2006/06/13

Landslagets gängbildningar når nya nivåer?

VM I TYSKLAND Efter att Robert Laul på Aftonbladet avslöjat att tydliga grupperingar med en konflikt mellan sig finns inom landslagstruppen utvecklade Magnus Hedman, som själv varit del av detta landslag tills nyligen, dessa misstankar på TV4 under måndagskvällen. Baraben kan avslöja att grupperingarna tack vare den mediala uppmärksamheten kring bråket nu blivit än mer tydliga och att det går att hitta en "ny gruppering" i truppen.

De "grupperingar" som sedan tidigare funnits har inneburit att vissa spelare umgås mer och tätare med ett antal vänner man har inom gruppen. De två tydliga grupperna det talats om har varit "Mellbergs possey" där Zlatan, Chippen, Alexander Östlund (som petades strax innan VM), Mattias Jonsson och Mellberg själv ingår. På "andra sidan" har man "Ljungbergs possey" där Daniel "sidledsdanne" Andersson, Markus Rosenberg och Rami Shaaban.

Som resultat av att dessa två grupper är så utpräglade har det istället oundvikligt vuxit fram två nya "grupper" i truppen. En för de äldre spelarna och en för de yngre. De före detta U21-landslagspolarna Fredrik Stenman, Kalle Svensson, Johan Elmander och John Alvbåge är den "yngre" grupperingen. Men det mest intressanta är att se hur de äldre spelarna som skulle kunna kategoriseras som en "grupp", verkar vilja ta avstånd från hela den här splittrande ingrupperingsdiskussionen inom truppen.

Spelare som Teddy Lucic, Niclas Alexandersson, Henrik Larsson och Petter Hansson har tydligt markerat inom gruppen att de inte vill ha ökad "segregation" bland spelarna och försöker att umgås över "gruppgränserna". Samtidigt talar vi om ett antal ytterst ödmjuka och proffessionella grabbar som varit med lite längre än de övriga i toppfotbollen, så de uppvisar en helt annan distans till de så kallade konflikter som blossat upp inom truppen.

Så när de yngre spelarna umgås med varann och inte lägger sig i spänningarna som finns så arbetar de äldre spelarna medvetet med att hålla en god anda i truppen genom att försöka umgås med alla så kallade "läger" och få igång gruppdynamiken till en bra nivå. Det framkommer ofta medialt att Henrik Larsson är väldigt tillbakadragen och tystlåten i truppen men Barabens källa nära landslagstruppen berättar att Larsson blivit mer som en mentor för de yngre och ett gott föredöme för vissa äldre, som verkar behöva det (läs: Olof Mellberg).

Spekulationerna kring vart Patrick Ekwall och senare Baraben.com fått uppgifter från runt vad som hänt i Sveriges omklädningsrum efter 0-0 mot Trinidad & Tobago har rasat här på siten. Baraben.com har fått in mängder med nya tips från er läsare som är nere i tyskland och en del från er som arbetar kring svenska truppen och mediedrevet därnere. Vi vill först och främst tacka för alla tips och arbetar löpande med att bedöma kvalitén på desamma framöver. Sedan vill vi påpeka att saker och ting oftast inte är helt som de ser ut att vara, köp inte allt som sägs kring landslaget i medierna. Vårt tips är att ha väldigt selektiva glasögon när ni läser.

Har du sett något? Fotograferat något intressant? Överhört ett samtal?
Maila Baraben. Bra tips belönas.

12 kommentarer:

  1. Intressant information men ett tydligare och mer lättläst teckensnitt skulle inte sitta i vägen.

    SvaraRadera
  2. Jag förespråkar faktiskt också ett annat teckensnitt. Har tänkt på det länge, men inte direkt förmedlat det innan.

    SvaraRadera
  3. Nu är det ändrat till verdana. Det bör vara mer lättläst.

    SvaraRadera
  4. baraben- i supporterns och läsarens tjänst!

    SvaraRadera
  5. Tänk på sär skrivningarna - det blir så svår läst annars.

    SvaraRadera
  6. Mellanstadiet, here we go again!

    SvaraRadera
  7. Jag har hört att Frankie som styr den här siten är proffessionell odds-spelare, stämmer det?

    SvaraRadera
  8. jävla togo.

    SvaraRadera
  9. Jag överhörde ett samtal mellan Sture A och Horace E och fick intrycket att ordet överhört är på väg in i saol.

    SvaraRadera
  10. http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,841071,00.html

    För övrigt kan jag bara säga: Det hade inte jag heller gjort.

    SvaraRadera
  11. Bra byte av teckensnitt! Det lyfte sidan ett snäpp faktiskt.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.