2006/06/09

Tankar om Cupen


SYNAT I CUPEN Svenska Fotbollsförbundet har ännu gjort en lyckad insats. De lägger en cupmatch med IFK Göteborg precis innan VM när klubbens två bästa spelare är på landslagsuppdrag, trots att mäktiga FIFAs direktiv lyder inga tävlingsmatcher i högsta divisionen, inte heller för lagen som spelar där, efter den fjortonde maj. Vad var det för datum igår? Jo, den åttonde juni! Inte för att det verkar spela någon roll, Blåvitt kunde vunnit matchen igår. Dock var inte inställningen hos spelarna som man hade hoppats på och därför blev resultatet som det blev. Blåvitt är nu ute i Svenska Cupen, en turnering som vi har haft riktigt svårt med i år. Trots Arnes ord om att man satsar för fullt på Cupen för att få spela i Europa nästa år, verkar inget mer än tomma ord. Dåligt mot Heimer, dåligt mot Trelleborg - ett allsvenskt lag av Blåvitt kaliber, utan Alex och Kalle, ska kunna prestera bättre. Visserligen är tråkiga Trelleborg ettans bästa lag, men det är en parantes.

Här har ni dock några utav anledningarna till att det gick som det gick igår:

* Bengt Andersson hade bakåtkammat hår med ett antal burkar frisyrgelé i som gjorde att han var seg i utrusning på det första målet.

* Planen vattnades inför matchen och på mittlinjen, i linje med där jag stod, så kunde planen lika gärna varit en simbassäng. Vattningen gjorde också att bollen studsade snabbare än vanligt...

* Bjärsa hade snörat på sig de limegröna skorna igen och dom verkar inte bringa någon större lycka. Bjärsa hade inte många rätt under matchen. Mot Gais B-lag gick det betydligt bättre, då Bjärsa hade ett par röda skor på fötterna.

De enda som är värda att få beröm är Sella, en nyrakad Pontus Wernbloom, Kihlen och Håkan Mild. Ur klacken utmärkte sig BB-Tomas med sin sko och Tommy, som trots sin hesa röst, försökte få med sig de dryga 1300 åskådarna på Gamla. Och, det var nästan bara Trelleborgare på läktarna.

Vi älskar Håkan.

För övrigt kan vi meddela att Jonas Wallerstedt med flickvän gick på restaurang Lydia's idag. Vad han beställde in, fick vi dock aldrig luskat ut. Förslagsvis kan vi tänka oss att han tog del av buffén och släkte törsten med ett glas mineralvatten.

5 kommentarer:

  1. 13 000 på läktarn alltså! Det såg betydligt mindre ut för mig igår...

    SvaraRadera
  2. vem fan bryr sig om vart wallerstedt äter? han borde käka anabola så han kan käka upp fler motståndare.

    SvaraRadera
  3. vad är skogrejen för något? varför sko?

    SvaraRadera
  4. Bjärsa har några nylongula skor som han spelar med och inte verkade trivas speciellt bra i. Sedan fattar jag fortfarande inte varför Marcus Berg inte fick starta istället för wallersted för så bra form Marcus är nu så måste han finnas på plan! Walle är för liten tyvärr, har han nånsin vunnit någon nickduell? Han e för lätt också sella flyttar man inte lika lätt. Hoppas att Arne ser det jag har sätt snart att Marcus är i bra form och borde spela. Mild och Landberg som var i Kristianstad vid U-21 matchen måste ju förklara för Arne att han var bäst på plan de första 45 minuterna och hyfsad de resterand 35 minuterna då han såg lite sliten ut, men om man springer lika mycket som Mild gjorde på sin tid så måste man få ett erkännande!

    MARCUS BERG TILL STARTELVAN NU! ARNE VAKNA!

    SvaraRadera
  5. En av Wallerstedt styrkor är väl hans huvudspel. Han nickar ju en tegelsten om den kommer emot honom. För att vara så kort är han grym på huvuden

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.