2006/06/08

Baraben avslöjar: Trinidad & Tobagos hemliga taktik!

Trinidad & Tobago

FIFA-ranking: 51
Folkmängd: 1,1 miljoner
Huvudstad: Port of Spain
Medellivslängd: 74 år

Medaljer i VM: -
Antal tidigare VM: -

Förbundskapten: Leo Beenhakker

Kommentar: T&T bygger sitt spel kring tre spelare, målvakten Shaka Hislop, den före detta Manchester United forwardsn Yorke som numer omskolats till defensiv mittfältare och Coventryanfallaren Stern John. Denna centrallinje är hela Trinidads hopp då man som brukligt för liknande lag använder sig av en taktik som bäst kan beskrivas som "kaos-taktiken". Detta går ut på att ingen har några egentlige positioner utan varje spelare springer förvirrat omkring fram och tillbaka i panik blandat med hysteri. Målvakten blir mittfältare och anfallaren blir högerback i små taktiska genidrag av förbundskapten Beenhakker. "Förvirra motståndaren maximalt" är laget slaviskt följda motto...

Analys: T&T är taktiskt och spelarmässigt gravt underlägset Sverige och ordet fiasko är inte ens i närheten av att beskriva vad kvällstidningarna skulle hosta ur sig vid en förlust. Det är med andra ord fullständigt oacceptabelt att inte vinna den här matchen med minst 10 mål. Vi möter VM:s sämsta lag- vilket helt klart borde betyda slakt, mos och överkörning.

19 kommentarer:

  1. hehe målvaktens taktiska drag ut mot vänster kan vi nog uttnyttja :P

    SvaraRadera
  2. mm jag använde en snarlik taktik på championship manager för ett tag sedan. Det gäller att ha en ruskigt snabb och löpstark målvakt om det ska gå vägen.

    SvaraRadera
  3. Costa Rica...host

    SvaraRadera
  4. Fast Bengan hade behövts nu (hur tänkte du Lagerbäck?) med tanke på att Isaksson inte kan spela. Vem vill ni andra se av reserverna? Jag lutar åt Shaban, men är inte hundra på vem som blir bäst.

    SvaraRadera
  5. Kommer ihåg hur det var för sexton år sedan. Hade bjudit hem hela korplaget (jag var ledare för) på mat och sedan Sverige VS Costa Rica.

    Vilket fiasko och anticlimax det blev. Våra hakor kom närmre golvet för varje minut som gick. Chocken var total när Kosta Boda gjorde segermålet.

    Detta vill jag aldrig uppleva igen.

    SvaraRadera
  6. usch, prata inte om det... fyfan för torsk imorron!

    Becka:
    Ingen tvekan om att Bengan skulle varit given nu när isak är "sönder". Shaban har aldrig kännts särskilt het, förutom debuten i djurgården... i Arsenal fick han ju knappt några skott mot sig tack vare deras tokförsvar. Nä, hoppas på alvbåge. han va ju bra i u21-em för några år sedan och har ju tydligen varit bra i danmark... sen att han inte platsa i Blåvitt är ju en annan historia =P

    SvaraRadera
  7. Det går inte att jämföra Costa Rica ´90 med Trinidad & Tobago. Vad Lagerbäck och vissa journalister än försöker lura på oss är det här ett lag som förmodligen skulle vara ett bottenlag i allsvenskan.

    SvaraRadera
  8. Senaste anonym:

    VitRyssland och Costa Rica...Sverige spelar som bäst när vi inte förväntas att vinna. Det blkir Torsk.

    Zlatan har sugit senaste halvåret.
    Vi har ingen bra målvakt.
    Sidleds Danne kanske spelar om Linderoth fortfarande har problem med ryggen.

    Vi har ingen naturlig ytterback på en av kanterna.

    Allt är som upplagt för fiasko i detta VM.

    SvaraRadera
  9. Sverige kan inte föra en match. Det blir 0-0 och jobbiga tidningsrubriker för das landslaget!

    SvaraRadera
  10. Sverige har la spelat rätt sy hysfssat mot sämre nationer den sista tiden? Tror knappast trinidad är bättre än Island, Ungern eller Bulgarien. Sen tror jag inte heller att T&T har mentaliteten att grisa diciplinerat i 90 min, tror dom vill djuda publiken på någon tunnel osv. Att sverige ska köra över dom totalt och göra mål titt som tätt ska man kanske inte räkna med, segern mot ungern borta tog vi tack vare Ibrahimovic. 2-0 hade la alla varit jävligt nöjda med?

    SvaraRadera
  11. Instämmer med senaste anonym, jag tycker Sverige förde spelet rätt hyfsat mot Bulgarien i senaste EM.

    SvaraRadera
  12. Men då hade vi ju Iskasson i mål smat en naturlig ytterback...ja jag vet att Östlund inte är så bra. Men han har väll gjort något bra annars skulle han väll aldrig få chansen i landslaget?

    Dessutom är det inte säkert om Linderoth skall spela.
    Och mot Bulgarien hade vi en Zlatan som vägde lite mindre och var inne i en formtopp nu väger han mer än Ronaldo och är i en lång formsvacka.

    SvaraRadera
  13. Hur spelar Trelleborgs FF?

    SvaraRadera
  14. FRANKIE: Är du säker på att dett inte var IFK:s taktik igår? Känns precis som en kopia. Wernbloom, Sella, Bengan och Bjärsmyr. Resten stod bara där. Varför startade inte Berg? Landberg var ju nere i K-stad så han borde ha sätt hur grymt bra fomr Marcus är i. Har Lanberg/Mild inget att säga till om till Arne?

    SvaraRadera
  15. Kul att Marcus är i fomr?!

    SvaraRadera
  16. Det här landslaget är väldigt lalligt och tv 4-mässigt. Hade inte Alex och Kalle varit med hade jag hoppats på förlust. Rätt åt dem att Isaksson är skadad, synd om Bengt. Ut med pyjamas-kaptenerna, för övrigt!

    SvaraRadera
  17. Appråpå ingeting.. jag måste bara be alla här inne med tillgång till dagen Göteborg-Posten att kolla in seriern "på nedflyttningplats" i sportsektionen. Ibland det roligaste jag läst på länge.


    // Karljäveln hast keine snus. Näh fy fan vi åker hem!

    SvaraRadera
  18. Vad var det jag sa? 0-0 och jobbiga tidningsrubriker.
    Men vem är förvånad egentligen? Fanns det något som talade för att landslaget helt plötsligt skulle få igång spelet och spela ut TT? Knappast va...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.