2006/06/14

Baraben avslöjar: Paraguays hemliga taktik!

Paraguay

FIFA-ranking: 30
Folkmängd: 6 miljoner
Huvudstad: Asunción
Medellivslängd: 74 år

Medaljer i VM: -
Antal tidigare VM: 6

Förbundskapten: Anibal Ruiz

Kommentar: Landet har bara haft en mytomspunnen spelare och det var målvakten, tillika staffskytten, Chilavert. Därför kör man i hans ombytliga stil en taktik som låter alla känna på bollen lika mycket. Därför roterar man på plan motsols på positionerna. En väldigt kul taktik som innebär att alla får vara med lika mycket i spelet. Det sägs även att karaktären Hanibal "The Cannibal" Lector från När lammen tystnar är en parafras på förbundskapteten Anibals namn och persona då han brukar äta upp en av sina spelare efter varje segermatch.

Analys: Paraguay är taktiskt och spelarmässigt gravt underlägset Sverige och ordet fiasko är inte ens i närheten av att beskriva vad kvällstidningarna skulle hosta ur sig vid en förlust. Det är med andra ord fullständigt oacceptabelt att inte vinna den här matchen med minst 10 mål. Vi möter VM:s sämst organiserade lag- vilket helt klart borde betyda slakt, överkörning och klar seger. Men eftersom inte kvällspresslogikens lagar verkar råda i Tyskland får vi räkna med långbollar, 0-0 på anslagstavlan och en presskonferens där Lagerbäck hyllar det fantastiska spelet.

7 kommentarer:

  1. Aj aj aj, ni har liksom Lagerbäck missat det faktum att de bara gör vänstervarv på södra halvklotet. På norra snurrar de åt andra hållet. Mellberg kommer gå bort sig och skylla på att Ljungbergs kallingar störde honom i uppspelsfasen och vi förlorar med en jävla massa mål.

    SvaraRadera
  2. Dessutom ser deras taktik väldigt slående lik T&T:s taktik.

    SvaraRadera
  3. helt off topic:

    igår såg jag en bild på en tjej som var hängiven brassesupporter och hon hade färgat håret som brasiliens flagga!!! jösses!

    SvaraRadera
  4. alltså HÅRET....

    SvaraRadera
  5. straffskytt kanske han också var, men
    framförallt var han ofta frisparksskytt i de lagen han spelade. chilavert snackar jag om nu.

    SvaraRadera
  6. Ser taktiken ut att vara slående lik T&T:s taktik? Skaffa glasögon:

    Trinidad & Tobagos.


    Paraguays.

    Lag 1 kör en renodlad kaostaktik med tvärlöpningar och lag två kör en diciplinerad kaostaktik med cirkulär försvarsrörelse... ;)

    SvaraRadera
  7. Nu snurrade du allt till länkarna lite eller? :p

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.