberg.

    I dagens fotboll gäller det att vara smart -att finna lösningar-.
    Kreativiteten börjar där spelet börjar. Vid det egna inkastet, slagna hörnan, eller uppspelet från backposition. Det sätter färgen på tavlan. Sedan förskönas bilden av vägen mot klimax och föreställningen höjs till skyarna i förhoppningen om extas. Prosessen startar i kreativt tänk. Eller en logisk möjlighet till...

    Mellberg saknar allt som kan hjälpa. Hans attityd gentemot andra människor gör honom till en gameldags diktator i tredje riket. Att då låta Mellberg vara lagkapten, om nu på plan, anser jag vara en mycket otrygg och lustigt val. Betänk även andra tvivelaktiga ledare genom historien som blivit valda...

    SvaraRadera
  15. Micael; Till viss del håller jag med dig om att Olof Mellberg kanske är en tvivelaktig ledare, men betänk att det (förhoppningsvis) finns en sund anledning till att han är ledare för det Svenska Fotbollslandslaget. Han har en vinnarskalle (precis som ljungberg bland flera) och han har en förmåga att få andra att tända till. Glöm ej heller att han tog sitt ansvar mot Holland när han tog straffen som flera utvalda valde att tacka nej till (läs vägra). Sedan att resultatet blev så negativt som det blev, det är en annan sak. Har ni något kreativt komma med, vem vill ni se som kapten? Det är lätt att klaga, men att komma med konstruktiva lösningar ter sig lite svårare. Like it or not, han är vår kapten och det gäller att vi sluter samman bakom honom och alla andra, det är det som det innebär att vara ett fan (iaf för mig). Kom igen SVERIGE!

    SvaraRadera
  16. Så sant adde. Att vara ett fan innebär att sluta upp kring sitt lag. Men ingenting har ett självända mål om man vill nå progress.

    Tjuriga vinnarskallar kan vara viktiga. Bättre är ändå den store vinnaren. Människan som delar med sig av sin glädje och ger positiva blickar till medspelare.

    Det finns många som är bättre ledare än Mellberg. Henke är ett exempel.

    SvaraRadera
  17. Men hur många säsonger tror du henke kommer vara med i landslaget?
    Jag tippar på 1 eller högst 2 säsonger till, sen är han för gammal.

    SvaraRadera
  18. Sant.
    Men möjligen är det då ändå dags för nya spelare att bära den svenska fanan.
    Hur länge plattsar Mellberg? En eller två säsonger till?

    Jag ser ingen spelare som given i den startelvan.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.