2006/06/17

Baraben avslöjar: Englands hemliga taktik!

FIFA-ranking: 9
Folkmängd: 50 miljoner
Huvudstad: Stora Göteborg
Medellivslängd: 78 år

Medaljer i VM: Guld 1966
Antal tidigare VM: 11

Förbundskapten: Sven Göran Eriksson

Kommentar: England är i vanlig ordning sin egen största fiende. Trots att spelarmaterialet inte alls är i samma nivå som Brasiliens och de riktigt stora rävarnas nivå så tror sig Engelsmännen vara världsbäst. Detta i kombination med att deras målvakter har ett stort Peter Shilton-komplex och inte en anfallare sedan Gary Lineker direkt imponerat så lever England i en underlig bubbla där man upprepar mantrat "Football's coming home" som i trans. Taktiskt sett lever England i vanlig ordning upp till myten om sig själv och spelar en slags vansinnig kamikazefotboll som går ut på att stjärnmittfältarna ska göra allt- åt alla håll. Men så länge man håller sig undan från frisparkar där firma Gerrard & Beckham skjuter som hästar sparkar så är det inte speciellt skräckinjagande att se hur Engelsmännen i vild attack tänker gå framåt. Längst bak brukar en desperat Sol Campbell eller Rio Ferdinand hamna när resten ska framåt och reproducera guldåret från 1966.

Analys: England är taktiskt och spelarmässigt gravt underlägset Sverige och ordet fiasko är inte ens i närheten av att beskriva vad kvällstidningarna skulle hosta ur sig vid en förlust. Det är med andra ord fullständigt oacceptabelt att inte vinna den här matchen med minst 10 mål. Vi möter VM:s mest överskattade lag- vilket helt klart borde betyda slakt, överkörning och brittkross. Vi möter nu laget som tror sig vara världsmästare innan varje mästerskap och som tar varje chans att berätta för medierna hur Paraguay är bättre än Sverige. Mosa detta pack, tack.

8 kommentarer:

  1. England hade en massa kolonier för länge sedan och trodde de ägde världen när de tryckte ner människorna i dessa länder.

    Det är fortfarande likadant i England, de lever på gamla "meriter". Deras tv-experter tror alltid att de ska vinna lätt över Sverige eftersom Sverige är så dåliga.

    De kan inte se hur kassa de är själva. Arsene Wenger har ju själv sagt att han hellre köper bättre och billigare spelare utomlands än överpris för engelsmän.

    Hoppas de åker ut i åttondelen.

    SvaraRadera
  2. Men dom har ju Svennis.
    Hans taktik funkade för Blåvitt 82. Varför skulle den inte funka mot Sverige 2006?

    SvaraRadera
  3. svennisfan/ Kanske just därför. Det har hänt saker och ting sedan 1982, tro det eller ej.

    SvaraRadera
  4. England har ju inte heller en enda spelare som skulle platsa i Blåvitt årgång -82!

    SvaraRadera
  5. Svennis är en cunt& Il Ciclone

    Tror nog att en spelare som Steven Gerrard skulle platsa i Blåvitts årgång 82.

    SvaraRadera
  6. det tror inte jag

    SvaraRadera
  7. Gerrard är en varning från avstängning i åttondelen. Har svårt att se att han går in en närkamp under hela matchen. Blir förhoppningsvis som Serbien & Montenegors försvar mot Argentina.

    Vidare så är gratis öl förbannat gott.

    SvaraRadera
  8. Vore föga förvånande om Svennis kommer vila spelare mot Sverige. Utöver Gerrard som tidigare påpekades, så är Frank Lampard och Crouch varnade sedan tidigare och det verkar som långeman utgår från elvan till förmån för Wayne Rooney.

    Radiosporten har intervjuat Alex inför matchen och detta finns att antingen lyssna på eller läsa igenom på deras hemsida under VM-sajten!

    http://sr.se/radiosporten/

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.