2006/06/08

Fotbollssatsningar för unga tjejer- var finns de?

DEBATT Den här texten handlar inte direkt om IFK Göteborg, men definitivt om fotboll. På den här och andra fotbollsrelaterade sidor så blossar det emellanåt upp debatter om damfotbollens vara eller icke vara. Som enda kvinnliga skribent på Baraben.com brukar jag försöka dra mitt strå till stacken.

Ett av de vanligaste argumenten mot damfotbollen är att den sägs hålla så låg kvalité. Tacka fan för det när ingen vill satsa på den! Jag har ett mycket konkret exempel på detta:
Min åttaåriga dotter Saga brinner för fotboll! I ur och skur släpar hon ut killarna, och en och annan tjej, i sin klass till gräsmattan utanför hennes fritids. När jag kommer och hämtar henne vid fyra-tiden på eftermiddagarna brukar jag hitta henne därute, med skrubbade knän och gräsfläckar på kläderna.
Fritidspersonal och föräldrar till de andra barnen vittnar om att hon kör ett totalt offrande och passionerat spel, antingen hon står i mål eller spelar anfall. Slår hon sig, hoppar hon bara skrattande upp och borstar av sig. Hon har inga problem med att kombinera sitt intresse för rosa kläder och bokmärken med att käka gräs på fotbollsplanen.

Då hon inget hellre vill än att få spela i ett lag söker jag med ljus och lykta efter en förening som satsar på unga tjejer. Det nedslående resultatet är att ingen fotbollsklubb i vår stadsdel har verksamhet för unga tjejer. Den sista jag pratade med, i förmiddags, sa att hans förening EVENTUELLT kommer att dra igång en satsning för tjejer till hösten.

Jag kan ju nämna att det vimlar av pojklag där vi bor. Det känns lite ironiskt med tanke på att min tioåriga son föredrar att titta på fotboll framför att själv vara med och spela...Kanske borde jag själv starta en fotbollsförening? Först måste jag ordna bidrag och lokal, sen dra ihop intresserade tränare och till sist börja annonsera. Men jag är en heltidsarbetande tvåbarnsmamma, vars man befinner sig ute på sjön sex månader per år, så det är ju lättare sagt än gjort.

Varför tar inte redan existerande idrottsföreningar sitt ansvar för att slussa in intresserade unga tjejer i fotbollens värld? Först då kan vi få en damfotboll som håller lika jämn kvalité som herrfotbollen. Därmed vill jag inte säga att det inte finns etablerade damlag som kan lira boll, men en generell kvalitetshöjning behövs, vilket delvis går att ordna med höjda löner för spelarna så att de har råd att satsa på fotbollen på heltid och därmed bli bättre. En vän till mig spelade i Jitex när de var som störst, hon berättade att arvodet var tjugo kronor per match, skandal!

Ett första steg är kanske att fler går och tittar på damfotboll så att vi visar att intresse finns, och därmed gör det mer attraktivt att satsa på denna. Jag har inga gyllene lösningar, men hoppas att jag inte är den enda som vill se en förändring.

63 kommentarer:

  1. det är la bara att inse att det är ytterst få som bryr sig om damfotbollen. jag personligen älskar (herr)fotboll, det är det viktigaste i mitt liv, men skulle aldrig tänka mig att betala pengar eller bänka mig vid tv:n för att se på damfotboll. de enda damfotbollspelare som intresserar mig är de som ser bra ut, exv. Lotta Schelin. så är det, är la bara att acceptera att damfotbollen är en egen sport, som ytterst få bryr sig om!!

    SvaraRadera
  2. "Ett första steg är kanske att fler går och tittar på damfotboll så att vi visar att intresse finns, och därmed gör det mer attraktivt att satsa på denna"

    - är la just det som är problemet, det finns inget som helst intresse för dam"fotboll". inte många som vill se på eländet

    SvaraRadera
  3. Tycker du att det är vad jag ska svar min dotter när hon frågar varför det inte finns nån klubb för henne? "Bara att acceptera, det är ändå bara kul att kolla på snygga tjejer" Det är ett jävligt dåligt svar tycker jag. Hallå alla killar: era döttrar/ systrar / vänninor/ flickvänner förtjänar väl också en chans? Fotbollen är INTE bara till för er. Fotbollen är ett universiellt språk som alla har rätt att tala.

    SvaraRadera
  4. Och när jag skrev "du" i mitt förra inlägg menade jag främst den första som svarade, med kommentaren att det bara är intressant om de är snygga. Till dig som skrev nästa svar: "Finns ingen som vill se eländet", men för h-vete, det är väl dags att ge tjejerna en chans att också utveckla sitt spel och bli bättre, så kanske det inte blir "elände" längre. Vi lever väl inte på 1800-talet längre?

    SvaraRadera
  5. anonym/ Inte många vill se "eländet"? Och 7 000 på Gamla när Blåvitt spelar imponerar eller? I proportion till hur lång historia herrfotbollen har i Sverige så är vi inte direkt mil framför gällande publik...

    SvaraRadera
  6. Att damfotbollsspelare tjänar dåligt är väl egentligen inte så konstigt eftersom ingen kan, eller vill, betala deras löner. Om det bara dyker upp några hundra åskådare får man naturligtvis rätta sig efter det.

    En sak som det näst intill aldrig talas om, vilket är mycket märkligt, är damfotbollens förutsättningar. Ingen begär att Kajsa Bergqvist ska hoppa lika högt som Stefan Holm etc. men damfotbollsspelare ska spela efter samma förutsättningar som män. Helt vansinnigt. Gör planerna och målen mindre, anpassa dem efter den kvinnliga fysiken istället för den manliga.

    Anledningen till varför damfotboll ser så långsam, sävlig och klumpig ut i jämförelse med herrarna beror naturligtvis på de olika förutsättningarna.

    Jämna först ut förutsättningarna, så kan vi börja snacka sen.

    SvaraRadera
  7. Att din kompis fick tjugo kronor/match när hon spelade i Jitex är inte alls en skandal. Klubbarna kan ju inte betala mer pengar till spelarna än vad laget drar in. De flesta tjejer som jag hör klaga över att damfotboll får för lite mediautrymme osv har aldrig satt sin fot på en damfotbollsmatch. Börja gå på matcherna så blir det mer media, fler sponsorer och därmed fler lag och mer pengar.

    Jag vet inte vilken stadsdel du bor i, men om du inte hittar ett fotbollslag för din 8-åriga dotter kan du inte ha letat speciellt mycket!

    Salo

    SvaraRadera
  8. Jag bor i Angered nuförtiden och har hört mig för med alla lokala föreningar jag fått tag i här.

    SvaraRadera
  9. Det sorgliga är att så länge det inte finns en marknad för damfotboll så kommer det endast existera på "HobbyNivå". Det fick ju ett uppsving iomed landslagets framgångar å VM i USA men den effekten verkar tyvärr ha avtagit.
    Låga löner etc. beror ju som sagt på att klubbarna inte drar in pengar. Ingen publik, inga sponsorer å liknande. Att det inte finns några lag för yngre förmågor e dock rätt kasst det måste ja hålla med om.

    SvaraRadera
  10. Ett tips är att du kontaktar göteborgs fotbollförbund och frågar dem efter klubbar där din dotter kan spela. På rak arm kan jag säga att IK Zenith på Hisingen har flera olika flicklag.

    SvaraRadera
  11. Det är faktiskt rätt pinsamt att det inte finns mer på ungdomsnivå i Angered.

    Sorgligt också med grabbmentaliteten härinne. Lotta S ser bra ut, men förtjänar mer än att vara något slags runkobjekt.

    Visst, damfotboll är sämre än herrfotboll, men det är också en yngre sport.

    Det visar sig rätt uppenbart i bristen på klubbar där Becka bor att tjejerna har sämre förutsättningar.

    Hur ska skillnaderna minskas om inte jämförbara förutsättningar ges?

    Ska damfotbollen jämföras och dömas, då måste de få samma chanser som killarna.

    En hel del herrfotboll är för övrigt kass, och en dammatch kan vara mer spännande och givande än allsvensk lunk.

    SvaraRadera
  12. Det ryktas vidare att Lotta S inte gillar grabbar speciellt mycket så de förhoppningarna kan ju alla fickrunkare lägga på hyllan...

    SvaraRadera
  13. Jag tror stenhårt på tillgång och efterfrågan, finns det inga flicklag i Angered antar jag att det beror på att det inte finns någon efterfrågan.

    SvaraRadera
  14. Sen håller jag med om att det inte är konstigt att damfotbollsspelare får låga löner, det är inte en jämställdhetsfråga i dagsläget. Hade vi haft mixade lag med kvinnor och män samtidigt på plan så skulle det vara en djup orättvisa om män fick mer betalt. Men nu är det som att jämföra två olika yrkeskategorier.

    Damfotbollen måste självfallet maximera sina inkomster på olika vis om de på längre sikt vill ha proffessionella spelare och stora organisationer. Men man glömmer att det faktiskt går åt det hållet, för 15-20 år sedan var sporten helt ny och har sedan dess gått till en medialt och sponsormässigt mycket mer attraktiv produkt. Säljer man vidare på Damallsvenskan och de stora mästerskapen på att smart sätt så lär kurvan fortsätta gå uppåt.

    SvaraRadera
  15. Finns det intresse för fler flicklag? Att det är svårt att finna något lag att sätta sin fotbollsintresserade flicka i för att det finns för få andra flickor som är intresserade av att spela?
    Vet inte hur det ser ut när föreningar startar upp flicklag och hur många spelare som de får ihop. Bara att det kunde vara en tänkbar förklaring till svårighet att hitta en förening med vettig organisation för flickor.

    Är egentligen för okunnig att vettigt kunna säga något, men tänkte att detta skulle kunna vara en orsak.

    SvaraRadera
  16. Jag tror stenhårt på tillgång och efterfrågan, finns det inga flicklag i Angered antar jag att det beror på att det inte finns någon efterfrågan.

    to jun 08, 12:33:18 PM


    IFK Göteborg har inte några skytteligasegrare de senaste 10 åren. Antar att det inte finns någon efterfrågan på dem.

    SvaraRadera
  17. De flesta kvinnor är inte tillräckligt intresserade av fotboll. Hade de varit det hade de gjort som oss män dvs. startat fotbollsföreningar.....

    SvaraRadera
  18. hehe, ja det må vara hänt att fröken Schelin inte gillar grabbar... men hon är trevlig att titta på, menade inte att jag hade planer på att gifta mig med henne

    SvaraRadera
  19. Haha den sista kommentaren var ju klockren! Härligt att det ändå finns en hel del människor som har något vettigt att säga i detta brännande ämne. När de första kommentarerna ramlade in började jag undra om denna debatt skulle hamna på grottstadienivå, men nu börjar vi komma nån vart. Kul! Jag ska kämpa vidare för min dotter. Forza!

    SvaraRadera
  20. anonym (om att kvinnor skulle starta upp själva)/ Det resonemanget håller ju inte för kolla på de sporter som är dominerade av tjejer, exempelvis ridsport och gymnastik, här är det män som oftast är i klubbledningarna och som är grundare även om det är en stor majoritet av utövarna som är tjejer/kvinnor. Det finns ju en struktur i samhället som gör det lättare för män att komma fram och även som ger olika signaler till män och kvinnor om hur man ska bete sig. Därför är det ju så viktigt att män även tar ansvar för att vi långsamt går mot ett mer jämlikt samhälle, även om det är en väldigt liten insats att starta ett flicklag kan tyckas så är det bättre än inget...

    SvaraRadera
  21. Javisst är Lotta flata,såg henne med flickvän i Mölndal för några år sen.

    SvaraRadera
  22. Ville bara klargöra att den kommentar jag ansåg vara klockren var denna grymt roliga:

    "Anonymous said...

    Jag tror stenhårt på tillgång och efterfrågan, finns det inga flicklag i Angered antar jag att det beror på att det inte finns någon efterfrågan.

    to jun 08, 12:33:18 PM

    IFK Göteborg har inte några skytteligasegrare de senaste 10 åren. Antar att det inte finns någon efterfrågan på dem."

    to jun 08, 12:39:37 PM

    Det svaret gjorde min dag helt klart

    SvaraRadera
  23. Kämpa på Becka, det ska naturligtvis finnas en förening som tar emot tjejer som vill börja sparka boll, all uppmuntran till rörelse ska priorteras, MEN det är på ideel basis det måste göras, det måste finnas HJÄRTA och engagemang för det...du har kanske inte tid men...jag säger men...kan du dela ansvaret med ngn annan vuxen typ. varannan vecka, alla säger att dom inte har tid MEN vill man så kan man, man får göra avkall på annat tyvärr men kan man få igång några andra vuxna också blir det riktigt kul!

    Gällande Herr & Damfotboll på elitnivå så går det inte att jämföra, Damfotbollen måste till ett nytänkande med andra regler - typ kortare plan osv...Mvh Jonnie

    SvaraRadera
  24. Ett första steg som damfotbollen över hela världen borde ta är att minska storleken på bollen från en 5:a till en 4:a.

    Inte ens Zlatan eller Dinho skulle göra sina finter så snyggt med en modell "badboll" vid fötterna.

    Vid handboll, volleyboll och basket(?) används mindre bollar för kvinnor.

    Sen tycker jag att ni jävla grottmongon som skriver så dumt här borde skämmas för er unkna kvinnosyn.

    Ponera att ni får en dotter i framtiden. Tycker ni själva att hon ska stå vid spisen och tiga samt bli misshandlad och gruppvåldtagen i ett samhälle där kvinnor är mindre värda än män, och framför allt ses som runkobjekt!

    För det är det det slutligen leder till när kvinnor ses på som oföretagsamma och snygga oduglingar som bara duger att vika ut sig åt (herr-)fotbollsgalna män.

    Becka, kämpa på! Jag tror på dig.

    SvaraRadera
  25. RING MIG NU MARKUS!!!

    SvaraRadera
  26. ...ja för det är ju samma sak.. ööhhhh. Idioter!

    SvaraRadera
  27. Åh vad det gläder mig att så många av er har så fina saker att säga, och att en del även har konkreta förslag som storleken på bollen etc. Skönt också att ni vågar ta ställning mot dem som fäller kommentarer på grottstadienivå. Ni värmer mitt hjärta och jag fylls av ännu mer kämpaglöd:-) Forza!

    SvaraRadera
  28. BK Häcken har flicklag Becka fast det kanske blir för långt att åka? Kämpa på Becka hur som helst!! Klart din tjej ska få lira fotboll. :)

    SvaraRadera
  29. "IFK Göteborg har inte några skytteligasegrare de senaste 10 åren. Antar att det inte finns någon efterfrågan på dem."

    Är ni allvarliga...

    Tror ni på fullt allvar att en klubb vägrar starta flickverksamhet om det står 20 småtjejer utanför och bankar på dörren med medlemsavgiften i handen? Förresten existerar inte problemet. DET FINNS TJEJFOTBOLL I GÖTEBORG. Varje klubb kan inte ha tjejlag eftersom inte lika många tjejer som killar vill spela fotboll. Jag är övertygad om att det finns flera lag där lilla Saga skulle kunna spela inom 10 minuters bilresa från Angered. IK Zenith t e x som tipsades om ovan, deras minsta tjejer tränar på söndagar 10.30. Resten får du faktiskt fixa själv Becka, lycka till.

    Adam

    SvaraRadera
  30. Tycker det är en självklarhet att småklubbarna även skall ha en flicksektion. Sen är det dock svårt att tvinga någon att vara tränare för flicklagen om ingen ställer upp på det. Det sker trots allt ideellt.

    Däremot när det gäller elitverksamheterna så får man helt enkelt nyttja dom pengar man drar in, plus en del bidrag. Damfotbollen drar inte in några pengar och därför får man heller inte speciellt mycket betalt. Tror det finns många fler idrotter än damfotbollen som också skulle vilja ha mer pengar. Damfotbollen är inte berättigade till mer pengar bara för att herrfotbollen har ett intresse runt sig. Då kan likväl curlingförbundet få mer pengar.

    SvaraRadera
  31. förövrigt så finns det flicklag i Kärra/Klareberg, så då har du bara att åka över bron.

    SvaraRadera
  32. "Damfotbollen är inte berättigade till mer pengar bara för att herrfotbollen har ett intresse runt sig."

    Klockrent!

    SvaraRadera
  33. Jag var själv på informationsmöte förra hösten hos Rannebergens IF med min dotter som då var 6 år. De har en fotbollsskola för småknattarna där flickor och pojkar spelar tillsammans ett par år men sedan är det ett långt steg till första flicklaget där tjejerna är uppe i tonåren. För pojkar finns det egna lag från 8-9 årsåldern.

    Fast om man kan dra ihop ett gäng tjejer som vill spela så är nog klubbarna beredda att ställa upp med resurser för att de ska få träna och spela. Det behövs tilräckligt många för att få ihop ett lag annars blir det till att träna med killarna. Inte så kul kanske för en ensam tjej men en möjlighet att få spela boll ändå!

    SvaraRadera
  34. Svaret på en stor del av frågan finner man när man läser allas svar. Det står "vi" och "ni" hela tiden. Det har en tendens att övergå i ren fråga mellan män och kvinnor.
    Så länge det är så kommer problemet alltid excistera.

    Hur man får löst allt? Ingen aning!
    Idrotten handlar om business, det finns inga pengar att hämta genom att dra igång en damsatsning.

    SvaraRadera
  35. anonymous>> Jag har precis som du varit i kontakt med Rannebergens IF och frågade dem om de kunde ta emot Saga, de kunde de inte sa de. De yngsta tjejerna de tar emot ska vara födda -92, alltså sex år äldre än Saga. Till er som skrivit att det bara är att ta bilen till någon annan stadsdel; Jag har ingen bil (pinsamt nog) men självklart kommer jag att åka över halva stan med buss med min dotter OM det är det som krävs för att hon ska få spela fotboll. Men saken är den att jag har sett det som självklart att hon ska kunna spela där vi bor eftersom det finns en handfull fotbollsklubbar här- Men, det var bara för killarna visade det sig. Nu ska jag kämpa för en förbättring som sagt. Jag tycker att en sån här debatt behövs och är glad att ni är många som vill vara med och peppa och diskutera.

    SvaraRadera
  36. Vart bor du?
    Jag bor i sthlm och hållt på med fotboll sen jag var 6.
    Och i min klubb så satsas det Nästan lika hårt på tjejer som killar.

    Lycka till!

    SvaraRadera
  37. Att tvinga elitlagen att ha damlag, där ungefär lika fånigt som att kvotera in kvinnor i bolagstyrelserna.....Herregud, det måste väl stå var och en fritt att anställa/driva vilken verksamhet man vill.......visst ligger vi nära Ryssland, men så nära....?

    SvaraRadera
  38. dane: "Svaret på en stor del av frågan finner man när man läser allas svar. Det står "vi" och "ni" hela tiden. Det har en tendens att övergå i ren fråga mellan män och kvinnor.
    Så länge det är så kommer problemet alltid excistera."

    I vilka svar står det "vi och ni"????

    SvaraRadera
  39. Det handlar om tillgång och efterfrågan. Intresse förtjänar man

    SvaraRadera
  40. anonym:

    Förtydligande, är snarare en tolkning av mig när det diskuteras i termer damfotboll och herrfotboll. Damerna mot herrarna.

    Inte bara här. Så fort debatten dyker upp i media så blir det en kamp mellan könen och genast snubblar det in på att alltid herrarna har det så bra här i livet. Jobb, lön osv.

    Kanske inte alls är så, bara hur jag uppfattar det hela.

    SvaraRadera
  41. Bengt Andersson: ”Alvbåge var la hyfsad i vårat b-lag”

    fan nu skulle ju Bengan varit där...

    SvaraRadera
  42. Tyvärr är det nog så att vi män inte är intresserade av att se damfotboll. Hur många män ser division trefotboll för herrar?

    Själv ser jag mest fotboll på TV nu för tiden (Premier League och La Liga). Italiensk fotboll är så tråkig att man riskerar att självdö.

    Men nog borde det finnas klubbar för de som vill spela fotboll, oavsett kön. Kanske kan man avpassa bidragen till klubbarna efter vilka lag de håller. Naturligtvis måste man anpassa antal lag efter efterfrågan från spelarna, men om det inte finns lag kommer det heller inga spelare.

    Man kan inte tvinga fram efterfrågan på Damfotboll, utan den måste jobbas fram efter hand. Men kan Svenska Folket (inklusive undertecknad) bänka för att se Damcurling, Damhockey och Sjukamp då kan det hända även Damfotboll.

    Frågan är dock hur intresset för damfotboll är bland kvinnor själva. Man kan inte kräva att män skall gå på damfotboll om inte kvinor själva gör det.

    SvaraRadera
  43. Inlägget innan var från mig, det gick bara inte att få in.

    SvaraRadera
  44. Bra att du slår näven i bordet becka.

    Beträffande mitt personliga intresse för damfotboll, gissar jag att det kommer öka dramatiskt om/när Blåvitt startar en dam och flicksektion vilket fader Roger redan har flaggat för.

    SvaraRadera
  45. Bra att du slår näven i bordet becka.

    Beträffande mitt personliga intresse för damfotboll, gissar jag att det kommer öka dramatiskt om/när Blåvitt startar en dam och flicksektion vilket fader Roger redan har flaggat för.

    SvaraRadera
  46. vad trött jag blir! vill läsa om Blåvitt på bloggen, inte om damfotboll

    SvaraRadera
  47. jättebra sagt becka, själv bor jag i Uppsala där det verkar vara lite bättre ställt med flicklag, själv är jag tränare för min 9-åriga dotters fotbollslag och har varit det i 3 år. Mitt tips är att du kontaktar befintliga föreningar i Angered och erbjuder att dra igång ett flicklag, på detta sätt har du administrationen klar redan inom den befintliga föreningen och även en infrastruktur med planbokningar, domare, kurser o s v klart...

    lycka till!

    //Manne

    SvaraRadera
  48. faaaanbannanana

    SvaraRadera
  49. Manne>> Tack så mycket för ditt tips, låter som en bra idé. Har precis pratat med en ansvarig inom Marieholms Idrott och Bollklubb i Lövgärdet. De har precis börjat försöka dra igång något för tjejer födda -96 och -97. De är alltså ett par år äldre än Saga men hon är lång för sin ålder och en fighter på plan, så vi ska dit och prova på nu på tisdag. Håll tummarna allihop:-) Jag kommer annars göra ett allvarligt försök att få igång något.

    SvaraRadera
  50. Anonymous said...

    vad trött jag blir! vill läsa om Blåvitt på bloggen, inte om damfotboll

    to jun 08, 07:52:01 PM


    Detta är numer den officiella guldbloggen. Vi bloggar om allt som har med guld att göra. När Blåvitt spelar som krattor (vilket de gjorde iom sitt 1-2 idag) så blir det inget om Blåvitt. Vi är guld, just nu stinker Blåvitt plast.

    Nya tag framöver!

    SvaraRadera
  51. damfotboll kan aldrig vara guld...

    SvaraRadera
  52. Alla kan ta guld enligt ölreklamen.

    SvaraRadera
  53. Tycker det är riktigt kasst av blåvitt att inte ha en damsektion. Det skulle stärka klubben på alla sätt och vis.

    SvaraRadera
  54. IFK STARTA DAMSEKTION NU! VERKSTÄLL! Gå ihop med Göteborg/kopparberg så kan vi sikta på dubbla guld som Djurgården och Malmö... varför är alltid Göteborg sist när det gäller att modernisera nått. Så himmla konservativt i denna stan så man blir galen! =)

    SvaraRadera
  55. Tja vad ska man säga. Flera kommentarer tycks handla om "hur mycket kan man tjäna på att utveckla damfotbollen". Visst kan man tjäna på det, men säkert inte om man talar om det i ekonomiska termer. Socialt och humanistiskt borde det dock vara en självklarhet att alla ska få en möjlighet att ägna sig åt det dom vill - oavsett kön. Själva vinsten ligger således i andra (viktigare) saker än de rent ekonomiska - vi torde alla ha ett samhällsintresse av att utveckla idrotten åt alla.
    Alltså, skit i att diskutera huruvida man kan tjäna ekonomiskt på damfotbollen, vinsterna ligger på ett helt annant plan -ett viktigare sådant.

    Vi har en massa funktioner i samhället som inte genererar pengar men som de flesta av oss anser är viktiga för att kunna upprätthålla och utveckla ett samhälle - damfotbollen borde vara en av dessa funktioner - debatten huruvida det är ekonomiskt gångbart är för mig helt ovidkommande. Den s.k. "marknaden" kan inte säkerställa allas behov, den ser inte heller till något samhällsintresse, så spola debatten om tillgång och efterfrågan annars tenderar man bara att legitimera sociala orättvisor med hjälp av ekonomiska termer. Ungefär som när Wallenberg på 80-talet uttalade sig om att det var "farligt" att ge svarta i Sydafrika samma rättigheter som vita då detta kunde skapa ekonomiska problem på "marknaden"...

    SvaraRadera
  56. Vad kul att det finns fler som vill se en damsektion! De sista tre inläggen handlade om detta, bra! Det som rheed skrev om dubbla guld lät ju lysande;-) Och piraten har också en poäng i sin diskussion om lönsamhet.

    SvaraRadera
  57. Heja Becka, håller helt med dig!

    SvaraRadera
  58. Jag måste få lägga in ett till inlägg om Flickfotboll framför allt.

    I våran klubb är det stor skillnad på grabbarna och tjejjerna spelmässigt.
    Jag är verksam både som spelare ( i damlaget som spelar i Div 4 och 5), som dommare för 5 och 7 manna och som tränare för ett flicklag åldersklass 93.

    Min lillesbror som är 10 år gör finter och dribblar bort mig medans tjejer i samma ålder knappt kan slå en passning, det är en sak som de aldra flesta i klubben är medvetna om men ist för att strunta i tjejerna satsar man lika hårt på grabbarna och tjejerna iaf på ungdomsnivån.
    På dam och herr nivån är vi tjejer fortfarande lågprioriterade även fast vi spelar i samma division men vi har märkt att enda sättet att få det bättre för oss är att sjävla protestera och som det ser ut nu kanske vi ska få sponsorträningskläder till hösten.

    Men Becka kämpa på och förklara för din lilla tjej att det är värt att kämpa.

    SvaraRadera
  59. Hur gick det med dottern? Kunde hon borja spela med de aldre flickorna?

    SvaraRadera
  60. Anonymous: Vad gulligt att du frågade! Hon ska prova imorgon, håll tummarma;-)

    SvaraRadera
  61. Hoppas Saga kan börja spela med dom äldre tjejerna. Jag håller tummarna för henne! Trist att det inte finns några flicklag i en så stor stadsdel som Angered. En del trista kommentarer här också...

    SvaraRadera
  62. Tummarna har varit hallna i en veckas tid nu. Rapportera. :)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.