2006/06/12

100 minuter och 3,5 miljoner- the Ali Gerba stoory...

SILLY SEASON Inför säsongen väckte köpet av Sundsvalls stjärna Ali Gerba enorma rubriker när IFK Göteborg med nyblivne sportchefen Håkan Mild under näsan på AIK vann en spektakulär dragkamp om den Kanadensiska landslagsmannen. Drygt 100 spelminuter senare är det med all sannolikhet slut på Gerbas tid i Blåvitt.

Precis som Baraben.com kunde berätta i fredags så var Gerba väldigt missnöjd med att ha fått så lite speltid och när bland annat norska Odd Grenland hörde av sig med en förfrågan tog det inte lång tid förrän de senaste årens dyraste värvning skickades till Norge. På lån.

Enligt Odd Grenlands hemsida lånar föreningen Gerba i sex månader med en köpesoption i slutet av denna låneperiod. Senast den 31/10 ska Odd Grenland ha bestämt sig ifall man vill köpa loss Gerba från IFK Göteborg. Detta talar ju för att Gerba inte vill vara kvar i föreningen alternativt att han inte fått så många anbud på sig som det spekulerats om i medierna.
IFK Göteborg är naturligtvis intresserade av att få tillbaka de enligt medierna cirka 3,5 miljoner kronor som man betalade för spelaren i vintras. Vidare kan man verkligen ifrågasätta hur man har scoutat och diskuterat sig fram till den här dyra forwardslösningen med tanke på att spelaren sedan endast får cirka två separata halvlekar på sig att bevisa vad han kan?

Odd Grenlands "starke man" Tom Helge Rønning säger till deras officiella hemsida att han "är så säker som det går att bli på att Gerba kommer att göra succé i Odd tröjan". Baraben kan inte annat än hålla med om hans spekulation, men ett tips är att inte permanent placera honom på läktaren istället för planen då...

14 kommentarer:

  1. Spekulationer om eventuell avvikande sexuell läggning hos vår tränare kan vi klara oss utan...

    SvaraRadera
  2. Är det någon som vet vad vi kan tänkas få för utlåningen och vad köpesumman är satt till?

    Det känns inte bra nu med spelare som nobbar klubben, Kalle och Gerba försvann samt att Ula är tveksam för en fortsättning. Lägg där till att Mourad vill vara kvar utomlands samt att Wendt har bud.

    SvaraRadera
  3. Kom på en sak såhär i efterhand, hur fan kan man skriva in en klausul på att han köps loss nu? Det innebär ju i så fall att priset är satt- vilket i sin tur innebär att en succé för Gerba i Norge och kanske fördubblat marknadsvärde innebär att vi säljer Gerba för mkt mindre än vad han egentligen är värd?!?

    SvaraRadera
  4. Ja det vore ju själva fan om vi köper en spelare för flera miljoner, släpper honom på lån och sen inte ens kan få betalt för att spelaren i sin tur har en klausul som av någon jävla anledning låter honom gå. Om det är så det är- då blir jag arg.

    SvaraRadera
  5. Filip
    Om det är så borde de väl för fan inte komma fram i detta läget. I så fall är det skandal.

    SvaraRadera
  6. Kan de inte prestera här känns ju klausulerna rätt ointressanta. IFK kommer aldrig tjäna några heta pengar på spelarförsäljningar. Man har gjort det till en dygd och snudd på affärsidé att inte tjäna en spänn på spelarförsäljningar. Det är väl bättre att vi satsar på att behålla spelare som vill och får spela i blåvitt och lånar ut de vi inte lyckas utveckla till, precis filip, Halmstad.

    SvaraRadera
  7. Går Blåvitt med vinst på hela affären, så ser jag på det så här:

    Vi blåste gnaget på en spelare och gick tjänade pengar på det.

    SvaraRadera
  8. Håller med i kritiken. Om vi värvar en spelare för så dyra pengar så MÅSTE han ju få en ärlig chans. Gerba har ännu inte fått 90 minuter i någon match. Och med tanke på att Sella och Walle knappast spottat in mål borde han fått betydligt mer speltid!

    SvaraRadera
  9. Speltid skall man inte få. Speltid ska man förtjäna. 4 senaste matcherna har han knappt spelat alls och vi har vunnit allihop.

    SvaraRadera
  10. Det är katastrof att han inte fått chansen av Erlandsen..
    Börjar tvivla rejält på honom nu.
    Nu kommer väl Mourad få spela från start varje match såsom man är van vid.

    SvaraRadera
  11. det värsta är att nu kommer snart vårt hopp vila hos Mouradona...

    SvaraRadera
  12. Vi ska inte glömma att Mourad nästan sköt oss till Guldet 2004.

    ok, han hade en kass säsong förra året men det är det många, även storspelare som har då och då.

    SvaraRadera
  13. Mourad är klart bättre än Berg. Berg är fan heeelt jävla talanglös. Så trött på hans veka inhopp.

    SvaraRadera
  14. Bruce Banner/ exakt så är det!!!

    Angående en eventuell klausul: om en sådan finns är den säkerligen en del av avtalet. Alltså en del av argumentet för att norrbaggarna skall låna honom. Se det så här: nu sitter han inte på läktarn och kostar Blåvitt massa pengar varje månad.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.