2006/06/14

Antons framtid avgörs nu

SILLY SEASON Om drygt två veckor går Mikael Antonssons kontrakt med Austria Wien ut. Idag reser han till Grekland för att träffa Panathinaikos och enligt Aftonbladets källor är det för att underteckna ett kontrakt med klubben som tränas av Hasse Backe (när han inte sitter i TV4 studion...).

Tidigare har det rapporterats att Anton varit så gott som klar för blåvitt, med reservation ifall ett storlag hör av sig. Det har även framkommit uppgifter om att Rosenborg erbjudit ett kontrakt som han ännu inte avfärdat helt och hållet.

Det som är olycksbådande och som talar emot både Blåvitt och Rosenborg är två faktorer, dels att Anton idag reser till Grekland och dels att beslutet om klubbval förväntas komma inom kort. Den strimma av hopp som finns är Antons citat från GP:
”- Pengar är inte allt. Det viktigaste är att få spela”
Undertecknad tror dock att Antonsson, om han får vara frisk, har alla förutsättningar att få speltid även i en europeisk toppklubb.

Oavsett vad Anton väljer så vill jag berömma Mild för sitt arbete att försöka locka tillbaka Sillhövda sonen. Uppenbarligen är vi, eller har varit ytterst nära att knyta till oss Sveriges bästa mittback. Dessutom uppskattar jag Håkans dialog i media, exempelvis:
”- Vi vill verkligen ha hem honom, säger Blåvitts sportchef Håkan Mild.”
Jag kan tänka mig att man som spelare känner sig uppskattad och jag tror även att supportrarna uppskattar ärligheten, istället för intetsägande mummel om ekonomi eller ”vi får se”. All heder till Mild som under hela den tid Anton varit aktuell för blåvitt varit helt öppen och deklarerat sina förhoppningar om att locka hem Anton.

All heder också till supportrarna som mobiliserat för att försöka påverka Antons beslut med namninsamlingen. Dessutom skall Dennis ”Cliff” Jonson ha massor av ”cred” för sina försök att påverka Anton, ett större blåvitt hjärta får man leta efter.


Nobbade klubbar som erbjudit kontrakt:
Djurgården, Elfsborg, Malmö, Nantes, Bröndby

Stående kontraktsförslag:
IFK Göteborg, Panathinaikos, Rosenborg

Namninsamlingen:
http://www.namninsamling.com/site/get.asp?ANTONSSON


Supporterfondens insamling:
http://www.supporterfonden.se/

8 kommentarer:

  1. Håkan Mild är kung!

    SvaraRadera
  2. Såg Antonsson och Dennis Jonsson på restaurang Mykonos på Linnégatan nu på lunchen. Vi får hoppas att det inte var för att acklimatisera sig till den grekiska maten..

    SvaraRadera
  3. Han kollar bara vad han missar.. ingenting..

    Idag skriver han på ett 12 års kontrakt med blåvitt

    SvaraRadera
  4. Anton får fan ta sig i kragen alså.

    SvaraRadera
  5. Bara att önska Anton lycka till i Grekland och välkomna honom hem om några år istället! Ärligt talat var det rätt osannolikt att någon så talangfull skulle missa att stanna ute i Europa.

    SvaraRadera
  6. Klart han väljer Panathinaikos. Stor klubb som spelar i europa varje år som garanterat betalar bra. Dessutom en svensk tränare vilket borde öka chanserna till regelbundet spel.

    Välkommen tillbaka till Blåvitt när du blivit ännu bättre och mer rutinerad Anton!

    SvaraRadera
  7. Jag säger bara Dennis ”Cliff” Jonson.

    Räcker så.

    SvaraRadera
  8. dennis är fan kung. större insats än alla andra tillsammans.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.