2006/06/16

Leo

IFK MARKNAD Såg på IFK:s officiella att de tagit fram en tecknad figur som heter Leo. Vi har ju tidigare diskuterat här på bloggen om Blåvitts olika marknadsföringsgrepp. En del lyckade och en del mindre lyckade.

Det här måste jag säga att jag spontant anser att det tillhör de mer lyckade. Figuren känns riktigt välgjord och är faktiskt både snygg och rolig. Är helt övertygad om att den kommer att tilltala kidsen och jag kan själv se mina framtida barn iklädda tröjor med Leo på.

Nu är det bara att hoppas att det här inte är en engångsföreteelse från den marknadsavdelning som tidigare inte alltid övertygat. Sveriges största fotbollslag genom tiderna förtjänar och bör marknadsföras på ett sätt så att vi supportrar kan vara stolta inte bara över laget utan även med allt runtomkring.

Ett steg framåt i mitt tycke... Vad tycker ni andra?

18 kommentarer:

  1. Visst är den modern, fast i negativ bemärkelse. Påminner om figurerna i dagens skrikiga och röriga tecknade serier som kidsen inbillar sig att de gillar.

    Jag kommer då inte att hälsa på den jäveln.

    SvaraRadera
  2. Vilken jävla lugg! Barnen behöver mer välkammade förebilder!

    SvaraRadera
  3. Håller med dig moh, bra jobbat blåvitt!

    elanga, du gillar la lugg? fast på andra ställen

    SvaraRadera
  4. han slår sin fru, han slår sina barn, bort med elanga från fotbollsplan!

    SvaraRadera
  5. Känns egentligen billigt.. men genererar den jäveln pengar till klubben är jag nöjd.

    1-0 .. JAG vinner vm!

    SvaraRadera
  6. Tyker att det där var ett riktigt fult lejon.
    På min tid när jag var en liten snorunge var det Ninja Turtles som gällde. Fram med ett muterat Lejon med ninja moves sen kan vi snacka.

    SvaraRadera
  7. Anonymous 1: "Jag kommer då inte hälsa på den jäveln"

    Hysteriskt roligt med uppriktig oförblommerad ilska över ett litet mjukislejon. Hysteriskt. Om jag inte vore på jobbet skulle jag garva häcken av mig!

    SvaraRadera
  8. Ser ut som allting som producerats av Disney sedan Lejonkungen. Jag tror många, framför allt äldre, irriterar sig på ansikten tecknade med den stilen. Lite mer traditionellt skulle ge lejonet bättre bemötande.

    SvaraRadera
  9. Siste anonym (och förste med för den delen): Vad gör det om vuxna irriterar sig på denna? Jag tror knappast att Leo är rikttad till en målgrupp bestående av män i åldrarna 27+?

    Fan, IFK måste ju ta tag i dagens ungdom för det är ju de som skall föra denna fina förening framåt, både på plan och på läktaren.

    Idag plockar pop-lag som dif och Elfsborg (huga) billiga poäng bland kidsen och vi vet att börjar man hålla på ett lag så byter man gärna inte sen.

    Hans Lundberg: Ta dem medan deras sinnen är formbara!

    SvaraRadera
  10. Mycket löjligt! Varför bränna pengar på fjatiga disney figurer

    SvaraRadera
  11. Leo är inget nytt, det fanns ju redan på reeboks tid, då kallad diverse grejer av övriga fans...
    Det lockade inte många ungar då och lär inte göra det nu heller. Däremot får vi ett tyglejon som springer runt på plan innan matcherna igen, nu fattas bara dåren med micken så är vi tillbak i 97!

    SvaraRadera
  12. Leo har iaf inte bar underkropp som "VM-lejonet"...

    SvaraRadera
  13. Har Leo två svansar??

    SvaraRadera
  14. Hmm. En - med kluven topp...

    SvaraRadera
  15. frankeboy
    Om jag inte vore för tuff skulle jag skratta åt ditt inlägg ...

    SvaraRadera
  16. När jag var liten (början av 80-talet) ägde min kusin en lustig anka med ifk-tröja på sig. Det var ett misslyckat grepp, mig skrämde den mest, även om jag inte kom att älska blåvitt mindre för det. Frågan är om detta disney-lejon skrämmer eller tilltalar? Det måste väl ha marginell effekt? Bra spelare, profiler, lättsmält inramning för dagens och kommande nätgeneration är det som gäller. Tror kidsen genomskådar detta lejon, faktiskt...hoppas nästan det.

    SvaraRadera
  17. Är han inte lite lik Sella?

    SvaraRadera
  18. Seriös. Lejonet var ju skitcoolt. Såg ut att vara hämtat från lejonkungen. Succén är given

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.