2006/06/16

Freddie frälste Göteborg

VM I TYSKLAND Under gårdagsmatchen mellan Sverige och Paraguay var det inte bara nere i Berlin som drygt 100 000 svenskar hade samlats för att se nyckelmatchen. Hemma i Göteborg fylldes gatorna, krogarna och ytorna framför storbildsskärmarna av tiotusentals svenska supportrar.

På Liseberg samlades ett par tiotusental svenska fans, Kajskjul 8 var fyllt till bredden och flera tusen supportrar satt ute på piren och såg matchen på storbildsskärmarna för att inte tala om hur Avenyns och Linnégatans krogar var sprängfyllda av törstiga fotbollsdårar. Efter matchen fylldes gator och torg av firande blågula och runt midnatt samlades ett tusental supportrar mitt på Avenyn, på spårvagnsspåren där rena karnevalsstämningen med fotbollar i luften, trummor som bankade och sång, sång och ännu mera sång ekade mellan väggarna.

Igår frälste inte Freddie bara svenska landslaget- Freddie frälste Göteborg.

2 kommentarer:

  1. Det är underbart! Synd bara att man själv inte har nerver nog att titta på matchen med andra utan isolerar sig i sin ensamhet med utdraget telefonjack.
    Englands-matchen däremot är det nog dags att känna på stämningen nere på piren.

    Heja Sverige!

    SvaraRadera
  2. Det var jävligt sköj på avenyn kan jag lova, när vi stoppade en spårvagn var det inga sura miner i den förutom chauffören, passagerarna drog så glatt i nödöppnaren och förenade sig med dom övriga på avenyn

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.